Şimdi Ara

Ses sistemi tavisiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amcamın aran,basına sistem kuracağız araç skoda fabia

ana ünite double din 7" lcd boss dv 9455 sub çıkışı yok front ve rear rca amfi çıkışı var

almayı düşündüğümüz parçalar

AUDİOBAHN AW 1200V 700 WATT R.M.S 30 CM 4+4 ohm 2 adet 1400w RMS

2 Hafta sonra almanyaya gideceğim oradan

Jackson BigKiller MKIII DIGITALE Monoblock 4000 Watt amfi

Technische Details
    --------------------------------------------------------------------------------

Power max. 4000 Watt
    Power RMS 2000 Watt
    1 Ohm 2000 Watt
    2 Ohm 1500 Watt
    4 Ohm 900 Watt
    Input Level 0.2 ~ 5V
    Frequenzbereich 10~180Hz
    LPF 40~220Hz
    Subsonic Filter 10~50Hz
    Filter 24dB
    Bass Boost Frequenzbereich 30~80Hz
    Bass Boost Level 0~12dB
    Bass Boost Q Control ja
    THD at 4 Ohm load 30% Rated Power <0.15%
    S/N Ratio >70dB
    Best Efficiecy @ 4Ohm
    >85%
    Minium Load 1Ohm
    Optional Remote ja
    brückbar ja
    Over heat limit ja
    Output Clip limit ja
    Low voltage protection ja, unter 8V
    Over voltage protection ja, über 17V
    Maße: 450x210x58mm
    Logo Beleuchtung blau

BU AMFİYLE
    AUDİOBAHN AW 1200V 700 WATT R.M.S 30cm 2adet 1400w rms 4+4ohm 2ohm çalıştırcam

peki bu amfi tek kanak olduğu için 2 adet bağlayabilrmiyim tam bilgim yok bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samcassellsamet -- 22 Ocak 2009; 15:19:25 >

• 1) sub çikişi olmuyan cihaz alma
    2) Anfi işinizi görücek gibi.
    3) Tek kanal oldugu için bağliyabilirsin sorun olmaz. Zaten basslari 2 ohm indirip arkaya göndericeksin
    4) Niye Audiobah seçtiniz :) Türkiyede bulunmayan ürünlere bakın alabiliceğinizin en üstünü alin:)
    5) ÖRnek vermek gerekirse Nakamichi felan... Üst seri cihazlar veya DD nin ürünleri ben olsam bunlari tercih ederdim. En azindan..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gokhan2

1) sub çikişi olmuyan cihaz alma
    3) Tek kanal oldugu için bağliyabilirsin sorun olmaz. Zaten basslari 2 ohm indirip arkaya göndericeksin
    4) Niye Audiobah seçtiniz :) Türkiyede bulunmayan ürünlere bakın alabiliceğinizin en üstünü alin:)
    5) ÖRnek vermek gerekirse Nakamichi felan... Üst seri cihazlar veya DD nin ürünleri ben olsam bunlari tercih ederdim. En azindan..

ana ünite zaten var aldık onu peki front veya rear rcadan bağlayınca sub çıkışına oranla ne kadar kaybım olur

amfi rms değerleri bence gayet iyi benim için lazım olan 2 ohm 1500w RMS üretiyor ama endişem amfinin ses kalitesini düşünüyorum almanya fiyatı 150€

subwoofer olarak Nakamichi bana çok fazla gelir kalitesi muhteşem ama almanyadan subwoofer getirecek akdar yerim yok sadece amfi ...

audiobahnı tercih etmemdeki sebep fiyat performans olarak 700w RMS için 200TL gibi bir rakam..

peki amfiyi aldım audiobahn 2 adet subıda aldım diyelim subları köprüleyip 2ohm çalışacak şekilde amfiye tek bridge olarak takmam gerekir doğrumudur....

• quote:

Orjinalden alıntı: samcassellsamet

quote:

Orjinalden alıntı: gokhan2

1) sub çikişi olmuyan cihaz alma

ana ünite zaten var aldık onu peki front veya rear rcadan bağlayınca sub çıkışına oranla ne kadar kaybım olur

amfi rms değerleri bence gayet iyi benim için lazım olan 2 ohm 1500w RMS üretiyor ama endişem amfinin ses kalitesini düşünüyorum almanya fiyatı 150€

subwoofer olarak Nakamichi bana çok fazla gelir kalitesi muhteşem ama almanyadan subwoofer getirecek akdar yerim yok sadece amfi ...

audiobahnı tercih etmemdeki sebep fiyat performans olarak 700w RMS için 200TL gibi bir rakam..

peki amfiyi aldım audiobahn 2 adet subıda aldım diyelim subları köprüleyip 2ohm çalışacak şekilde amfiye tek bridge olarak takmam gerekir doğrumudur....

evet köprülü olarak 2 ohm giremeniz yeterli bazı kullanıcılar işi abartıp 1 ohm giriyorlar, 1 ohm seviyesi tehlikelidir suba zarar verebilir.

sub bağlantısını teybin Rear çıkışndan alın daha iyi olur. sub yerine front veya rear dan sub amfisine girmek performans olarak kayıp olmaz, sadece bas seslerde tam olarak alt frekanslara inemezsiniz.

edit:rear

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audiocu -- 22 Ocak 2009; 20:25:03 >

• bir şey sorucam

4+4ohmda tek wooferı (++) + (--)- olarak bağladığımda 2 ohma düşüyor burada sorun yok aşağıda resimde 2 tanesini aynı şekil bağlayıp tek kanala

girdiğimiz zaman 1 ohma düşüyor yanlışmı söyledim ben 1 ohmda kullanmak istemiyorum 2ohm ideal yardımcı olabilirmisiniz

• 2 ohm bence de ideal
  • Aman sakın 1 ohm girme anfiye ne kadar güvenirsen güven gain 1/4 tem sonra basslara yardiriyo :) 1200v satan tanıdıgım olmasi lazım kararlisaniz :)

Rear dan girdiğinizde kayip olmamasi için ses işlemcileri var for-x felan. Öneririm. :)
  • 1200v arıyorum 2adet alıcam yardımcı olursanız sevinirim

1 ohma girme demişssiniz mecbur gircem

4+4 ohm (++) + (--)- bağladığımızda 2ohm oluyor aynı şekil 2 subwofeerıda bağladığımızda 1 ohma düşüyor

1 sub ++ --
    2 sb ++ --

amfi bridge + - tek alternatif

sonuç 1ohm dur

1 ohmda 2000w rmsi 14.4 voltta üretiyor üretici sitesinde 1 ohmda tam kapasite %82 verim yazıyor bununda toplam değeri 1640w rms ediyor

12 volt içinde kaybı hesaba katarsak toplamda 1520w rms elde ediliyor subların değeri 700w+700w 1400w tam bir gain ayarı yapışınca süper çalışıcağanı

düşünüyorum tabi 2 farad kapasitörle beraber kullanıcam çok iyi bir kabşo seti alıcam
  • ya şimdi içime kurt düştü audiobahn 1200v 700w rms 2 tane alıcam fiyat 240x2 480tl

yine audiobahn aw121t tek bobin 4ohm 550w rms 2 adet alırsam 150x2 300 tl

aw121t de tek bobin 4 ohm var 2tane alıp paralel bağlarsam 2 ohm oluyor amfi yine bunuda kaldırıyor

1200v 2adet 4+4ohm paralel baplaıp 1 ohm 14oow rms

aw121t 2 adet 4ohm 2adet paralel bağlantı 2 ohm 11oow rms

siz olsanız ne yapardınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samcassellsamet -- 23 Ocak 2009; 0:17:45 >
  • BEn basslari tek bobin olarak düşünmüştüm.

Anfiyi değişip gine audiobahnlarda kullanabiliceğiniz. 4 ohm girmek kaliyor size... O yüzdeb biraz daha sıkıp anfiyi deişmekte fayda var gib.

• 1200v subwooferları ne kadar bir kabin yaptırılması lazım fabia hb olduğu için bagaj çok dar...

peki bu subları free air kullanabilirmiyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.