Şimdi Ara

SERTİFİKASYON (CİSCO VE MCSE) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
2
Favori
27.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben ccna kursuna üniversite de aldım...üniversite de alacak arkadaşlara tavsiyem aldıkları hocalarının ne kadar bilgisi olduklarını ölçsünler.....gerçekten çok az bilgi veriyorlar..internet üzerinden görsel anlatımları okuyarak ccna sınavına hazırlıyor..chapter sınavları ise zaten internette mevcut...ben bunlara hazırlanırken okulum vardı gece de cisco ile bilgileri toplayıp çalışıyordum...ccna sınavına girip ccna sertifika mı aldım...yalnız herşey burada gerçekten bitmiyor günlük teknolojiye ayak uydurup ingilizceyi geliştirip,bu işle ilgilenen bir yerde çalışması gerekiyor...kendi bölümüm yazılım olduğundan dolayı yazılım uzmanlıkları için çalışmaya başladım...kursa gitmedim sadece kaynaklarını kullandım.adana da platon bbilişim akademisi var gerçekten bu işin ustaları anlatıyor..ben sadece kaynaklarını kullandım...ve uzmanlığı aldım...şuanda okulumun bitmesini bekliyorum.bundan sonra ki hedeflerim kendimi geliştirip ii bir iş yerinde işe başlamak.

arkdaşlara tavsiyem önce kendinlerinden başlasınlar ben bu işi yapabilirmiyim diye...
    sonuçta maddi olarak çok paranız gidecek son adıma gelindiğinde uçup gitmesin diye söylüyorum..ingilizcenizi geliştirin yoksa hiçbirşey yapamazsınız.
    sınavların sonuçları yada dökümanları internetten bulurken hep ingilizcesine çalışın...
    ve uygulama yapabileceğiniz bir iş yeri bulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enver_volkan -- 22 Haziran 2008; 12:02:32 >

• Bende oradata da CCNA eğitimi alıyorum hocamız mükemmel ve sormak istediğim CCNA sınavı 280 YTL gibi birşeymiş CCNP için ne kadar acabA?
  • Arkadaşlar bende MCSE kursundayım hatta sonlardayız bitti sayılır.Antalya Oradata de eğitim alıyorum.Kursta Murat Hocamız var ve süper birisi adam Londrada eğitim almış ve Londra da bilgi işlemci olarak çalılşmış.Antalya daki arkadaşalra şiddetle tavsiye ederim çok iyi bir eğitmenci.Bu arada bende MCSE öğretmenliğine başlacağım uzun ve ağır bir eğitmenlik eğitimim olacak.
  • sinav fiyatlari hemen hemen ayni. vue.com'dan fiyatlari ogrenebilrisiniz. (internet uzerinden oderseniz daha ucuza geliyor sinav fiyatlari)
  • CCIE hakkında bilgi veririmisiniz?Kariyer net yenibiris com da bile firmalar ccie istiyor.bu kadar basitmi ki bu?en az ne kadar maaş alır ccie?yabancı sitelerde enfazla kazanan IT bölümü olark okudum
  • kurs fiyatları kaç ytl bilenler varsa yazabilirler mi? şimdi firmalara gitsek fiyat öğrenmek için yakamıza yapışırlar kaydetmek için. mesela bilgeadam, netron falan kaç lira ister mcse'ye?
  • kevinsert: CCIE olmak oldukca zordur. yazili sinavi turkiyede uygulamali sinavi belcikada yapiliyor. ama bu sinavlara girmeden once networku tabir yerindeyse yalayio yutmalisin ki bu da yillar surer. CCIE olupta issiz kalmak imkansiz zaten ama olmasida bir o kadar zor. google'da daha ayrintli bilgiler edinebilirsin.

_PainKilleR_; bilgeadamda sistem egitimi 9000YTL'den basliyor. ama pazarlik yapar daha once gitmis bir arkadasinin da adini verirsen dahada asagilara duser bu fiyat. forumdan bir arkadasa yardimci olmustum 5000YTL + kdv odemisti yalnis hatirlamiyorsam.
  • gereksiz pahaliymis walla. mayasoft Veya academytech e bakayim ben en iyisi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kevinsert

CCIE hakkında bilgi veririmisiniz?Kariyer net yenibiris com da bile firmalar ccie istiyor.bu kadar basitmi ki bu?en az ne kadar maaş alır ccie?yabancı sitelerde enfazla kazanan IT bölümü olark okudum

ccie türkiye için biraz lüks kaçar Türkiye'de 20 tane falan ccie var topu topu. 8 saat süren bir lab sınavını geçmek gerekiyor, gerçek router ve switch'lerden oluşan bir ortamda. Bence ders çalışarak elde edilmesi çok zor. İş hayatında sürekli cisco cihazları ile uğraşan kişiler, biraz da kendileri çalışarak alabilirler bence.

Cisco için en üst mertebe pratikte CCNP'dir, CCIE işin fantezi boyutudur. İş ilanlarında genelde ccna veya ccnp ister. Ccie isteyen tek tük ilan gördüm. O da tercihen diyor, illa ccie demiyor. Zira ccie bulmak ve ona eşşek yükü maaş vermek ülkemiz şartlarında pek kolay değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

CCIE hakkında bilgi veririmisiniz?Kariyer net yenibiris com da bile firmalar ccie istiyor.bu kadar basitmi ki bu?en az ne kadar maaş alır ccie?yabancı sitelerde enfazla kazanan IT bölümü olark okudum

ccie türkiye için biraz lüks kaçar Türkiye'de 20 tane falan ccie var topu topu. 8 saat süren bir lab sınavını geçmek gerekiyor, gerçek router ve switch'lerden oluşan bir ortamda. Bence ders çalışarak elde edilmesi çok zor. İş hayatında sürekli cisco cihazları ile uğraşan kişiler, biraz da kendileri çalışarak alabilirler bence.

Cisco için en üst mertebe pratikte CCNP'dir, CCIE işin fantezi boyutudur. İş ilanlarında genelde ccna veya ccnp ister. Ccie isteyen tek tük ilan gördüm. O da tercihen diyor, illa ccie demiyor. Zira ccie bulmak ve ona eşşek yükü maaş vermek ülkemiz şartlarında pek kolay değil.

Merhaba

CCIE ler sizin sandığınız kadar az değil ama MCSE kadar da sürüyle değil :)
    Şu anda 59 Türk CCIE bulunmakta. Maaşları da haklı olarak iyi olması gerekiyor çünkü CCIE olmak kolay bir şey değil. Cisco 'daki en üst mertebe size göre CCNP olabilir tabi bu kişiye göre değişir elbette.

CCIE lerin aranma nedenlerinden biri de çalışana ÇOOOOOK para vermek değil aslında.
    Bir de madalyonun diğer yüzü var.

Bir şirkette birden çok CCIE olursa gold partner, silver partner , premium partner vs. gibi ünvanlar alıyorlar. ( Tabi başka yükümlülükler de var )

Peki nedir bu gold partner , silver partner alıp ne yapacağım bunu. CCIE lere çoook para vermek mantıklı mı ?

Birincisi CCIE seviyesindeki birine herhangi bir CCNA ve CCNP seviyesindeki bir işi yaptıramazsınız çünkü bu çok lüks bir otomobili dolmuş yapmak gibidir.

O halde bir neden olmalı ki birkaç tane CCIE alayım şirketime

O nedenlerden biri de Bir şirkette Gold partner bilmem ne partner olması

sizin şirketin 10 Liralık ürünü 4 lira'ya almanız demek. Buda orta ve uzun vadede kara geçmeniz demek.
    Her bir CCIE nin ID si sadece bir şirkette gözükebilir ve sadece CCIE ID lerini kullandırıp hiçbir iş yapmadan para kazanabilirsiniz.

Hiç çalışmadan ayda 5000 $ kazanmak bence çoook iyi bir rakam :)
    CCIE ID sini başka bir şirkette aynı anda kullanamayacağı için herhangi bir CCNP gibi çalışabilir ve

5000 $ da oradan gelir elde ettiğinizi düşünün

Ayda 10.000 $ kazanıyorsunuz. Bu da madalyonun diğer yüzü.

• 59 türk ccie olabilir. Benim kastettiğim türkiye'deki ccie'ler. O 59 kişinin yarısı yurt dışında yaşıyor. Diğer bir konu, cisco gold partner olmak için bildiğim kadarı ile ccie bulunacak şirkette, ayrıca şirketin kullandığı network cihazlarının hemen hepsi cisco olacak.

CCIE ile ilgili istatistiklere şu linkten ulaşabilirsin
    http://www.cisco.com/web/learning/le3/ccie/certified_ccies/worldwide.html

türkiye'de 30 tane ccie varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 5 Temmuz 2008; 1:31:16 >
  • Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Ben şuan CCNA i bitirip ardından CCNP i yurtdışında alsam nasıl olur sizce?amerikaya abimin yanına gidip orda almam sora türkiyeye gelmem burda bi işe yararmı?ben universite mezunu değilim bu sene giriceğim ama aöf olucak büyük ihtimalle ve yenibiris kariyer gibi sitelerde ccna ccnp yanındada msce olsa iyi olur diyen ilanları görünce nefret ediyorum herşeyden küfür edesim geliyor ilan sahibine.Şuan ne yapmam gerekli arkadaşlar? ccna aldıktan sora düşük maaşlı bi yer olsada girip deneyim ve sonrasında ccnp için amerika mi? yoksa ccnp yi burdan alsamda farketmezmi?tek korkum bu universite eksiği heryerde istiyorlar çünkü
  • amerika'da üniversite mezunu olmana pek bakmazlar. Orda bi iş bulsan güzel olur. Türkiye'de etiket manyaklığı var. Yok mühendis olmalıymış bilmem ne. Ben mühendisim ama ccnp olmak için lise mezunu olmak yeter. Boşuna üniversite okuduk.

quote:

ccna aldıktan sora düşük maaşlı bi yer olsada girip deneyim ve sonrasında ccnp için amerika mi? yoksa ccnp yi burdan alsamda farketmezmi?tek korkum bu universite eksiği heryerde istiyorlar çünkü

ccnp yi nerde aldığın farketmez. Uluslararası bir sertifika. Bu amerika'da üniversite okumaya pek benzemez. Ccna aldıktan sonra düşük maaşlı bir işe girmek iyi de olabilir, yıpratıcı da olabilir.
  • peki birşey daha sorucağım neden bu MSCE in yanında CCNA CCNP de istiyorlar?bu adam girince hangi işi yapcak?
  • quote:

peki birşey daha sorucağım neden bu MSCE in yanında CCNA CCNP de istiyorlar?bu adam girince hangi işi yapcak?

her işi tek kişiye yıkıp tasarruf etmek istiyorlar. Şark zekası işte. Genelde bu tarz bi adam bulamayıp daha azında razı oluyorlar. Zaten bu ikisini birden bilen adam çok maaş ister ki, onların işine gelmez. Verecekleri 2 milyar zaten maksimum, hiç emeğe saygıları yok. 1.5 yıldır cisco çalışıyorum, ccnp almama az kaldı. Verdiğim emeği ve çabayı ben bilirim. Mcse kasmak istesem 1 sene sürer en az.

Bunları kafana takma. İkisinden birini seç ve o yolda ilerle. Zaten kurumsal şirketlerin pek çoğu, server tarafı için ayrı, network için ayrı adam tutar ki doğrusu da odur. Zira çok da alakalı şeyler sayılmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 5 Temmuz 2008; 18:28:22 >

• Ben hayatımı cisco ya adamak istiyorum MCSE in önünden bile geçmem ama böle ilanlar görünce şaşırmıyor değilim istemiyorum MSCE felan ama zorla mı aldırıcaklar ya.
  • quote:

Ben hayatımı cisco ya adamak istiyorum MCSE in önünden bile geçmem ama böle ilanlar görünce şaşırmıyor değilim istemiyorum MSCE felan ama zorla mı aldırıcaklar ya.

Eğer bunu istiyorsan ada kendini. İlanlar kafanı karıştırmasın. Ben umarım yakında ccnp olucam. Mcse'ye elimi sürmeyi bile düşünmüyorum.

Türk aklı işte, çok şey alıp karşılığında az şey vermek istiyorlar. Ama babayı alırlar. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Hem ccnp hem mcse olsam 4 milyar maaş isterdim ki adam o paraya ikisini ayrı ayrı tutabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 5 Temmuz 2008; 21:25:11 >

• quote:

peki birşey daha sorucağım neden bu MSCE in yanında CCNA CCNP de istiyorlar?bu adam girince hangi işi yapcak?

Ben söylim
    Bunu iki nedenden yapıyorlar

Birincisi kariyer sitelerine bu ilanları verenler de o sertifikaların tam olarak ne olduğunu bilmiyor.

Hem .NET hem C# hem , CCNA , CCNP , MCP , MCSE vs. vs diye ilanı dolduranlar
    kesinlikle iş bilir olduklarından değil

Yabancı bir sitede bu tür aptallıklar görmezsiniz.

http://jobs.yahoo.com a girin bir bakın isterseniz :)

İnsanlar ilan verirken hangi sertifikayı istediklerini , hangi cihazlarla çalışılacağını , departmanı ,
    iş tanımını , zorunlu ve opsiyonel istekleri sıralar.

---

İkinci neden de ufak bir yerde çalışıyorsanız ben networkcuyum diyemezsiniz her zaman
    size gelir yazıcı yüklemeyi bile sorarlar çünkü onlara göre bilgisayardan anlayan tek sen varsındır.

Onun için sağdan soldan kopyalar yazar ne bulduysa

• 1 yıla yakındır MCSE yim, ama cisco kursuna gidip ccna de almak istiyorum, bir bilişim firmasında çalışıyorum bu yüzden sertifika sınavlarını zaten onlar tayin ediyor bende giriyorum, bu iş ciddi zaman meselesi bazen streste olmuyor değilim ama Cisco işi benim kafamı kurcalıyor gönül vermek istiyorum aslında ama birazda kararsız kaldım.

ama şunu söyleyeyim sertifika sadece göstermelik birşeyden ibaret şirketlerin partnership almasınıda sağlıyor ama esas olay alınan eğitimle doğru orantılı iş yapmak.

Eğer mcse olmak isteyen arkadaşlar varsa alacakları kursa dikkat etsinler özellikle eğitmen çok çok önemli, ben bilge adama gittim ama inanın hiç gerek yokmuş o kadar para verdim ama daha uygun fiyatlı bir yerde eğitimde alabilirdim eğitmen her ne kadar kafa dengi olsada bilgi açısından noksandı, o yüzden siz siz olun eğer eğitmeni başlarda gözünüz tutmazsa farklı bir eğitmenin açtığı sınıfa girin sonuçta para veriyorsunuz.

şu an " en iyi admin boş oturan admindir" lafını benimsiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: venomtrk

şu an " en iyi admin boş oturan admindir" lafını benimsiyorum

Derken, ne anlama geliyor? İşini iyi yapıyorsa sorun çıkmaz mı demek oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 17 Temmuz 2008; 14:02:23 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.