Şimdi Ara

Ses Hizmeti Calismiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
28.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yaklasik 3 gun once windows urun aktive et uyarisiyla birlikte sag alt kenarda bulunan hoparlorun yaninda carpi isareti cikiyor. Uzerine geldigimde "The Auio Service is not running" uyarisi veriyor.

Saga tikladigimda "playback devices, recording devices, sounds" secenekleri geliyor.

Sounds'a tikladigimda yeni bir uyari penceresi acilip "This computer can not play audio because the Windows Audio Service is not enabled. Would you like to enable the Windows Audio Service " uyarisini veriyor.Yes deyip devam ediyorum. 3 Sekmeden olusan Sound Penceresi aciliyor.1. sekmede Playback altinda speakers var ve Sigmatel High Definition Audio Codec yaziyor ve working yaziyor. 2. sekmede Recording altinda microphone var o da ayni sekilde working halinde. 3. sekmede sounds var. Ok deyip devam etmeme ragmen ses acilmiyor ve carpi isareti gitmiyor.

Simdiye kadar driveri guncelledim. Driveri kaldirip yeniden yukledim.Yaklasik 50 kez restart yaptim. Antivirus programini degistirdim.
    Calistirdan "services.msc" girip Windows Audio ayarlarini yaptim.
    Ama bir turlu verim alamadim. Format atmakta istemiyorum cunku bir recovery cd si yok elimde.
    Onerilerinizi bekliyorum.

Ses Hizmeti Calismiyor

Ses Hizmeti Calismiyor

Ses Hizmeti Calismiyor

Ses Hizmeti Calismiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekamekaultrAslan -- 13 Şubat 2011; 13:55:02 >
  • Hocam Device Doctor diye bir program var onu kurmanı öneririm sistemindeki sürücülerinin setuplarını buluyor güncel olarak ordan ses driver'ını indirip yüklersen olumlu sonuç alabilirsin yada ses kartının modelini yazarsan setup'ını bulabiliriz .
  • Oncelikle ilgilendigin icin tesekkur ederim, aslinda driver'i bikac kez yukleyip sildim. Ordan bir sonuc alamadim acikcasi. Yani bircok sey yaptim ama sanirim formatin yollari gozukuyor bana.
  • İşletim sisteminden kaynaklı sürücü çakışması yaşanıyor olabilir ama format öncesinde ses kartı sürücüsünü bir de Aygıt Yöneticisi kısmından tanıtarak yüklemeye çalışın
  • kardesim jackları cıkartıp taktınmı geri bende ayni yazı geliyodu cıkartıp takınca duzeliyor
  • kardeşş aynı sorun bendede var kafayı yicem. o kadar aradım bi çözüme ulaştıran birini yada biyeri bulamadım
  • sorunu şu şekilde çözdümm. başlat menüsünden 'msconfig' penceresini çalıştırıosunn. hizmetler bölümüne giriosun ve tüm hizmetleri çalışır duruma getiriosun. sonra pc yi yeniden başlat ve dinle;) sorunun hizmet bölümünde durdurulan bazı hizmetlerden olduğunu düşünüorum. bende oldu umarım sendede olur. kolay gele;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkstain -- 15 Aralık 2011; 17:20:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto ses sistemi kurulum
    geçen ay açıldı
    Ses sistemi onerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar Benimde başıma geldi bu olay anlatıyorum uygulayın harfiyen..

Ses Hizmeti kesin çözümü, Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler' e gelin.
    Orada Windows Ses' i bulup Başlat demelisiniz.. Sorun çözülür..

Burada sorun çıkarabilir size hata verebilir Başlat dediğinizde onun için.. Windows ses e çift tıklayın ve oradan OTURUM AÇMA sekmesinden Aşagıdaki hesap seçip.. Local Service yazın şifreyi de istediğiniz bi şifre koyabilirsiniz.. Bunu yaptıktan sonra kaydedin ve tekrar Başlat'ı deneyin bu sefer olacaktır. Bir süre işlem yapıp Uygula yapın Tamam ile çıkın işlemi görmezse bir kez Restart atın.. Düzelecektir..

Sırf bu sorunla ugrasmayın diye 8 senelik hesabımın şifresini buldum falan :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir..
  • kardeşim sağ tıkladıktan sonra kayıt aygıtlarına tıkla, sonra da evete tıkla. direk çözüm.
  • berksefa sağol arkadaş kaç zamandır çözememiştim bu sorunu. açıklamaların çok faydalı oldu. denemediğim driver kalmamıştı.
  • berksefa B kullanıcısına yanıt
    berksefa ben aynısını denedim yine olmadı. Şifreyi falan değiştirdim ama yine Başlat dediğimde aynı hatayı veriyor.
  • güncel bi sistemle format deneyininz
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkstain

sorunu şu şekilde çözdümm. başlat menüsünden 'msconfig' penceresini çalıştırıosunn. hizmetler bölümüne giriosun ve tüm hizmetleri çalışır duruma getiriosun. sonra pc yi yeniden başlat ve dinle;) sorunun hizmet bölümünde durdurulan bazı hizmetlerden olduğunu düşünüorum. bende oldu umarım sendede olur. kolay gele;)

Yeni bilgisayarımı kurcalarken aynı sorunla karşılaştım. Sizin yazdığınız şekilde syapınca sorunum halloldu. Teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.