deyerli ustalarım.teknik servisde bana biosumun çöktüğünü söylediler. tamam anladım.peki siz biosunuzun çöktüğünü nasıl anlarsınız.bir hata mesajı filan mı çıkıyor.diyelim ki çktü,çökende onu kurtarmak olmaz mı?olursa nasıl yaparız.şimdiden teşekkür ederim
çöktügü zaman zannedersem bilgisayar siyah ekranda hata veriyor ve orda kalıyor.çöktügü zaman yapılır eskiden disket ile çözülüyordu bu sorunlar.ama artık anakartların cd si ile bios tekrardan yükleniyor galiba
quote:
Orjinalden alıntı: passat1905
çöktügü zaman zannedersem bilgisayar siyah ekranda hata veriyor ve orda kalıyor.çöktügü zaman yapılır eskiden disket ile çözülüyordu bu sorunlar.ama artık anakartların cd si ile bios tekrardan yükleniyor galiba
yani teknik servisde abi deiler ki senin biosun gitmiş.yani bios gitmişse.ekran kartı anakart filan yanmış mı demek.bilenelr bir açıklama verirse bilgilenmiş oluruz
ekran kartıyla bi alakası olmazda.
biosu tekrar yükleyebilirlerse yüklerler(bir kart veya disket yardımıyla yapıyorlar). olmazsa anakartı değiştirmek zorunda kalırsın.
quote:
Orjinalden alıntı: enis1024
ekran kartıyla bi alakası olmazda.
biosu tekrar yükleyebilirlerse yüklerler(bir kart veya disket yardımıyla yapıyorlar). olmazsa anakartı değiştirmek zorunda kalırsın.
yani kardeş bios bir driver gibi bir şey mi?liütfen cehaletime bağışlayın?Anakrtın driver cdsini takıb da yüklemek mümkün mü?
biosu bilgisayarın marş anahtarı gibi düşün o olmayınca araba çalışmaz..bios zarar gördüğünde flash programı ile tekrar yüklenmesi gerekir bu genelde otomatik olarak yapılması için autoexec.bat dosyasına kodlar yazılmış bir dos boot disketi ile olur..farklı yolarda var ama basit olanı bu.bios çöktüğünü nasıl anlarız?? ekran simsiyah kalır hiç birşey gelmez.
arkadaşım eğer ekrana birşeyler geliyorsa disketle halledersin.bu nasıl olur: anakartının sitesinden senin kartın bölümüne girersen orada gerekli update programlarını bulabilirsin.2 tane dosya vardır biri flash dosyasıdır diğeri senin karta özel bios dosyası.
ama ekran da hiçbirşey gözükmüyorsa o zaman uzman birinden yardım alman gerekir. dediğim gibi bir kart takıyorar ve onunla hallediyorlar.