Hangi materyalin sese ne gibi etkileri olduğunu kabaca yazdım daha önceleri.
Teknika üstadım okudum bu konuyada yazmışın. Bendeki kolon durumu açıkcası şu hiç ayar yapmadan p919 un oto tanımlamalarına gore aldıgım mid ve tiz sesler kulagıma çok iyi geldi. fakat alt frekanslarda sanki biraz oynama yapmam gerekiyor az bass veriyormuş gibi geldi. Ama öyle aşırı derecege sese yüklenemeyecegim ayrıca titresimde fazla gitmemesi lazım malum apartmanda yasıyorum. Evden atarlar :P
akçaaç uzerı mermer uzerı granıt mı yaptırtsam :P
şaka bir yana fikrin nedir.Birde evdeki lamine ler beton temele yapışık şekilde ve meşedir.
Sesi gövdelendirmek istiyorsan Spike kullanma ve alta da ahşep denemeleri yap.
apikesız zaten kullandım. gercı daha var tam olarak kullanmama şu anda kutusunda duruyor :D akçaağaç arayım bakayım. bulurum inşallah bişiler. granitte kestirsem mi acaba 5-10 tl bişi eder heralde :D
Dediğim gibi alt frekanslar gözdesiz izlenimi veriyorsa Spike kullanmayın ve ahşap materyaller deneyin. Ahşap ve kolon arasına köpük de kesebilirsiniz. boşlukları doldurup kolon titreşimle yerinden yürümesin diye.
Alt frekanslar gözdesizse, Granit, mermer ve taş kullanmayın.
Tamamdır teşekkür ederim. ilk etapta ben gidip antirezonans ürünü alayım. Ahşap mı taş mı işine kolonlar salona monte edince bakarız. İlla floorların ayaklarını takmamız gerekmiyor dimi? birde ahşapla kolon arasınada antirezonans madde koysam gene yurumeyı engeller heralde. Ama sesi etkiler mi acaba ?
Ben sadece materyallerin genel etkilerini bahsediyorum. Sistemine, kolon yerleşimine, ortama ve akustiğe göre değişir tepkiler. En doğrusunu değişik materyalleri deneyerek kendin karar vermelisin zevkine ve sonuca göre. Ama materyallerin klasik etkişleri yazdığım gibi. Çünkü bir sü sistem de bir sürü materyal denedim bu güne kadar.
Tamamdır üstadım. Sağol ilgin alakan için.
quote:
Orijinalden alıntı: jonywayt
şimdi illa granit mi olacak ?? mermer flan olmaz mı ? bırde kadıköy civarında bilinen yer var mı ?
Zeynepkamil de karacaahmetin oralarda birsürü mermerci var ordan bakabilirsin araba ile 2dk kadiköye.
quote:
apikesız zaten kullandım. gercı daha var tam olarak kullanmama şu anda kutusunda duruyor :D akçaağaç arayım bakayım. bulurum inşallah bişiler. granitte kestirsem mi acaba 5-10 tl bişi eder heralde :D
Parça granit bulursan bide sihay olmaz ise düşük bi ihtimal verirler o fiyata.Ama siyah rengi alamazsın
Granit 3 cm. kalınlıkta eğer daha iyi sonuç veriyorsa çok zor bulunacak birşey değildir. Merdiven basamakları genellikle 3 cm. kalınlıkta yapılır. Zemin döşemeleri ve duvar kaplamaları genellikle 2 cm (1,5-2,5) olur. Yani "çıkma" 3 cm kalınlıkta granit bulunabilir.
Özel kesimi ise her zaman bulabilirsiniz. Yerli granit metre2 fiyatını en fazla 100 TL'den vermeleri lazım. Ama bence en iyisi çıkma almak
quote:
Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU
quote:
Parça granit bulursan bide sihay olmaz ise düşük bi ihtimal verirler o fiyata.Ama siyah rengi alamazsın
Granit işi bana göre değil sanırım ahşapa yönelicem . yanı deneyecem mid ve tiz seslerde problemim yok. bas bıraz az geliyor gibi geldi kulagıma
başlık baya eski ama bende denediğim bişeyi yazıyım yeni topladığım öyle ucuz yollu bi sistemde basslar çok şişiyordu yerde çok titreşim olduğunu hissediyordum yerler parke olduğu için hoparlörün vidalarını takamamıştım acaba ondan mı diye gittim bi tanıdığımın atolyesinden 2 parça ince ahşap aldım eve geldim taktım hop.altına vidalarını ahşabın üzerine otutturdum bi süre sonra baktım ahşabı delmiş vidalar parkeye değiyor baya da ağır hop. akıl edemedik onu bi masrafta parkeye açtık.bi daha gittim anlattım bana dişbudak ağacından bi kalıp kesti dedi bu çok değerli sert bi ağaçtır diye ama eline alınca anlıyorsunuz kaliteli bişey olduğunu.inanmaığım halde onuda denedim inanırmısınız benim basslardaki şişme titreşe kayboldu öyle olunca doğal olarak geri planda kalan tizler açığa çıktı çok beğendim.benim 1,500 tllik hop. böyle sonuç verirse daha kaliteli hop.mutlaka böyle şeyleri deneyin derim.hani diyolarya bu iş bi hastalık harbiden bana da bulaşmaya başladı gözümü yükseklere dikmeye başladım allah sonumu hayır etsin bir şeyi takınca takarım ben bide.
İzmir'de Bauhouse olmadığı için, bu titreşim önleyiciyi nereden bulabilirim ? yardımızı bekliyorum. Koçtaşta ve praktikerde yoktu.
Tam benim problemim. Lektor 8`lerin hep bas yoğun çaldığından şikayet etmişimdir. En geç bu hafta sonu Granit + anti rez. uygulamasını yapıp sonuçları burada yazarım. Dali genelde çift tweeter kullanır ama Lektor ve Concept serisinde tek tweeter var. Eğer yukarıda okuduklarım uygulamada da olumlu sonuçlanırsa Lektor 8 & Ikon 6 MK2 takası planını rafa kaldırıp 400-€ cepte kalan parayla CD çalar alacağım...
mutlaka faydasını göreceksiniz
Konuda bu işlemin ''NE AMAÇLA'' ve ''NEYE'' uygulandığı söylenmemiş bu insanın içinden konuşmasına benziyor
Benim hop. ler ahşap tv ünitesinin üzerinde duruyor, Ma nın manual inde ahşap yüzeyde ise spike ları çıkırıp jel benzeri papuçlar var onun üzerine koyun diyor (şu anda böyle). Şu granit+esnek malzeme olayının benim durumumda faydası olurmu acaba.
biri bu olayın ne işe yaradıgını nekadar fark edecegini ve gerekli oldugunu maddeler halinde açık ve anlaşılır biçimde yazsada anlasak
quote:
Orijinalden alıntı: SertaçS
Benim hop. ler ahşap tv ünitesinin üzerinde duruyor, Ma nın manual inde ahşap yüzeyde ise spike ları çıkırıp jel benzeri papuçlar var onun üzerine koyun diyor (şu anda böyle). Şu granit+esnek malzeme olayının benim durumumda faydası olurmu acaba.
Sertaç dostum, MA ların üzerinde durduğu ahşap ünitenin ebatı nedir? MA ların boyutunu gözönüne alırsak MA ların temas ettiği kısmın yüksekliği çok olmasa gerek diye düşünüyorum.
Hop. ve zemin arasında sadece ahşap var ise ve bu ahşap dolu ise(yani hava barındırmıyorsa çekmece gibi) ve spike kullanmadığından alt sesler spike ile kullanmana göre daha baskın olacaktır.
Kabinin tamamının zemine değmesini ben bu tür hop.lerde uygun görmüyorum.Gerçi jel pabuç kullanıyorsun ama ahşap üzerinde yinede alt basslarda derinlik yaratıyordur diye düşünüyorum.
Sen mevcut durumundan sonra bu granit ve esnek malzeme uygulamasından dolayı fark yaşayacaksındır.Sanırım üst sesler daha belirgin hale gelecektir diye düşünüyorum.Tabi bu durum sana fayda mı sağlar onu bilemem.Belki beğenmeyebilirsin.
@Shape of my heart,
Mevcut durumunuza göre uyguladığınızda farkedilebilirlik değişkenlik gösterecektir tabikide.Yine bu değişiklikleri deneyerek kendiniz tecrübe etmelisinizki ne kadar gerekli olduğuna yine siz karar verebilirsiniz.
Ben ahşap zeminde spikelar ile kullandığımda soft olan tizler bu uygulamada biraz parladı.Aynı zamanda ahşap zemindeki eğimden dolayı zaman zaman alt seslerde vibration oluşuyordu buda müzik dinlerken rahatsız ediyordu.Bendeki işe yararlığı bu şekilde.
Ayrıca alttaki esnek malzeme tüm yüzeye vurgulanan titreşimi azaltıyor.O olmadığı takdirde ses titreşimleri tüm zemin yüzeyine yayılırken bu malzeme bunu sönümlüyor.Tabi bu tüm seslerde farkedilir durumda olmuyor.
Farklı tecrübe yaşayanlarda yine forum içerisinde mevcut.Bu granit ve esnek malzeme bence temel olarak denenmesi gereken bir tweak.Hemen hemen tüm sistemlerde hissedilebilir farklar oluşturabilir.Ama forumlardada rastlayacağınız diğer tweaklerin(zaten hifi konu içerikli forumlarda görebilirsiniz)hissedilebilirliği sistemlerin çözünürlüğü ile orantılı olarak fark oluşturabilir.