Şimdi Ara

işlemcinin yandığını nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
18.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün cod2 multi oynarken donma yapmaya başladı.sonrada hata verdi çıktı.bende ekran kartına baktım bayaa sıcaktı.dedim heralde toz oldu ekran kartı fanı.kapadım pc yi.sonra bi baktım işlemci fanının altındaki o metalin üstü yarım cm lik toz tabakası ile kaplı.hemen çıkardım işlemci fanını.bütün tozlarını sildim.ekran kartının fanını da temizledim.cillop gibi oldu.

ama şimdi pc yi başlatınca hiç tepki vermiyor.yani kasadan çalışma sesleri geliyor ama ekranda görüntü yok.işlemci yanmışmıdır?

e6550
    3g ddr2 kngston ram
    x1950 pro
    p35 ana kart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethegrn -- 22 Temmuz 2008; 12:58:58 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşlemcinin Yandığını Nasıl Anlarsınız?

İşlemci, bilgisayarınızın beynidir ve bozulması tüm sistemin çökmesine neden olabilir. İşlemcinin yandığından şüpheleniyorsanız, aşağıdaki belirtilere dikkat etmelisiniz:

• Bilgisayar Açılmıyor: İşlemci yandıysa, bilgisayarınız hiç açılmayabilir veya açıldıktan hemen sonra kapanabilir.
    • Mavi Ekran Hatası: İşlemcinin aşırı ısınması nedeniyle "mavi ekran hatası" alabilirsiniz. Bu hata, işletim sisteminin çöktüğünü gösterir.
    • Rastgele Kapanmalar: İşlemci arızalanıyorsa, bilgisayarınız rastgele kapanabilir veya yeniden başlatılabilir.
    • Yavaş Performans: İşlemci performansı düştüyse, bilgisayarınız yavaşlayabilir veya donabilir.
    • Yüksek Sesli Gürültü: İşlemci aşırı ısındığında, işlemci soğutucusundan yüksek sesli bir gürültü gelebilir.
    • Yanık Kokusu: Nadiren olsa da, yanan bir işlemci yanık kokusuna neden olabilir.

İşlemcinin yandığını tespit etmenin en kesin yolu, anakartı kontrol etmektir. Anakartta yanık izleri veya hasar varsa, işlemcinin de hasar görmüş olması muhtemeldir.

İşlemci yanması, bilgisayarın en pahalı bileşenlerinden birinin değiştirilmesini gerektiren ciddi bir sorundur. İşlemcinin yandığından şüpheleniyorsanız, mümkün olan en kısa sürede kalifiye bir teknisyene başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşlemcinin tam olarak yerine oturup oturmadığına bak , Fanın işlemcinin üstüne tam olarak oturup oturmadığına bak...Ekran Kartı yerinden oynamış , çıkmış olabilir....Ramlerini kontrol et...Öyle kolay kolay işlemci yanmaz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigmobidik -- 22 Temmuz 2008; 13:01:37 >
  • işlemci fanı yerine orturmadığı için olabilir vallaa.ilk aldığımdada takamamıştım.aldığım yere götürüp taktırmıştım.çok gıcık bişey.bi tarafı takıyosun bi taraf çıkıyor
  • şu an eminim yerine tam oturduğundan.hiç oynama yok ve nerdeyse fandan tutup kasayı havaya kaldırıcam.ama görüntü yok yine
  • ekran kartını çıkardıysan pci-e slotuna tam oturmamış olabilir..
    cpu fanını tam oturmamış olabilirsin..
    cpu fanının güç girişini anakart üzerinde CHA_FAN (kasa fanı) girişine takmış olabilirsin. CPU_FAN girişinie taktığından emin ol..
  • herşey düzgün.olması gerektiği gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: dj_berkayy16

ekran kartını çıkardıysan pci-e slotuna tam oturmamış olabilir..
    cpu fanını tam oturmamış olabilirsin..
    cpu fanının güç girişini anakart üzerinde CHA_FAN (kasa fanı) girişine takmış olabilirsin. CPU_FAN girişinie taktığından emin ol..

Ayrica ekran kartinin ayaklarini -varsa- bildigimiz silgiyle temizle.. Ayrica CPU ayaklarina dikkatlice bak, bir veya birkaci kopmus veya yamulmus olabilir.

ihtimalleri azaltmak icinde calistirmadan evvel biosu bir sifirla bakalim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yanmış araba nasıl anlaşılır
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biosu defaultla
  • defaultladım değişen bişey yok
  • temizleme yaparken ram lerle oynamış olabilirsin kontrol et istersen slotları değiştirmeyi dene
  • aslında arkadaşlar yapılabilecek herşey yapıldı.

ekran kartı çıkarıldı,temizlendi,düzgün takıldı,güç kablosu yerinde.
    işlemci fanı çıkarıldı,temizlendi,düzgün takıldı cpu_fan a takıldı.
    3 ram de çıkarıldı,temizlendi, düzgün takıldı

geriyede yapacak bişey kalmadı.

biraz öncede intelede mesaj attım."bu işlemci fanlarını takmayı bu kadar zorlaştırmak için çok büyük araştırmalar yapmanıza gerek yoktu.bu işi bilmeyen bi insanda bu kadar saçma bir sistem yapabilirdi.eski vidalı sistemin neyi vardı" diye. şu an sinirden sataşcak birini arıyodum.onlara sataştım
  • kardeş pc açıldığında başlangıçta uyarı sesi veriyomu?speakerlar takılımı anakart a eğer ki veriyosa ekran kartı yada ram de sorun.bence ekran kartında

Edit:parçaları tek tek tak yani işlemciyi tak pc yi çalıştır sonra rami tak çalıştır en son ekran kartını tak çalıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 22 Temmuz 2008; 14:36:28 >
  • İşlemci yanmış olsa veye bozulsa,bilgisayarın hiç açılmaz.Bu yüzden sorun diğer parçalarda.Ancak hangisinde//
  • ıslemcı kolay kolay yanmaz dostum

rahat ol

oncelıkle tavsıyem bı guc kaynagı bul dene bakalım

bıosu default yaptıgına emınmısın.
  • sorunu buldum arkadaşlar.

3 tane ram takılıydı.ve bunlardan iki tanesi dün akşamdan itibaren birbiriyle çakışmaya başlamış :)

nedenini anlamadım ama.beraber takdığımda pc açılmıyor.bende bu gün birini götürdüm verdim garantiye.şu an 2 tane takılı ve sorun yok.ancak şunu söyleyebilirimki twinmos almayın.3.kez değişime götürdüm.
  • fazla urasma maddi anlamda zararın büyük olur bi pc 10 kagıt bayıl derim ben adam akıllı taksın biosa felan karıstırma sakat işler
  • arkadaşlar ben intel i5 işlemci kullanıyorum turbo modda gta 5 oynudum yanık kokusu geldi bende gta 5 ve turbo boostu kappattım sizce ne yapmalıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.