Şimdi Ara

Ses Sistemi Konusunda Deneyimli Arkadaşlar :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laguna 2 aracım var ve ses sisteminde ufak çaplı eklenti yapmak istiyorum.
    Şimdilik tek istediğim aracıma önceki aracımda kullanmış olup memnun kaldığım
    "Jbl Box-1214CS 30Cm 1000Watt Kabinli Subwoofer" eklemek istiyorum. Bunun için amfi arıyorken kafam çok karıştı
    "JAMESON USA-6004 4. Kanallı 1500watt Oto Anfi" Bu amfi işimi görür mü özellikleri bu şekilde "Ortalama Güç Çıkışı: 60W x 4, 4 ohms / 90W x 4, 2 ohms / 150W x 2, 4 ohms"
    İlerde eklemek istersem 2 adet mid eklenebilir mi? sadece Subwoofer ile ısınma durumu olur mu gibi sorular var aklımda

Birde Deck çevirici ile aracımdaki "Cabasse" teybi kullanmak istiyorum beklentim mükemmel birşey değil Sadece Müzik Dinlerken 2+1 Creativimdeki kadar temiz ses ve bas istiyorum :) Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

• creative 2.1 kadar ses istiyorsanız belirttiğiniz anfi bu ses sistemindenn daha fazlasını verir. köprülediğinizde 4ohmda 150rms ses verir. şuan sadece subwoofer için tek kanalı köprüleyeceğinizden 1 tane deck dönüçtürücü yeterli gelir. subwoofer için teybin arka çıkışlarına deck dönüştürücüyü bağlayın. ısınma olayını dert etmeyin. ilerde jbl in 16cm mid takımlarını ön kapılara takabilirsiniz, 1 tane daha deck dönüştürücüyü teybin ön çıkışlarına takmanız gerekecek. benim önerim ilerde tekrar hat çek falan uğraşacağınıza ön kapı hoparlölerini şimdiden değiştirin, 2 kere işçilik vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 7 Mart 2017; 10:6:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

creative 2.1 kadar ses istiyorsanız belirttiğiniz anfi bu ses sistemindenn daha fazlasını verir. köprülediğinizde 4ohmda 150rms ses verir. şuan sadece subwoofer için tek kanalı köprüleyeceğinizden 1 tane deck dönüçtürücü yeterli gelir. subwoofer için teybin arka çıkışlarına deck dönüştürücüyü bağlayın. ısınma olayını dert etmeyin. ilerde jbl in 16cm mid takımlarını ön kapılara takabilirsiniz, 1 tane daha deck dönüştürücüyü teybin ön çıkışlarına takmanız gerekecek. benim önerim ilerde tekrar hat çek falan uğraşacağınıza ön kapı hoparlölerini şimdiden değiştirin, 2 kere işçilik vermeyin.

İlginiz için teşekkür ederim, Bende fazlasıyla karşılık alacağımı tahmin ediyorum sadece deck dönüştürücü kavramını yeni öğrendiğimden şüphelerim var :)
    İnşallah orjinal teybimle istediğim performansı alabilirim.

• eryqt E kullanıcısına yanıt
    eğer ön kapı hoparlölerini değiştirmezseniz şuanki sese bass sesi eklenecek, eğerki anfiden hat alıp ön kapılara jbl 16cm komponent falan takarsanız ses kalitesinin değiştiğini, yüksek seslere çıktığınızda daha iyi anlarsınız. tabi komponent kolonlarda ayrıca twiter hoparlörü olduğu için tiz eksikliği de böylece giderilmiş olacak. bu işler böyledir yaptıracaksanız tek seferde hepsini halledin sonradan içinize sinsin. bu kolonları güvenilir biryerden al, çakması piyasada çok, jbl 16cm gto 6508c öneririm. 70w rms verir, anfin ile uyumlu olur. subwooferında jbl miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 7 Mart 2017; 11:48:6 >
  • quote:

eğer ön kapı hoparlölerini değiştirmezseniz şuanki sese bass sesi eklenecek, eğerki anfiden hat alıp ön kapılara jbl 16cm komponent falan takarsanız ses kalitesinin değiştiğini, yüksek seslere çıktığınızda daha iyi anlarsınız. tabi komponent kolonlarda ayrıca twiter hoparlörü olduğu için tiz eksikliği de böylece giderilmiş olacak. bu işler böyledir yaptıracaksanız tek seferde hepsini halledin sonradan içinize sinsin. bu kolonları güvenilir biryerden al, çakması piyasada çok, jbl 16cm gto 6508c öneririm. 70w rms verir, anfin ile uyumlu olur. subwooferında jbl miş.

Teşekkür ediyorum cevabınız için

• öncelikle herkese selamlar deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum
    bende aracımdaki ses sisteminde değişiklik yapmak istiyorum aracaım peugeut 508.
    ingilterede ki akrabalarıma altta yazdığım sistemi aldırtacağım .sizce nasıldır.yada değişiklik yapmalımıyım.

CRUNCH PD 1400.4 1400W 4 KANAL ANFİ
    JBL GT7-5C 13 CM COMPONENT ARKA KAPILAR İÇİN
    JBL GT7-6C 16 CM COMPONENT ÖN KAPILAR İÇİN
    BOSS BASS 800 SLİM SOBWOFER
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Ses sistemi hakkında tavsiye
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihsar25

öncelikle herkese selamlar deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum
    bende aracımdaki ses sisteminde değişiklik yapmak istiyorum aracaım peugeut 508.
    ingilterede ki akrabalarıma altta yazdığım sistemi aldırtacağım .sizce nasıldır.yada değişiklik yapmalımıyım.

CRUNCH PD 1400.4 1400W 4 KANAL ANFİ
    JBL GT7-5C 13 CM COMPONENT ARKA KAPILAR İÇİN
    JBL GT7-6C 16 CM COMPONENT ÖN KAPILAR İÇİN
    BOSS BASS 800 SLİM SOBWOFER

merhaba, öncelikle teybiniz orjinal aracın kendi teybimi, rca çıkışı mevcut mu, deck dönüştürücü falanda önerecem duruma göre. 5 kanal anfi bağlamanız gerekli. 4 kanal anfiye 2 komponent+ 1 tane subwoofer bağlayabilirsiniz. giriş seviyesi bütçelerde xetec 172.5 öneririm 5 kanal anfi olarak. yada 4 ohmda 4x90wrms+ 220w subwoofer için güç veren anfilerede bakabilirsiniz, eğer bütçe sıkıntı değilse cadence, audison, alpine, hertz bakın, malum ingilterede kalite ve çeşit çoktur, hemde ucuza. birde arka kapılara eğer kasnak ile 16cm komponent sığarsa, muhtemelen sığar, denemek lazım, ses kalitesi açısından 16cm kolon önerirrim. illa jbl dersen jbl 16cm 6508c daha iyi bir seçim olur. benim tercihim 4 kapıya hertz esk 165 olurdu şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 9 Mart 2017; 10:57:7 >

• evet hocam şimdilik orjinal üniteyi kullanacağım ama biraz bütçe ayırabilirsem üniteyi mutimedya bir sistemle değişmeyi düşünüyorum.yalnız jbl in fiyatları hertz ile nerdeyse yarı yarıya
    fiyatları şöyle
    crunch pd 1400.4 80 dolar
    jbl gt7-5c 73 dolar
    jbl gt7-6c 73 dolar
    boss bass 800 95 dolar

birde boss bass 800 un anfisi kendi üzerinde

birde jbl club 6500c 16 cm component var onun fiyatı 100 dolar
  • quote:

evet hocam şimdilik orjinal üniteyi kullanacağım ama biraz bütçe ayırabilirsem üniteyi mutimedya bir sistemle değişmeyi düşünüyorum.yalnız jbl in fiyatları hertz ile nerdeyse yarı yarıya
    fiyatları şöyle
    crunch pd 1400.4 80 dolar
    jbl gt7-5c 73 dolar
    jbl gt7-6c 73 dolar
    boss bass 800 95 dolar

birde boss bass 800 un anfisi kendi üzerinde

birde jbl club 6500c 16 cm component var onun fiyatı 100 dolar

hocam hesapladım 1200tl ye geliyor senin belirttiğin ürünler. bence pahalı.

trde sana bunları öneririm.

xetec 172.5 700tl

jbl 6508c 2 çift 560tl

kabinli 30cm jbl subwoofer 250tl

toplam 1500tl. senin sisteme kafa atar. sen eğer ingiltereden bu tolladığım ürünleri 1200e falan getirseydin uğraş derdim ama, belirttiğin ürünler için bence gerek yok kardeşim uğraşmaya, trden topla, en azından anfinin 2 yıl garantisi olur burda.

• doğrudur dediğiniz tr den toplamak yalnız sizin önerdiğiniz hoperlor 50 dolar ingilterde birde bagajda yer kaplayan bir subwoffer istemiyorum.
  • quote:

doğrudur dediğiniz tr den toplamak yalnız sizin önerdiğiniz hoperlor 50 dolar ingilterde birde bagajda yer kaplayan bir subwoffer istemiyorum.

6508c modeli 50 dolar ise bundan 2 çift getirtin, fiyat güzelmiş. benim içinde bagaj önemlidir, bu nedenle sonynin slim subwooferını taktım. 508 in bagajı baya büyüktür, bu subwoofer kenarda yer kaplamaz, ve boss subwoofera göre devasa bass ses farkı vardır. subwoofer ve anfiyi trdende alabilirsiniz.

http://www.atakantuning.com/Sony-XS-NW1202E-30-cm-Orijinal-Kabinli-Slim-Ince-Subwoofer,PR-1520.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 9 Mart 2017; 13:24:22 >

• ilginizden dolayı teşekkurler birde şu sorun var formlarda arka kapılara hoperlor takmak ses akustiğini bozar diyorlar ne derece doğru
  • quote:

ilginizden dolayı teşekkurler birde şu sorun var formlarda arka kapılara hoperlor takmak ses akustiğini bozar diyorlar ne derece doğru

birşey değil hocam. yanlış bilgiler dolaşıyor forumlarda demekki, eğer arka kapıda hoparlör olmazsa akustik bozuluyor. surround ses elde etmek için sesin araç içinde eşit dağılması lazım. siz bütün kapılara 16cm jbl taktırın. pejo 508 d sınıfı lüks bir araçtır, hiç binmedim ama orjinal ses sisteminin kötü olacağını düşünmüyorum. madem tesisat işine gireceksiniz, mevcut orjinal ses sisteminden daha iyi birşey olması lazım yapmışken. kolay gelsin

• quote:

creative 2.1 kadar ses istiyorsanız belirttiğiniz anfi bu ses sistemindenn daha fazlasını verir. köprülediğinizde 4ohmda 150rms ses verir. şuan sadece subwoofer için tek kanalı köprüleyeceğinizden 1 tane deck dönüçtürücü yeterli gelir. subwoofer için teybin arka çıkışlarına deck dönüştürücüyü bağlayın. ısınma olayını dert etmeyin. ilerde jbl in 16cm mid takımlarını ön kapılara takabilirsiniz, 1 tane daha deck dönüştürücüyü teybin ön çıkışlarına takmanız gerekecek. benim önerim ilerde tekrar hat çek falan uğraşacağınıza ön kapı hoparlölerini şimdiden değiştirin, 2 kere işçilik vermeyin.

Hocam hayirli günler sizin dediginiz sistemi topluyorum amfi bas ve kablolar tamam

Mid konusunda daha once hic tecrubem yok araca alacagim 16lik mid takim kapidan sökülenlerin yerine mi oturuyor

Yoksa eklenti olarak birseymi tasarlaniyor arac kapilari bej deri eger tasariyla olacaksa ton uyumu cok zor olacak

Direkt herhangi bir 16lik set kapi icine oturuyormu bunu merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim.

Son olarak sub. Kabinine amfiyi monte ettirmemde bir sakınca olurmu ? Simdiden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: eryqt

quote:

Hocam hayirli günler sizin dediginiz sistemi topluyorum amfi bas ve kablolar tamam

Mid konusunda daha once hic tecrubem yok araca alacagim 16lik mid takim kapidan sökülenlerin yerine mi oturuyor

Yoksa eklenti olarak birseymi tasarlaniyor arac kapilari bej deri eger tasariyla olacaksa ton uyumu cok zor olacak

Direkt herhangi bir 16lik set kapi icine oturuyormu bunu merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim.

Son olarak sub. Kabinine amfiyi monte ettirmemde bir sakınca olurmu ? Simdiden tesekkurler

16cm mid takıpı ön kapılardan çıkan hoparlölerin yerine takılacak, eğerki ön cam tam aşağı indiğinde hoparlörün mıknatısı cama değerse, hoparlörün altına yükseltmek amaçlı kasnak koyabilirsiniz, bu işlemleri oto tesisatçılar yapar. anfiyi subwoofer kabinin üstüne koymanızı önermem, arka koltuğun arkasına montajlattırın. subwoofer bass vurdukça oluşan titreşim uzun vadede anfinin transistörlerine zarar verebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.