Şimdi Ara

Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
11
Favori
35.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.

İlk düşünce izole bant.
    Çok basit geldi bana.

Bilmiyorum bu resim bişeler ifade edebilecekmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 6 Temmuz 2010; 23:15:11 >

• Yahu Sunta, Mdf batı mı yapıştırdın?

Yahu bu kadar uğraşacak olduktan sonra, bari götürüp kenarlarını işlettirseydin de rahatlasaydın.

Peki sesteki değişim nasıl? Memnun bıraktı mı? Sonuç seni. Granit ve antirezonans zemin ikilisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Yahu Sunta, Mdf batı mı yapıştırdın?

Yahu bu kadar uğraşacak olduktan sonra, bari götürüp kenarlarını işlettirseydin de rahatlasaydın.

Peki sesteki değişim nasıl? Memnun bıraktı mı? Sonuç seni. Granit ve antirezonans zemin ikilisi.

Sunta mdf bantı yapıştırdıktan sonra basslarda hissedilir bi azalma orta seslerde sağa kayma...... :P
    Şaka bi yana yukarda da belirtmiştim seste çok olumlu etkileri oldu bana göre.
    Sunta bantı koyduktan sonraki resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 6 Temmuz 2010; 23:47:54 >

• Bu granitleri aldığım yerde parlattırıcaktım esasında kenarlarını aama adam ertesi gün alırsın dedi bana.Evime uzak olduğu için işime de gelemdi açıkçası.
    Ha bide parşatma işlemi için extra bi talebi de oldu metre başı 10 dolar gibi.Bende 2ad 45x45 frontlara 2ad 2x40 ta sublara kestirdiğim için biraz maliyetli olur diyerekten ellemedim.
    Ha bu arada 4 parça granite 110lira verdim.
    Bi arka sokağımda mermerci var canım sıkılırsa giderim oraya artık

Nasıl olmuş sunta bantları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 6 Temmuz 2010; 23:53:44 >
  • İlginç.

Ama granitin köşelerini parlatsaydın daha güzel ve dayanıklı olurdu.
  • quote:

İlginç.

Ama granitin köşelerini parlatsaydın daha güzel ve dayanıklı olurdu.

Kesinlikle.
    KOnuşucam bizim yakındaki mermerci ile.
    Hem hafif pah yaptırmyı da düşünüyorum daha şık görünmesi için..
  • Zaten parlatırken pah da kırıyorlar köşeleri. Kolay gelsin.
  • Arkadaslar kullandığınız antirezonans çamaşır makinesi altliklarinin markası ne acaba. Ben bauhouse dan aldım trust marka bir pakette dört parça plastik takoz icermekte bumudur acaba, yoksa ben farklı bisimi aldım. Selamlar
  • Yahu ne takozu?

Fotoları da görmüyorsunuz forum da.
  • quote:

Yahu ne takozu?

Fotoları da görmüyorsunuz forum da.

Haklısınız. Aslında bahouseda ilk verildiğinde bana, bir terslik hissetmiştim gidip değiştireyim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezgin16 -- 9 Temmuz 2010; 21:14:30 >
  • Bugün bizim ordaki granitçiye gittim konuştum patronla.Elemana bişeler verirsin yapar dedi 15dk da bakalım gidicem hafta içi parlatmaya
    Yahu bu çamaşır makinası altlığı görev yapmıyo bizim makinanın canı sıkılmış geçenlerde koridora doğru dolaşmaya çıkmış.
  • Çamaşır makinenizin içinde amortisörleri var. Onlar bozulduğu zaman altına yastık bile koysanız makine gezer.
  • quote:

Çamaşır makinenizin içinde amortisörleri var. Onlar bozulduğu zaman altına yastık bile koysanız makine gezer.

Makinayı yeni aldık sayılır.
    Neyse çamaşır makinası topici olmasın

Estetik açıdan daha ince bi keçe felan koysak nasıl olur granitlerin altına teknika sence ?Varmı böyle bir tecrüben.
  • Tabiki var. Hatta bir kaç yıldır bir çok obje denedim. Kendi sistemlerimin dışında da bir çok sistem de denedik farklı malzemeler. Bahsettiğim malzeme gerçekten hem fiyat olarak hem de kullanım olarak en uygunlarından biri. Diğer seçenekleri deneyerek siz sisteminize, zevkinize ve ihtiyacınıza uygun olanı bulabilirsiniz.

Bu arada çamaşır makinesi bir de çamaşırı fazla koyduğunuz zaman aşırı ağırlıkla kazanın ivmelenmesinden dolayı yerinden oynar.
  • quote:

Tabiki var. Hatta bir kaç yıldır bir çok obje denedim. Kendi sistemlerimin dışında da bir çok sistem de denedik farklı malzemeler. Bahsettiğim malzeme gerçekten hem fiyat olarak hem de kullanım olarak en uygunlarından biri. Diğer seçenekleri deneyerek siz sisteminize, zevkinize ve ihtiyacınıza uygun olanı bulabilirsiniz.

Bu arada çamaşır makinesi bir de çamaşırı fazla koyduğunuz zaman aşırı ağırlıkla kazanın ivmelenmesinden dolayı yerinden oynar.

Teşekkürler bilgilendirme için.

• Blu-ray.com galerisinde gezinirken adamın birinin sistem düzeni çok hoşuma gitti. Sizlerede danışmak istedim.

Sistemi yanlardaki ahşap (muhtemelen lake mdf'dir) malzemenin üzerine koymuş. Hoparlörlerin altında rezonans için birşey yok. Eğer rezonans için önlem alınsaydı beton zemindeki gibi bir etki elde edilirmiydi. Teknika spike ın altına ahşap koymaktan bahsetmiş, ve değişimleri söylemiş. Benim anlatmak istediğim spike altına granit ve çamaşır makinesi altlığı ve bunun altında böyle bir ahşap malzeme olsaydı sesde bozulma yine olurmuydu. Dersenizki bu ahşap malzeme kasa şeklinde içi boştur diye düşünebilirsiz. Bu malzemenin yassı takoz gibi (kereste oluyor galiba) olanı nasıl olur.

• Merhaba.

Öncelikle fotodaki yerleşim ciddi şekilde hatalı. Çünkü, özellikle hoparlörlerin durduğu zeminle, cihazların durduğu zeminin aynı olmaması gerekir. Hele ki, o zemin ahşapsa.

Aslında daha önce belirtmiştim. Hoparlör altına konulan her materyalin sese etkileri var.

Ama ahşap materyal, gövdesi ve alt frekansları düşük olan sistemler için olumlu yönde artışlı etkiler sağlayabilir. Granit bu etkilerin aşırı olduğu sistemler için uygun. Granit'in altında ki antirezonans zemin granit ile zemin arasında kalan boşlukları doldururken, aşırı sert olan granitin kendi titreşimini yere iletmesine engel oluyor. Yani bir nevi tamamlayıcı etkilere sahip ve bunda da başarılı.

Bu konuları daha önceki yazılar da detaylı şekilde yazmıştım. Ama nereler de bilmiyorum. Forum da Guest olarak okuduğunuz eski yazılar da benim. Özellikle google de seste spike granit sert zemin ilişkisi başlıklı topic'i aratın. Orada bir çok yazılarım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: hackintosh

Blu-ray.com galerisinde gezinirken adamın birinin sistem düzeni çok hoşuma gitti. Sizlerede danışmak istedim.

Sistemi yanlardaki ahşap (muhtemelen lake mdf'dir) malzemenin üzerine koymuş. Hoparlörlerin altında rezonans için birşey yok. Eğer rezonans için önlem alınsaydı beton zemindeki gibi bir etki elde edilirmiydi. Teknika spike ın altına ahşap koymaktan bahsetmiş, ve değişimleri söylemiş. Benim anlatmak istediğim spike altına granit ve çamaşır makinesi altlığı ve bunun altında böyle bir ahşap malzeme olsaydı sesde bozulma yine olurmuydu. Dersenizki bu ahşap malzeme kasa şeklinde içi boştur diye düşünebilirsiz. Bu malzemenin yassı takoz gibi (kereste oluyor galiba) olanı nasıl olur.

Tam nerede bilmiyorum ama bu evin tamamını görmenizi isterim.Hatta görmüş dahi olabilirsiniz.Bu evin sahibi forumda olup imza kullansa abartısız tam sayfayı kullanırKurallara uymamaktan dolayıda bu adam ceza yerSadece speakerlar 55000 dolar seviyelerinde.Oda bu odadakilerin
    Ama benim ya o yüzden 9.6 lar bunları ezer

• Cevap için teşekkür ederim Sn. Teknika;

Yanlış hatırlamıyorsam sizin dinleti odanızın elektrik tesisatı ayrıydı ve çok damarlı topraklama kablosundan bahsetmiştiniz. Bu topraklama kablolarından bir hattınıda antirezonans zemine bağlamıştınız. Araştırmalarımda karşıma çıkan anlamlar hep hoparlörlerin titreşimini granite verip antirezonans kaplama ile açığa çıkan enerjiyi ısı enerjisine çevirdiği yönde idi. Sizin sistemde topraklama hattı antirezonans zeminde, topraklama yapılmış hali ile yalın hali arasında bir fark hissedebiliyormusunuz.

Birde odanızdaki akustik ortam için 3 hafta ölçümler ve montaj ile geçtiğini söylemiştiniz. Akustik ortam hakkında pek bir bilgim yok. Elinizden gelseydi odanızın tamamını akustik (duvardaki süngerler +ismini bilmiyorum+)izolasyon yaparmıydınız. Yoksa olması gerek sizin yapmış olduğunuz gibi olmalı.

Evi görmek isteyenler buyursun ozaman. Adamın evinin mutfağı ingilterede bir dergiye çıkmış. Para var huzur var
    www.blu-ray.com
    THE_FORCE's Home Theater Gallery - Our AV Home (59 photos)
    http://www.blu-ray.com/community/gallery.php?member=THE_FORCE&folderid=2051

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackintosh -- 12 Temmuz 2010; 21:53:16 >

• Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.

Bende şu aralar spike ların altına akustik olmayan nedenlerden 5 kr koydum Şu granit olayını denemek istiyorum aslında, benim RF-52 ler RF-62 gibi çalarmı acep

Edit: Resimler düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SertaçS -- 12 Temmuz 2010; 22:09:01 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.