Thh kararı mevcut ilk mesaja bakarsanız. Baya yollar kattettim :) @BuBBa123 yok hocam bu saatten sonra pes yok sonuna kadar... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Güncelleme ! Kazandım ! Servisten Değişim Raporu Çıktı! Asus Tuf rx5700xt 8gb muadili ? (5. sayfa)

-
-
Firmanın teklifleri yekun olarak şu şekilde ;
5500 TL fark ile
RX 6700 XT MECH 2X OC MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X OC 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
----------------------------------
6000 TL fark ile
TUF-RX6700XT-O12G ASUS TUF GAMING Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
-----------------------------------
5500 TL fark ile
RX 6700 XT MECH 2X OC MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X OC 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
------------------------------------
6000 TL fark ile
TUF-RX6700XT-O12G ASUS TUF GAMING Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
--------------------------------------
2000 TL fark ile
11309-03-20G SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
-------------------------------
2000 TL fark ile
RX 6600 XT MECH 2X OC MSI Radeon RX 6600 XT MECH 2X OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
2500 TL fark ile
GV-N3060GAMING OC-12GD GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
----------------------------------------
3000 TL fark ile
GV-N306TEAGLE OC-8GD GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 2.0 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
----------------------
Ek olarak ithalatçı firmayı da thh ile şikayet ettim.
Tekliflerden sizce makul olan var mı ? Kabul edilebilir olan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr07 -- 24 Eylül 2021; 14:6:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: mr07
5500 TL fark ile
6000 TL fark ile
5500 TL fark ile
6000 TL fark ile
2000 TL fark ile
2000 TL fark ile
RX 6600 XT MECH 2X OC MSI Radeon RX 6600 XT MECH 2X OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
2500 TL fark ile
GV-N3060GAMING OC-12GD GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
3000 TL fark ile
GV-N306TEAGLE OC-8GD GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 2.0 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
----------------------
Tekliflerden sizce makul olan var mı ? Kabul edilebilir olanFirma ise size muadili ya da bir ust modelini vermek zorunda, 5700XT ye 13-14 bin liraya satıp bana 3-4 bin lira geri odeme hakkınız yok...
Ya bana Sıfır 5700XT verin ya da ucretsiz 6600XT, 3060 verin ya da mahkemede hesaplasalım diyeceksiniz.
3060Tİ icin 1000TL fark veririm, 6700XT icin 1000TL fark veririm daha fazlasını vermem, ya bana muadil ya da bir ust model kartımı verin ya Sıfır 5700XT verin ya da mahkemede goruselim deyin.
12000 e 14000 e 5700XT satıp bana al sana 3000 lira diyemezsiniz bunu kabul etmiyorum deyin.
-
O kadar farkı kabul etmeyin. Normalde 5700XT yerine hangi kart üretildi ise muadili odur. Bu da 6700XT oluyor ve ücretsiz bir şekilde bunu vermek zorundalar. Fiyat artışı kur farkı seni ilgilendirmez onların sorunu.
-
Öyle ama firma.kabul etmiyor yokuşa sürüyor. Süreç uzayacak. Nerden buldum da şu itopyadan alışveriş yaptım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun.
Şişirilmiş itopya dan her zaman uzak durulmasi gereken bir firma.
Sadece itopyaya özgü değil ki şu anda neredese hepsi aynı naneyi yiyor. Bunların yaşanmaması için sizleri böyle alalım.
Adem Helvacıyoutube
Merhaba Dostlar; Bildiğiniz üzere oldukça uzun zamandır önceleri çatlak cılız ancak son dönem çok gür şekilde sesim çıkıyor bu 6502 sayılı tüketiciyi koruma kanununu değiştirtebilmek adına. Malumunuz hem TKK hem de SSH yani satış sonrası hizmet yönetmeliği biz tüketicilerin can kurtaranıdır. Buna ilaveten Garanti Belge Yönetmeliği ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği de buna bağlı şekilde revize edilmelidir. Yaşanan binlerce ve hatta onbinlerce olumsuz örnek gösteriyor ki mevcut yasa ve yönetmelikler tüketiciyi korumaktan oldukça uzak çünkü günümüz koşulları, mevzuatın kabul edildiği 2014 yılından oldukça farklı. Dijital dünyanın mevcut durumu, pandemi koşulları, internet alışverişlerinin yoğunlaşması bunda en büyük etken. İşte bu nedenle ki dostlar bu köklü revizyona ihtiyacımız var. Bu dilekçeye vereceğiniz imza ile bana hiç bir faydanız olmayacak ancak hem kendi milletine, hem de ileride KENDİNE bir fayda sağlamış olacaksın :) https://edilekce.tbmm.gov.tr/DilekceKom/DilekceImzala.aspx https://www.change.org/p/ticaret-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-t%C3%BCketiciyi-koruma-kanunu-t%C3%BCketici-lehine-derhal-revize-edilmelihttps://www.youtube.com/watch?v=Qa9hh7wdpd8&t=2s -
quote:
Orijinalden alıntı: mr07
5500 TL fark ile
6000 TL fark ile
5500 TL fark ile
6000 TL fark ile
2000 TL fark ile
2000 TL fark ile
2500 TL fark ile
3000 TL fark ile
----------------------
Tekliflerden sizce makul olan var mı ? Kabul edilebilir olan11309-03-20G SAPPHIRE PULSE Radeon RX 6600 XT 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
fark vermeden bu kartı size vermeliler.
-
Burada firmaları savunmuyorum ama adamlara miningçiler durmadan arizali kartda gönderiyordurlar . Bu oluşan gelişmelrde ne yazikki madencilerinde rolü büyük.
Arkadaşlar kanunu ve yönetmeliği inceledim.
Buna göre THH talep harici karar veremiyor.
Mahkemeye itiraz edeceğim bakalım ne olacak
Farketmez. Ekran kartı satılırken miningte kullanılamaz deniyor mu? Ha miningte blockchain hesaplamada kullanmışsın ha da bilimsel araştırmalardaki hesaplamalarda. Kişi kurum farketmeksizin parasını verip kartı aldıysa istediği gibi kullanır buna kimse karşı çıkamaz. Eğer miningte kullanılması istenmiyorsa üreticiler buna çok rahat bir şekilde karşı çıkabilir hatta hangi programlarda kullanılmış log tuturulabilir ve satış öncesi oyun harici kullanımlarda garanti kapsam dışıdır diyebilir. Miningte kullanmak kartı garanti kapsam dışına çıkartmaz. Üretici veya satıcı buna karşı değil alan razı satan razıyken kart bozulunca yokuşa sürmek düpe düz ikiyüzlülüktür başka bir şey değil.
Mesela coronavirüs araştırması için kullanılmayan gpsu veya cpu paylaşımı daveti.
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/fhb5e4/coronavirus_specific_gpu_projects_are_now/
-
Guzel fikir keske boyle birsey tutulsa ve Mining de kullanılanlar direkt garantisiz olsa...
-
hocam bu arada konumuzla pek alakasi olmayabilir ama pc alicaktim, nerden alayim ne alayim diye düşünüyordum. itopyayi elemiş olduk seceneklerden sayende haber vereyim dedim :) vatan bilgisayari tercih ettim
-
Miningciler durmadan arizali kart gönderiyor mudur bilinmez lakin, sen hedef gösteriyorsun hocam, algi yapiyorsun. Burda bakildiginda amd kartlarin bu tip haberlerde basi cektigi görülüyor. 5700xt arizali vs degisim haberleri oldukca fazla, ayni sekilde nvida nin üst modelleri misal 2080 / ti larda da benzeri bir durum var. Yüksek watt ceken kartlar bunlar, ortak nokta bulunabilir, eger tabi istenirse... Bu kartlari satarken su güc kaynagi ile su tip kasada kullanin gibi aciklama yapmalari lazim sanki. Onu gectim zaten 5700xt konularini siyah ekran veya reset sorunlarini okumussunuzdur. Bu kartlarin 2 yil sonra ariza yapmasi beni hic sasirtmadi. İllaki karti bozulmayan kullanicilarda vardir. Ama iki yil sonra birden bire bu sekil arizali kart geri bildirimleri de ticaretin bir parcasidir... Burda miningci lerin bozdugu kartlar olsa, servis modlu bios versiyonu tespit ettiginde zaten sorun cikaracaklardir. Bios modlu iken kart bozuldugunda, biosu degistiremezler sanirim, bilmiyorum. Birde miningci servis yerine disarda tamir ettiriyordur, onun icin 5-6 ay cok uzun bir süre, beklemek para kaybi olacaktir, en az 4000-5000lira demek... bu yüzden elinizde delil olmadan birilerini suclayip, insanlara algi operasyonu yapmayin. İtopya ticaretin, kazandigi paranin hakkini versin. Yada cimer e sikayet edin gitsin, kimin karti bozuksa, kimin hakkini yiyorlarsa cimere yazin, bir iki üc derken kulaklarini ceken biri elbet bulunur. ;)
(Thh yi de eger gerekeni yapmiyorsa cimer e sikayet edin. Suan secim öncesi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 27 Eylül 2021; 15:30:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bir sonuç varmı
-
şimdiki dolar kurundan fiyatlar aynı firma isimleri gibi "itopik" oldu şu an.
aynı şekilde; diyelim ki arkadaş fark verip aldı. hem de fahiş bir fark. (toplam 20k olsun, attım kafadan...)
ve Allah göstermesin arkadaşın kartı tekrar arıza verdi ve para iadesine geldi iş.
ve dolar da fantezi olarak 3tl'ye düştü, kartın değeri şu an, atıyorum, 3k tl'ye indi.
arkadaşın fahiş fiyattan aldığı ekran kartına kesilen faturanın bedelini ödeyecek mi firma? bu şerefli ve onurlu hareketi yapacak mı?
yoksa direkt thh falan tanımadan hemen muadili ile değiştiririz mi diyecek?
buradan da anlaşılıyor ki, firmalar genel olarak ne suckinge ne de buryinge(özellikle bu tabiri kullandım, diğerini değil) geliyor.
yani uzak durulması gereken bir firma örneği daha...
bu sene 27" monitör almaya niyetlendiğimde hp x27i ile dell s2721dgf arasında çok kaldım. amacım süper über oyun oynamak değil, ips ekrana geçip gözlerimi biraz daha korumaktı.
dell çok methediliyordu, ama ilgili firmada satış fiyatları hep uzay seviyesindeydi. hiç bitmeyen 48 saatlik indirimler döşüyordu firma. hep bekliyordum ama içim rahat değildi.
uzatmayayım, ekim 2021'de iyi sayılabilecek bir indirim ile hp aldım, Allah'a büyük varmasın, şu ana kadar sıkıntı görmedim. dell alamadığım için üzülmedim.
iyi ki de almamışım, türkiye'de tek satan bunlardı çünkü...
-
yarın birgün firmalarda bu dolar kuru oynaklığından zarar edebilir diyelimki dolar 18 tl iken ekran kartı aldı 13tl düştü adam garantiye yolladı iade değişim çıktı kullancı iade isterse firmalar zarara girecek bu sefer şuan kar ediyolar ama yakın gelecekte büyük zarar edebilirler bu yüzden iki taraf içinde en doğrusu değişim
-
Muhtemeln para iadesi önercekler , işlerine gelir. Değişimde karklı olsun iş kanunna göre değişim isteme hakkın var. 6600xt veyahut 3060/ti giib bişey farkı neyse ver bence
-
kanıtı zor mining yapıldığını anlayamazla,bios değişiminde garanti dışı kalır. biose tazelerse anlayamazlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 31 Ocak 2022; 14:23:38 > -
3000 tl arkla 3060ti en makul seçim olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X