Şimdi Ara

Ses frekanslarının insan üzerinde etkisi .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesadüf gezinirken güzel bir makaleye rastladım .
    okunası bir yazı !.

https://www.kuraldisi.com/zehirli-muzik-a440-hz/

• İlginç,, bu bizim bildiğimiz daha doğrusu benim diyelim; 20hz ile 20khz arası frekanslarlamı ilgili yoksa başka bir frekansmı,,, mesela ben müzik editleme programından ekolayzer ayarlarından444hz yi 3db arttırsam, 440hz yi 3db düşürüp,, 174hz yi 3db arttırıp,, 528 hz yide 3db arttırsam,, aynı şeymi
    Zaten en çok hoşuma giden 80hz ve 30hz arası seslerin müzikal olarak bana faydası yok fakat duyunca owwww diyorum.
    sonra Tv stüdyolarında yayınlanan akustik müziği dinleyince daha başka daha doğal oluyor, sanatçının editleyip sunduğu müzik ile, editlemeden enstumancılarla söylediği akustik müzik bence daha çekici.
    Paylaşım için ,
    bu sesleri bize gizliden dinletip moralimizi bozmasınlar

• Yok ben sinyal generator den direk ayarlıyorum . gıcık sesi alınca daha beter cinlerim tepeme çıkıyor
    işin espirisi tabiki . gerçek olabilir .
    Müzikle tedavi yüzyıllardır var , hatta türk musikisinde makamların çeşitli hastalıklara iyi geldiği ve tedavi edici özelliği olduğu hep vurgulanır. boşuna dememişler müzik ruhun gıdasıdır diye .
    Müzikle kalın .
  • TRT Belgesel'de Doruk Somunkıran'ın hazırlayıp sunduğu ses ile ilgili çok güzel bir belgesel var, "Sesten Müziğe" tavsiye ederim.

Şimdiye kadar yayınlanmış bölümleri izlemek için;

https://www.youtube.com/channel/UChyroTRZkTlv_YOAKX1DPCg
  • Bir yerlerden ulaşıpta keyifle okuduğum bir konuydu. Çok şaşırtıcı bilgiler var meraklı herkesin okumasını tavsiye ederim.

Bu arada TRT'deki 'Sesten Müziğe' programını da ilk izlediğimde çok dikkatimi çekmişti. TRT'den beklentimizin düşük olmasından olsa gerek ve de böyle bir program yapılması çok çok güzel vasıflı işleri her daim desteklemek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 8 Aralık 2016; 16:45:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikrofon ses düzeyi çok az
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.