Şimdi Ara

Ses kayıt devresi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Resimdeki gibi veya daha basit birsey,10-20 saniye sesi saklayabilen bir devreyi nerde yaptırabilirim?

Ses kayıt devresi...

• güncel...
  • bu entegreyi bulursan gerisi kolay
  • Bu entegre degilde daha basit birsey yapılabilirmi,illa bu olacak değil yani...
  • Elimde Toshiba TC8830 Speech IC ile yapılmış istersen 16 ayrı kanala bölünebilen 4 adet SRAM ile 32" kadar kayıt yapabilen hazır bir devre var. Adresini yazarsan gönderebilirim.

Selamlar

mail adresim : necati@entegreci.com
  • entegreci kardeş devreyi buraya eklesende bizde faydalansak
  • Flash bellek üzerinde ses kayıtlı olanları var inan çok daha ucuza ve zahmetsiz olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 24 Ocak 2006 18:34:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 Grup Ses çıkış ayarı
    2 yıl önce açıldı
    ANFİ SES KESME SORUNU !!
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: entegreci

Elimde Toshiba TC8830 Speech IC ile yapılmış istersen 16 ayrı kanala bölünebilen 4 adet SRAM ile 32" kadar kayıt yapabilen hazır bir devre var. Adresini yazarsan gönderebilirim.

Selamlar

mail adresim : necati@entegreci.com

Entegreci arkadaşım.Spider kardeşimiz halihazırda mevcut en basit ses kayıt devrelerinden birisini buraya koymuş ve daha basit birşey var mı diye soruyor. Sizin önerdiğiniz Toshiba'nın entegresini 5-6 yıl önce bir uygulamada kullanmıştım. Harici ram kullanılarak süre oldukça uzun olabiliyor, ayrıca ses kayıt bölgesi sizin de söylediğiniz gibi bölünebiliyor. Ama bu entegre hatırladığım kadarıyla TQFP(thin quad flat ) kılıftı ,yani yüzey montajıydı. Yani böyle amatör bir ruhla yardım isteyen bir arkadaşa önerilebilecek türden bir entegre hiç değil. Hem devresi ISD'ye göre çok daha karmaşık oluyor. Bu arkadaşımızın bu devreyi kurabilmek bir yana baskıdevresini hazırlaması mümkün değil. Oysa ISD'nin pcb'si kalemle bile çizilebilecek türden. Bence , özellikle amatör arkadaşlara önerilerde bulunurken yapılabilirlik, maliyet, basitlik ve anlaşılabilirlik gibi kavramlar ön planda tutulmalı. Aksi takdirde hem öneriyi yapan arkadaş, hem de ona inananlar boşuna zaman harcamış olacaklar. İyi çalışmalar diliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: elitel
    Entegreci arkadaşım.Spider kardeşimiz halihazırda mevcut en basit ses kayıt devrelerinden birisini buraya koymuş ve daha basit birşey var mı diye soruyor. Sizin önerdiğiniz Toshiba'nın entegresini 5-6 yıl önce bir uygulamada kullanmıştım. Harici ram kullanılarak süre oldukça uzun olabiliyor, ayrıca ses kayıt bölgesi sizin de söylediğiniz gibi bölünebiliyor. Ama bu entegre hatırladığım kadarıyla TQFP(thin quad flat ) kılıftı ,yani yüzey montajıydı. Yani böyle amatör bir ruhla yardım isteyen bir arkadaşa önerilebilecek türden bir entegre hiç değil. Hem devresi ISD'ye göre çok daha karmaşık oluyor. Bu arkadaşımızın bu devreyi kurabilmek bir yana baskıdevresini hazırlaması mümkün değil. Oysa ISD'nin pcb'si kalemle bile çizilebilecek türden. Bence , özellikle amatör arkadaşlara önerilerde bulunurken yapılabilirlik, maliyet, basitlik ve anlaşılabilirlik gibi kavramlar ön planda tutulmalı. Aksi takdirde hem öneriyi yapan arkadaş, hem de ona inananlar boşuna zaman harcamış olacaklar. İyi çalışmalar diliyorum.

Elitel Arkadaş,
    Spider'in yazısını okursanız bu devreyi nerede yaptıracağını soruyor. Biraz detaylandırarak anlattığım sistem elimde mevcut ve kullanmıyorum, ihtiyacı varsa göndermek üzere yazdım ama zannederim yanlış anlaşıldı

• Ya arkadaşlar bi ara bi ark tan duymuştum.Devre bildiğimiz hard diske kayıt yapıyo.Hatta hard diskteki mp3 leri fln da çalabiliyo.Eğer bu tip devre çok abartılı olmazsa güzel olur heralde
  • Selamlar
    Bahsettiğin devreyi ödev amaçlı olarak yapmıştım.İSD1420 ile yaptım 20 saniye kayıt süresi var butonları üzerinde adres pinleri mikrofon girişi hoparlör çıkışı vs. donanımla alakalı giriş çıkışlar mevcut istersen kontrolörle kullanabilirsin.Eğer istanbuldaysan yardımcı olabilirim.Resimleri ekledim.

Ses kayıt devresi...

Ses kayıt devresi...

• Selamlar,

Ben bu projeyi arabamda kullanmak istiyorum,öncelikle kısa bir sürede olsa kayıt edebilen bir entegreye ihtiyacım var sonrasında bir tetik ile acılan kapı sonrasında kaydettigim sesi duyabilmek amacım.Sanırım R_a_s_t_A arkadasımdaki olay benim isimi cozecektir.msn yahut mail adresini alabilirmiyim R_a_s_t_A ....

yardımlarınız icin cok tesekkurler...
  • safaksay@hotmail.com
  • ses kaydı için ISD 1212 ile arkadaşın şemasını verdiği devreden daha basit bir şey bulamazsınız .Entegreyi bulamayanlar olursa yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: R_a_s_t_A

Selamlar
    Bahsettiğin devreyi ödev amaçlı olarak yapmıştım.İSD1420 ile yaptım 20 saniye kayıt süresi var butonları üzerinde adres pinleri mikrofon girişi hoparlör çıkışı vs. donanımla alakalı giriş çıkışlar mevcut istersen kontrolörle kullanabilirsin.Eğer istanbuldaysan yardımcı olabilirim.Resimleri ekledim.

Ses kayıt devresi...

Ses kayıt devresi...

O 20 saniyelik hafıza, pili çıkarınca kayboluyormu?

• Yo hayır öyle birşey yok.Çipin pdf'sine bakarsanız nonvolatile olduğunu görürsünüz yani bir tür flash hafıza gibi.Bu alet sesi 4.8kHz de örnekler ve her örneği hafızasında kaybolmayacak şekilde analog olarak saklar yani bir tür kapasitif ram gibi.Siz play dediğinizde hafızadaki bu genlikler tekrar sese dönüşür.Örneklerin ayrı bir güç kaynağı ile hafızada saklanması söz konusu değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: spider146

Selamlar,

Resimdeki gibi veya daha basit birsey,10-20 saniye sesi saklayabilen bir devreyi nerde yaptırabilirim?

Ses kayıt devresi...

dalga mı geçiyosun kardeş bunun daha basit olanı yok elektro_piyasasında
    ama yine de ara sen bulursan haber ver PLS.
  • 1- dalga denizde olur
    2- anlasam sormam bir sekilde,temin eder kimseyi rahatsız etmem...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.