Şimdi Ara

Ses sistemi tavsiyesi lütfen (Onkyo AVR için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda daha önceden de sormuştum ve bir miktar öneriler almıştım. 11 m2 boyutunda odama 1-2 ay içerisinde ses sistemi kurmayı düşünüyorum. Sistem, PS3 ve Bdrip film ağırlıklı kullanılacak ancak müzik dinlemeden de yapamam diye düşünüyorum. Ses format zenginliği sebebiyle Onkyo 805 yada 705 düşünmekteyim (Önceleri Reon özelliği için 875 düşünüyordum ama çok fazla farketmeyeceğini düşünmeye başladım). Oda ufak olduğu için ısrarla BOSE AM15 önerildi bir kaç arkadaşta BOSE'ya karşı çıktı. Bose önerilmesindeki amaç yerin kısıtlı olması ve tower tipi hoparlörlerin odaya çok güçlü kaçacağıydı. Bose'leri mediamarkt'da dinledim ve hoşuma da gitti. Ancak Bose'lerle müzik dinlemeyeceğini yönünde çok fazla izlenim edindim. Bu durumda Bose'li bir sistem olursa bir de müzik için stereo sistem kurmak gerekebilir diye hepten kafam karıştı :)) İşte bu noktada tekrar tavsiyelerinize ihtiyacım bulunmakta. (Maksimum bütçe 7000 ytl civarı)

1. Sistem:

Onkyo 805 yada 705
    Bose AM 15
    Stereo Amfi
    Stereo Hoparlör (Tower tipi)

Son ikisi hakkında fikrim olmamakla birlikte oldukça pahalı bir çözüm olacak gibi gözüküyor.

2. Sistem:

Onkyo 805 yada 705
    KLIPSCH RF-62 Front,
    RC-52 Center,
    RS-42 Surround,
    Definitive SuperCube III Subwoofer

Acaba bu sistem odaya çok güçlü kaçarmı? Rahatsız edermi? (RF-62 leri en kısa zamanda dinlemeyi düşünüyorum)

3. Sistem

Onkyo 805 yada 705
    JAMO S606 HCS3 HOPARLÖR SETİ
    JAMO SUB 250 SUBWOOFER

En ucuz çözüm ama bunda da ses kalitesi düşündürüyor.

Sonuç olarak üstadlardan yardım bekliyorum. Kafam çok karışmış vaziyette. Çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 25 Mart 2008; 18:49:22 >

• Listendeki 2. sistem benim sisteme çok benziyor hatta supercube 3 ve anfi dışında tıpatıp aynı Bende supercube1 var farklı olarak birde anfi yamaha. Benim odam 14 m2 falan. Sistem daha büyük oda istiyorum diyor dinleyince ama yinede çok iyi performans. Eğer seninde benim gibi azıyla yetinmem felsefen varsa 2. sistemi alabilirsin. İlerde büyük yere taşıman gerekirse orayıda doldurabilecek bir sistem toplamanda yarar var çünkü bu parçalar kolay değişmiyor yani multimedya setler gibi bugun al yarın sat şeklinde olmuyor pek fiyatlarından dolayı. Yalnız supercube 3 boyut olarak çok küçük bence en az supercube2 al yada 1.
  • Magesuka tavsiyen için çok sağol. Acaba sistemin müzik performansına değinebilir misin? Bir de "Sistem daha büyük oda istiyorum diyor " demişsin. Acaba rahatsız ediyor mu? Bana seslerin karışabileceği yönünde eleştiriler gelmişti çünkü. Bu arada sistemi daha büyük bir yere taşıma şansım yok çünkü salona kurmama izin verilmiyor . Diğer üstadlardan da tavsiyeler bekliyorum... Teşekkürler...
  • Şimdi müzik performansı kişiden kişiye değişir yani bana güzel gelen sana çok güzel gelmeyebilir dinlemen lazım ama ben son derece memnunum. "Büyük o da istiyor"'dan kastım yüksek seslere çıkamıyorum fazla çünkü kulaklarım bi tuhaf oluyor oda tamamen sesle doluyor. Yani tarif etmekde zor ama büyük oda olsa çok daha iyi yayılacak ses. Özellikle baslar için geçerli. Ama kısık ses ve orta seste problem yok söylediğim baya yüksek ses için geçerli ve kişisel görüşüm. Klipsch'in ses karakteri sert ve keskin tabii bunda anfide etkili olabilir. O yüzden yüksek seslerde odada duramıyorum kulak dayanmıyor Ama büyük alan olsa performans süper olacak eminim

• Dostum çok sağol yorumların için. Açıkçası apartman dairesinde sesi zaten çok fazla açmayı düşünmüyorum. Amacım compact LG sistemime nazaran daha güzel hoş bir ses duyabilmek. Eğer Orta ses seviyesinde seslerde karışıklık olmuyorsa benim için problem olmayacaktır. Müzik konusunda da fikirlerine katılıyorum. En kısa zamanda Klipsch'leri dinlemem gerekecek galiba. Başka tavsiyeleri olan var mı acaba ? Teşekkürler...
  • sevgili fundarella dostum .bi kere 805 ile wharfadale evo 40 mükemmel müzik olucak inan bana.sakın dinlemeden bu ikisini kolon falan alma. ,
  • dostum edirneye yakınsan atla gel edirneye gezmeyi seviyosan .dinle istediğin kadar evolarla 875 i.eğer begenmessen sana 1 tane center hedıye edıcem .wharfadale .söz sana bütün forum şahit olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ilgin için çok sağol. Yanlız soru şuki acaba evo'lar 11m2 de nasıl bir performans sergiler. İşte bunun için kullananların ve üstadların fikirlerine ihtiyacım var. Açıkçası Bose'nin Multimedia ürnüne okadar para verirsem çok kaliteli ses vermeyecek gibi bir his var içimde. Aslında Bose'leri dinledğimde hoşuma da gitmişti.
  • ben şu an 10 m2 odada dınlıyorum .müzikte harikalar .sinemada da başarılılılar dostum .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.