Şimdi Ara

Serverler Hakkında Bir Sorum Var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok bilinmesede internette özel yapım bilgisayar yapan firmalar var ben "Pudget Custom Computers" adlı sitede gezerken "Custom Servers" diye bir başlık gördüm size bilgisayar kasası veriyorlar tabi haliyle server olucağı için üstün oluyor şimdi diyelim ki ben parayı buldum evime 100mbps internet taktırdım bu internetide 4 Tane Xeon E5-4657L V2 olan 1T Ramı olan bir bilgisayara taktım bu bilgisayarı normal olarak kullanma şansım olurmu windows yüklesem;

1)Normal bir bilgisayar gibi çalıştırabilirmiyim ? Ek olarak oyun açma şansım olurmu ?

2)Bu sistemin normal bilgisayardan farkı ne ?

3)Bunu gerçek bir sunucu yapabilirmiyim ? Oyun serveri olur,internet sitesi olur,facebook gibisinden sosyal site olur ?

4)Bildiğimiz koca server makinalarından ne farkı var ?

• Özel yapım derken kendileri uretmiyor, bildiğimiz markalı parçaları alıp sistem topluyorlar. Server ise bambaşka bir şey. Server ile oyun oynayamazsin. Spesifik bir amaç için üretilmiştir server'lar. Adı üstünde "sunucu". Web sitelerini barındırmak için üretiliyorlar. Almaya kalksan bir araba parası verirsin ayrıca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş zaten açıklamış da ekleme yapalım..evde server kurmak bana pek akıl kârı gelmiyor. Bu cihazın harcayacağı gücü falan da hesaba katmak lazım. Fiyatı zaten aşağı yukarı 50bin dolardan fazla. Bunu Türkiye'ye sokma işi nasıl olacak, orasını hiç bilmiyorum mümkün mü yapılıyor mu? Hele onu da geçtim 100mbit internet dahi alsan trafiği karşılayabilir mi internetin benim kafamı karıştırdı açıkcası.

Evde 35 ekran kartıyla mining sistem kuranlar için bile kazandığın para anca elektrik faturasını öder diyorlar ha ne kadar doğru tartışılır.
  • Konfigürasyon esnasında iyi bir grafik kartı seçimi de yaparsanız çok iyi bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz. Ancak ne açıdan bakarsanız bakın ekstra masraf ötesinde bir yere gitmez. Oyun için normal i7 işlemciler biçilmiş kaftan. İyi bir ekran kartı ile de kral gibi kullanırsınız. Sunucu için de ekran kartınıza ihtiyacınız olmadığına göre ona ayıracağınız parayı da işlemciye ayırır, aşırıya kaçmadan bir işlemci alır 5 - 10 bin arasına çok iyi bir sunucu toplarsınız. Çok iyi derken hani Türkiye'deki çoğu hosting firmasının kullandığı sunucular bu kadar etmiyor, onlarla karşılaştırıyorum hani.
    Hani o dediğiniz özelliklerde bir sistem için banka sunucusu ya da VPS falan işletmeniz lazım ki VPS için bile RAM miktarı fazla. Özel ihtiyaçlarınız yoksa çok daha ucuza toplanır hani.
    Bildiğin server topluyor zaten bu adamlar. Server sistemler genel anlamda Xeon işlemcileri açısından oldukça iyiler ve iyi bir ekran kartı ile çok iyi iş görebilecek yüksek performanslı bilgisayarlardır. O kadar işlem gücü genelde çok sayıda kişiye hizmet verip çok sayıda bağlantı kurdukları içindir. İstediğiniz sunucu yapabilirsiniz bahsettiğiniz makineyi. Hatta sanal sunucular kurarak neredeyse her işe koşabilirsiniz. 100 Mbit hat da çoğu şeye yeter.
    Ama bu işi evde yapmak ve o kadar pahalı bir makina fazladan masraf demek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.