Şimdi Ara

Ekran Kartının Yanıp Yanmadığını Nasıl Anlayabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
7.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta pazar günü yaklaşık 4 saat boyunca BF3 multi oynadıktan sonra single oynamaya kadar verdim ve oyuna girdim pc aşırı derecede ışınmıştı.(fanı takmayı unutmuşum).Neyse oyuna girdim ilk bölümde 5dk ilerledikten sonra görüntü donup kaldı ve ileri geri sağa sola hareket edemiyordum,sadece ateş ediyordu neyse oyunu sonlandırdım ve bugünlük bu kadar yeter diyerek bilgisayarı kapattım.Akşam oyuna girmeyi denediğimde ekran kartından kaynaklanan bir hata verdi,driverları ve directx'i yeniden güncelledim ve tekrar denedim sonuç aynı,oyundandır dedim forumda çok konular açılıyor hatalarla ilgili,MW3 single'a giriyim dedim mw3'ü açıyor ancak acayip derecede kasıyor oynanmıyacak derecede, sanırım onboard ekran kartını kullanıyor ve bu yüzden kullanıyor driver güncellediğim için belki ayarlar gitmiş ve onboard kullanıyor düşüncesiyle oyunu kapattım ve simgesine sağ tıklayıp nvidia ile çalıştır dediğimde yine aşırı donma vardı.Ekran kartının hasar görmüş olabileceğini düşünüyorum.Bilgisayarımın modeli Toshiba A660-1EK dizüstü bilgisayar sistem olarak İntel Core i5 460M @2.53 2.53 İşlemci Ekran Kartı Nvidia GT330M 4 GB Ram,alalı 8 ay falan oldu.Acaba sistemsel bir problem mi var yoksa donanımsal mı ona göre servise vereceğim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartının Yanıp Yanmadığını Nasıl Anlarsın

Ekran kartı, bilgisayarının görüntüyü monitörüne aktarmaktan sorumlu bir bileşendir. Arızalı bir ekran kartı, bilgisayarının düzgün çalışmasını engelleyebilir. Ekran kartının yandığını anlamanın birkaç yolu vardır:

• Görüntü Bozuklukları: Ekran kartı yandığında, monitöründe bozuk görüntü, çizgiler veya artefaktlar görebilirsin.
    • Ekran Görünmüyor: Ekran kartının tamamen arızalanması durumunda, monitöründe hiç görüntü olmayabilir.
    • Sistem Çökmeleri: Arızalı bir ekran kartı, bilgisayarının rasgele çökmelerine veya mavi ekran hatalarına neden olabilir.
    • Ekran Kartı Sıcaklığı: Ekran kartının aşırı ısınması, arızalanmasına neden olabilir. Ekran kartı sıcaklığını kontrol etmek için bir sıcaklık izleme yazılımı kullanabilirsin.
    • Koku: Arızalı bir ekran kartı, yanık kokusu yayabilir.
    • Fan Arızaları: Ekran kartının fanlarının arızalanması, aşırı ısınmaya ve sonunda arızaya yol açabilir.
    • Fiziksel Hasar: Ekran kartında çatlaklar, ezikler veya diğer fiziksel hasarlar arızaya işaret edebilir.

Ekran kartının yandığını düşünüyorsan, aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Bilgisayarını kapat ve ekran kartını çıkar.
    • Ekran kartını başka bir bilgisayarda test et. Sorun devam ediyorsa, ekran kartı muhtemelen arızalıdır.
    • Ekran kartının sürücülerini yeniden yükle.
    • Ekran kartının BIOS ayarlarını sıfırla.

Ekran kartının yandığı doğrulanırsa, onu onarmak veya değiştirmek için profesyonel bir tamirciye başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biraz açıklarmısın?
  • ekran kartı yansa, ya da hasar görse, hiç çalıştırmaz. driverleri tekrar kurup dener misin? ayrıca, hdd lerede hata taraması yaptır.
  • Ekran kartı görüntü veriyorsa eğer yanmamış demektir :D
  • Konu hort olucak ama aynısı benim başımada geldi. 6470M ekran kartı olan laptopım aşırı ısınma sonrası kapandı. Açtığımda bütün oyunlar kasmaya başladı. Aygıt yöneticisinden baktığımda 6470M gözükmüyor, onun yerine 64 MB olan Intel ekran kartı gözüküyor sadece. Acaba sorun nedir arkadaşlar. Garanti süresi bittiği için, normal bilgisayarcılardada çok fazla fiyat çıkacak diye uzun süredir böyle kullanıyorum, bıktım gerçekten.
  • Ekran kartı çıkmadığından anakart değişimi gerekebilir. Kart yanmış gibi gözüküyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.