Şimdi Ara

Şerit led ler hakkında ev dekorasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni evime gizli ışık sistemi yaptırmayı düşünüyorum burada bağlantıyı yapabilecek elektrik ustası arkadaşım var ancak o parçaların özelliklerinden anlamadığı için siz bilgili arkadaşlarıma danışmak istedim
    Sorum şu,
    odam toplamda led döşeme olarak 20metre. Burası için RGB kumandalı sistemli led almayı düşünüyorum.
    Birkaç arkadaşım 5metreden sonra set olarak satılan ürünlerin tam güç veremeyeceğini belirli süre sonra yanabileceğini ve çalışmayacağını söyledi amper değerlerinden dolayı.Bende aşağıdaki linkte bulunan ürünü almayı düşünüyorum TR fiyatlarına göre çok daha uygun ancak teknik olarak bilgim olmadığından dolayı satın almadan önce danışmak istedim. Birkaç saniyenizi ayırıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    İyi forumlar

http://tr.aliexpress.com/store/product/20M-3528-RGB-Single-color-60led-m-1200-Leds-DC-12V-SMD-LED-Strip-Light-10A/919788_2001439624.html

• hocam 3528 şeritler tek çiplidir, siz evinizde kullanmak istiyorsunuz bir kere yapacaksınız bence 5050 yani üç çipli şerit ledlere bakmanızı öneririm. heleki siz RGB düşünüyorsunuz kesinlikle 5050 üç çipli öneririm tek çipli ben almıştım rgb olandan renkler ayrı ayrı ledlerde ynaıyor . Sırasıyla Kırmızı yeşil ve mavi ledler yerleştiriyorlar 3528 de . ama 5050 alırsanız bir ledin içinde 3 renk çipi olur ve siz renk değişimlerini gözünüzle farkedemezsiniz.. tek çipli 3528 de ayrı ayrı ledlerde yanıyor renkler ve dısarıdan hoş bir görüntü sunmuyor.

ilandaki resimlere bakarsanız anlatmak istediğimi görürsünüz
    en alttan 4. 5 ve 6. resimlere bakınca renkler farklı yerlerde ama 5050 de 1 led içinde kırmızı yeşil ve mavi olur ara renkleri çok güzel bir şekilde elde edersiniz.

bildiğim kadarıyla tavan etrafını döşeyeceksiniz burada belli noktalardan besleme yapmak lazım mesela 5 metrede bir güç vermeniz lazım adaptörden . tek besleme ile 20metre yapmak yerine kısa kısa bölerek bu bölümlerden enerji verirseniz daha sağlıklı aydınlatır.

ilandaki üründe yine 5 er metrelik ayrı ayrı olarak gelir sizde bunların gerekli uçlarına adaptörden besleme verirsiniz.

dikkat etmeniz gereken bir husuta metre başına düşen led sayısı . bazı şetirlerde 30 led bazılarında 60 led olur ilanlarda dikkat ediniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

hocam 3528 şeritler tek çiplidir, siz evinizde kullanmak istiyorsunuz bir kere yapacaksınız bence 5050 yani üç çipli şerit ledlere bakmanızı öneririm. heleki siz RGB düşünüyorsunuz kesinlikle 5050 üç çipli öneririm tek çipli ben almıştım rgb olandan renkler ayrı ayrı ledlerde ynaıyor . Sırasıyla Kırmızı yeşil ve mavi ledler yerleştiriyorlar 3528 de . ama 5050 alırsanız bir ledin içinde 3 renk çipi olur ve siz renk değişimlerini gözünüzle farkedemezsiniz.. tek çipli 3528 de ayrı ayrı ledlerde yanıyor renkler ve dısarıdan hoş bir görüntü sunmuyor.

ilandaki resimlere bakarsanız anlatmak istediğimi görürsünüz
    en alttan 4. 5 ve 6. resimlere bakınca renkler farklı yerlerde ama 5050 de 1 led içinde kırmızı yeşil ve mavi olur ara renkleri çok güzel bir şekilde elde edersiniz.

bildiğim kadarıyla tavan etrafını döşeyeceksiniz burada belli noktalardan besleme yapmak lazım mesela 5 metrede bir güç vermeniz lazım adaptörden . tek besleme ile 20metre yapmak yerine kısa kısa bölerek bu bölümlerden enerji verirseniz daha sağlıklı aydınlatır.

ilandaki üründe yine 5 er metrelik ayrı ayrı olarak gelir sizde bunların gerekli uçlarına adaptörden besleme verirsiniz.

dikkat etmeniz gereken bir husuta metre başına düşen led sayısı . bazı şetirlerde 30 led bazılarında 60 led olur ilanlarda dikkat ediniz.

Hocam her zaman kullanılacak birşey olmayacak zaten spot aydınlatmalarım ve avizem olacak bu sadece arada odaya renk katsın diye yapacağım birşey olacak bunun için de 200 lira gibi bir rakam vermek ne kadar mantıklı olur acaba ?
    Bahsettiğiniz ürün sanırım bu, ayrı ayrı güce gerçekten ihtiyaç duyar mı acaba yoksa bu şekilde de kullanışlı olur mu sizce ?

www.aliexpress.com
    rgb strip light Picture - More Detailed Picture about 20M 5050 RGB strip light 60Leds/M SMD Flexible Led Strip+Wireless Touch Remote Controller+24A Amplifier+20 A Power Supply WLED25 Picture in LED Strips from Firecore Official Store | Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://www.aliexpress.com/item-img/20M-5050-RGB-strip-light-60Leds-M-SMD-Flexible-Led-Strip-18A-Wireless-Touch-Remote-Controller/1821835310.html#

• Evet ürün bu 3 çipli. Dediginiz gibi olay renk katmak sa tek cip ile de olur. Ana 3 çipin tadını vermez bende ikisin dende var ondan dedim.
    Ayrı ayrı beslemeyi Ben denemedim ben en uzun daha 3 metre mutfak dolabı altına koydum . Ama okuduğum konularda led uzadıkça ayrı yerlerden beslenmesi gerektiği yazıyordu .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet ürün bu 3 çipli. Dediginiz gibi olay renk katmak sa tek cip ile de olur. Ana 3 çipin tadını vermez bende ikisin dende var ondan dedim.
    Ayrı ayrı beslemeyi Ben denemedim ben en uzun daha 3 metre mutfak dolabı altına koydum . Ama okuduğum konularda led uzadıkça ayrı yerlerden beslenmesi gerektiği yazıyordu .

Şöyle bir ürün alıp trafosunu ve kumandasını üzerine sonradan monte etmek bana çok daha ekonomik oluyor hatta 3528 fiyatına geliyor neredeyse.
    Tavsiye edermisiniz acaba ?
    Ayrıca bu sisteme nasıl bir kumanda sistemi alınabilir bilginiz varmı ?

http://tr.aliexpress.com/item/5M-300Led-RGB-Led-Strip-Light-fita-led-5050-3528-5730-5630-led-flexible-string-Ribbon/32379528427.html

• quote:

Orijinalden alıntı: BUSAH

quote:

Evet ürün bu 3 çipli. Dediginiz gibi olay renk katmak sa tek cip ile de olur. Ana 3 çipin tadını vermez bende ikisin dende var ondan dedim.

Şöyle bir ürün alıp trafosunu ve kumandasını üzerine sonradan monte etmek bana çok daha ekonomik oluyor hatta 3528 fiyatına geliyor neredeyse.

http://tr.aliexpress.com/item/5M-300Led-RGB-Led-Strip-Light-fita-led-5050-3528-5730-5630-led-flexible-string-Ribbon/32379528427.html

Bildiğim kadarıyla kumanda alıcılarının amper değeri kullanacağınız şerit ledin çektiği andersen düşük olmaması lazım.diğer ilanda da yine adaptör ve rgb kumandası ve sürücüsü ayrı gelür siz monte edesiniz. Ama farklı yerlerden alınca daha ucuza geliyorsa olabilir amper değerine dikkat etmek lazım ama rgb sürücüsünün

• quote:

quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla kumanda alıcılarının amper değeri kullanacağınız şerit ledin çektiği andersen düşük olmaması lazım.diğer ilanda da yine adaptör ve rgb kumandası ve sürücüsü ayrı gelür siz monte edesiniz. Ama farklı yerlerden alınca daha ucuza geliyorsa olabilir amper değerine dikkat etmek lazım ama rgb sürücüsünün

Sizden en son olarak ricam 20 metre için 5050 rgb şerit led e yetebilecek değerler ne olmalı bu konuda yardım istesem

Şu anda yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama,
    20mt rgb şerit led
    24A amplifier
    6A kumanda sistemi alırsam benim işimi tam olarak görüyor mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sizden en son olarak ricam 20 metre için 5050 rgb şerit led e yetebilecek değerler ne olmalı bu konuda yardım istesem

Şu anda yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama,
    20mt rgb şerit led
    24A amplifier
    6A kumanda sistemi alırsam benim işimi tam olarak görüyor mu ?

Hocam tam olarak 20 metrede kaç amper çekeceğini alacağınız ürün üzerinden hesaplamak gerek açıklamasında metreye kaç amper çektiği yada 5 metreye kaç amper çektiği yazar onda göre 20 metresini hesaplarsınız. Rgb kumandası amper değeri kaç olacağı konusunda fazla bilgim yok ama dediğim gibi mantığıma göre amper değeri düşük olmaması lazım kontrol edeceğiniz ledlerin çektiği amperden.

Mesela örnek 5 metre led 6 amper çekiyorsa kullanacağınız kumanda seti 6 amper olması lazım.

Acele etmeden sabahı bekleyin daha iyi bilen birleri yardımcı olacaktır .

• Peki hocam cok tesekkur ederim, yardimci olacak olan diger arkadaslari da bekleyelim

• Sipariş vermek üzereyim birşey eklemek isteyen varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.