Merhaba arkadaşlar konu başlığındada belirtmiş olduğum gibi bilgisayarımın ses kartı driverini bulamıyorum .Kasayı açsamda anlamıyorum . bazı arkadaslar everst indir felan yazmıslar anakartının modelini ver yazmıslar indirdim ve anakartın raporunu çektim sizle paylaşıyorum lütfen yardım edin..
--------[ EVEREST Home Edition (c) 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------
Sürüm EVEREST v2.20.405/tr Anasayfa http://www.lavalys.com/ Rapor Türü Hızlı Rapor Bilgisayar USER Oluşturan USER İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail) Tarih 2012-07-18 Saat 16:46
--------[ CPU ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------
CPU Özellikleri: CPU Türü Intel Pentium 4, 2666 MHz (20 x 133) CPU Takma Adı Northwood, A80532 CPU Sürümü (Stepping) D1 Komut Seti x86, MMX, SSE, SSE2 Orjinal Saat 2667 MHz Min / Max CPU Çarpanı 20x / 20x Engineering Sample Hayır L1 Trace Önbellek 12K Instructions L1 Veri Önbellek 8 KB L2 Önbellek 512 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
CPU Teknik Bilgisi: Paket Türü 478 Pin uPGA Paket Boyutu 3.50 cm x 3.50 cm Transistör 55 milyon. İşlem Teknolojisi 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K Çekirdek Büyüklüğü 131 mm2 Çekirdek Voltajı 1.475 - 1.55 V I/O Voltajı 1.475 - 1.55 V Normal Güçü 38.7 - 89.0 W (saat hızına bağlı olarak) En Büyük Güçü 49 - 109 W (saat hızına bağlı olarak)
CPUID Özellikleri: CPUID Üreticisi GenuineIntel CPUID CPU Adı Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz CPUID Uyarlama 00000F29h IA Marka Kimliği 09h (Intel Pentium 4) Platform Kimliği 0Fh (Socket 478) IA CPU Seri Numarası Bilinmiyor Microcode Update Revision 2E HTT / CMP Birimleri 0 / 0
Komut Seti: 64 bit x86 Uzantısı (AMD64, EM64T) Desteklemiyor Alternate Instruction Set Desteklemiyor AMD 3DNow! Desteklemiyor AMD 3DNow! Professional Desteklemiyor AMD Enhanced 3DNow! Desteklemiyor AMD Extended MMX Desteklemiyor Cyrix Extended MMX Desteklemiyor IA-64 Desteklemiyor IA MMX Destekliyor IA SSE Destekliyor IA SSE 2 Destekliyor IA SSE 3 Desteklemiyor CLFLUSH Komut Destekliyor CMPXCHG8B Komut Destekliyor CMPXCHG16B Komut Desteklemiyor Conditional Move Komut Destekliyor MONITOR / MWAIT Komut Desteklemiyor RDTSCP Komut Desteklemiyor SYSCALL / SYSRET Komut Desteklemiyor SYSENTER / SYSEXIT Komut Destekliyor VIA FEMMS Komut Desteklemiyor
Güvenlik Nitelikleri: Advanced Cryptography Engine (ACE) Desteklemiyor Veri Çalıştırma Koruması (DEP, NX, EDB) Desteklemiyor Hardware Random Number Generator (RNG) Desteklemiyor Montgomery Multiplier & Hash Engine Desteklemiyor Processor Serial Number (PSN) Desteklemiyor
Güç Yönetim Nitelikleri: Automatic Clock Control Destekliyor Enhanced Halt State (C1E) Desteklemiyor Enhanced SpeedStep Technology (EIST, ESS) Desteklemiyor Frequency ID Control Desteklemiyor LongRun Desteklemiyor LongRun Table Interface Desteklemiyor PowerSaver 1.0 Desteklemiyor PowerSaver 2.0 Desteklemiyor PowerSaver 3.0 Desteklemiyor Processor Duty Cycle Control Destekliyor Software Thermal Control Desteklemiyor Temperature Sensing Diode Desteklemiyor Thermal Monitor 1 Destekliyor Thermal Monitor 2 Desteklemiyor Thermal Monitoring Desteklemiyor Thermal Trip Desteklemiyor Voltage ID Control Desteklemiyor
CPUID Nitelikleri: 36-bit Page Size Extension Destekliyor Address Region Registers (ARR) Desteklemiyor CPL Qualified Debug Store Desteklemiyor Debug Trace Store Destekliyor Debugging Extension Destekliyor Fast Save & Restore Destekliyor Hyper-Threading Technology (HTT) Desteklemiyor L1 Context ID Destekliyor Local APIC On Chip Destekliyor Machine Check Architecture (MCA) Destekliyor Machine Check Exception (MCE) Destekliyor Memory Configuration Registers (MCR) Desteklemiyor Memory Type Range Registers (MTRR) Destekliyor Model Specific Registers (MSR) Destekliyor Page Attribute Table (PAT) Destekliyor Page Global Extension Destekliyor Page Size Extension (PSE) Destekliyor Pending Break Event Destekliyor Physical Address Extension (PAE) Destekliyor Secure Virtual Machine Extensions (Pacifica) Desteklemiyor Self-Snoop Destekliyor Time Stamp Counter (TSC) Destekliyor Virtual Machine Extensions (Vanderpool) Desteklemiyor Virtual Mode Extension Destekliyor
Fiziksel Bellek: Toplam 511 MB Kullanılan 323 MB Boş 187 MB Kullanım 63 %
Takas Alanı: Toplam 1249 MB Kullanılan 731 MB Boş 518 MB Kullanım 59 %
Sanal Bellek: Toplam 1761 MB Kullanılan 1054 MB Boş 706 MB Kullanım 60 %
Physical Address Extension (PAE): İşletim Sistemi Destekli Evet İşlemci Destekli Evet Etkin Hayır
--------[ SPD ]---------------------------------------------------------------------------------------------------------
[ DIMM1: 256 MB PC2700 DDR SDRAM ]
Bellek Birimi Özellikleri: Seri Numarası 00303331h Birim Boyutu 256 MB (1 rank, 4 banks) Birim Türü Unbuffered Bellek Türü DDR SDRAM Bellek Hızı PC2700 (166 MHz) Birim Genişliği 64 bit Birim Voltajı SSTL 2.5 Hata Tespit Yöntemi Yok Yenileme Hızı İndirgenmiş (7.8 us), Self-Refresh
Bellek Birimi Özellikleri: Birim Adı Mosel Seri Numarası Yok Birim Boyutu 256 MB (1 rank, 4 banks) Birim Türü Unbuffered Bellek Türü DDR SDRAM Bellek Hızı PC3200 (200 MHz) Birim Genişliği 64 bit Birim Voltajı SSTL 2.5 Hata Tespit Yöntemi Yok Yenileme Hızı İndirgenmiş (7.8 us), Self-Refresh
Kuzey Köprüsü Özellikleri: Kuzey Köprüsü VIA VT8751 Apollo P4M266 In-Order Queue Depth 8
Bellek Zamanlamaları: CAS Latency (CL) 2.5T RAS To CAS Delay (tRCD) 3T RAS Precharge (tRP) 3T RAS Active Time (tRAS) 6T
Bellek Yuvaları: DRAM Yuvaları #1 256 MB (DDR SDRAM) DRAM Yuvaları #2 256 MB (DDR SDRAM)
Tümleşik Görüntü Denetleyicisi: Görüntü Denetleyicisi Türü S3 ProSavageDDR Görüntü Denetleyicisi Durumu Etkin Değil
AGP denetleyici: AGP Sürüm 2.00 AGP Durum Etkin AGP-Aygıt nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X AGP Açıklık (Aperture) Boyutu 64 MB Desteklenen AGP Hızları 1x, 2x, 4x Şu Anki AGP Hızı 4x Fast-Write Desteklemiyor Side Band Addressing Destekliyor, Etkin Değil
BIOS Özellikleri: BIOS Türü Award Award BIOS Türü Phoenix-Award BIOS v6.00PG Award BIOS iletisi U8668R12-D Sistem BIOS Tarihi 08/22/03 Görüntü BIOS Tarihi 09/17/03
Sorunlar & Öneriler: Öneri Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today! Öneri Sistem BIOS'u 2 yıldan daha eski.Gerekli ise güncelleyin. Öneri Görüntü BIOS'u 2 yıldan daha eski.Gerekli ise güncelleyin.