Şimdi Ara

SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
2
Favori
27.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bnde şu an ccna kursuna devam ediyorum kaynak olarak version 3.1 kullanıorz sanırım 3 yılda bir yeni version çıkıyormş ve alınan sertifikayı yeni versiona göre yenilemek gerekiyormuş bu konu hakkında bilgisi olan varmı
  • arkadaslar size 1-2 tavsiye de benden.. öncelikle ukalalık olarak algılamazsanız biraz kendi profilimden bahsedeyim. 2004 itü matematik müh mezunuyum..2001 yılında yani 2.sınıftayken cisco ve networking ile tanıştım..bizim okuldali cnap kurslarına gittim ve 2003 yazında CCNA oldum. herşey bitti artık heryerde iş bulurum süperim falan sanıyordum kiiiiiiiiii bir de baktım piyasa çakal dolu ve adamlar aşmışlar gerçektende..dedim bu böyle olmayacak hemen başladım iş aramaya.. parttime da olsa mutlaka bir bilgi işlem firmasında çalışmalıydım..dördüncü sınıfın 2. döneminin başında nihayet yalvar yakar bir yere 150ytl maaşla haftada 3 gün zorla kabul ettirdim kendimi amaç piyasayı tanımak koklamak ve kendimi ne şekilde geliştirmem gerektiğini görmekti.. ve gerçektende doğru bir adım atmışım...orada acemiliği yaşadım,müşteri memnuniyetinden tutun da bir adsl modem nasıl kuruluru GERÇEK iş ortamında öğrendim (o zaman adsl yeni yeni türüyordu )....derken bir sürü bilgi işlemci arkadaşla tanıştım piyasadan ve gördümki gerçekten de çok eksiklerim var..ne yapmalıydım?? kendimi geliştirmeliydim..nasıl?? CCNP iyi bir fikir gibi görünüyordu ve başladım PDF dökümanlarını internetten araştırmaya ve okumaya...bilmeyen arkadaşlar için hatırlatayım CCNP olabilmeniz için tam 4 tane de professinal sınavı geçmeniz gerekiyor..zor iş tabiki.. ama gece gündüz o pdfleri okuyarak hatta ve hatta gözlerimi 1 numaradan 2.5a çıkartacak kadar okuyarak tam 1.5 senede CCNP olmayı başardım..gerçekten çok mutluydum verdiğim emeklerin karşılığını almıştım...yine herşey bitti snıyordum artık en iyilerden biriyim! ama yanılıyordum..bu arada CCNP olmam ve 1.5 yıllık deneyim sonucu maaşım 800ytl olmuştu herneyse..baktımki sadece networking ile routing yada switching ile olmuyor..biraz da güvenlik kısmında geliştirmeliyim kendimi..bu karar da şirketimin de etkisi var tabiki..derken kendimi güvenlik dökümanları okuyor buldum 3-4 aylık bir çalışma sonucunda CompTIA nın Security+ sınavını geçerek Security Professinal oldum..bizim firma symantec firmasının kurumsal ürün desteğini veriyordu ve firewall sertifikasını almamı istiyordu..bu kısım daha kolay oldu..zaten o firewallarla normalde de müşteri tarafında uğraşıyordum ve sınavı kolaylıkla geçtim ve SCTA Symantec Certified Technology Architect oldum bu arada maaşım da 1.200ytlye yükseldi tabi
    derken network kısmında dünyada 14 yıl boyunca sadece yaklaşık 17500 kişinin geçebildiği Cisco CCIE merakı sardı benı..o sertifikayı alabilmeniz için, written denilen bir testi ve avrupada sadece brükselde bulunan lab sınav merkezinde gireceğiniz lab sınavını geçmeniz gerekiyor..aşağıdaki linki okuduktan sonra
    http://bilisim.milliyet.com.tr/detay.asp?id=543&sayfa=2
    neden olmasın dedim kendi kendime ben de başarabilirim dedim ve dünyanın en iyi networkçüleri arasına girebilmek için sıvadım kolları...
    derken askerlik geldi çattı..neyseki gitmeden önce 3-4 hazırlanmıştım test sınavı için..askerlik de uzun dönem ve karargah binasına çıkınca ev kiralayıp sınava çalışmaya devam ettim..bu arada da sağdan soldan hep eski model routerları topladım 2500 serisi 1600 serisi vs hatta postlarıma bakarsanız alınık router diye bir sürü ilanımı görürsünüz derken kendimi hazır hissettim ve geçen sene bu aralar test sınavını girdim ve geçtim! artık 1 tek sınav kalmıştı o da lab sınavı...lab sınavı çok fazla hands on tecrübe ve gerçekten çok ileri seviye bilgi isteyen bir sınav...hands on için evimde topladığım eski 2500 leri kullanarak sınavda sorulan bütün teknolojileri teker teker uyguladım kendi evimdeki lab'ımda..haftaiçi hergün 5 saat aralıksız ve haftasonu da neredeyse günde 14-15 saat çalıştım..askerlik boyunca böyle devam etti...gerçekten de ne sosyal hayatım kaldı ne başka birşey ama hiç birşey beni bu hedefimden geri çevirmemeliydi ve çeviremedi de..askerlik bitti ve 1 ay sonra brüksele sınava gittim..ancak ilk kez orada bulunmanın verdiği çekingenlik ve stres ile malesef az bir farkla sınavdan kaldım..hiç sorun değil! bir daha gireceğim! geçene kadar! ama bir iş bulmam gerekiyordu..cvmi doldurup kariyer nete koydum..ve 1 eğitim kurumu 1 ISP (internet servis sağlayıcı) ve 1 bilgi işlm destek firmasından iş görüşmesi daveti aldım..3 yerle de görüştüm hepsi ok dedi birini seçmeliydim ve bana en uygun olan ve gerçekten de şuan Türkiye nin en iyi bilgi işlem destek firmasında Turkcell'e Avea'ya ve bir çok bankaya ve büyük kuruma network konusunda destek veren, onların projelerini kurulumlarını gerçekleştiren bir firmada başladım.sınavdan kalmış olsam bile yine de bu bile kendimi ıspatlayabilmemi sağlamıştı..istediğim rakama OK dediler ve tek görüşme sonucunda sözleşmeyi getirip önüme koydular....3.000-3500 ytl arası bir şey istemiştim belki merak eden arkadaşlar olabilir...
    şimdi gerçekten çok tatmin edici güzel projelerle uğraşıyorum...bir yandan da sınava hazırlanıyorum..inşallah onu da geçeceğim..
    evet arkadaşlar benim hikayem bu..bunu anlatmaktaki asıl sebebim, ünv okuyan ve çıkınca ne iş yaparım, şuan ne yapmalıyım hangi kursa gitmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim diyen arkadaşlara yol gösterici bir profil olmasıdır.çünkü biz de zamanında ya okuyoruz ama cıkınca ne olacaz iş bulabilecezmi kaygısını taşıdık hep..belki yukarıda anlattıklarım yardımcı olur...

bir de arkadaşlar genel olarak herkese tavsiyem: HERŞEYDEN BİRAZ BİLMEKTENSE, BİR ŞEYİ ÇOK AMA ÇOK İYİ BİLİN! KENDİNİZİ BU ŞEKİLDE GELİŞTİRİN. çünkü en değerli olan kişi, bir konuyu en iyi bilen kişidir...ve pastadan da büyük payı her zaman o kapar...herşeyden biraz bilen tabiri caizse ayak işleri yapar, ama birşeyi çok iyi bilen o şeyle ilgili tüm projeyi yapar yürütür ve iş bitirir...mesela ben MSCE yada Microsoftun M sini bile bilmem...ama networking routing ve switching konularında kendime sonuna kadar güvenirim,gsm operatörlerinin backbone routerlarını yönetebilecek ve çıkan sorunları giderecek oranın networkçülerine destek verebilecek kadar (şuan yaptığım işin bir kısmı)...bu gibi daha özele yönelmenizi öneririm..

kendinizi geliştirmek için kurs seçiminde bu kriteri mutlaka ama mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim...

şimdilik benden bu kadar...tekrar belirteyim yukarıdakileri kesinlikle kendini beğenmişlik olarak algılamayın..sadece izlenen yol metodlar ve gelinen nokta olarak görmeniz açısından yazdım bütün bunları

herkese başarılar

• @palermo teşkkrler zevkle okudum
  • admin_mitnick hocam merhaba paylaşımların için çok tşk ederim
    senden ricam madem bu konularda yeterli tecrübeye hakimsin,ben network sistem yöneticiliği kursu görmek isityorum bu yüzden istanbula geldim beşiktaşta kalıyorum 200 mt aşşağıda bilge adam var altunizadede ise netron var bir arkaddaşım netrona gitti bana 2000 ytl ver fazla ver yinede netrona git diyor ben lise mezunuyum ingilizce 0 sizin için neyi ifade ediyorsa benim içinde onu ifade ediyor ama yinede bu kursa gideceğim senin tavsiyelerini bekliyorum

senle yazışmak isterim ben 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum son 2 yılda teknik serviste çalıştım

ismetcirav@hotmail.com
  • ingilizcen yoksa bu işe başlamanında hiç anlamı yok.Yani ingilizcesiz de olur denemeyecek kadar ingilizceye ihtiyacın olacak.Aksi taktirde sınav sorularını kelime kelime ezberlemen gerekir ki hem parana hem zamanına yazık.Kaldı ki, sınavları versen bile karşına çıkan kaynakların yüzde 80'i ingilizce olacak onun için ilk etapta ingilizceyi hallet derim ben.
  • @Palermo teşekkürler gerçektende araştırmacı olmak ve bir ideal doğrultusunda gitmek önemli başarılar dilerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: CİRAV

admin_mitnick hocam merhaba paylaşımların için çok tşk ederim
    senden ricam madem bu konularda yeterli tecrübeye hakimsin,ben network sistem yöneticiliği kursu görmek isityorum bu yüzden istanbula geldim beşiktaşta kalıyorum 200 mt aşşağıda bilge adam var altunizadede ise netron var bir arkaddaşım netrona gitti bana 2000 ytl ver fazla ver yinede netrona git diyor ben lise mezunuyum ingilizce 0 sizin için neyi ifade ediyorsa benim içinde onu ifade ediyor ama yinede bu kursa gideceğim senin tavsiyelerini bekliyorum

senle yazışmak isterim ben 10 yıldır bilgisayar kullanıyorum son 2 yılda teknik serviste çalıştım

ismetcirav@hotmail.com

ingilizce dediğiniz teknik ingilizce arkadaşlar abartmayalım lütfen.Korkulacak bi durum yok ortada :) 200 saatlik bir eğitimle aşılıyor bu durum zaten sürekli ingilizce işletim sistemleriyle çalıştığınız için yabancı gelmıyor, CCNA sertifika kurslarına giden arkadaşlar aldıgınız sertifikaların upgradeleri vardır,bi süre sonra yükseltme sınavlarınız oluyor.System eğitimi almadan ccna gereksiz bir olaydır,Cisco'nun 3 tane sertifikası var dünyada hem MCSE+S+M hemde Cisco'nun 3. sertifikasına sahip sadece 50 türkiyede 3 kişi bulunmaktadır :) Sınavlar konusunda internette kısa bir aramayla butun sınav sorularına ulaşabilirsiniz, eğitim almak istediğiniz kurumları iyi araştırın bazı kişiler forumlarda kendi reklamlarını yaparken diğer kurumlarıda kötülüyorlar örnekleri çok var ortada.

• selamlar..Cisco nun 3. sertifikası dediğiniz CCIE yani Cisco Certified Internetwork Expert oluyor ve bunun farklı dalları var, tüm dallar dahil toplam CCIE sayısı şuan dünyada 17500 civarında..Türk CCIE sayısı ise 40 civarında...bunlardan sadece 15 civarı Türkiye'de çalışıyor, diğerleri yurtdışında.. hem yanlışı düzeltmek hem de ekleme yapmak istedim

quote:

Orjinalden alıntı: ScanServ

quote:

ismetcirav@hotmail.com

ingilizce dediğiniz teknik ingilizce arkadaşlar abartmayalım lütfen.Korkulacak bi durum yok ortada :) 200 saatlik bir eğitimle aşılıyor bu durum zaten sürekli ingilizce işletim sistemleriyle çalıştığınız için yabancı gelmıyor, CCNA sertifika kurslarına giden arkadaşlar aldıgınız sertifikaların upgradeleri vardır,bi süre sonra yükseltme sınavlarınız oluyor.System eğitimi almadan ccna gereksiz bir olaydır,Cisco'nun 3 tane sertifikası var dünyada hem MCSE+S+M hemde Cisco'nun 3. sertifikasına sahip sadece 50 türkiyede 3 kişi bulunmaktadır :) Sınavlar konusunda internette kısa bir aramayla butun sınav sorularına ulaşabilirsiniz, eğitim almak istediğiniz kurumları iyi araştırın bazı kişiler forumlarda kendi reklamlarını yaparken diğer kurumlarıda kötülüyorlar örnekleri çok var ortada.

• quote:

Orjinalden alıntı: palermo

selamlar..Cisco nun 3. sertifikası dediğiniz CCIE yani Cisco Certified Internetwork Expert oluyor ve bunun farklı dalları var, tüm dallar dahil toplam CCIE sayısı şuan dünyada 17500 civarında..Türk CCIE sayısı ise 40 civarında...bunlardan sadece 15 civarı Türkiye'de çalışıyor, diğerleri yurtdışında.. hem yanlışı düzeltmek hem de ekleme yapmak istedim

quote:

Orjinalden alıntı: ScanServ

quote:

ismetcirav@hotmail.com

Tşklerde ben zaten sadece CCIE sertifikasına sahip demedim,Hem sistem sertifikalarına sahip hemde cisco sertifikalarına sahip kişi sayısından bahsettim gözden kaçmış sanırım

• Arkadaşlar bu cumartesi sınava giricektim az önce kontrol ettim testkingi. updatelisi çıkmış benim çalıştığım v53 445 soruluydu şimdi ki 394 soru daha dün güncellenmiş. Link verebilecek olan var mı ? Çok ihtiyacım var teşekkürler..
  • arkadaşlar benimde bu konuda yardıma ihtiyacım var mcse egitimi görmek için şu an bilge a*** da ingilizce son seviyesindeyim ve 1 ay sonra asıl egitim başlıycak. benim istedigim çalışma amaçlı ve ingilizce çevirilerimi ilerletmek amacı ile dogru cevapları veremesem bile istedigim mcp soruları bunları nereden bulabilirim veya elinde olan varmı çok ihtiyacım var yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
  • sadece mcse sınav ücreti nedir arkadaşlar? bilgisi olan varmı? ve bu sınava izmirde girebilirmiyim..
  • 70 dolar sınav ücreti

Palermo şu sözünü yüzde yüz onaylıyorumm "her seyi az bilmektense bir şeyi tam bilmek en iyisidir" diye..

Şu anda mcse eğitimi alıyorum ve hocam da aynen senin dediğini yüzlerce defa söylüyor..

Kendisi de ben aslen yazılımcıyım ve yazılımda .net hakkında dünya standartlarında kişilerlerin bilgisine sahibim ve bu yönde kendimi geliştiriyorum diyor... Övünmek gibi olmasın kendisi de microsoft'un bütün sertifikalarına sahip tek kişi türkiye'de.. ve şunu da ekliyor.. bu iş zeka işi değil bu iş sadece zaman ayırma işi, ben yapabiliyorsam herkes yapar.. konusmasını yürümesini bilen herkes yapar, yeterki zaman harcayın beklentileriniz büyük olmasın..2 senenizi gönülden verin sürünün sömürülün ama öğrenin sonra kapılar acılacak beklentileriniz gerçeklesecek diyor

Cok basit bir örnek vereyim, yakın zamanda newyorka gidip orada bi kaç günlük bir eğitim verecek aldıgı para 16bin dolar...

Her şey bizim elimizde yeter ki isteyelim

• valla arkadaşlar bende yeni başladım 9 nisanda ingilizce eğitim alacam.100 saat alacam ingilizce sınavına girdimde :P atmasyondan %50 ile indirim kazandık :PP şimdide adls 3 gb kotalı kullanıyordum..bu gunden itibaren sınırsıza çıkardım neti :PP oda aylık 99 ytl ye ucuzladığı için..

neyse su an netten 35 cd lik ingilizce eğitim cdlerini indiriyorum... o yüzden ingilizceyi su gibi yapmam lazım 2 ayda :P

bu arada MCSE seçtim zaten danışmanlarda ilk önce MSCE yi öneriyor ilk önce.

Sırf bunun için istanbula geldim abimin yanına.bu arada 26 yaşındayım geç ama olsun.aslen sağlık memuruyum o alanı sevmediğim için ve sıradan olmak istemediğim için.böle bir MCSE kursuna almaya karar verdim...askerlikde bitti o gibi sorun yok bende..

bu arada bilgeadama gidiyorum.parayıda peşin verdim para varken sorun olmasın diye.1 hafta öncede abimin arkadasının okuldan bilgisayar müh. arkadaşı varmış.onla görüşmemi istedi o daha iyi bilgilendirir seni diye.neyse gittik taksime buluştuk evlerine gittik.adamlar almıslar leptop sırf program yazıp duruyorlar..neyse şansımın devam etmeyi dürdürdü.bu arkadaşın ev arkadaşı Bilgeadamda ve netronda hocalık yapmış.şu andada microsofta çalışıyor..onunda yardımları oldu..hemen bilgeadamı arayıp beni güvendiği iyi hocaların sınıfına kaydırdı..

hoca bunuda demişti keşke daha önce konussaydık yada kaydını yaptırmasaydın diye.netron daha iyi olduğunu söledi..

quote:

Orjinalden alıntı: bisquit

70 dolar sınav ücreti

Palermo şu sözünü yüzde yüz onaylıyorumm "her seyi az bilmektense bir şeyi tam bilmek en iyisidir" diye..

Şu anda mcse eğitimi alıyorum ve hocam da aynen senin dediğini yüzlerce defa söylüyor..

Kendisi de ben aslen yazılımcıyım ve yazılımda .net hakkında dünya standartlarında kişilerlerin bilgisine sahibim ve bu yönde kendimi geliştiriyorum diyor... Övünmek gibi olmasın kendisi de microsoft'un bütün sertifikalarına sahip tek kişi türkiye'de.. ve şunu da ekliyor.. bu iş zeka işi değil bu iş sadece zaman ayırma işi, ben yapabiliyorsam herkes yapar.. konusmasını yürümesini bilen herkes yapar, yeterki zaman harcayın beklentileriniz büyük olmasın..2 senenizi gönülden verin sürünün sömürülün ama öğrenin sonra kapılar acılacak beklentileriniz gerçeklesecek diyor

Cok basit bir örnek vereyim, yakın zamanda newyorka gidip orada bi kaç günlük bir eğitim verecek aldıgı para 16bin dolar...

Her şey bizim elimizde yeter ki isteyelim

haklısın bende göze alarak bu yasta vakit ayırmaya karar verdim...yeterki merak ve istekli olmanız lazım..

yani MCSE eğitimi alıp sonra bir şirkete işe girip maaşımı alıp gerisini boşver denmemeli.çünkü bu sektor hızlı gelişen ve yeniliklerle birlikte gelişme isteyen bir sektor...

Sonucta genelde bir çok alan birbiriyle bağlantılı...ama su varki kurslara coğunluk alt yapı olmadan web tasarımı seçen var...Hatta kayıt olmaya gittiğimde arkadalar MSCE yimi seçtin dediler evet dedim en mantıklısı bu demiştim.Bana dedikleri şu kız arkadaşın yoksa web tasarıma geç :) Çoğu kişide web tasarımı ya kız için yada webin görselliğini ve kolaylığına bakarak ona gidiyorlar.tabiki kendi seçimlerii...Ama ciddi olarak gidenlere birşey demiyorum..zaten iyi bir web tasarımcısıda yazılımdan anlaması şart ki...onemli şirketlerin sitelerini kapması için...sonucta boş zamanınız varsa çalışmaya başlayın..artık kursamı gidersiniz yoksa evdemi çalışırsınız orası size kalmıs...Bence kendinize bir hedef oluşturduysanız o hedefin yollarından şaşmayın...Yaşamın her saniyesini düşünerek ve değerlendirerek yaşayın.Ozaman kararlarınız daha kesin olacaktır... neyse yeter bu kadar lak lak ingilizce setine indirmeye devam edeyim ben :P

Hayatta Başarılar bu arada ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtipitiPx -- 1 Nisan 2007; 14:08:29 >

• Merhaba arkadaslar ben lise bittikten sonra 2004 senesinde istanbulda bi firmada mcse eğitimi aldım.Kurstan cıkar cıkmaz mükemmel işler beklemeyin cünki gercek hayatta cok farklı işin icine giriyorsunuz artık.İlk basta 6 ay teknis serviste amelelik yaptım sonra o sirketin bilgi işlemine gectim orda calıstım.Sonra antalya'ya tasınmak zorunda kaldım.Suan antalya havalimanı bilgi işlemde calısıyorum.İnanın hicbirzaman 4 4lük olamazsınız ögrenecek okadar cok sey varki bitmiyor :) Sertifikaları almaktan cok Bilgi önemli.Umarım herkez hayalindeki yere gelir....
  • xtipitiPx söyleyeceklerine ek olarak şunu belirteyim, artık bu işin bilge adamı, netronu falan yok önemli olan hoca.. sen de söylemişsin daha iyi hocalara yönlendirdiler diye.. bilge adamda bile zamanında derse girmeden önce cocuklara anlatacagı konuyu calısıp gelen hocaların oldugunu biliyorum..

Bu arada
    west senin geçtiğin yoldan geçebileceğim bir yer var mı Antalya'da.. Öğrendiklerimi uygulamak istediğim ücreti problem olmayacagı bir yer arıyorum Antalya'da..
  • arkadaşlar bende mcse sertifikası almak istiyorum.Mesajları okudumda baya bi konuşulmuş bu konu.Bende kurs olarak netronu düşünüyorum ama bakalım.Fiyatlar biraz uçuk ama ben bu konulara çok meraklıyım ve dünyada annem,babam ve ailemden sonra en büyük aşkım bilgisayar ve bilgisayar sistemleri.Onun için artık fiyatlara katlanacağız ne yapalım ...
  • Arkadaşlar, nihayet CCNA eğitimine başlıyorum İTÜ'de. 2 Temmuz'dan itibaren 4 hafta boyunca haftaiçi hergün gidilecek. 10.00-18.00 arası. Her hafta 1 kur ve 4 hafta sonra tüm kurlar bitmiş olacak.

İlgilenen arkadaşlar için:
    http://wscc.cc.itu.edu.tr/cisco-la/index.html
  • @electronics
    bende itu de ccna egitimine baslamak istiyorum 23 temmuzda yeni bir donem basliyormus verilen egitim ve egitmenlerle (konulara hakimiyet ve anlatımı nasıl , egitmen hangi sertifikaya sahip) ilgili bilgi ve goruslerini yazabilirmisin .
  • Bilginç hakkında bilgisi olan var mı? Giden ben ankara şubesini düşünüyorum Şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.