Şimdi Ara

Server Bilgisayar'ı için yardım ve bilgi verebilecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ofis ortamında veri yedekleme amaçlı uzak yönetime uygun ufak bi server kurmak istiyorum sizce bu sistem ne kadar verimli olur yada önerebileceginiz bir sistem bütçe maximum (700)
    bu altaki sistemi 300 civarına buldum

Gigabyte G41MT-S2P 8GB Ram Destekli (OC) Anakart
    Xeon E5410 2.33Ghz 12MB İşlemci
    2x2gb(4gb)ram DDR3 1333Mhz

• Sisteme xEON e5450 ve 2x4gb ram ekleyip uzaktan erişim için yazılımsal destek çöüzümü bulmanız gerek.
    anakart ıpmı donanımı ve yazılımına sahip değil.
  • ipmi'nin önemi nedir
  • Tek amacınız veri yedeklemekse nas alın. Synology naslar baya kaliteli iş açısından ben kullanmaktayım. Kendi sitesinde demosu var.

Bu listeden aklınıza yatanı. Bütçesi size uygun olanı seçebilirsiniz. Bide alırken yedekleme manuel olmayacaksa. Her pc oto yedeklenecekse client sayısı önemli. Eğer çok fazlaysa işlemcinizin daha iyi olması gerekebilir.

https://www.synology.com/tr-tr/products/series/plus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bseeek B kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler şuanda listeye bakıyorum hepsi süper :D client mevzununa biraz yabancıyım o yüzden heralde manuel gibi duruyor

+edit şöyle bir şey buldum sizin dediklerinizi araştırırken baya iyi duruyor düşüncenizide alabilrsem sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0C0mment -- 6 Mayıs 2018; 14:58:12 >

• Öncelikle client derken aynanda kuşlanacak kişi sayısını kastettim hani ofis ortsmıysa herkes aynanda yedeklerse daha güçlü cihaz almanız gerekebilir. Diye demiştim. zxyel markası nasta nasıldır bilmiyorum ama. Synology,qnap, asustor gibi markalar varken saçmalık olcakatır bunu almak diye düşünüyorum. Sonuçta iş ortamı verilerinizi emanet edeceksiniz. Önemli bi konu fikrimce en az 4 disk olmalı nasta.

Synologyde bunu önerebilirim: DS418

Asustorda bunu: AS6104T

Qnapta çok seçenek var: Ve qnapın bu fiyattaki naslarının donanım olarak daha düşük olduğunu söyleyebilirim ama size kalmış qnap önermiyeceğim bunlara göre daha hantal bi sistemi var bana göre şimdi qnapçılardan linç yemiyim ama.

Bu arada ikisininde sistemlerinş kendi sitelerinds test edebilirsiniz. Synologyninki DSM diye geçer Asustorunki ADM diye. İkisinide test edin demolarından hoşunuza giden markayı alın. Disk olarakta şunu alın. Naslar disksiz gelir disk almanjz gerekmekte.

Seagate Ironwolf Pro:

Öncelikle almanız gereken disk kesinlikle seagate Ironwolf veya Ironwolf pro. Eğer daha ucuz olsun isterseniz Ironwolf alabilrsiniz ama eğer Ironwolf pro alırsanız 2 senelik beleş veri kurtarma veriyorlar diyelim diskiniz patladı. Yolluyosunuz verilerinizi kurtarıyolar. TRde bu işi yapanlara binlerce lira bayılmanız gerekiyor o yüzden Ironwolf Pro alın bence. Birde boyut konusunda bir link daha atıcam o siteden istediğiniz kapasite boyutu için hangi boyuttaki diskleri almanız gerektiğini hesaplıyor. Bu naslarda eğer bir diskiniz patlarsa verileriniz korunsun diye çaprazlama yapar bu sisteme raid denir diyelim 4TBlık 4 disk aldınız elinizde kullanabileceğiniz 16TB olmaz.

Raid hesaplayıcı (kapasite):https://www.synology.com/tr-tr/support/RAID_calculator?hdds=12%20TB|12%20TB|12%20TB|12%20TB

Şu kapasite linkinde ben sizin için birşey hazırladım mantığı kavramanız açısından RAID5 te 1 disk patlarsa sistem çalışmaya devam eder diski yenilemeniz gerekir veya servis RAID10 daha güvenlidir 2 disk patlasa bile sistem sıkıntı çıkarmaz ama RAID10da toplam 12tblık disk aldınız diyelim 6sını kullanabilirsiniz. Bu arada diyelim konfigrasyonunuz şu şekilde 4TBlık 4 disk aldınız. Ve sistemi RAID5 yapacaksınız ekstradan aynı 4TBlık disklerden 1 tane saha sıfır kutusunda yedek bekletmenizi tavsiye ederim biri patlarsa hemen değiştirip bozulanı servise yollarsınız garantiye.

Seagate Ironwolf Serisi:https://www.seagate.com/tr/tr/internal-hard-drives/hdd/ironwolf/

Bu kadar sanırım anlatavilceklerim. Aklınıza birşey takılırsa yazın lütfen.

• bseeek B kullanıcısına yanıt
    böyle detayli bilgi paylaştıgınız için teşekkürler :D bu konulardan hiç anlmadım için baya bir sıkıntı yaşıyorum bilgi olsun şey olsun şimdi nas çok güzel birşeymiş iyi ki foruma yazmışım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N0C0mment -- 9 Mayıs 2018; 1:27:49 >
  • Ne demek ustam giriş seviyesi ofis sistemleri hakkında bişey lazım olursa etiketleyebilirsiniz beni yardımcı olmaya çalışırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.