Şimdi Ara

ses sistemi+playvision+tv =? dts

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dts sesle ilgili birkaç sorunum var.

Dts destekleyen (üzerinde de dts-hd master audio yazıyor) optik ses çıkışlı bir bluray oynatıcım,
    Dts dolby vs. destekleyen optik ses çıkışlı samsung 3d televizyon,
    Dtsye ayak uyduramayan analog creative inspire t6160 5+1 im var.

Birkaç gündür araştırıyorum bu konuyu, müzik setimde optik giriş olmadığından playvision decoder siparişi verdim dts ses alabilmek için,
    ve dts ses için hazırlık yaparken sürüyle .dts ve .wav uzantılı ses dosyaları indirdim.

1. sorum]]
    Tvnin usb sinden veya oynatıcının usb sinden birisi illaki .dts yada .wav uzantılı dosyaları görüp açacaktır diye düşünüyordum fakat decoder gelmeden deneyeyim diye öylesine baktığımda ikisinin de harddiskimdeki bu uzantıda dosyaları görmediğini gördüm. İkisi de desteklerken niye açmadı bunları anlayamadım.
    Decoderim bugün yarın gelecek ve o zamana kadar bu işi çözmek istiyorum :)

2.sorum]]
    Kablo çıkar tak ı devamlı yapamayacağım için;
    Dolby olan dsmart kanallarımdan ve oynatıcımdan tam performans almak için, playvisiona hem tvden hem blurayden optik kalblo mu gideyim (geçiş tuşu ile istediğim zaman diğerine geçi yaparım)?

Yada hdmi kablo ile tvye bağlanan oynatıcım, sadece tvden decodere gelen optik kablo ile, kayıpsız şekilde, televizyondaki optik çıkışa sesi iletebilir mii?

Cümlelerim uzun olmuş olabilir umarım anlaşılmıştır :)

yani sonuç olarak bu oynatıcı niye dts oynatmıyor, dts ses olan filmleri indirirsem oynatmaz mı?

dts ses olan resident evil orj. cdsini oynatıyor da niye dts sesi açmıyor, delirmemek elde değil.Asıl sorun bu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue61 -- 30 Ocak 2012; 2:37:53 >

• Bana yardım eden olmadı, ben bayağı uğraştım.Bu soruları soranlara cevap olsun ben deneye deneye buldum bazı şeyleri.

1)dts ve wav uzantılarını tek olarak algılayamıyor bazı oynatıcılar, ama bunları bazı video dosyaları içindeyse algılayıp çalıyorlar.
    ben seslerimi herangi bir .avi yada .mkv uzantısına sahip videoyu bölerek (mkvmerge programı ile) içindeki ses dosyasını silip kendi ses dosyamı ekledim.Yani videoya sesimi monte ettim ve bu sefer müzik çaldı.

2)next marka hd smart uydu alıcım var.bu hdmi ile dolby sesi tvye iletiyor.bunu, dsmarttan dolby bir kanalı açında, tvde de dolby sesin aktif hale gelmesiyle anladım. tvden bir optik kablo decodere çektim.

oynatıcımdaki durum da şu idi.bir filmi tvdeki usbye takınca dts ses tvde aktif oluyordu, ama oynatıcımdaki usbye bağlayınca tvde aktif olmuyordu.bu demekti ki oynatıcıdan tvye ses tüm özellikleriyle iletilmiyor.bunun için bir optik kablo daha aldım ve oynatıcıdan decodere çektim. (elinde bluray yada blurayde oynatacak cdniz yoksa tvdeki usbden film izlersiniz, ikinci optik kabloya gerek kalmaz, philips optik kabloyu 20tl ye almıştım normalde 32tl)

hangisini izleyeceksem, decoderde tek tuşa basarak ses sistemine tv yada oynatıcımı bağlıyorum.

kendi kendine cevap verdim ama olsun umarım faydalanırsınız :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.