Bildirim
ses kartı yardım acilllll!!!!!!!!!!!!!
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
dogru drıver ı kurdugundan emınol sonra aygıt yonetıcısıne gır ve unlem işaretlı olan surucun varsa güncelle de yada cd den dosyadan kendın goster hala gormuyorsa wınamp ı kaldır tkrr kurmayı dene ayrıca wınamp ın output kısmından kaldırdıgım için hatırlamıyorum secılı olanı degiştırmeyı dene yada yenı bır plug ındırmeyı dene onu seç DFX Audio Enhancer gibi wınamp ın sıtesınden ucretsız ındırebılırsın -
dfx dsp efekti olduğundan etki etmeyecektir ama output değiştirmek, outputtan kartı seçmek faydalı olabilir. eğer hiçbir şekilde ses alamıyorsanız aygıt yöneticisine göz atın. başlat > çalıştır >dxdiag yazın ve entera basın. ordan kartı test edin.
eğer problemli görünüyorsa uygun driverı yüklediğinizden emin olun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Mart 2007; 22:22:58 > -
Bilgisayarı güvenli kipte açıp aygıt yöneticisini a birden fazla ses kartı kurulmuş olabilir veya başlat-donatılar-sistem araçları-sistem bilgisi burdan çakışma varmı diye bak -
evet ben acelleyle verdım o ornegi sen wınamp ın sıtesınde plug a gırdıgınde output kısmından bir tane ındırıp dene -
istersen sisteminden biraz bahsedermisin ses kartı marka ozelllıkle model mesela creatıvını 3350 gibi sorunlu kartlarından olabılır ses kartı drıverını kaldır sıstemden ses kartının baska slota tak o sekılde kurmayı dene eger kı onboardsa anakartın sitesinden son guncel drıverını ındır realtek ve ac97 model onboard es kartlarında son zamanlarda sıkıntılar yasanakta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkut_parlak -- 14 Mart 2007; 22:42:31 > -
onboard ses kartı var faxconn anakart ve ses kartı var kursamm bile kabul etmiyo driveri -
quote:
Orjinalden alıntı: Tufan_2028
onboard ses kartı var faxconn anakart ve ses kartı var kursamm bile kabul etmiyo driveri
sdc wınamp damı sorun medıaplayer yada wındows seslerı varmı drıver ı nerden yukluyorsun sıtesınden ındırmeyı denedınmı bırde bıos u default yapıp dene yada kablolarını tkrr kontrol et -
quote:
Orjinalden alıntı: Tufan_2028
onboard ses kartı var faxconn anakart ve ses kartı var kursamm bile kabul etmiyo driveri
kursam bile kabul etmiyo derken??? doğru sürücü olduğundan emin misiniz??? -
pc den hiç ses yok winnap ı açınca hata mesajı veriyo anakartın içinde orjinal cd den kurdum driveri ama bi türlü kuruluk göstermiyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan_2028 -- 14 Mart 2007; 22:53:37 > -
peki bios ayarlarıyla hiç oynadınız mı? yani ob. kart aktif mi? -
peki sana soyle bır soru sorsam kasanın on panelınde ses gırısı varmı varsa bu kablolar takılmadı ıse ses alamassın ses kartını kursan bıle ama sen drıver bıle kuramıyorsan sorun acık bıos update yap dıkattlı ol yaparken ve ınternetten anakartın guncel chıpset ve ses kartı drıverını kur -
yani ob. kart ne onu aktifmi diye bakayım bi tarif edrsen -
nerden update yapaca biosu???????? -
bu konuda bios update'ine gerek olduğunu sanmıyorum, çünkü anakartla werilmiş driver cdsi.
bios konusuna gelince pc açılırken delete'e basınca açılır. orda onchip sound yada onboard sound benzeri bi ifade geçer. eğer kapalıysa açık duruma getirin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Mart 2007; 23:11:42 > -
bıos ıle neden alakası olmasın asusda ses kartı sorunlarınını bıos update ıle cozum buldu vede son guncel ses kartı drıverı kurarark arkadasımızın sorunu her seferınde surucu sorması eger bıostan kapalı olmasa ses kartını aygıt yonetısınden gormez -
arkadaşım önceden test edilir pcnin yanında gelen driverlar. sonuçta ses kartı o.b. ve bu işi anakart üreticisi denemeden yapmaz... ayrıca önceden çalışıyorsa şimdi de çalışır.
diğer konuya gelince de, ses kartının windows altında görüldüğü belirtilmedi. dolayısyla açılmamış olabilir dedim. her türlü ihtimali değerlendirmeye çalışıyorum kısacası. lütfen yargılar gibi konuşmayalım... -
pekı soyle soyleyım tabıı tartısma gereksız sadece bır sorum olacak asus F3JC noteboklarda ses kartı sorunu oldugnu bılıyormusun pekı asus dunyaya uretım satıyor ve boyle bır hatası var adam dıyorkı ınternetten bıosunu ındırın kurun ve ses kartını kurun dıyor ornek yıne asus realtek ses kartı kullanıdıgı 2-3 modelde avermedıa tvkartı taktıgında problem yarattıgını bılıyormusun sonucta uretıcılerde hata yapabılıyor ve aasusu bu 2-3 modelınde cd ıcersıne progamları koymadıgınıda hatırlatırım
saygılar
arkadasım aygıt yonetısınde gozukuyormu pekı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkut_parlak -- 14 Mart 2007; 23:34:56 > -
teşeekkürler sorun çözüldü biosu defauld ettim winnap kaldırdım driveri kurdum bi reset tmm hepinize çok teşekkür ederim
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X