Kısa yazacağım. Win server2003 ve isa kurulu bir ağ düşünün. 30 client var. Sadece 4 ü internete çıkacak. O dördüde yalnızca bir siteye çıkacak. ISA dan destination set hazırladım. (Protokolünüde tabi) uyguladığımda olmadı. proxy i açtım .Bu sefer ISA yı filan sallamadı heryere çıkıyor. proxy i siliyorum ISA engelledi diyor. Ne yapmalıyım?? Teşekkürler..
Yaa arkadaşlar soru çok mu zor oldu. 13 kişi okumuş kimseden ses yok Bilen varsa yazsın arkadaşlar. Bilgi paylaşıldıkça büyür...
Şimdi ISA serverlar hakkında bilgi vermek biraz zordur çünkü halen IT business lar Isa nın vermiş olduğu saçma sapan protokol hatalarını gidermek için patchlar ve buna benzer code lar oluşturmaya devam ediyolar. Gelelim senin sorununa bence bu İnternete çıkış için Isa yı kullanma çünkü forumların biçoğunda görmüşsündür devreye internet girdiğinde Isa daki sorunlar dahada artar.eğerbiliyosan ve adsl modemin buna uygunsa onun çıkışlarından engelleyebilirsin yada o 30 istemcinin kaçı internet kullanacaksa öncelikle onları tüm dns leri ve ip leri sabit ver internet browser daki araçlardan---->interner seçenekleri----->içerik----->ayarlar butonundan istediğin sayfalara izin ver ver şifreleme eğer kullanıcı baika bi adrese gitmek isterse şifre sorar ve giremez ama hiç internet erişimi kurmasını istemediğin istemciler varsa onların da ip yi manuel ver ve dns leri girme bu çokda etkileyici bi yöntem değil ama Isayla falan uğraşmana gerek kalmaz hem serverınıda fazla yormamış olursun. kolay gele.
Sadece 4 tanesine Default Gateaway yaz : P önünede bi isa cak oldu bitti :D