Şimdi Ara

Ses karti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ses kartim creative audigy se value 7.1

sistemim 8 gb kinsgtom fury
    i5 3470 islemci
    nvidia 650ti oc

.. bu sistemde full oynadigim oyunlarda, ses karti ayarlrimda 5+1 ayarlarna gecince oyunlarda fps dususu yasadigmi fark ettim.. stereo modda oynadigimda hicbir sorun yok fakat coklu kanallarda gozle gorurlur bir kasma oluyor.. fakat 5+1 oynamanin zevkinden gecilmiyor..
    simdi benim sorum creative in yeni ses karti Creative Sound Blaster Recon 3D PCIe alirsam 5+1 modunda yine ayni fps dususu olurmu?? bu kartin icinde ayri bir ses islemcisi var anladigim kadariyla.. cpu ya yuk bindirmeycegi anlaminami geliyor bu? kullanan bilen arkadaslarin fikir ve yardimlarni bekliyorum
    tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük ihtimal olmaz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: memx

arkadaslar ses kartim creative audigy se value 7.1

sistemim 8 gb kinsgtom fury
    i5 3470 islemci
    nvidia 650ti oc

.. bu sistemde full oynadigim oyunlarda, ses karti ayarlrimda 5+1 ayarlarna gecince oyunlarda fps dususu yasadigmi fark ettim.. stereo modda oynadigimda hicbir sorun yok fakat coklu kanallarda gozle gorurlur bir kasma oluyor.. fakat 5+1 oynamanin zevkinden gecilmiyor..
    simdi benim sorum creative in yeni ses karti Creative Sound Blaster Recon 3D PCIe alirsam 5+1 modunda yine ayni fps dususu olurmu?? bu kartin icinde ayri bir ses islemcisi var anladigim kadariyla.. cpu ya yuk bindirmeycegi anlaminami geliyor bu? kullanan bilen arkadaslarin fikir ve yardimlarni bekliyorum
    tesekkurler

Recon'un kendi ses işlemcisi ve rami var. Yani cpu ya yüklenmiyor.

• peki audigy de ses islemcisi yokmu?
  • Bende bir ara kontrol edeyim, eğer benim kartlada aynı sıkıntı oluyorsa yeni ses kartı almak için bahanem olmuş olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben denedim.. Fps dusuyor.. Cyris de az fark ediliyor cunku sistem rahat oynatior ama enemyfront gibi islemcinin sadece 3 cekirdigni kullanan oyunlarda bariz belli oluyor.. Assansins creed black flag da diger test oyinum oldu.. Ondada bariz belli oluyor.. Stereo moda aldigimda sorun yok.. 5+1 de hafif bir zorlanma oluor.. Sistemin tek yillanmis parcasida audigy.. Simdi esas soru su.. Bu olay butun ses kartlarinda ayni olacaksa yeni ses kartina grek yok cunku ses kalitesi guzel.. Sigital ses kayitlarmida guzelce yapiyor.. Ama bu durum yeni ses kartlarinda cozulmusse yeni creative recon3d ses kartlarni dusunmeye baslayabilirm

• memx M kullanıcısına yanıt
    Ses kartı alacaksanız kesinlikle Asus alın. Xonar dsx modeli işinizi görecektir. Ayrıca creative Recon serisinden uzak durun. Yorumları oldukça kötü. Onun yerine illaki creative alacaksanız Z serilerinden bir model alabilirsiniz.

Bir ara asusun xonar dgx ve dsx serilerinin incelemelerine bakmıştım. Orada fps testleride vardı ve fpste düşüş olmuyordu ya da diğer ses kartlarla aynı fps sonuçlarını alıyorlardı. Testlere bir daha bakıyım, bulabilirsem mesajı editlerim.

Edit: Bahsettiğim testi buldum. Gerçi rakip olarak asus xonar dx ve alc898 konulmuş ve fps değerleri sadece 1 - 2 fps olarak oynamış. Yani hepsi benzer fps sonuçları almış. Testte creative in modelleri olmadığı için çokta bir anlam ifade etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master_Sergeant -- 20 Ekim 2014; 16:17:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus creative karsilastirmasina ihtiyacimiz var..
    Peki bu nasil? Z serisi( reconla cok olumlu yorumlar duymadim bende)

http://www.soundblaster.com/products/sound-blaster-z.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: memx

Asus creative karsilastirmasina ihtiyacimiz var..
    Peki bu nasil? Z serisi( reconla cok olumlu yorumlar duymadim bende)

http://www.soundblaster.com/products/sound-blaster-z.aspx

Çok güzel bir ses kartı tavsiye ederim
    Ses sisteminiz nedir?
    Forumda Asus ses kartları başlığı mevcut, oraya bir bakın derim.
    Creative Z serisi daha yeni bir seri. Recon'a çok daha iyi olduğu söyleniyor. Ama bu ses kartını Logitech 506 vs gibi 200-300tl'lik bir hoparlör ile kullanacaksanız Z serisi gibi pahalı bir karta gerek yok. İlk önerdiğim Asus Xonar dsx ile aralarındaki farkı sıradan Pc hoparlörleri ile anlamazsınız.

• Ben de Creative Z serisi kullanıyorum. Gayet başarılı
  • himmm.. benim ses simtemim creative 5+1 ama yuksek versiyonlardan degil cok guclu bisey degil yani kotude degil ..
    burak 08 creative z serisinde performans sorunu oluyormu benim audigy de oldugu gibi? benda 5+1 moduna aldigimda oyunlarda fps dususu oluyor..benim amacim guzel digital ses kayidi yapacak ve oyunlarda 5+1 modda ismelmicime yuk bindirmeycek bir ses karti
  • Negatif herhangi bir performans kaybı olmuyor.
  • Burak08 sistemin ozellikleri nedir acaba? Yani dusus olamama sebebin ses kartindanmi tam olrk onu cozmek icin

Bir de netde arasdirdigim karsina 2 cesit sound blaster z cikti.. Biri kirmizi dis kaplanali biri ise bildigniz normal ustunde devreleri gorunen kart.. Hangisi gercek? Yoksa ebayda sahtekarlikmi donuyor?

Asus kartlarida inceledim kaliteli ekstra guc girisi istemeleri buyuk dezavatas bnm powesupply limitinde

Asus ses kartlarına disket yuvası için kullanılan güç kablosu takılıyor. Yani kullansa kullansa 10w güç kullanır. Yani psu'yu dert etmeyin.

Bir de büyük olması konusu biraz yanlış değerlendirdiğiniz anlamına geliyor. Bir kere low profile ses kartları olduğu için yüksekliği sorun olmaz. Boy konusunda ise kasada zaten ekran kartı olduğu için ondan daha uzun olma ve birşeyi engellemeyeceğini düşünüyorum.

Ayrıca 150-200tl'lik giriş seviyesi Pc hoparlörü için 300-400tl ses kartına vermek saçmalık olur. O yüzden Asus Xonar dsx'i tekrar düşünün derim

Sismim imzamda mevcut. Creative'in web sitesinden ürünleri inceleyebilirsin. Devreleri görünen bir Z modeline rastlamadım ben.
  • Arkadaslar,avrupadan cok uygun fiyata buldugumdan dolayi Tercihim soundblaster z olmustur.. Ilk deneyimlermi burda paylasmak istedim.. alacak olanlara bilgi kaynagi olmasi acisindan..
    Urun yukarda bahsetdigim korkularmin hepsini aldi goturdu.. Performans dususu bir kenera, sanki bilgisayarimin islemcisine bir cekirdek daha eklemisim gibi.. Yaptigim testlerde karti her turlu zorladim surround, cristilizer,equlaizer ,5.1 dolby, dts connect, 24bit ses vs..tek tek ve hepsi birden ayni anda acik olmak uzere denedim.. Sonuc mukemmel.. Kart hepsini kendi 4 cekirdekli islemcisinde cozuyor ve cpu ya en ufak bir yuk bindirmiyor.. O ses kalitesinde zihnen yavaslama bekliyorum ama tik yok.. (Audigy de 24 bit yabdigimda islemcimi agladiyordu) ... Performans 10 ustunden 10..

Gelelim ses kalitesine; arkadaslar ses kalitesi oldukca iyi kulakligim kendinine geldi 600amp kulaklik cikisi var.. Surround artik cok daha belirgin oyunlarda..ornegin arkanizda kalan bir nesnenin sesi uzaklasinca audigy de oldugu gibi hemen kesilmiyor,uzaklasdikca size o derinligi veriyor ve kesinlikle savasin,yarisin yada macin icine giriyorsunuz..

Gelelim ses kayit isine.. Digital ses kayitda maci idare ediyor arkadaslar yani benim kullandigim audigy den tabiki daha iyi ama yabdigim bateri kayitlarimda audigy im ezilmedi deyebilirm.. Sanki studyo isi icin degilde direk oyun karti gibi geldi bana.. Oyunlarda yaptigi teknoloji dansini muzik ve digital kayitda yapmiyor.. Onlardada cok basirli tabiki ama oyun performansi kadar degil..
    Umarim alacak olanlara fikir verebilmisimdir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memx -- 13 Kasım 2014; 9:54:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.