Şimdi Ara

Ses Kalitesi: MAC OS X Lion vs Windows 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bildiğimiz gibi Windows 7 ses kartlarının donanımlarına bazı kısıtlamalar getirdi ve birçok kişi Windows 7 ile üretilen sesin kaliteli olmadığını ve Windows XP de ses kalitesinin daha iyi olduğunu söylüyor.

Aynı kısıtlamalar MAC OS X Snow Leopard veya MAC OS 10.7 Lion işletim sistemlerinde de var mı? Mac OS da aynı XP gibi ses donanımları özgür mü ?

• Unix işletim sistemi sadece kendi donanımlarını tanır, kısaca pek bir olasılığın yok okonuda. Buda Beyaz elmanın iş güzarlığı. Sadece kendi kullandığı donanımlara sürücü yapıyor.
  • Haklısın. Ama çift işletim sistemi kullananlar var. Örneğin Realtek çiplerinin Win 7 ve Mac OS driver sürümleri var. Mac OS sistemleri ses kartlarına Win 7 gibi kısıtlama getiriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MasTek

Haklısın. Ama çift işletim sistemi kullananlar var. Örneğin Realtek çiplerinin Win 7 ve Mac OS driver sürümleri var. Mac OS sistemleri ses kartlarına Win 7 gibi kısıtlama getiriyor mu?

ya hocam ne yaptın ne kısıtlaması unix tabanlı sistemler dos tabanlı olanlara göre daha çok sistemden faydalanarak yapılmakta bir unix tabanlı ve dos tabanlı işletim sistemi kullanan biri olarak söylemekteyim

burda en önemli konu arkadaşım maddiyat konusu dur . bu yüzden kimse mac para vermek yerine pc tarzlarına yönelmekte

ben şahsen studyoda ikisinide kullanmaktayım mac le pc arasıda çok fark var emin ol

ki mac os gibi bir yazılımı normal pc parcalarında kullanman sana eziyet olur mimarileri farklı isimleride aynı olsa arkadaş

şimdi unix tabanlı işletim sistemini elma ile kıyaslarsak çok yanlış olur elma sadece bir tanesi

burda umurbey yanlışta unix tabanlı sistemlere örnek vereyim .

fedora,ubuntu,pardus,slackware,...... daha gider birde şu yeni gözde android muhabbeti bunlar hepsi unix tabanlı sistemler

elma zaten kednisi diyor benim işim sanatla diye kendi parçaları ile diğer ünix versiyonları gibi o yüzden free değil ücretli

• quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

Hocam burada senin yanlışın var. Arada çok fark olan işletim sistemidir bunlar. Şuan en çok kullanılan işletim sistemleri temelleri ile

1. windows
    2. Linux : 1983 yılında çıkşmış ve 1991 yılında çekirdeği yapılmıştır. Linux çekirdeği ve GNU yazılımları ile birlikte kullanılır.
    3. Unix : 1969 yılında çıkmış bir işletim sistemidir. Mac OS temelini oluşturur.

Aslında Amiga ve Plan9 isimli işletim sistemleri vardır. Bunların ne olduğunu bilmiyorum ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: umur BEY

quote:

Orijinalden alıntı: pctechnic01

Hocam burada senin yanlışın var. Arada çok fark olan işletim sistemidir bunlar. Şuan en çok kullanılan işletim sistemleri temelleri ile

1. windows
    2. Linux : 1983 yılında çıkşmış ve 1991 yılında çekirdeği yapılmıştır. Linux çekirdeği ve GNU yazılımları ile birlikte kullanılır.
    3. Unix : 1969 yılında çıkmış bir işletim sistemidir. Mac OS temelini oluşturur.

Aslında Amiga ve Plan9 isimli işletim sistemleri vardır. Bunların ne olduğunu bilmiyorum ama

aman deyim arkadaşım bu senin dediğini sakın ha C ve C++ cılar duymasın unix tabalı işletim sistemlerine sadece mac örneklediğini valla tefe koyarlar haberin olsun aman ha

alsana unix tablı aile
    •BSD Unix
    •Solaris
    •OpenSolaris
    •Linux
    •HP-UX
    •AIX
    •Minix
    •SCO Unix
    •Sun OS
    •DigitalUnix / Tru64 Unix

Günümüzde Kullanılan Unix ler:
    Linux
    •Günümüzün en popüler Unix işletim sistemlerinden
    •1991’de LinusTorvaldstarafından geliştirildi.
    •Monolithicçekirdek mimarisinde
    •1994’deki Linux 1.0 sürümü 165000 satır koda sahip
    •1996’da Linux 2, 470,00 satır C ve 8000 satır assemblerkoduna sahip
    •Birçok donanım üreticisi tarafından destekleniyor.
    •SuSe, Gentoo, Debian, RedHat, IstanbulX, Pardus, Turkuaz…
    •GPL Lisanslı

ingilizcen varsa okuda doğru yazalım bilgiler bunların haricinde sana daha ünix tabanlı yazardım da uzun olacak

http://www.unix.org/what_is_unix/history_timeline.html

aman deyim okuduklarını tekrar oku kardeş valla yazılımcılara ayıp olacak sanırım ufak bir bilgi karıştırdığını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 18 Mart 2012; 17:03:11 >

• yani yaşın belli oluyor işletim sistemine ne kadar hakim oldugun hakkında açıkcası arkadaşım kırmak yada gücendirmek istemem ama 1940 yılında başladı unix sen baya geç duymuşsun sanırım ne yaptın öle ya 1969

www.enderunix.org/slides/.../UnixIsletimSistemiAilesi.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 18 Mart 2012; 17:07:07 >
  • http://tr.wikipedia.org/wiki/UNIX
    http://www.chip.com.tr/konu/Linux-isletim-Sistemi_3107.html

Linus Torvalds tarafından temelleri atılan Linux, UNIX olmayıp bir UNIX türevidir. UNIX'ten ilham alan, bir grup bağımsız yazılımcı tarafından geliştirilen bir işletim sistemi çekirdeğidir.Kısaca şöyle söyleyeyim, senin dediklerinde doğruluk payı var yok demiyorum. Fakat, unixe eklenen yeni programlama dili ile unix çekirdeği değiştirilerek yeniden yazılmıştır. Fakat esinlenme yinede unixten olmuştur. Benzer yönleride çoktur. Genede farklı işetim sistemleridir. Dediğin gibi unixin türevide çoktur. Onun bir türevidir. Yanlız benim bildiğim ilk bilgisayar 1954 yılında Amerika ordusu için yapılmamışmıydı

Edit: ekleme ve yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umur BEY -- 18 Mart 2012; 17:20:57 >

• bak adam ne güzel yazmış gönderdiğin linkten okumaktayım şimdi

UNIX Türevleri

Günümüzde kullanılmakta olan UNIX markasını kullanabilen işletim sistemlerinden başlıcaları şunlardır. bak hangi tabandaki kullanım oldugunu adam büyük harfle yazmış zira o yüzden aynı kodlarla işlem yapar zira bugun bir unix ci linux un grafik arayüzünü kullanmadan içinde tabiri caizze at koşturur . sen de haklısın yapıları farklı tamamen farklı tabandalar çok dogru söyledin tamamen farklı bir tabanı ele almışlar haklısın.

arkdaşım ben özür dilerim ki ben tamamen yanlış anladım ki o yüzden aynı kod yapıları ile unix kurulu ibm as 400 de de işlem yapıldığını gördüm staj yaparken kusura bakma

ki verdiğin linkte nedense mac ile aynı katogoride koymuşlar tüh görmedim
  • O zaman günümüzde bilgisayarda en iyi ses Unix tipi işletim sistemlerinden alınıyor. (Tabi ses kartlarının linux mac vb sürücüleri varsa). Doğru anladım dimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasTek -- 18 Mart 2012; 17:25:43 >
  • arkadaşım eğer siz kayıt yapacaksanız gercek anlamda bir prof ses kartı alacaksan

linkteki yazı ve resmi inceleyinizhttp://www.compel.com.tr/P/1-17-2104

ve sücüler kısmındaki yazıyı okuyun . şu marka kayıt mixerini yazılımı ve içincdeki cihazlar tamamen mcintosh yani mac dir rolan vs 1680

dediğim gibi işin gercek anlamda ses ile alakalı ise mac alacaksın bu işten para kazanacaksan

linux olayı ise driver öle bir yerden indirmeden ziyade oturur kendin yazarsın belli başlı yada ktüphanesinideki sürücü bir takım kodlar ile cağırırsın ki bu cubase gibi programlar iste kendisi driver istemez direk sesi alırsın

hem linux hem mac hemde windws da kullandıgım kart ta bu

http://www.compel.com.tr/P/1-10-4284

ya birader kusura bakma ufaktan bir atışma gibi birşey oldu da asıl olay kullanmış oldugun işletim sisteminin yapısının hangi işler üzerine planlanmış olması .önemli nokta bu .

windows daha çok ticari programlar ve oyun için mac sanatsal işler için linux internet işleri diye de düşünüle bilir

prof kartlar dışındakiler creative gibi adamlar daha win ortamında düzgün yapmıyorlar ki mac de mi yapsınlar bir dolu şikayet var bunlar için forumlarda yazıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 18 Mart 2012; 17:58:49 >

• Sn. pctechnic01 arkadaşım aslına bakarsan asıl ben yanlış yaptım. Mac os işletim istemine direk unix diye dalmam yanlış oldu vede yanlıştıda zaten. Aslında senin dediklerinde doğru sadece arada farklar var. Hem böylelikle birşeyler düzelmiş oldu hem bende bilmediğim bazı şeyleri öğrenmiş oldum. Özür dilemenede gerek yok, burası forum bilgi almak ve yanlışları düzeltmek için buralardayız değilmi? Bak benimde yanlış bildiğim bir olay mac osx next diye bir firmanınmış, mac os applyninmiş Birde yaşım 31 yaşlı değilim sadece pc ile erken tanıştım ortaokul zamanında mario.exe ile

Sn. Mas Tek arkadaşım cevabımı şöyle düzelteyim. Mac pclerde yani apple (yanlışlık olmasın ha bu sefer ) sadece kendi istediği donanımları kullanıyor. Ve sadece bunlara sürücü yazıyor. Dolayısı ile donanımını tam kullanabiliyor. Linux sistemler için tam bişi diyemesemde onlardada durum böyle daha verimli kullanlıyor.

Yanlız windowsta durum daha farklı nedeni ise sadece bazı ses api lerine tam destek veriyor. Bunlardan bazıları Openal, asio, wasapi benim bildiklerim. Zaten bunlarda açık kaynak kodlu yani tekelcilik söz konusu yok. Microsoft bunu yapmakla bence en doğrusunu yaptı. Creativenin tekelciliği ve para gözcülüğü bitti. Zamanınta vortex gibi bir devi para için bitiren bir firmanın canına okumuş oldu. Oyunlarda eax efekleri diye kanser gibi yedi bitirdi, resmen.
    Nedeni ise izlersen anlarsın...

http://www.teknoseyir.com/12846/bir-zamanlarin-efsanevi-ses-karti-aureal-vortex/

• dediğin gibi yanlışların doğruyu bulduğu yer bu forum .zira unix daha çok bir taban biçimidir aslında solarıi ibm as450 gibi unix serverlar vardır fakat bunlar senin deyişle türevdir benim deyişle taban taban olmasa idi diğerlerin hiç biri olmazdı o yüzden dedim 1940 yıllarda atılmaya başlandı temelleri

zaten yaşlı olmadığın belli oluyor diye dedim yaşın belli olacak diye ortlama 55 60 yasında yada 45 li yaşlarda olsa idin unix demezdin mac e sadece unix tabanlı derdin linux gibi .

@mastek arkadaş
    dediğim gibi mac daha iyi . ama creativde ses kartı değil ses çıkartan kart

aradaki farkı ve yapıyı bilmek lazım sadece ve ne yapabildiklerini .
    linuxdeki donanımı kullanma yetisinin iyi olmasıda yapanın kullananın kendi olması o yüzden farklı dağıtımlar arasında da fark wardır.

@umur bey yine faydalı bir link

topik daha fazla kirlenmesin benim cevabım mac tutupta mac os u pc kurma cırmalatır makinayı mac osx kurarsan kastırır yapı ve mimarı farkı

• @pctechnic01 , @umur BEY

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Ben de sayenizde güzel şeyler öğrendim. Aşağıdaki kartı ucuza bir yerde buldum. Almayı planlıyorum. Düşünceleriniz nelerdir ?

http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=12

Windows ve Mac desteği var.
  • alıp incelemek lazım da mikrofon için bir amp okuyamadım ben sonra sorun çıkartmasın sana ingilizcemin yettiği kadarı ile hdcd den dolby desteği olmadığını sölüyor fiyat nasıl dostum ve ne işte kullanacaksın dediğim gibi

mic girişi için pre-amp ve 48v phontom power yazıp yazmadığını okuyamadım

biliyorsun önemli bunlar

o yüzden çalışmadım bu kartla bu arada sen win 7 den bahsettiğin için bu kartın win 7 driveri yok ve kaça buldun bu kartı arkadaşım bu ikisi dışında sğalam ünite ortalama 1000 dolarlık bir kart yani amacın para kazanmaksa ok ama dediğim gibi ben bunla çalışma yapmadım genel veriler iyi ki sana ikinci monitör gerektirebilir
  • Kartın win 7 sürücüleri sitesinde var. (Hatta indirdim bile :) ) Ben sadece bilgisayardan kaliteli müzik dinlemek için baktım. Oldukça ucuz bir fiyata buldum. Sen iyi diyorsan iyidir hocam
  • ama sadece müzik
  • windows ses kalitesinde kesinlikle kötü durumda , en son xp zamanında güzel ses alıyorduk ondan sonra işi batırdı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.