Arkadaşlar merhabalar. Aracım opel corsa. Aracımda 2 adet kapılarda orijinal hoparlör takılı ve arka pandizotta 2 adet oval hoparlörüm takılı( TS-A6976S ). Teyp(Pioneer DEH-1800UB). Ben arka pandizotu 4 oval yapmak istiyorum. Amfi veya subwoofer yok. Aracımdaki sesten şu an gayet memnunum. 4 oval yaptığımda ses kalitem bozulur mu? teyp kaldırır mı? veya bana başka önerileriniz var mı komponent vs vs... yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.
Teyp şuan bile o hoparlörlerin yarı gücünü bile besleyemiyor ki pioneer ovaller anfi olmadan çalmaz. O yüzden bir adet amfi şart size 4 oval bagajada isterseniz bir woofer takılabilir amfi kaldırır. Woofor istemiyorsanız ovallerin bassını açarsınız o yeter artar. Dediğim gibi teyp ile bir yere kadar ovallerin gücü 90rms teyp bunun 25rmsini anca besliyo zorlamaya gerek Yok
Sesten memnunsanız, hoparlörlerin ++ ve eksi bağlantılarını tek tek kontrol edip teybe doğru bağlı olduğundan eminseniz sorun yok, hoparlörün birisi ters bağlı ise bass azalır ,,, teybin sesi yetiyorsa kafanıza takmayın, birisi der woofer yokmu, birisi der böylemi dinliyorsun, aç sesi aç aç der 😂 , inanın amfi woofer bağlayınca ses tonu bass olarak çok fark eder ama dinleyeceginiz ses seviyesi , şu anki ses seviyesini geçmez, mesela sizin dinlediğiniz max volume ortalama 45-50 ise anfi bağlayınca yine 40-45 olur,,, çünkü her insanın kendine özgü müzik dinleme volume seviyesi vardır,, 45 ise o kişi 50 yi gürültü olarak algılar,,, 60 ise o kişi 45 i bu ses ne ya aç aç der,,, kimiside 30-35 .... çok yazdım gibime geldi 😂
Yok dostum est. İstediğin kadar yaz ben okurum sorun yok
life_is_good
kullanıcısına yanıt
Şu anlık woofer düşünmüyorum kardeşim. Peki bana amfi tavsiyen var mı? Yardımcı olabilir misin? Ve şu an hoparlörlerime bir zarar gelir mi besleyemediği için?
XogueX
kullanıcısına yanıt
Hoparlörlere bir zararı Yok şuan ama teybe yüklenmiş oluyorsun bu yüzden sese biraz yüklendiğinde teyp hoparlörü kaldıramaz ve ses bozulmaya başlar