Şimdi Ara

SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
2
Favori
27.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: thundox

@electronics
    bende itu de ccna egitimine baslamak istiyorum 23 temmuzda yeni bir donem basliyormus verilen egitim ve egitmenlerle (konulara hakimiyet ve anlatımı nasıl , egitmen hangi sertifikaya sahip) ilgili bilgi ve goruslerini yazabilirmisin .

Merhabalar,

Yoğun bir eğitim döneminin içinde olduğumdan foruma girme fırsatı bulamadım; kusura bakmayın.

İTU gerçekten bu işe hakim bir yer. Öyle ki, geçen sene (2006 yılında) Cisco tarafından Türkiye genelinde en iyi eğitim veren kurum olarak seçilmişler. Eğitmenleri konuya oldukça hakim, cisco eğitmen sertifikalı (ki böyle olması gerekir zaten) kişiler.

Tabii İTU'deki bu yaz programı biraz sıkıştırılmış (1 haftada 1 kur) olduğu için yüksek motivasyonla dersleri takip etmeniz gereklidir. Çünkü eğer bir yerde koparsanız, toparlamak zor olabilir. Ancak bu işi ciddiye alıyorsanız bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. (Henüz 1. kuru bitirmiş olmama rağmen çok güzel gidiyor) Kaldı ki bu program bir bakıma çok olumlu. Çünkü konulardan kopmadan, aklınızı sadece buna vererek daha yüksek verim elde edilebilir.

İTÜ'yü övdüğümden falan değil (kaldı ki YTÜ'lüyüm) ama ilk günkü olay bile İTÜ'nün bu cisco eğitimini ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Tüm Cisco eğitimlerinin Türkiye koordinatörü bizleri ziyarete gelerek kısa bir konuşma yapıp, tavsiye ve telkinlerde bulunarak başarılar diledi

Umarım iyi bir eğitim dönemi geçirirsiniz. Hedef ilk önce CCNA

Görüşmek üzere.

• Merhabalar;

MCSE ve Cisco sertifikasyonlarına hazırlanıp da eğitim almak isteyen arkadaşlara veya eğitim aldığı kurumun + ve - lerini yazmak isteyenlere sesleniyorum..!

Cisco Eğitimleri için öncelikli olarak BTEGITIM kurumunu değerlendirin. Çünkü bünyesinde 2 tane CCIE (en üst düzey ve tr. de sadece 42 kişi war)http://www.ilkertemir.com/ccie.html
    Daha sonra Netronu ve Bilge Adamı tercih edebilirsiniz..!

NOT: KESINLIKLE ve KESINLIKLEwww.academytech.com tercih etmeyiniz. Kısaca "ucuz etin yahnisi" hikayesidir. Ben öle bir hata yaptım siz yapmayın..!

Microsoft için ise Netron..!

Yine Academytech önermiyorum..!

• quote:

Orjinalden alıntı: infinibleu

sadece mcse sınav ücreti nedir arkadaşlar? bilgisi olan varmı? ve bu sınava izmirde girebilirmiyim..

50$ izmirde girebilirsin taminim bilge adam vardır orada...

arkadaşlar bende 70-290 a gircem güncellenmiş soruları 2 3 hafta önce aldım 21 inde gireceğim sınava güncellenirmi bi fikri olan warmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: palermo

arkadaslar size 1-2 tavsiye de benden.. öncelikle ukalalık olarak algılamazsanız biraz kendi profilimden bahsedeyim. 2004 itü matematik müh mezunuyum..2001 yılında yani 2.sınıftayken cisco ve networking ile tanıştım..bizim okuldali cnap kurslarına gittim ve 2003 yazında CCNA oldum. herşey bitti artık heryerde iş bulurum süperim falan sanıyordum kiiiiiiiiii bir de baktım piyasa çakal dolu ve adamlar aşmışlar gerçektende..dedim bu böyle olmayacak hemen başladım iş aramaya.. parttime da olsa mutlaka bir bilgi işlem firmasında çalışmalıydım..dördüncü sınıfın 2. döneminin başında nihayet yalvar yakar bir yere 150ytl maaşla haftada 3 gün zorla kabul ettirdim kendimi amaç piyasayı tanımak koklamak ve kendimi ne şekilde geliştirmem gerektiğini görmekti.. ve gerçektende doğru bir adım atmışım...orada acemiliği yaşadım,müşteri memnuniyetinden tutun da bir adsl modem nasıl kuruluru GERÇEK iş ortamında öğrendim (o zaman adsl yeni yeni türüyordu )....derken bir sürü bilgi işlemci arkadaşla tanıştım piyasadan ve gördümki gerçekten de çok eksiklerim var..ne yapmalıydım?? kendimi geliştirmeliydim..nasıl?? CCNP iyi bir fikir gibi görünüyordu ve başladım PDF dökümanlarını internetten araştırmaya ve okumaya...bilmeyen arkadaşlar için hatırlatayım CCNP olabilmeniz için tam 4 tane de professinal sınavı geçmeniz gerekiyor..zor iş tabiki.. ama gece gündüz o pdfleri okuyarak hatta ve hatta gözlerimi 1 numaradan 2.5a çıkartacak kadar okuyarak tam 1.5 senede CCNP olmayı başardım..gerçekten çok mutluydum verdiğim emeklerin karşılığını almıştım...yine herşey bitti snıyordum artık en iyilerden biriyim! ama yanılıyordum..bu arada CCNP olmam ve 1.5 yıllık deneyim sonucu maaşım 800ytl olmuştu herneyse..baktımki sadece networking ile routing yada switching ile olmuyor..biraz da güvenlik kısmında geliştirmeliyim kendimi..bu karar da şirketimin de etkisi var tabiki..derken kendimi güvenlik dökümanları okuyor buldum 3-4 aylık bir çalışma sonucunda CompTIA nın Security+ sınavını geçerek Security Professinal oldum..bizim firma symantec firmasının kurumsal ürün desteğini veriyordu ve firewall sertifikasını almamı istiyordu..bu kısım daha kolay oldu..zaten o firewallarla normalde de müşteri tarafında uğraşıyordum ve sınavı kolaylıkla geçtim ve SCTA Symantec Certified Technology Architect oldum bu arada maaşım da 1.200ytlye yükseldi tabi
    derken network kısmında dünyada 14 yıl boyunca sadece yaklaşık 17500 kişinin geçebildiği Cisco CCIE merakı sardı benı..o sertifikayı alabilmeniz için, written denilen bir testi ve avrupada sadece brükselde bulunan lab sınav merkezinde gireceğiniz lab sınavını geçmeniz gerekiyor..aşağıdaki linki okuduktan sonra
    http://bilisim.milliyet.com.tr/detay.asp?id=543&sayfa=2
    neden olmasın dedim kendi kendime ben de başarabilirim dedim ve dünyanın en iyi networkçüleri arasına girebilmek için sıvadım kolları...
    derken askerlik geldi çattı..neyseki gitmeden önce 3-4 hazırlanmıştım test sınavı için..askerlik de uzun dönem ve karargah binasına çıkınca ev kiralayıp sınava çalışmaya devam ettim..bu arada da sağdan soldan hep eski model routerları topladım 2500 serisi 1600 serisi vs hatta postlarıma bakarsanız alınık router diye bir sürü ilanımı görürsünüz derken kendimi hazır hissettim ve geçen sene bu aralar test sınavını girdim ve geçtim! artık 1 tek sınav kalmıştı o da lab sınavı...lab sınavı çok fazla hands on tecrübe ve gerçekten çok ileri seviye bilgi isteyen bir sınav...hands on için evimde topladığım eski 2500 leri kullanarak sınavda sorulan bütün teknolojileri teker teker uyguladım kendi evimdeki lab'ımda..haftaiçi hergün 5 saat aralıksız ve haftasonu da neredeyse günde 14-15 saat çalıştım..askerlik boyunca böyle devam etti...gerçekten de ne sosyal hayatım kaldı ne başka birşey ama hiç birşey beni bu hedefimden geri çevirmemeliydi ve çeviremedi de..askerlik bitti ve 1 ay sonra brüksele sınava gittim..ancak ilk kez orada bulunmanın verdiği çekingenlik ve stres ile malesef az bir farkla sınavdan kaldım..hiç sorun değil! bir daha gireceğim! geçene kadar! ama bir iş bulmam gerekiyordu..cvmi doldurup kariyer nete koydum..ve 1 eğitim kurumu 1 ISP (internet servis sağlayıcı) ve 1 bilgi işlm destek firmasından iş görüşmesi daveti aldım..3 yerle de görüştüm hepsi ok dedi birini seçmeliydim ve bana en uygun olan ve gerçekten de şuan Türkiye nin en iyi bilgi işlem destek firmasında Turkcell'e Avea'ya ve bir çok bankaya ve büyük kuruma network konusunda destek veren, onların projelerini kurulumlarını gerçekleştiren bir firmada başladım.sınavdan kalmış olsam bile yine de bu bile kendimi ıspatlayabilmemi sağlamıştı..istediğim rakama OK dediler ve tek görüşme sonucunda sözleşmeyi getirip önüme koydular....3.000-3500 ytl arası bir şey istemiştim belki merak eden arkadaşlar olabilir...
    şimdi gerçekten çok tatmin edici güzel projelerle uğraşıyorum...bir yandan da sınava hazırlanıyorum..inşallah onu da geçeceğim..
    evet arkadaşlar benim hikayem bu..bunu anlatmaktaki asıl sebebim, ünv okuyan ve çıkınca ne iş yaparım, şuan ne yapmalıyım hangi kursa gitmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim diyen arkadaşlara yol gösterici bir profil olmasıdır.çünkü biz de zamanında ya okuyoruz ama cıkınca ne olacaz iş bulabilecezmi kaygısını taşıdık hep..belki yukarıda anlattıklarım yardımcı olur...

bir de arkadaşlar genel olarak herkese tavsiyem: HERŞEYDEN BİRAZ BİLMEKTENSE, BİR ŞEYİ ÇOK AMA ÇOK İYİ BİLİN! KENDİNİZİ BU ŞEKİLDE GELİŞTİRİN. çünkü en değerli olan kişi, bir konuyu en iyi bilen kişidir...ve pastadan da büyük payı her zaman o kapar...herşeyden biraz bilen tabiri caizse ayak işleri yapar, ama birşeyi çok iyi bilen o şeyle ilgili tüm projeyi yapar yürütür ve iş bitirir...mesela ben MSCE yada Microsoftun M sini bile bilmem...ama networking routing ve switching konularında kendime sonuna kadar güvenirim,gsm operatörlerinin backbone routerlarını yönetebilecek ve çıkan sorunları giderecek oranın networkçülerine destek verebilecek kadar (şuan yaptığım işin bir kısmı)...bu gibi daha özele yönelmenizi öneririm..

kendinizi geliştirmek için kurs seçiminde bu kriteri mutlaka ama mutlaka göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim...

şimdilik benden bu kadar...tekrar belirteyim yukarıdakileri kesinlikle kendini beğenmişlik olarak algılamayın..sadece izlenen yol metodlar ve gelinen nokta olarak görmeniz açısından yazdım bütün bunları

herkese başarılar

Selam dostum seni gerçekten tebrik ederim..Postunu okuyunca gerçekten çok duygulandım...Seninki tam bir başarı hikayesi...Resmen tırnaklarınla kazımışsın...Helal olsun..Ayrıca tecrübelerini bizlerle paylaştığın içinde bir kere daha teşekkür ederim..Ayrıca CCIE olacağına inanıyorum..Yolun ve bahtın açık olsun....

www.sistemdoktoru.com tam sana göre bir site...

• Arkadaşlar açıkcası maddi durum iyi benim O yüzden kurslara verilecek para da bir sıkıntım yok belirteyim de.

Şimdi ben CCNP almayı kafama koydum.Bütün aşamalardan geçip mutlaka bu sertifikayı alacağım.Belki CCIE bile kasabilirim belli olmaz ama bunlar sonujçta sabır meselesi

Şimdi bana CCNP için ne tavsiye edersiniz?Buraya kadar nasıl bir yol izleyeyim.

İlk önce MCSE sonra Cisco'ya geç diyen çok var.Siz ne dersiniz önce CCNA yamı başlayayım yoksa MCSE den sonra mı Cisco kurslarına geçiyim?

Yer olarakda eve yakınlığı dolayısıyla Netron düşünüyorum.
  • Bende Cisco İle Uğraştım İşim gereği ve Sektörde Elde Tutulacak tek sertifika; Cisco CCNA INTRO Olsun ,CCNA olsun İşinizi görecektir.
    Ciddi bir firmaya gidip elinizdede Cisco sertifikası Olduğunu söylediğiniz anda zaten sizi bırakmayacaklardır. İş görüşmesine gittiğinizde,
    Oturuş kalkışınızın,Konuşmanızın,Hal ve hareketlerinizin hatta mimiklerinizin bile işe girmenizde karşı tarafı etkilemenizde faydası yararı etkisi olacaktır.

Bu Konuyu Üst Konu yapalım,Faydalı Yararlı Yeni başlayacak olanlara yada bu işte meraklı olanlara bilgi olur ve devamlı takip etmiş olur.
  • CCIE bile kasabilirim belli olmaz ama bunlar sonujçta sabır meselesi
    Bunun için 20 bin USD para harcaman lazım sadece Ce olmak için

Ayrıca onu ancak CCNP şlerin %3 olabiliyor ve ve 10-15 yıl emek harcmana gerekiyor bu işlere.

Bende Bilgeadam dakursa gidiyorum Ekim ayında falan Vista sınavına girmeyi falan planlıyorum.

Bakalım ya
  • Hayırlısı Umarım olur istedıklerın :)
  • merhaba fatih bilge adam dan 2 sene önce eğitim almıştım ama gitmek nasip olmadı 400 saat mcse (sistem&network ) olarak geçiyor.eğitim hakkımı devrediyorum hafta sonu sabah 3500 ytl
  • fatih teki bilge adam 400 saatlik mcse (sistem &network ) eğitim hakkımı devrediyorum hafta sonu sabah 3500 ytl tel 0533 473 24 85
  • alehandro hocam bravo,
    Tebrikler...kendini övemen ya da övmemen bir yana bu kadar kısa sürede ccna, ccnp, (askerlik)ve birde bir ccie olma teşebbüsü gayet başarılı bir hikaye, tahminimce aldığın parayıda son kuruşuna hakettiğine inanıyorum. Sertifika sınavlarına sadece girmek bile çok büyük bir adım, çünkü benim tanıdığım bir çok arkadaşım, çeşitli sebeplerden (para ve zaman kaybı, ben zaten eğitimi aldım o düzeyde bilgi seviyesine sahibim, zaten 2-3 sonra süresi doluyor tekrar sınava girmek gerekiyor, vs...) dolayı eğitim alıp sınavlara girmedi.

Hikayenin beni etkilemesinin en önemli sebebi ise bende cisco sertifikaları almak için çalışıyorum, hatta bunun için kısıtlı imkanlarımı(para ve zaman) bu işe ayırıyorum, ben 2003 te ccna oldum, yine 2003 te ccnp nin bir sınavını geçtim, ancak hikayemin bundan sonrası biraz acıklı, tabi bu arada devam eden bir okulum ve geçmem gereken dersler olduğu ve maddi sıkıntılarla boğuştuğum için içim eriye eriye ccna in "expire" olmasını izledim bu ara tabi boş durmadım, 2006 da ele-elo müh. olarak mezun oldum, sonra askere gittim, şu an askerden yeni döndüm ve ccna, ccnp, ve ccie yolunda ilerlemek için sabırsızlanıyorum... bu arada mcse kursunada gittim ancak onun sınavlarına malum sebeplerden dolayı giremedim, ama çalışmaya başlayınca teker teker hepsinin canına okumayı düşünüyorum...

Sertifikalar için çalışan diğer arkadaşlar için; eğer yeni başladı iseniz, öncelikle bu işe gönül vermlisiniz, zaman zaman ümidinizin kırıldığı, yaptığınız yatırımın boşa gittiği gibi düşünceleriniz olabilir ancak bu sürecin uzun bir zaman dilimini kapsadığını, kısa vadeli bir yatırım olmadığını, aslolan değerin sertifika değil bilgi olduğunu, testking vesaire yollarla tamamen ezbere dayalı alınan sertifikanın hiç bir işe yaramayacağını bilmeniz gerekir, sertfikalar konusunda çok tecrübem yok ancak, güncel sorulara cevap vermeye çalışacağım...

• konuyu bi hortlatalım yahu :)

arkadaşlar ben de böyle bir sertifika alıp kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum. bilgisayar bilgim çok iyi ama salak gibi erkenden bu alana yönelmedim. bilgi işlem dışında bir meslek beni asla tatmin etmeyecek sanırım.

neyse. bi kaç sorum var. network alanında gelişmek, sistem yöneticisi almak için hangi sertifikayı almak gerekiyor. mcse sanırım?

kurs ücretleri ortalama nedir?

bir de kursa gitmeden bu sertifikalar nasıl alınır? bunun maliyeti nedir? yalnız yanlış anlamayın. bahsettiğim 800 sayfalık soru ezberlemek değil. okuyuyup anlayarak...

şimdiden sağolun.
  • Ankara da yüce bilgi akademisine gitmeyin de nereye giderseniz gidin.Ambalaja aldanmış olursunuz.İnsanları çok iyi etkilemeyi kandırmayı biliyorlar ama içi boş.Kurs başlayacak diye senet imzalatırlar ama başlamaz,üstüne bir de kıytırık laptop verirer sizi rehin almak için.Çünkü kurstan ayrılmak isterseniz laptop un parasını ödemek zorunda bırakıyorlar.Bina güzel ama içi boş.
  • bende seneye düşünüyorum sertifikayı kurs arastırması yapiyorm.. kursa gitmeden de kitaplardan calısıp sertifika alan war mı ?
  • _PainKilleR_; kursa gitmeden sertifika rahatca alinir. kursun amaci sertifikayi aldirmaktan ziyade konuyla ilgili sana bilgiler vermek ornegin microsoft kurslarinda, dhcp nedir? nasil calisir? ne ise yarar?, vpn yapilirken arada gecen iletisim protokolleri nelerdir vs...
    Sinav icin dumplara calismak yeterli.

BarışNet; sertifika almak icin dump denilen cikmasi yuksek sorulara calismak yeterli. microsof soru havuzunu yillardir guncellemiyor bildigim kadariyla. konuyu ogrenmek icin ilgili kitaplari okuyup biraz uyguluma yapmak sart.
  • network altyapım olmadığı için konuyu anlatan bi kitap veya kitaplar lazım bana sanırım. + olarak da dumplara çalışıp örnek sorunları çözmek gerekiyor. sınav başarısı için. peki konuyu anlamamızı sağlayacak kitap kaynakları var mı önerebileceğiniz. e-book falan? doğrudan soruları çözmeye çalışmak pek akıl karı değilmiş gibi geliyor bana.
  • arkadaşlar her ne kadar MCSE yerine CISCO tavsiye etsem de MCSE kurslarına başlayacak arkadaşlar için 3 adet kaynak kitap mevcut elimde.

http://forum.donanimhaber.com/m_23477223/tm.htm
  • slm arkadaşlar. bundan yaklaşık 15 ay önce falan, bilgisayar kurslarını gezdim. Ama neye gideceğimi bilmiyordum. Çünkü içerikleri bilmiyordum doğru dürüst. İlk başta en meşhuru olduğu için mscse 'ye gidecektim. Sonra nasıl olduysa cisco'ya yazıldık. ccna/ccnp kursunu bitirdik 5-6 ay sürdü. ccna sertifikasını aldım, ccnp için 2 sınavım kaldı.

Neyse malesef iş ilanlarında pek çok defa, hem mcse hem cisco sertifikası isteyen kurumlara rastlıyorum. Kafam bozuluyor. Ulan kolay mı da ikisini birden istiyosunuz adi herifler. Ama ben network alanından ilerliycem. Yukarda bir arkadaşın dediği gibi, bir konuda çok iyi olmak lazım. Her telden az çok çalmak faydasız.
  • ben katılmıyorum ilaki bi konuda uzman ol ama diğer konulardan bişe bilmezsen bi işe yaramaz.
  • ben şimdiye kadar herşeydan az az bildiğim için kaybettim. Bundan sonra o hataya düşmem. CCNP almak için 1 senem gitti. Alamadım daha ama almak üzereyim.
    Kaliteli bir şirket zaten herşeyi bilen bir adam bulayım her bir işi ona yıkayım demez. Network'çüsü, server admini, yazılımcısı ayrı ayrıdır. Benim zaten kıytırık şirketlrle işim olmaz.
    Üstelik hem CCNP hem de MCSE olsam çok iyi bir maaş isterdim ki, adam o paraya iki kişi işe alabilir. Ne kadar ekmek o kadar köfte
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.