Şimdi Ara

ses kartının yandığını nasıl anlarız !!!!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
27.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ses Kartının Yanıp Yanmadığını Anlama

Bilgisayarınızda ses sorunları yaşamaya başladıysanız, ses kartınızın arızalı olması muhtemeldir. Ses kartının yanıp yanmadığını anlamanın birkaç yolu vardır:

• Hiç Ses Yok: Ses kartınızın yandığının en bariz belirtisi hiç sesin çıkmamasıdır. Kulaklık veya hoparlörleri bilgisayara takmanıza rağmen hiçbir ses duymuyorsanız, ses kartınız bozuk olabilir.
    • Çatırtılı veya Cızırtılı Sesler: Ses kartınız arızalıysa, ses çıkışı çatırtılı veya cızırtılı olabilir. Bu, ses kartının ses sinyallerini düzgün bir şekilde işleyemediğini gösterir.
    • Sınırlı Ses Çıkışı: Ses kartınız yanmışsa, ses çıkışı sadece bir hoparlörden veya kulaklıktan gelebilir. Bu, ses kartının bir kanalının arızalı olduğunu gösterir.
    • Donma veya Takılma: Ses kartınız arızalıysa, ses çalınırken donmalar veya takılmalar meydana gelebilir. Bu, ses kartının ses verilerini işlemekte zorlandığını gösterir.
    • Bilgisayarın Kendi Kendine Yeniden Başlaması: Bazı durumlarda, arızalı bir ses kartı bilgisayarın kendi kendine yeniden başlamasına neden olabilir. Bu, ses kartının sistemde dengesizliklere neden olduğunu gösterir.
    • Aygıt Yöneticisinde Hata Mesajları: Bilgisayarınızın Aygıt Yöneticisi'ni açarak ses kartınızla ilgili hata mesajları arayabilirsiniz. "Aygıt Başlatılamadı" veya "Aygıt Yanıt Vermiyor" gibi mesajlar ses kartının arızalı olabileceğini gösterir.

Yukarıdaki belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, ses kartınızın arızalı olması muhtemeldir. Sorunu gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz: sürücüleri güncelleyin, ses kartını yeniden takın veya yeni bir ses kartı takın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • çalışmıyorSA:d:d
  • ses kartları ısınmadığından yanma durumu pek olmaz. olursa da psu dan ya da gerilim değişimlernden olur ancak... belirli bir probleminiz warsa söyleyin yanıp yanmadığını çözmeye çalışalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 13 Mart 2007; 19:12:53 >
  • ses gelmeye bilir
  • Kasanın arkasındaki ses kartı kulaklık çıkışına çalıştığından emin olduğun bir kulaklık bağlayarakta emin olabilirsin. Arkadaşın dediği gibi illaki cayır cayır yanması gerekmiyor. Herhangi bir amfi veya benzeri cihazlar için yapılacak ters bir bağlantı nedeniyle kuvvetli bir cıyırtı duyulmasıylada yanabilir.(Başıma gelmişti Onboard ses kartını yakmıştım.) Sende de böyle bir durum veya benzeri oluştuysa ses kartı yanmış olabilir. Birde son bir ümit olabilir kasayı açarak ses kartı yuvasını bir kontrol edebilirsin.
  • Onboard ses kart var bende ama driver ne yaptıysam ne ettiysem kurdum ama olmuyor bi türlü kurulmuyor
    yani kuruyo ama winap ı açtığında hata mesajı veriyo bunun başka yolu varsa lütfen yardım
  • Ses denetimini yapamazsın ya da ses alamazsın... yüksek ses gelir azaltamazsın ya da hep aynı sesi verir ya da dediğim gibi ses vermez. Ama bu durumla karşılaşma ihtimalin çok düşük.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben driveri kuramıyorum kuruyorum ama kurulmamış gösteriyo
  • sorun sadece winamptaysa ctrl + p yapıp ayarlara gir. output > direct sound kısmından ses kartını seç

edit : eksik harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Mart 2007; 21:55:22 >
  • Ses parazitli veya küfürlü çıkabilir.
  • Bende de aynı sorun var. Formattan sonra ne yaptımsa olmadı. Sesi geri getiremedim. Hatta açılışta çıkan bip sesi bile yok oldu. Sonunda gittim 62 TL verip bi ses kartı aldim taktım yine sonuç yok
    En sonunda komple ne varsa söktüm götürdüm anakartı vatana garantiye verdim bugün.
    Bekliyoruz şimdi gayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giyotyn -- 14 Şubat 2016; 17:35:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüklediğiniz ses driveri ile alakalı bi durum olabilir ses kartınız biostan kapalı olabilir.
    görmek yada en azından uzak bağlantı gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.