Şimdi Ara

Şerit led i ister sese duyarlı ister düz yakma..! (yapıldı)çok basit. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
7.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şansa inanmam üzerinde çalıştığın bir işte yenilik bulmuşsun olay bu. Şans yolda para bulmak veya kafana saksı düşmesidir fakat çok işe yarar birşey çıkmış ortaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fduz -- 30 Temmuz 2011; 0:34:02 >
  • 3 pozisyonlu anahtar kullanıp tek ayağı boş bırakırsanız boş taraf kapatacak diğeride düz ve ritimli olacaktır teoriye göre
  • Arkadaşın yaptığı şey transistörün collectör ve beyz bacaklarını kısa devre yaparak transistörü iletime geçirmek güzel bir yöntem
  • arkadaşlar bende yaptım ama düz yanarken müzik açtığım zaman ses hem kısılıyor hemde aşırı bir uğultu geliyor müziği bastırıyo desem yeridir gerçekdedemi böyle yoksa benim sistemdemi bir sorun var
  • yorumlar için teşekkürler.
    @furky06 normalde öyle değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesin09

yorumlar için teşekkürler.

benim 3,5 giris mono ondan olabilirmi altın uçlu diye mono bağladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: furky06

quote:

yorumlar için teşekkürler.

benim 3,5 giris mono ondan olabilirmi altın uçlu diye mono bağladım

jack spliter ile deneyin ve normal bildiğimiz kulaklık jackı ile deneyin belki düzelebilir ama bide mavi çıkşa takıp denetim masasından ayar yapanlar war.
  • zaten jack spliter ile kullanıyorum normal kulaklık jackında 3 tana kablo var ledden 2 tane geliyor gelen kablonun birini 2'ye ayırıp diğerlerinemi bağlıyacaz?
  • acaba bu jack yerine mikrofon bağlarsak ne olur ortamın sesine göre olur çalışırsa
  • Arkadaşlar ben denedim süper oldu işık görünüm süper oldu 2 adet 25 cmlik led şedim ile denedim tip31c kullandım gayette iyi bir performans aldım ama gel gelelim anahtar olayına şimdi ben jack taki devreyi yaparden solyada sağ diyor ben solu kullandım vede anahtarı bağladım çalıştı anahtarı açtığım zaman evet tamamen yanıyor lambalar ama sol hoparlörden ses gelmiyor ozaman
  • Vallahi bilemicem ama öyle bişey olması çok saçma .
  • hmm az önce devreyi değiştirdim sol kablo yerine sağı bağladım aynı şey sağdada oluyo busefer sağ gelmiyo sol geliyo
  • arkadaşlar devredeki anahtarda problem var kesinlikle ben kendim başka bir şekilde denedim sorun ortadan kaltı

sorun yaşayanlar böyle bağlasın asıl doğru olan bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeroplayer06 -- 30 Ağustos 2011; 0:33:25 >
  • hacı sen bunu hangi siteden yürüttün bakıyım
  • quote:

Hepimizin bildiği gibi şerit ledimizi sese duyarlı yapınca düz şekilde yanması için çıkar tak yapmaa gerek yok tamamen şans eseri buldum.
    Gerekli malzemeler.
    Bir iki yönlü anahtar
    ve 10 cm kadar kablo

Ben bunu bd241 de denedim oldu ama TIP31 de çalışır diyorum.Transistörün orta ve sol bacğından kısa bir kablo çekip kabloları anahtar yardımı ile birleştiriyoruz ve bastığımızda düz tekrar bastığımızda sese duyarlı yanıyor.

işte devre.

/>

Kolay gelsin.

tebrikler bu fotoğraf çok işime yarayacak ileride

• @naked leader

herhangi bi siteden alıntı yapmadım.Dediğim gibi yanlışlıkla buldum yani şans eseri.

@serkan0604

Teşekkürler.
  • hadi ya bende yedim kendi başına TIP31 le neler yaparım derken mi buldun
  • Transistöre lehim yapmamıştım ve iki kablo kısa devre yapınca şerit led düz bi şekilde yadı bnm de aklıma anahtar bağlayıp yapmak geldi ve oldu.
  • burda anlatmıssın ama burdada elektriği nasıl alıcaz
  • güzel ve basit
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.