Şimdi Ara

Ses kartı almak istiyorum??Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar baya bir süre konuları okudum ama kafam çok karıştı.Bende Z-5500 var ve özellikle filmlerde ve oyunlarda yüksek performans almak istiyorum.şu anda sistemimi optik kablo ile p45ds3r gigabyte anakartımda kullanıyorum.fakat ses yüksekliği bana yeterli, gelmiyor.sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var.araştırmalarım sonucunda aklımda birkaç kart var bunlar " X-FI titanium, X-FI titanium Fatality Pro veya X-FI XTREME GAMER fatality pro.fakat aralarında hangisi benim için en iyisi olur.aralarındaki farklar en iyi bağlantı seçenekleri ve ayarları konusunda yardımlarınızı bekliyorum.herkese teşekkür ederim

• quote:

fakat ses yüksekliği bana yeterli, gelmiyor.

Bunun için ses kartı almanız gerekmiyor.
    Ses kartı kaliteyi artırır, seviyeyi değil.
    Ses az geliyorsa daha güçlü anfisi olan sistemlere yönelmen gerek. Bu iş için z5500 den güclü bilgisayar ses sistemi bulmak zor.
    Ev sinema receiveri ve ayrı kabinler almanız gerekecek.
  • sanırım yanlış tabir ettim fakat arkadaşım aynı sistemi dvd de kullanıyor ses çok iyi fakat ben 5.1 deki kaliteyi yakalayamadım bu nedenle iyi bir kart almak istiyorum.öneriniz hangisi olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdaronlinenet

sanırım yanlış tabir ettim fakat arkadaşım aynı sistemi dvd de kullanıyor ses çok iyi fakat ben 5.1 deki kaliteyi yakalayamadım bu nedenle iyi bir kart almak istiyorum.öneriniz hangisi olur

xfi xtreme gamer uygundur...
  • tşk diesel peki aradaki 2 kat fiyat farkına değermi? xfi gamer yada xfi titanium
  • Filmler için;

DVD media üzerinden yürtülen filmlerde optik bağlantı yaptıysanız,  
    film yürütücü hoparlör ayarını spdif out yaparsanız çevresel ses ten gereken
    hazzı alırsınız.

Ancak bu anakartın ses codec inin DDL/dts connect destekleri mevcuttur.
    mutlak surette film izlenirken bu özellikler kapalı olmalı yapacağınız ayarlar
    ile ses codec inin ses müdahalesi önlenmelidir.
    Hem ses kartı yazılımı hemde film oynatma programı ayarları ile Ham sesin
    cipsetten direct olarak z5500 e aktarımını sağlamalısınız.

Bu direct aktarım sağlanamadığı taktirde alınan ses doğal olarak keyifsiz olabilecektir.

Ayarlar ile bunu beceremezseniz, DDL/DTSConnect özelliği olmayan basit ama
    spdif çıkışı olan ses kartı temin ederek onun spdif çıkışını kullanabilirsiniz.

Oyunlar için:

Xfi (CA20K1 yada CA20K2) çipli ses kartı alıp multi ch analog  
    bağlanırsanız en iyi sonucu alırsınız.

ikisi birden için CA20K1 -PCI- creative üretimi kart almanız filmler için spdif, oyunlar için multich analog bağlanmanız lazım.

CA20K2 -PCIEX- cipli olan creative kartlara direct spdif çıkış alma ayarları biraz zor.

Ses yüksekliği - gürültü- arıyorsanız yukarıda yazdıklarımı değerlendirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 24 Nisan 2009; 21:58:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: serdaronlinenet

tşk diesel peki aradaki 2 kat fiyat farkına değermi? xfi gamer yada xfi titanium

Bu kadar fiyat varkına değeecek bir farklılık göremiyorum açıkçası zaten bu piyasada faklar çok azdır profosyonel anlamda müzik ile uğraşıyorsanız veya sisteminiz üst seviyesi ise bu farkı bariz şekilde hissedersiniz fakat ortalama bir ev kullanıcısı için bu kadar uçuk rakamları ses kartı için harcamak bana pek mantıklı gelmiyor herkesin düşüncesi farklıdır ama bana sorarsan xtreme gamer yeterlidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar vatanbilgisayarda x-fi titanium 168 lira sizce alayımmıhttp://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36394 bana doyurucu film ve oyun performansı versin yeter.tabi müzikte zaten iyi diye biliyorum
  • Bu kart oyunlar için iyi ama filmlerde filmin orijinal encode sesi çıkışına veremeyebilir. (vista altında)

genel olarak creativenin DDL/DTS Connect destekli ses kartları
    cipsetten encode sesi müdahalesiz direct olarak xp de verebiliyor ama vistada veremiyor.

Siz önce anakartnızda bunu becermeye çalışın eğer yapabilirseniz filmler için ses kartına ihtiyacınız yok.
    Sadece oyunlar ve müzik için daha kaliteli ses veren ses kartına ihtiyacınız olacak.
    Verdiğiniz linkteki kart gerçek xfi çipi taşıyan en ucuz sıfır creative kartdır. Daha düşük modellerdeki xfi çipleri (creativenin kendi) çakmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 25 Nisan 2009; 20:34:43 >
  • kaleminabi öncelikle cevapların için teşekkürler fakat bu ayarları nasıl yapabileceğimi bilmiyorum yani çok karışık.benim anakartımda gigabyte p45c-ds3r optic'ten bağlıyorum sadece realtek ayar kısmı var yardımcı olabilirmisin??
  • Pover dvd 7.0 yada 8.0 film oynatma programını kur.
    dvd roma hem dts hemde dolby ses içeren dvd yerleştir.
    pover dvd ses çıkışını spdif olarak ayarla.

daha sonra realtek yazılımından DDL/DTS Connect nasıl kapatılıyorsa kapat ve ses kartının encode sesi çözmesine engel ol.
    (bu RTL889A yazılımına sahip olmadığımdan bunu sizin denemeniz/Bulmanız lazım)

filmi oynat film oynarken pover dvd den filmin sesini değiştir türkce/ingilizce1/ingilizce2 vs. bu sırada encode ses yapısı dolby den dts ye yada tersi olur harici decoderde bu değişim görünürse başarılı oldunuz demektir. Pover dvd de mesela dolby olan ses izini dts ye değiştirmenize rağmen harici çözücüde her ikisinede dolby yada dts yazıyorsa ses kartı sesi çözüp geri sıkıştırıyor demektir. İşte bu durumda ses bozulur vede latency oluşur.

Ses kartı almak istiyorum??Acil

• bir deneyecem teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.