Şimdi Ara

Ses Kartının 'LİNE GİRİŞİ' Hakkında Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
4.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şu ses kartını almaya karar verdiğimi belirteyim:
    mydukkan
    M-Audio Fasttrack C600 Ses Kartı - MyDukkan
    https://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=17744&gid=658

Ve bu kartın arka panelinde yer alan *** İnput 1-4 (Mic or Line) *** 4 adet giriş var. Yani anladığım kadarıyla 4 tane mikrofon ve Line seviyesinde cihaz bağlayabiliyoruz ?

Şimdi gelelim kafamı karıştıran şu yazıya: Ön paneldekilerin yanı sıra arkada yer alan diğer girişleri kullanarak aynı anda kaydettiğiniz kanal sayısını dörde çıkarabilirsiniz. Ancak arka paneldeki girişlerin ‘line’ giriş olduğunu unutmayınız. Line girişlere doğrudan mikrofon bağlayamazsınız, harici bir preampli kullanmalısınız. Line girişler, örneğin synthesizer’ların analog çıkışlarını veya gitar/bas prosesörlerini veya DI Box’ları bağlamak için uygundur.

Bu yazıda arkadaki bu 4 adet giriş Enstürman değil de Line girişi olduğu için bu yazıya göre gitarımı buraya bağlayamıyorum ? Size bu doğru mu; Ben bu 4 girişin 2 tanesine 2 adet gitar bağlamak istiyorum. Doğrudan gitarımın jakı ile bağlayamaz mıyım ? Eğer bağlayamayacaksam her an bu ses kartından vazgeçebilirim de acil yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

• Sorununuz ne cidden anlamadım, daha önceki bir sorunuza cevap vermiştim ama sesiniz bile çıkmadı ertesi gün başka bir cihaz alacağınızı belirttiniz, değişken olduğunuz için o soruya cevap vermek istemedim, en sonra karar vermişsiniz sanırım diyecem ama bu sorunuza cevap verirsem öyle ya işinize yaramıyorsa satın almayacaksınız... yinede bu sorunuza cevap vereyim belki yardımcı olur.

Ondan önce yapmanız gereken şey Compel'e gidip cebinize uygun amaçlarınıza uygun ses kartlarını "öğrenip" satın almak, burada her satın alacağınız ürünü sora sora sonuca varamazsınız, "dükkandaki satıcılar" sizi daha iyi yönlendirir sonuçta potansiyel müşterisiniz.

Ayrıca en başta yapmanız gereken şey bu kitabı edinip, bu işleri temelinden öğrenmek... öyle kalbur üstü bu buraya girer mi buradan nasıl ses alıcam hangi enst. nereden bağlanır vs gibi soruları çabuk elersiniz, çalmanıza sanatınıza ayırırsınız değerli zamanınızı.

http://www.idefix.com/kitap/ses-kayit-ve-muzik-teknolojileri-ufuk-onen/tanim.asp?sid=S5G41KV1PK6KDCX3H18G

ayrıca muziktek net gibi siteler sizin işinizi daha net görecektir.

Şimdi ses kartına gelince, o yazıyı kim yazdıysa bu bilgi yanlıştır... Cihazın arka tarafında 4 adet XLR yani balanslı Mikrofon girişi vardır, oraya hem mikrofon (3 uçlu XLR) hem de Line seviyesinde cihaz bağlayabilirsiniz Klavye gibi...bu girişler low-z dir.

Bilgi için http://www.muziktek.net/index.php?threads/hi-z-hakk%C4%B1nda-teknik-soru.43703/

Elek gitar veya bass için Hi-Z giriş gerekmektedir, bunun içinde öndeki 2 adet olan Hi-Z girişleri kullanmalısınız, bu girişleri kullanırken cihaz üzerinden Front/Rear şeklinde seçim yapıyorsunuz... yani önden bağlantı yaptığınızda arkadaki 1-2 girişleri iptal olacaktır, arkadaki 1-2 girişlerini kullanırsanız öndeki Hi-Z girişleri kullanamazsınız, kısaca 6 input olmasına rağmen tek seferde 4 kanal kayıt yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpys -- 18 Nisan 2013; 10:22:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

Sorununuz ne cidden anlamadım, daha önceki bir sorunuza cevap vermiştim ama sesiniz bile çıkmadı ertesi gün başka bir cihaz alacağınızı belirttiniz, değişken olduğunuz için o soruya cevap vermek istemedim, en sonra karar vermişsiniz sanırım diyecem ama bu sorunuza cevap verirsem öyle ya işinize yaramıyorsa satın almayacaksınız... yinede bu sorunuza cevap vereyim belki yardımcı olur.

Ondan önce yapmanız gereken şey Compel'e gidip cebinize uygun amaçlarınıza uygun ses kartlarını "öğrenip" satın almak, burada her satın alacağınız ürünü sora sora sonuca varamazsınız, "dükkandaki satıcılar" sizi daha iyi yönlendirir sonuçta potansiyel müşterisiniz.

Ayrıca en başta yapmanız gereken şey bu kitabı edinip, bu işleri temelinden öğrenmek... öyle kalbur üstü bu buraya girer mi buradan nasıl ses alıcam hangi enst. nereden bağlanır vs gibi soruları çabuk elersiniz, çalmanıza sanatınıza ayırırsınız değerli zamanınızı.

http://www.idefix.com/kitap/ses-kayit-ve-muzik-teknolojileri-ufuk-onen/tanim.asp?sid=S5G41KV1PK6KDCX3H18G

ayrıca muziktek net gibi siteler sizin işinizi daha net görecektir.

Şimdi ses kartına gelince, o yazıyı kim yazdıysa bu bilgi yanlıştır... Cihazın arka tarafında 4 adet XLR yani balanslı Mikrofon girişi vardır, oraya hem mikrofon (3 uçlu XLR) hem de Line seviyesinde cihaz bağlayabilirsiniz Klavye gibi...bu girişler low-z dir.

Bilgi için http://www.muziktek.net/index.php?threads/hi-z-hakk%C4%B1nda-teknik-soru.43703/

Elek gitar veya bass için Hi-Z giriş gerekmektedir, bunun içinde öndeki 2 adet olan Hi-Z girişleri kullanmalısınız, bu girişleri kullanırken cihaz üzerinden Front/Rear şeklinde seçim yapıyorsunuz... yani önden bağlantı yaptığınızda arkadaki 1-2 girişleri iptal olacaktır, arkadaki 1-2 girişlerini kullanırsanız öndeki Hi-Z girişleri kullanamazsınız, kısaca 6 input olmasına rağmen tek seferde 4 kanal kayıt yapabilirsiniz.

Şunu söylemek istiyorum ki benim burada açtığım konulara yazılan cevaplar bana e mail olarak bilgilendirilmiyor. E mail ile bilgilendirilmek istiyorum seçeneğini seçsem bile bana e posta gelmiyor. Şu an bile buraya kendim girip gördüm bana mesaj yazdığınızı o yüzden kusura bakmamanızı rica ediyorum ve ayrıca ilginiz için size çok teşekkür ediyorum. Şimdi sorunuma gelelim;

1) Uzun araştırmalar (mikser, ses kartı şu bu vs.) sonucunda bu ses kartını almaya karar verdim. Neden mi? Amacım şuydu: 1 adet elektro gitar 1 adet akustik gitar 1 kısa sap bağlama ve 1 adet mikrofonu yani toplamda 4 adet cihazı bu ses kartına girip hücum kayıt yapmak istiyorum.

2) Ancak sizin tavsiyeniz gibi compele gidecek kadar yakın bir mevkide oturmuyorum (Samsunda oturuyorum)

3) İdefixteki kitap tavsiyeniz sorunumu çözebilir ama benim kayıt konusunda aciliyetim olduğu için bu kitabı incelemeye ve temin etmeye vaktim olmayabilir. O sebeple hem müziktek sitesine hem de buraya bu konuyu açmıştım yardım bulurum belki diye.

4) O yazıyı yazan kişi Bora Ulusoy. Yani bu konularda bilgili olduğunu düşündüğüm biri. Bu adam hakkında tartışmak vakit kaybettirir neyse konumuza dönelim.

5) TEK SEFERDE 4 KANAL KAYIT YANİ (FRONT/REAR) Olayında emin misiniz? Eğer 6 kanal kayıt alamayacaksam bu ileride beni kısıtlayabilir (daha fazla enstürmanla hücum kayıt yapmak açısından) Ve öndeki Hi-Z girişleri zaten 2 adet enstürman ile dolduracağım için diğer bağlayacağım enstürmanı mecburen arkadaki 4 girişten birine bağlamam gerekcek ve ayrıca o 4 girişten birine de 1 mikrofon bağlayarak hücum kayıt alacağım? Bu mümkün olmaz mı yani bu ses kartı ile ?

6) Eğer bu front/rear olayında kesin eminseniz bu ses kartı yerine işimi görecek (yani 3 ve üzeri enstürman ve 1 adet mikrofon bağlayabileceğim ve kaliteli bir ses kayıt alabileceğim çok tuzlu olmayan ne tür bir sistem ve ekipman önerirsiniz?)

• Anladım durumu, siz foruma üye olarak giriş yaparsanız bilgilendiriyor zaten iletinize yazı yazıldı diye :)

1-2 geçtim

3. Öğrenme sürenizi kısaltması amacı ile önerdim zaten, hemen öğrenilcek diye bişi yok ama sizi ileride doğru bildiğiniz yanlışlardan kurtaracaktır.

4 Bilginin yanlışlığı, cihaz üzerindeki girişler hakkındaki eksik bilgi yüzündendir, Line girişe mikrofon bağlanmaz doğrudur ama o girişler hem Line hem XLR mikrofon girişidir, mikrofon bağlayamazsınız bilgisi yanlış oluyor haliyle.

5-6. Bu durum mixelerde de böyledir kanal girişinde bir tuş sayesinde ya Line girişi kullanırsınız yada XLR girişi, bu cihazda 1-2 nolu kanalları bu şekilde tasarlamışlar. Sizin fiyat aralığınızdaki kartlara baktım ama 8 input olan cihazlar bile sadece 2 kanalını enstruman seçimli ayırmışlar standart olmuş birşey sanırım, compele girip bütün kartlara bakın 4-6-8 girişlerin hepsi sadece 2kanalı hi-z enstruman girişine ayırmışlar...

bu durumda sizin işinizi görecek şey enstruman girişi size yeticek olan bir mixer ile bol girişli bir ses kartı yada daha ucuz bir yol gösterdiğiniz cihazı alıp 3. boşta kalan enstrumana di-box bağlayıp XLR girişten bağlamak.

di-box 50-100tl arası birşeydir, en ucuz yöntem bu şekilde olur bence

2 enstruman ve 1 mikrofonu direk girerek diğer enstrumanı di-box ile sürmek yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpys

Anladım durumu, siz foruma üye olarak giriş yaparsanız bilgilendiriyor zaten iletinize yazı yazıldı diye :)

1-2 geçtim

3. Öğrenme sürenizi kısaltması amacı ile önerdim zaten, hemen öğrenilcek diye bişi yok ama sizi ileride doğru bildiğiniz yanlışlardan kurtaracaktır.

4 Bilginin yanlışlığı, cihaz üzerindeki girişler hakkındaki eksik bilgi yüzündendir, Line girişe mikrofon bağlanmaz doğrudur ama o girişler hem Line hem XLR mikrofon girişidir, mikrofon bağlayamazsınız bilgisi yanlış oluyor haliyle.

5-6. Bu durum mixelerde de böyledir kanal girişinde bir tuş sayesinde ya Line girişi kullanırsınız yada XLR girişi, bu cihazda 1-2 nolu kanalları bu şekilde tasarlamışlar. Sizin fiyat aralığınızdaki kartlara baktım ama 8 input olan cihazlar bile sadece 2 kanalını enstruman seçimli ayırmışlar standart olmuş birşey sanırım, compele girip bütün kartlara bakın 4-6-8 girişlerin hepsi sadece 2kanalı hi-z enstruman girişine ayırmışlar...

bu durumda sizin işinizi görecek şey enstruman girişi size yeticek olan bir mixer ile bol girişli bir ses kartı yada daha ucuz bir yol gösterdiğiniz cihazı alıp 3. boşta kalan enstrumana di-box bağlayıp XLR girişten bağlamak.

di-box 50-100tl arası birşeydir, en ucuz yöntem bu şekilde olur bence

2 enstruman ve 1 mikrofonu direk girerek diğer enstrumanı di-box ile sürmek yani

- Anladım üstad sağolasın. Peki dI BOX kullanmadan 3. enstrümanı direk arkadaki mic/line girişlerinden birine bağlasam ne gibi bir sonuçla karşılaşırım? Verim alamaz mıyım?

- Ve de eğer dI BOX a mecbursam hangi modeli tercih etmeliyim link atabilir misin? ses kaltesini etkiler mi dI BOX? (50-100 TL aralığında)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB'den ses çıkışı (yardım)
    14 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.