Şimdi Ara

Ses Kartından Verim Elde Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus Prime B-350 Plus Anakart ve harici olarak da M-Audio Fasttrack Pro ses kartına sahibim. Sistemi ses kartı sürekli takılı olacak şekilde kullanmayı düşünüyorum. Bilgisayara USB ile bağlanıyor kart. USB ile nedense seste bir gecikme varmış gibi hissediyorum. Emin değilim var mı yok mu. Başka bir biçimde bilgisayara bağlamamın bir yolu yok mu bu kartı? Arkada bir sürü giriş çıkış yeri var ama ne işe yaradıklarını bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selam, fasttrack pro güzel bir ses kartı ancak müzik dinlemek film izlemek gibi durumlarda pek işinize yaramaz. Bu tarz ses kartlarının amacı daha çok dışarıdan gelecek analog sinyali dijital veriye çevirip bilgisayarınıza aktarmak oluyor.

ben zamanında pod studio ux2 kullanıyordum. üşengeçlikten sökmezdim müziği falan da onun üstünden dinlerdim ama hiç bir fark duyamadım açıkçası.

gecikme konusu enteresanmış belki ASIO sürücüleriyle ilgilidir. yine de harici ses kartı üzerinden dinleme (bence) pek gerekli değil.

sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayhakansimsek

selam, fasttrack pro güzel bir ses kartı ancak müzik dinlemek film izlemek gibi durumlarda pek işinize yaramaz. Bu tarz ses kartlarının amacı daha çok dışarıdan gelecek analog sinyali dijital veriye çevirip bilgisayarınıza aktarmak oluyor.

ben zamanında pod studio ux2 kullanıyordum. üşengeçlikten sökmezdim müziği falan da onun üstünden dinlerdim ama hiç bir fark duyamadım açıkçası.

gecikme konusu enteresanmış belki ASIO sürücüleriyle ilgilidir. yine de harici ses kartı üzerinden dinleme (bence) pek gerekli değil.

sevgiler

Selamlar, teşekkür ederim cevabınız için.

Ben de tak çıkar yapmak istemiyorum sürekli. Devamlı takılı bir durumda olursa herhangi bir zararı olmaz değil mi sisteme?

Burası saçma kısmıydı tabi. Benim esas merak ettiğim şey şu: Bu kart gerçekten işe yarıyor mu? Gitarımı kart olmadan direkt olarak 3.5 mm jackla bilgisayara bağlayınca elde ettiğim sesle, kart üzerinden çivi jackla giriş yaparak elde ettiğim ses arasında hiçbir fark yok. (Söz konusu program Guitar Rig 5) Kartın modelinin eski olmasının faktörü var mı bunda? Yani yeni nesil sistemlerdeki onboard karttan bir farkı kalmadı mı bu eski nesil ses kartlarının? Yoksa yanılıyor muyum, kulağım mı tam gelişmemiş? Teşekkür ederim.

• Onboard ses kartıyla harici ses kartından aynı sesi alıyorsan bu bir ayar sorunu olabilir. Harici ses kartının girişlerinde onboard ses kartına nazaran ayrıca preamp var (kaynağı mikrofon ve gitar gibi enstrumanlar olan sesleri düzgün kaydedebilmesi için)

Devamlı takılı kalması bir problem yaratmaz ama yine de cihazın ömrü kısalır diye düşünüyorum.

ne kadar eski olursa olsun kesinlikle onboard karttan daha iyidir fasttrack pro :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.