Şimdi Ara

Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
11
Favori
35.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.
  • Fotoğraf çekmek için ünitenin üzerine koymuştum. Normalde bu şekilde yerdeler..

• Bugün granitlerin köşelerini parlattırdım ve çok hafif pah kırdırdım mermerciye.

Eve gelince de altlarına gözkararı yarım cm lik keçeler yapıştırdım hanımın baskısı ile görüntü açısından.Bakalım nasıl olucak dedik.
    Sonuç çamaşır makinası altlığı kesinlikle ve kesinlikle konulması gerek bence.Basslar öyle bir uzuyo ki zemin titriyo salonda titreyebilecek heryer titriyo.Ses farkını eşim bile farketti hemde
  • E biz ne dedukkk?
  • Yukarıdaki beyaz mobilyalı sistem tamamen görselliğe dayalı bence.Çok güzel gözüküyor ayrı meselede yerleşimden dolayı sesteki olumsuz etkileri bilemiyorum.
    Sertaç senin hoparlörlerde sanki duvara çok yakın duruyo.

Teknika pm attım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 13 Temmuz 2010; 22:58:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Bende şu aralar spike ların altına akustik olmayan nedenlerden 5 kr koydum Şu granit olayını denemek istiyorum aslında, benim RF-52 ler RF-62 gibi çalarmı acep

Edit: Resimler düzeltildi

Ünite çok şık ve sade.İyi günlerde kullanın.Belki RF 52 leri 62 ler ile değiştirirseniz kesinlikle 62 gibi çalacaktırAma evet 52 ler duvara çok yakın görünüyorlar.

• Teşekkürler arkadaşlar, arkadaki boşluk tam 15 cm. Yetersiz mi dersiniz ?
  • port çıkışlı ve arkadan portlu kolonlar da yerleşim çok önemli etkiler yapıyor. Değişik konumlar da deneyin. Ama normal de 30-40 Cm'den fazla olması gerekir hava çıkış portlarının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackintosh

Cevap için teşekkür ederim Sn. Teknika;

Yanlış hatırlamıyorsam sizin dinleti odanızın elektrik tesisatı ayrıydı ve çok damarlı topraklama kablosundan bahsetmiştiniz. Bu topraklama kablolarından bir hattınıda antirezonans zemine bağlamıştınız. Araştırmalarımda karşıma çıkan anlamlar hep hoparlörlerin titreşimini granite verip antirezonans kaplama ile açığa çıkan enerjiyi ısı enerjisine çevirdiği yönde idi. Sizin sistemde topraklama hattı antirezonans zeminde, topraklama yapılmış hali ile yalın hali arasında bir fark hissedebiliyormusunuz.

Birde odanızdaki akustik ortam için 3 hafta ölçümler ve montaj ile geçtiğini söylemiştiniz. Akustik ortam hakkında pek bir bilgim yok. Elinizden gelseydi odanızın tamamını akustik (duvardaki süngerler +ismini bilmiyorum+)izolasyon yaparmıydınız. Yoksa olması gerek sizin yapmış olduğunuz gibi olmalı.

Evi görmek isteyenler buyursun ozaman. Adamın evinin mutfağı ingilterede bir dergiye çıkmış. Para var huzur var
    www.blu-ray.com
    THE_FORCE's Home Theater Gallery - Our AV Home (59 photos)
    http://www.blu-ray.com/community/gallery.php?member=THE_FORCE&folderid=2051

Teknika duy sesimi....

• Dün Rf-52 ve 62 leri dinledim tekrar, Fark var tabiki sahne genişliği ve baslar (sanırım) daha iyi ama sanki fark %5-10 civarı gibi. Üstelik satıcı hop. yükselttikçe senin HK 2x65w yetmez deyince ortalık karışıyor yine...Bu yetip yetmeme konusunu ev ortamında anlama şansımız nedir mesela sesi -30 veya -25 açtığımda ses komşuları fazlasıyla rahatsız edecek bir hale geliyor bu bir ölçü olabilir mi ? Bazende bir parçada ses -35 de son derece tatmin ediciyken başka bir parçada ne kadar açsamda hoşuma gitmiyor. Bu parçaları pc den FLAC formatında dinliyorum. Artık en azından bir süreliğine seti ellemek istemiyorum ama işte karasızlık... Hatta bu yüzden Klipsch in RC-52 ve surround larını da almadım belki marka değişir diye Tabi şu an sadece pc den optik çıkışla alıyorum sesi, birde bluray oynatıcı alayım diyorum büyük ihtimal Sony s370 olacak.Ses kalitesi nasıl olur?

a .Ne dersiniz RF-52,62 ?
    b .Dali İkon serisi al baya farkeder ?
    c .Yok yok MA rx 6 al sen bile farkedersin farkı ?
    d .Senin anfiyle değmez böyle devam et ?
    e .Kabloları düzgün birşey al (şu an philips 16 GA) ?
    f .Ses kaynağını düzelt, fark eder ?

Eveeeeettttt süreniz başladı sağa sola bakmayın Birden fazla şık seçebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Dün Rf-52 ve 62 leri dinledim tekrar, Fark var tabiki sahne genişliği ve baslar (sanırım) daha iyi ama sanki fark %5-10 civarı gibi. Üstelik satıcı hop. yükselttikçe senin HK 2x65w yetmez deyince ortalık karışıyor yine...Bu yetip yetmeme konusunu ev ortamında anlama şansımız nedir mesela sesi -30 veya -25 açtığımda ses komşuları fazlasıyla rahatsız edecek bir hale geliyor bu bir ölçü olabilir mi ? Bazende bir parçada ses -35 de son derece tatmin ediciyken başka bir parçada ne kadar açsamda hoşuma gitmiyor. Bu parçaları pc den FLAC formatında dinliyorum. Artık en azından bir süreliğine seti ellemek istemiyorum ama işte karasızlık... Hatta bu yüzden Klipsch in RC-52 ve surround larını da almadım belki marka değişir diye Tabi şu an sadece pc den optik çıkışla alıyorum sesi, birde bluray oynatıcı alayım diyorum büyük ihtimal Sony s370 olacak.Ses kalitesi nasıl olur?

a .Ne dersiniz RF-52,62 ?
    b .Dali İkon serisi al baya farkeder ?
    c .Yok yok MA rx 6 al sen bile farkedersin farkı ?
    d .Senin anfiyle değmez böyle devam et ?
    e .Kabloları düzgün birşey al (şu an philips 16 GA) ?
    f .Ses kaynağını düzelt, fark eder ?

Eveeeeettttt süreniz başladı sağa sola bakmayın Birden fazla şık seçebilirsiniz.

Teknika, senin yorumunu alabilirmiyim ? Hoparlör konusunda daha önce MA önermiştin diğer maddelere ne dersin ?

• yav 919 la -20 flan dıyorsun.ben neredeyse -10 larda oluyor o olay.tabı bende mızık setının kolonları takılı :P
  • Benim anfi HK, ve dediğin gibi fark hop. den kaynaklanıyor olabilir.
  • Granitlerin parlamayan köşelerini parlattırırken işlemi yapan arkadaş abi yağlı su ile parlatabilirdin sende dedi buda ondan bana benden de size bir tiyo olsun.
    Dün antirez zeminlere daha estetik görünmesi açısından ne yapabilirim diye düşündüm ve birşeyler çıktı ortaya.
    Yarın resimleri paylaşırım.
    Anti rezleri koydum granitlerin altına keçeleri kazıdım bugün gerçekten ses hissedilir değişiyo.
    O yeter artık daha fazla açma sesimi çok gürültü var diyen sistem ver gazı ver gazı diyo sanki antirez zeminleri koyunca.
  • Sonunda beni anlayan biri daha oldu.
  • Şu alta koyulan elastik malzemeyi granit den 1 er cm kısa kesseniz karşıdan bakınca görünmese daha şık olacak gibi.
  • Bende öyle düşündüm ilk başta ama granitin altında hiç boşluk kalmaması daha doğru olur diye düşündüm sonradan teknik açıdan.
  • İşte en son hali granitler parlatıldı.
    Antirez zemin üzerinde bulunan değişik renkler kırtasiyeden alınan keçeli siyah kalemle boyandı estetiklik daha iyi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 18 Temmuz 2010; 15:27:41 >
  • Güle güle kullanın.
  • şimdi illa granit mi olacak ??
    mermer flan olmaz mı ?
    bırde kadıköy civarında bilinen yer var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.