Şerit led aldım odada basit bir aydınlatma yapacaktım. Gereken gücüde bilgisayar molexinden 12 V alarak sağlayacaktım ancak ne yaptıysam bir türlü olmadı. Dünden beri uğraşıyorum. 2 tane power supplyla denedim ancak sadece çalıştığını anlıyabileceğim derece az ışık geliyo, yanmıyo desem yeridir. Evdeki telsiz telefonun 9 v luk adaptörüne bağladığımdaysa gayet güzel sorunsuz çalışıyor. Sorun nerde olabilir ?
power Supply i bilgisayardan bağımsız olarak mı çalıştırıyorsunuz?
evet bağımsız olarak çalıştırıyorum kasadaki powerımı yeni aldım, ve herhangi bir problem çıkması ihtimaline karşı önce kullanmadığım power supply larla denemek istedim.
5 volt veren uca bağlıyorsunuz belki de.
eğer bağımsız olarak çalışıtırıyorsan sadece 12 volt çekemezsin. çekersin ama 50mA verir :). bunu önlemek için 5 volt çıkışına bir yük bağlaman gerekir. mesela 5W 12V ampul gibi. 250mA i geçsin yeter. Yine çalışmazsa 12 volt çıkışına takarak dene.
Molexte 4 adet kablo vardır. Sarı, 2 siyah, kırmızı. Kırmızı 5v verir sarı 12v verir.
evet arkadaşlar aslında biliyorum ama nasıl dikkatsizliğime geldiyse temassızlık yapıyormuş belliki. 12 volta bağladığımı sanıyormuşum ayrıca. neyseki sorunu halletim, şuan gayet güzel çalışıyor meret on/off switch li potansiyometreyide bağladım klavye aydınlatması yaptım kendime, gece lambaları söndürebilmek için. Zaman ayıran arkadaşlara teşekkür ediyorum