valla yapar mıyım yaparım deliyim ölürüm o sisteme bee. araba alıp duvara girceğime sistemi alırım evi sinemaya çeviririm daha iyi tabii önce dublex bir ev lazımmm.
şöle bir liste çıkarsak en profesyonel extreme ürünler sistemler hangileri tabii stereo değil de film amaçlı sistemler. bence jbl synthesis derim.duyduğuma göre sinema salonunda kullanılan sistemlerin eve adapte olmuş haliymiş.o hali bile kocaman .ne kaliteli ses verir onlar beee.
KillForYou,gerçekten bu isten anliyor.Bu parayi çok goren arkadaslarin çogu ogrenci.Onlar için bu rakamin çok olmasi normaldir.Ama iyi bir sistem yavas yavas yapilir.Kimse,çok zenginler hariç,gidip 30OOO€ verip sistem kurmaz. Once hoparlorlerini alirsin,sonra bir anfi ve dvd veya cd çalar,daha sonrada yavas yavas anfileri alirsin.Birde bakarsinki elinde 30000€ luk sistem yapmisin.Ses sisteminde en onemli olan hoparlorlerdir.Hoparlorun ne kadar iyiyse,sisteminde o kadar iyi olur!Sakin sistemlerle beraber satilan hoparlorleri kullanmayin!!! zaten home-cinema sistemlerinden çok kaliteli muzik dinlemek hayaldir.En iyi sistem, home cinema denen anfiyi,parçalara bolmektir.Preampli,dvd dekodor,power ampli diye.Bu sistemde muzigin her telini duyarsin.saatlerce muzik veya filme bakarsin ama kafan sismez!!!
quote:
Orjinalden alıntı: KillForYou!
Çok para kişisel bir kavramdır.Bence orta halli bir sistem için 20.000$ ideal bir bütçe.
Senin bütçen nedir?
Arkadaslar henuz caylak oldugum icin yeni konu acamiyorum, buradan sorayim dedim.
Bu internette gordugumuz front kolon fiyatlari bir tanesi icin mi yoksa cifti icin mi gecerli?
Tesekkurler
quote:
Orjinalden alıntı: eren_ramazan
Arkadaslar henuz caylak oldugum icin yeni konu acamiyorum, buradan sorayim dedim.
Bu internette gordugumuz front kolon fiyatlari bir tanesi icin mi yoksa cifti icin mi gecerli?
Tesekkurler
O gördüğün fiyatlar çiftinin fiyatlardır.Subwoofer'lar ve Center'lar adet fiyatıdır.Diğerleri çiftinin fiyatıdır.
quote:
Orjinalden alıntı: 2000watts
KillForYou,gerçekten bu isten anliyor.Bu parayi çok goren arkadaslarin çogu ogrenci.Onlar için bu rakamin çok olmasi normaldir.Ama iyi bir sistem yavas yavas yapilir.Kimse,çok zenginler hariç,gidip 30OOO€ verip sistem kurmaz. Once hoparlorlerini alirsin,sonra bir anfi ve dvd veya cd çalar,daha sonrada yavas yavas anfileri alirsin.Birde bakarsinki elinde 30000€ luk sistem yapmisin.Ses sisteminde en onemli olan hoparlorlerdir.Hoparlorun ne kadar iyiyse,sisteminde o kadar iyi olur!Sakin sistemlerle beraber satilan hoparlorleri kullanmayin!!! zaten home-cinema sistemlerinden çok kaliteli muzik dinlemek hayaldir.En iyi sistem, home cinema denen anfiyi,parçalara bolmektir.Preampli,dvd dekodor,power ampli diye.Bu sistemde muzigin her telini duyarsin.saatlerce muzik veya filme bakarsin ama kafan sismez!!!
quote:
Çok para kişisel bir kavramdır.Bence orta halli bir sistem için 20.000$ ideal bir bütçe.
Senin bütçen nedir?
Az çok anlıyoruz abi, senden öğrenecek daha çok şeyimiz var.
quote:
Orjinalden alıntı: d@LBy
valla yapar mıyım yaparım deliyim ölürüm o sisteme bee. araba alıp duvara girceğime sistemi alırım evi sinemaya çeviririm daha iyi tabii önce dublex bir ev lazımmm.
şöle bir liste çıkarsak en profesyonel extreme ürünler sistemler hangileri tabii stereo değil de film amaçlı sistemler. bence jbl synthesis derim.duyduğuma göre sinema salonunda kullanılan sistemlerin eve adapte olmuş haliymiş.o hali bile kocaman .ne kaliteli ses verir onlar beee.
2o.ooo, 3o.ooo $ lık bir sistem toplayacak olsam, evime JBL'i sokmam.Ama bütçeye ve beklentiye göre alınabilir hoparlörleri var.
Sınavlarım nedeniyle pek sık giremiyorum, P.M'lere ve konulara yanıtlar gecikiyor.Kusura bakmayın.
KillForYou cok tesekkur ederim.
KillForYou salında sana PM'den de birşeyler sormuştum ama sonradan aklıma geldi: buradan sorarsam diğer arkadaşlara da yardımı olabilir. İşte sorum:
Forumda yazdiklarinizi zevkle okuyorum ve sizden yardim talep ediyorum. Henuz bu Hi-Fi zehrini yeni aldim ve ogrenme asamasindayim. Niyetim 1000-1500 Euro civarinda bir sistem kurmak (%60 sinema, %40 muzik). Yurtdışındayım ve her parçayı buradan alacağım. Dolayisiyla ornegin JBL Northridge E100 icin Turkiye'de 1000 euro verecegime buradan 250 euro'ya alabilecegim. Bu tabi ornek. Sorularim soyle, yardim ederseniz cok sevinirim (ingilizcem iyidir, link de verebilirsiniz) ;
1- JBL L880, Mission M52 ve Cabasse Moorea MT4 icin gorusleriniz nelerdir? 2- Yukaridaki kolonlardan birini (veya yakin performansta baska bir kolon) alirsam subwoofer'a gerek duyar miyim? 3- AVR'de HDMI ve THX icin gorusleriniz nelerdir? 4- AVR ve kolonlar için (%60 sinema, %40 muzik) çok kabaca bir marka sıralaması yapabilir misiniz?
Simdiden tesekkurler
Cabasse iyi.Diğerlerini dinlemedim.JBL eski JBL değil.Bunu gözardı etme. Bence Sub a gerek yok. HDMI gerekli.THX bence gereksiz.
jbl lerde artık kalitesizleşmeye mi başladı?
quote:
Cabasse iyi.Diğerlerini dinlemedim.JBL eski JBL değil.Bunu gözardı etme. Bence Sub a gerek yok. HDMI gerekli.THX bence gereksiz.
KillForYou cok tesekkur ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme