Şimdi Ara

Şerit led i ister sese duyarlı ister düz yakma..! (yapıldı)çok basit.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepimizin bildiği gibi şerit ledimizi sese duyarlı yapınca düz şekilde yanması için çıkar tak yapmaa gerek yok tamamen şans eseri buldum.
    Gerekli malzemeler.
    Bir iki yönlü anahtar
    ve 10 cm kadar kablo

Ben bunu bd241 de denedim oldu ama TIP31 de çalışır diyorum.Transistörün orta ve sol bacğından kısa bir kablo çekip kabloları anahtar yardımı ile birleştiriyoruz ve bastığımızda düz tekrar bastığımızda sese duyarlı yanıyor.

işte devre.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesin09 -- 24 Temmuz 2011; 13:51:29 >

• Güzelmiş.

Yapacağım bir ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 24 Temmuz 2011; 15:05:57 >
  • Çok iyi olmuş gerçekten,benim gibilerin gerçekten çok işine yarayacak :)
  • gerçekten çok basitmiş saolasın.
  • Herkese teşekkür ediyorum zaten şans eseri buldum çok ta işime yarıyor.
    Zaten bilgi paylaşmak için vardır.
  • yahu bu led olayını ben yaptımda çok az yanıyor, ben anlamadım niye böyle yaptığını, hatta bilgisayarın ses çıkışı ile (ön panel) hiç yanmıyor ancak 5+1 in kulaklık çıkışına takıp sesi iyice yükselttiğimde yanıyor ondada videolardaki gibi yüksek ışık vermiyor, ucundan çakar gibi azcık yanıp (çakıp) hemen sönüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

yahu bu led olayını ben yaptımda çok az yanıyor, ben anlamadım niye böyle yaptığını, hatta bilgisayarın ses çıkışı ile (ön panel) hiç yanmıyor ancak 5+1 in kulaklık çıkışına takıp sesi iyice yükselttiğimde yanıyor ondada videolardaki gibi yüksek ışık vermiyor, ucundan çakar gibi azcık yanıp (çakıp) hemen sönüyor.

Deneme yaptığınız şarkı fark edebilir ayrıca denetim masasından mic girişini ayarladıktan sonra mic girişine takıp deneyin eğer mic girişine taktıysanız windows media player yada herhangi bir media player ile deneyin ve media player ın sesinin açık olduğundan emin olun bu sırada sağ a en alt köşeden ses işaretininin sesinin full açık olduğuna dikkat edin ve kablolarınızda bir sorun olabilir özellikle şerit led i açıp kapamak için şerit led in + kablosuna anahtar bağladıysanız eğer anahtar warsa biraz kabloları kurcalamanızı tavsiye ederim.

• ses var kulaklık ile sesi alıyorum, ben biraz farklı yaptım ses bu sisteme giriyor oradanda kulaklığa geliyor çalışıyor ama ışık çok düşük oluyor, bunu nereden anladığımı soracak olursanız, 5+1 in üzerindeki ses çıkışına takıpta sesi sonunakadar açınca yanıyor ama oda internetten izeldiğim videolardaki kadar çok değil genede..

basit bri stüdyo programı ile ful bas dizip denedim, olmadı youtube de bas test açıp denedim, kendi parçalarımdan açıp denedim, cık az ışık veriyor.
  • hocam kendinize üretmenize gerek yoktu =) ama tekrar başarılar =9
  • Bu çocuk adam olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exactly® -- 29 Temmuz 2011; 17:22:34 >
  • @ecarpar
    sorununuzu hakkında hiç bir fikrim yok .

@Kaçıksinoplu
    önemli olan kendimi kasmak. =D

@HardwareEngineer

Olacak tabiki. =D
  • artı anakhtara gerek yokki arkaşlar kulaklık girişine taktıgınız jakı mikrofon girişine takın zaten düz yanar :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: canavar453

artı anakhtara gerek yokki arkaşlar kulaklık girişine taktıgınız jakı mikrofon girişine takın zaten düz yanar :))

az önce denedim ama olmadı ?
  • microfon ayarlarını yap kardeşim olacaktır :)
  • tebrikler
  • arkadaşlar tip31 ile de oldumu denediniz mi?
  • zaten tip31c ile yapılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

zaten tip31c ile yapılıyor.

arkadaş bd241 ile denimiş o yüzden sormuştum teşekkürler

birde pc kapalıykende sürekli yanıyor mu anahtarı koyunca?
  • anahtar koyarsanız yanar. ama koymazsanız ses geçmediği için yanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguruyaniker

anahtar koyarsanız yanar. ama koymazsanız ses geçmediği için yanmaz.

tamam teşekkürler
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.