Şimdi Ara

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! # (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
2
Favori
50.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bicer79

s.a beyler bende 95 şahin var geri vites müşürünü değiştirebilirmiyim kendim ama tam olarak yeri nerede onu bilmiyorum bilen varsa yardımcı olabilirmi kendim elektrikçiyim ama oto elektrikçisi olmadığım için yerini bilmiyorum çoğu yerinide kendim yapıyorum zaten birtek müşür kaldı ellemedeğim :)

as....arkadaş hoşgeldin....

geri vites müşiri aracın altında dır..aracın altına girmek lazım daha sonra şaftın girdiği bir kauçuk takoz vardır (kaplin) onu yanında dır..aracın soluna kalır...2 tane fiş girer zaten görürsün ve 22''- 19'' 2 sinen biri tutuyor onunla sök yenisimi tak devam et....

• quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

quote:

Orjinalden alıntı: dembay

iyi aksamlar ustacım.. benim sorumu cevaplarsan sevinirim.. benim rolanti ne dendir bilmiyorum bazen 10 da bazen 6 da bazen 8 de duruyor ama inme cıkma gibi değil bazen bosta iken devamlı 10 bazen devamlı 8 de duruyor. nedeni ne olabilir acaba???? motorun sıcak soguk olması etkiler mi???? arac 96 slx karburatorlü ve elden jıkleli...

ettt motorun soğuk olmasında yapar ama bu derece farklılık göstermez....rolanti müşirinde bir sorun olabilir..ona bir baktır inişli çıkışlı çalışması normal bir durum değil...arkadaşım...bu araçta LPG yoktu hatırladım kadarıyla dimi..??

rolanti muşoru yeni degişti....lpg yok... çalışması tutarsız degil yani 5 sanıye 10 da 5 sanıye 5 de 5 saniye 7 de calısmıyor mesela ınıs çıkıslı degil devamlı 10 da mesela ve saglıklı motor gibi rolantı bozukluğı falan yapmıyor..

• quote:

quote:

s.a beyler bende 95 şahin var geri vites müşürünü değiştirebilirmiyim kendim ama tam olarak yeri nerede onu bilmiyorum bilen varsa yardımcı olabilirmi kendim elektrikçiyim ama oto elektrikçisi olmadığım için yerini bilmiyorum çoğu yerinide kendim yapıyorum zaten birtek müşür kaldı ellemedeğim :)

geri vites müşiri aracın altında dır..aracın altına girmek lazım daha sonra şaftın girdiği bir kauçuk takoz vardır (kaplin) onu yanında dır..aracın soluna kalır...2 tane fiş girer zaten görürsün ve 22''- 19'' 2 sinen biri tutuyor onunla sök yenisimi tak devam et....

çok teşekkürler kardeş yardımın için saol ilk fırsatta deniyeceğim

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler kardeş yardımın için saol ilk fırsatta deniyeceğim

• @dembay

demek rolanti müşirinide değiştin..alla alla enterasan bir durum aslında 10 üzerine geçmedi sürece birşey olmaz ama genede kafa kurcalar neden normal çalışmıyo tm bir rolantide durmuyor diye...gif]
  • karburatorun ustunde hava filitresinin altında olan 4 cıvata ile tutturulan bir yer var. karburator un ıcınde havayı ayarlayan bir koruk varmıs galiba otomatik jıklemı ne .. usta onu degiştirecegiz dedi....
  • Siena 1.2 S sekman atılan fotoları koyacam dedim....( biraz geç oldu ama ...)

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI  *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! #

• quote:

Orjinalden alıntı: dembay

karburatorun ustunde hava filitresinin altında olan 4 cıvata ile tutturulan bir yer var. karburator un ıcınde havayı ayarlayan bir koruk varmıs galiba otomatik jıklemı ne .. usta onu degiştirecegiz dedi....

hmm....diyafram oluyor dedin gibi körük gibi...ett bak ondanda yapabilir...ona baktır bakalım bana bilgi ver
    okea...
  • ustam bir sorum olacak.
    ben ilk bakımı 6730 km yaptırdım(1yıl dolduğu için)
    yağ
    yağ fil.
    hav. fil.
    polen fil.

2.yıl yaklaşık 10 bin km de olacak
    yukarıdakilere ek olarak
    bujiler değişir sanırım

2. bakımda
    direksiyon
    fren hidrolikleri
    soğutma sıvı değişimi yapılırmı.

yazdıklarım doğrumudur?
  • arkadaslar benı de alırsanız sevınırım 2001 sıena 1.4 EL AC bır hafta oldu alalı kısmetse fıatcı olduk renolardan sonra bayagı rahat geldı sankı mubarek mercedes gıbı :) neyse sızlere sormak ıstedıgım

1-gosterge panelınde ısıkları yaktıgım zaman hıcbır sımge gozukmuyor bu parklar ve kısa farlar arka cam rezıstans arka sıs farları on sıs farları dahıl acaba bu dıger sıenalarda aynı sekıl benım gıbı mı yoksa benım gosterge panelınde veya baska bır elektrıksel bı arıza mı var

2- aynı sekıl teyptede sorunn var onunda ısıkları yanmıyor ve radyo ıstasyonlarını kayıt yapamıyorum kayıtladıgımda kanal dugmelerınde 1-2-3 gıbı radyo secmk ıstedıgımde searche arama moduna gecıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: geremy

ustam bir sorum olacak.
    ben ilk bakımı 6730 km yaptırdım(1yıl dolduğu için)
    yağ
    yağ fil.
    hav. fil.
    polen fil.

2.yıl yaklaşık 10 bin km de olacak
    yukarıdakilere ek olarak
    bujiler değişir sanırım

2. bakımda
    direksiyon
    fren hidrolikleri
    soğutma sıvı değişimi yapılırmı.

yazdıklarım doğrumudur?

mustafa abi...2. yılda ki bakımında 1. bakımda olanlar ilaveten 4 teker fren bakımı ve mazot filt.değişir.bunun yanında 4 teker fren balata bakımı yaparlar 2 .bakımda böle olur..

yani fren ve direksiyon hidrolik yağları daha 2. bakımda değişmez...

• quote:

Orjinalden alıntı: arsenelupin

arkadaslar benı de alırsanız sevınırım 2001 sıena 1.4 EL AC bır hafta oldu alalı kısmetse fıatcı olduk renolardan sonra bayagı rahat geldı sankı mubarek mercedes gıbı :) neyse sızlere sormak ıstedıgım

1-gosterge panelınde ısıkları yaktıgım zaman hıcbır sımge gozukmuyor bu parklar ve kısa farlar arka cam rezıstans arka sıs farları on sıs farları dahıl acaba bu dıger sıenalarda aynı sekıl benım gıbı mı yoksa benım gosterge panelınde veya baska bır elektrıksel bı arıza mı var

2- aynı sekıl teyptede sorunn var onunda ısıkları yanmıyor ve radyo ıstasyonlarını kayıt yapamıyorum kayıtladıgımda kanal dugmelerınde 1-2-3 gıbı radyo secmk ıstedıgımde searche arama moduna gecıyor

HOŞGELDİN......paylaşım ve sorunlarınızı bekleriz....

ama aracın rengini belirmemişsiniz onuda belirtirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fdd24 -- 11 Mart 2009; 20:21:16 >

• @arsenelupin

C.1 = aracın gösterge tesisatında bir proglem var ışıkların hepsi yanması lazım yani yanmıyorsa gösterge tesisatına baktırman lazım..ona bir baktır...

C.2 = aynı sorun tyiptede var sen bu aracın komple tesisatını elden geçirmen gerekiyor..baktırda yani...
  • 2001 Sıena 1.4 EL AC Beyaz 134.000 km de bılgılerı eskık verdı kusura bakmayın arkadaslar
  • quote:

2001 Sıena 1.4 EL AC Beyaz 134.000 km de bılgılerı eskık verdı kusura bakmayın arkadaslar

yook arkadaşım est..sadece renk yazmamışsın onu şimdi yazmışsın hemen değişikliği ekliyorum..iyi forumlar...
  • sayın fdd abım ılk motor calıstırmada gostergeler yanıyor ama farları veya dıger elektrıksel dugmelere bastıgımda maalesef panelde arka aydınlatma ısıgı dısında baska bısı olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenelupin -- 11 Mart 2009; 20:38:47 >
  • quote:

sayın fdd abım ılk motor calıstırmada gostergeler yanıyor ama farları veya dıger elektrıksel dugmelere bastıgımda maalesef panelde arka aydınlatma ısıgı dısında baska bısı olmuyor

hmmm...gene o elektriksel demek farları açtın zamn elektirk başka tarafa kayıyor yada şase var elektrik akı gelmiyor..yani ne olursa olsun o ışıkların yanması gerekir bunun için lekerikçiye gitmen şart baktır..
  • cok tesekkurler abı ılgın alakan ıcın ben en ıyısı hafta sonu bır elektrıkcının yolunu tutayım tahmını olarak ne kadar tutar acaba abım bunun bana masrafı bu arada on tamponlara sıs farı taktırmak ıstıyorum ama yerlerı kapalı actırabılırmıyız on kısımdakı yerlerını konsoldada bana bır sıs farı dugmesı lazım taktırınca orjınal yerıne baglatmayı dusunuyorum baglantı yapılabılırmı acaba bıraz uzun oldu ama kusura bakma abı forumda yenı gordum topıgı :)
  • quote:

cok tesekkurler abı ılgın alakan ıcın ben en ıyısı hafta sonu bır elektrıkcının yolunu tutayım tahmını olarak ne kadar tutar acaba abım bunun bana masrafı bu arada on tamponlara sıs farı taktırmak ıstıyorum ama yerlerı kapalı actırabılırmıyız on kısımdakı yerlerını konsoldada bana bır sıs farı dugmesı lazım taktırınca orjınal yerıne baglatmayı dusunuyorum baglantı yapılabılırmı acaba bıraz uzun oldu ama kusura bakma abı forumda yenı gordum topıgı :)

yook uzun olursa olsun sorun önemli değil..est....

sis farını tampona açmazlar galba Sienaların yuvarlak oldu için biraz zor olabilir ben açanı göremdim.tofaş olsa açarla ama Sienayı bilmiyorum..eyer açmazlar ise ozamn sis farlı tampon alacaksın yani oza 200 Tl bulur sana yuvarlak hesap..

orjinal sis farı düğmesine tabikide bağlatabilirsin hem orjin olur bağlarlar....nerelisin SEN..??

• fdd abım trakyalıyız evelallah edırnedeyım abı eger yolun duser se buyur beklerım herzaman bızım meshur tava cıger den yedırır trakya rakısı ıkram ederız abıcım bu dugmeyı nerden temın edebılırım ben acaba servıslerde mevcut mudur pekı cıkma tampon bulabılırmıyım yada yan sanayı
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.