Server 2000 kurulu ağda 98 ve XP den oluşan client makineler var.daha yeni bi 98 kurulu makineye format attım.server rahat girebilio ve ağdaki makineleri göreblio ama ağdaki clientlar yeni kurduğum makineyi göremiyorlar.tüm yamaları yüklü.Ağ daki makinelerin format attığım makineyi görmesi için ne yapmalıyım öneri ve çözümlerinizi bekliyorum...
$ayet biLgisayara tekrardan 98 kurduysanız payLa$ım ayarLarını bir kontroL edin. firmanızdaki network yapısı nasıL? domain systemmi yoksa workgroup systemmi kuLLanıyorsunuz? diğer biLgisayarLardan makinenin IP adresini girerek buLmaya çaLı$ın. 98 için diğer biLgisayarLarın görmemesi biraz garip. IP adresLerini kontroL edin. eğer XP kurduysanız guest (konuk) hesabını etkin haLe getirip payLa$ım ve güvenLik ayarLarını kontroL edin. koLay geLsin...
Network domain yapısana sahip.Bilgisayarımın IP-Subnet-Gateway hepsi ağdaki bilgisayarla uygun şekilde yapılandırılmıştır.Paylaşıma hiç dosya açamıyorum sağ click de paylaşımla ilgilide bi seçenekte yok.... server dan herhangi bi ayar yapmam gerekio mu acaba...?