Şimdi Ara

*** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! # (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
2
Favori
50.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: arsenelupin

sayın fdd abım ılk motor calıstırmada gostergeler yanıyor ama farları veya dıger elektrıksel dugmelere bastıgımda maalesef panelde arka aydınlatma ısıgı dısında baska bısı olmuyor

Sigortalarına bi baktır.Büyük ihtimal sigorta atıktır.Araban çok eski de değil yani tesisatın eskimiş desek pek de doğru olmaz.Bence sigortaları bi kontrol et
  • quote:

fdd abım trakyalıyız evelallah edırnedeyım abı eger yolun duser se buyur beklerım herzaman bızım meshur tava cıger den yedırır trakya rakısı ıkram ederız abıcım bu dugmeyı nerden temın edebılırım ben acaba servıslerde mevcut mudur pekı cıkma tampon bulabılırmıyım yada yan sanayı

hmmm...yazın trakya tarafına gelmeyi düşünüyorum...gelirsek uğrarım...

düğme derken sis farı düğmesini mi kastediyorsun...?? bu zaten aracın konsolunda mevcut değil mi....??

tampon çıkma bulman sana daha çook yararyenisi baya bir pahalıdır...??
  • iyi akşamlar .ustam ben direkiyon simidini değiştirmek istedim ama ince diş kalın diş mevzu varmış araba 90 model doğan l . bu model araçların dişleri hangi versiyon. kalınsa orjinal slx tipi takamıcaz sanırım . kalın olanlar hep yan sanayi. güvendin bi parçacı varmı orjinal slx simit ne kadar ince de olsa bi şekilde uydurabilirmyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fdd24

quote:

Orjinalden alıntı: geremy

ustam bir sorum olacak.
    ben ilk bakımı 6730 km yaptırdım(1yıl dolduğu için)
    yağ
    yağ fil.
    hav. fil.
    polen fil.

2.yıl yaklaşık 10 bin km de olacak
    yukarıdakilere ek olarak
    bujiler değişir sanırım

2. bakımda
    direksiyon
    fren hidrolikleri
    soğutma sıvı değişimi yapılırmı.

yazdıklarım doğrumudur?

mustafa abi...2. yılda ki bakımında 1. bakımda olanlar ilaveten 4 teker fren bakımı ve mazot filt.değişir.bunun yanında 4 teker fren balata bakımı yaparlar 2 .bakımda böle olur..

yani fren ve direksiyon hidrolik yağları daha 2. bakımda değişmez...

bu durumda ilk bakımdakilere ilavaten
    pek bir şey değişmeyecek

ben bujilerde değişir sandım nede olsa 10 bin olacak
    ayrıca benimki benzinli benzin filitresini değiştirilemmi(hep shell den alıyorum benzini)

• quote:

Orjinalden alıntı: daldiy

iyi akşamlar .ustam ben direkiyon simidini değiştirmek istedim ama ince diş kalın diş mevzu varmış araba 90 model doğan l . bu model araçların dişleri hangi versiyon. kalınsa orjinal slx tipi takamıcaz sanırım . kalın olanlar hep yan sanayi. güvendin bi parçacı varmı orjinal slx simit ne kadar ince de olsa bi şekilde uydurabilirmyiz.

iyi akşamlar...bu direksiyon simidinin dedi gibi frezeli olan yeri kalın ince olarak dğeişiyor...ama işte eyer frezeli kısım uymaz ise yapacak bişey yok..şimdi tmm olarak 90 model doğan L nin simidinin frezeli kısmı nasıl ona bişey diyemiyecem çünkü uzun zamndır simid değişmedim...genelde elekrik işine girer simid..korna falan oldu için...

• @ mustafa abi

bu bakımdadeğişecek benim mazot dedim senin benzin filtresi değişir..ama senin dobloda benzin filtresi deponun içinde süzgeç yani albeyaların gibi alt tarafta bir filtre yokkk...
  • Aracımızdaki yağ çubuğunun kullanma kılavuzu Bilgilerinize
     *** SERVİSE GİTMEYEN FIAT KULLANICILARI  *** 7 / 24 # 31 ÜYE OLDUK.!!! #
  • @elk_35

yağ çubuğu okuma kulavuzun iyi olmuş...bu çubuk Tofaş cubuğu geneldede arabalarda aynı yerde olması lazım yağın...

paylaşım için saoL...
  • FDD ustam size iki sorum olacak.
    siena 1,6 tek nokta enjeksiyonlu tüplü aracımı sabah çalıştırıyorum her şey güzel, normal. biraz kullanıyorum şehir içinde düşük viteste kullanıyorum. durduğum esnada devir ibresi 14-15 de asılı kalıyo, sanki gaz pedalı takılı kalmış gibi, yolda ilerlerkende vites değiştirme esnasında devir ibresi 10'un altına inmiyor. İnsede çok yavaş iniyor. Bana rölanti motorunun arızalı olabileceğini söylediler.

1-Rölanti motoru arızalı ise neden herzaman yapmıyor, motor ısınıca yapıyor.
    2-Öğrendiğim kadarıyla bu parça arıza yaparsa rölanti bir düşer bir yükselirmiş ama benim ki motor ısınınca yükseliyor. sizce rölanti motorumu bozuk mu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mucu_hl

FDD ustam size iki sorum olacak.
    siena 1,6 tek nokta enjeksiyonlu tüplü aracımı sabah çalıştırıyorum her şey güzel, normal. biraz kullanıyorum şehir içinde düşük viteste kullanıyorum. durduğum esnada devir ibresi 14-15 de asılı kalıyo, sanki gaz pedalı takılı kalmış gibi, yolda ilerlerkende vites değiştirme esnasında devir ibresi 10'un altına inmiyor. İnsede çok yavaş iniyor. Bana rölanti motorunun arızalı olabileceğini söylediler.

1-Rölanti motoru arızalı ise neden herzaman yapmıyor, motor ısınıca yapıyor.
    2-Öğrendiğim kadarıyla bu parça arıza yaparsa rölanti bir düşer bir yükselirmiş ama benim ki motor ısınınca yükseliyor. sizce rölanti motorumu bozuk mu.

öncelikle HOŞGELDİNİZ....

C.1 =ett rolanti motoru bozuk olsa dediniz gibi daha çalışır çalışmaz rolanti düzensi olur...

C.2 =bana göre bozyk değil ama kontrol ettirmenizde bir sakınca yok...

senin aracının beyninde bir sorun var araç ısındı zamn beyinden dolayı aracı dengesiz çalıştırıyor..bununla birlikte sensörleride bozmuş olabilir ve bu yüzden devirde anormalsizlik yaşanıyor bunu bir tüpçüye baktır sorun beyin...veya karbüratör boğazı zaten gazcı gerekeni yapar...[/b
    ]

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dembay

karburatorun ustunde hava filitresinin altında olan 4 cıvata ile tutturulan bir yer var. karburator un ıcınde havayı ayarlayan bir koruk varmıs galiba otomatik jıklemı ne .. usta onu degiştirecegiz dedi....

hmm....diyafram oluyor dedin gibi körük gibi...ett bak ondanda yapabilir...ona baktır bakalım bana bilgi ver
    okea...

iyi aksamlar ustacım....
    dediğim seyı degıstırdım ve degiştirdikten sonra gene aynı arızayı yaptı ve 50 km yaptıktan sonra rolantı 22 cıvarı falandı daha sonra kendi kendine tekrar 9 a indi.. ustaya geri gittim birkac yerine tekrar ayar yapılması lazım dedi.. stop edip evin onune bıraktık.. sabah aracı calıstırdığımızda rolantı yıne 22 cıvarı idi. benzin almak için benzinciye gittim ve baktım rolanti gene 22 de stop edemeyecegim diye korkarken sanki normal rolantıde imiş gibi normal stop etti . ben sasırdım cunku rolantı 12 de iken stop etmıyor motor sarsıntı yapıp gurultulu 1-2 sanıye daha calısıp stop ediyordu. benzini aldım ve aksama kadar 200 km yol yaptım ve hıc bır zaman rolantı 7 nin uzerine cıkmadı.. kafayı yıyecegim.. rolantı musoru degişti ama yınede bozuk olabilir mi?? ( rolantı musoru dediğimiz karburatorun hemen altındaki cubuk seklinde ve ucunda fiş var degil mi???

• Selamun aleyküm. Bir süredir giremedim konuya. Nasılsınız? Nihayet arabayı ustama götürücem önümüzdeki cumartesi günü. Masraf çok.

-yağı değişecek
    -filtreler değişecek (hava-yağ)
    -buji değişim gerekiyorsa değişecek
    -rotiller değişecek
    -salıncaklar boşluk yapmış icabına bakılacak
    -ön teker rulmanlarından ses geliyordu eskiden önemsemiyordum son zamanlarda iyice arttı icabına bakılacak
    -arabanın altını vurmuştum egzos eğilmiş onunla bayağı uğraştım allahtan halloldu dün 20 tl verdim.
    -en son da güzelce içini dışını yıkatıcam.

şöyle bi yaza hazırlayacam arabayı...

@fdd24 ustamdan bir fiyat tahmini almak istiyorum. Herkese hayırlı akşamlar...

• 2001 1.4EL AC sienamın on kapılardakı hoparlörlerini değiştirmeyi düsşünüyorum ama kac cm'lık olduklarını bılmıyorum maalesef bugun arabayı yıkadıktan sonra on kapılardakı ızgaralardan bırını sokup dısdan dısa hop. olctum 17 cm cıktı ıcten ıce sadece hop. kısmını olctugumde 13.5 cm cıkıyor acaba hangı olcuyu baz almamız lazım bırde
    LG LAS-5220 2 YOLLU 13 CM HOPARLÖR
    JVC CS-V525 2YOLLU 180 WATT PIK HOPARLÖR
    PIONEER TS-G 1302I 2 YOLLU 130W HOPARLÖR

eger 13 cmlık ıse bu hoparlörleri kullanan yada deneyen arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sevınırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Energetic

Selamun aleyküm. Bir süredir giremedim konuya. Nasılsınız? Nihayet arabayı ustama götürücem önümüzdeki cumartesi günü. Masraf çok.

-yağı değişecek
    -filtreler değişecek (hava-yağ)
    -buji değişim gerekiyorsa değişecek
    -rotiller değişecek
    -salıncaklar boşluk yapmış icabına bakılacak
    -ön teker rulmanlarından ses geliyordu eskiden önemsemiyordum son zamanlarda iyice arttı icabına bakılacak
    -arabanın altını vurmuştum egzos eğilmiş onunla bayağı uğraştım allahtan halloldu dün 20 tl verdim.
    -en son da güzelce içini dışını yıkatıcam.

şöyle bi yaza hazırlayacam arabayı...

@fdd24 ustamdan bir fiyat tahmini almak istiyorum. Herkese hayırlı akşamlar...

as..@ energetic hoşgeldin iyiz Allah şükür seni sormalı ama görünen masraf çook şöle bir listeye baktımda en önemli olarak görünen ön teker bilyası dağılması durumunda yolda bırakır....

*10-40 ( 4 litre ) yağ == > 50 TL...
    *hava + yağ gilt. ===> 30 TL....
    *bujiler boshc ===> 20 TL...
    *salıncaklar (çifti) ===> 80 TL...
    *ön teker bilyaları ===> net bişey diyemiyecem marka marka değişti için en ucuzu 30 TL...gene..
    *egzozada ====> 20 TL...vermişin..
    *iç-dış temizlik...=== > 20 TL....

fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı fiyarlardır ama fazla bir değişiklik olanı zannetmiyorum...

250-270 TL....arası parçası tutar...70 TL..işçili alsa usta...

TopLAM::::: 320-350 TL....buLur....

hayırlı geceler.....

• quote:

2001 1.4EL AC sienamın on kapılardakı hoparlörlerini değiştirmeyi düsşünüyorum ama kac cm'lık olduklarını bılmıyorum maalesef bugun arabayı yıkadıktan sonra on kapılardakı ızgaralardan bırını sokup dısdan dısa hop. olctum 17 cm cıktı ıcten ıce sadece hop. kısmını olctugumde 13.5 cm cıkıyor acaba hangı olcuyu baz almamız lazım bırde
    LG LAS-5220 2 YOLLU 13 CM HOPARLÖR
    JVC CS-V525 2YOLLU 180 WATT PIK HOPARLÖR
    PIONEER TS-G 1302I 2 YOLLU 130W HOPARLÖR

eger 13 cmlık ıse bu hoparlörleri kullanan yada deneyen arkadaslar yardımcı olurlarsa cok sevınırım

bu konu hakkında siena team sorsanız iyi olabilir ama burdada yardımcı olacak arkadaşlar var...benim ilgi alanın mekanik olduğu için sizi yanlış bilgilendirmek istemem...

• ustam... bugun tekrar tamırcıye gıttım(ama baska bırıne) benim ısı musorumu nedir.. motorun aku tarafında iken en soldakı iki tane ınce hava hortumu gıren bir musur.. bunu degiştirdi ve simdilik sorun cozukdu gibi. olup olmadığı yarın motoru calıstırdığımda meydana cıkacak....
  • quote:

as..@ energetic hoşgeldin iyiz Allah şükür seni sormalı ama görünen masraf çook şöle bir listeye baktımda en önemli olarak görünen ön teker bilyası dağılması durumunda yolda bırakır....

*10-40 ( 4 litre ) yağ == > 50 TL...
    *hava + yağ gilt. ===> 30 TL....
    *bujiler boshc ===> 20 TL...
    *salıncaklar (çifti) ===> 80 TL...
    *ön teker bilyaları ===> net bişey diyemiyecem marka marka değişti için en ucuzu 30 TL...gene..
    *egzozada ====> 20 TL...vermişin..
    *iç-dış temizlik...=== > 20 TL....

fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı fiyarlardır ama fazla bir değişiklik olanı zannetmiyorum...

250-270 TL....arası parçası tutar...70 TL..işçili alsa usta...

TopLAM::::: 320-350 TL....buLur....

hayırlı geceler.....

Ben de iyiyim allaha şükür ters giden bir durum yok.

Aslında arabayı satmayı düşünüyordum. Bir süreliğine vazgeçtim bu fikrimden bakımlarını yaptırım binecem artık. Vizeye de sokucam. Sene sonuna kadar binmek istiyorum. Usta tanıdık biraz ikram yapar ama 300 temiz çıkacak gibi...

• İyi akşamlar takım,nasıl gidiyor motor ingiliz anahtarı işleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dembay

ustam... bugun tekrar tamırcıye gıttım(ama baska bırıne) benim ısı musorumu nedir.. motorun aku tarafında iken en soldakı iki tane ınce hava hortumu gıren bir musur.. bunu degiştirdi ve simdilik sorun cozukdu gibi. olup olmadığı yarın motoru calıstırdığımda meydana cıkacak....

ett..bak buda bi çözüm eye motor sıcaklı ayarlayamaz ise ozman da b sorunu yapar bak..iyi bir ustaymış demek farklı yola baş vurmuş...sonucu bizimle başlasırsan sevinirim ...
  • @energetic

aman ters durum olmasın...

dedin gibi gene 300 TL..temzi çıkar binersin temiz..motor durumuda iyi tahmin ediyorum....

kazasız belası sürüşler...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.