Şimdi Ara

Ses Sistemi Temiz ve Kaliteli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Bende 2010 civic sedan bir araç var. İçerisinde orijinal olarak hoparlör var.Ön camın önünde 2 tane sanırım tiz sesler için tweeter,2 adet ön kapıda,2 adet de arka camın orda.Bu arada hepsinin ölçüsü 16cm.miş. Geçenlerde araca double din multimedia koydum serviste takıldı.Çin işlerinden ama daha kaliteli olan modellerden 4x50 watt. Ben çok yüksek ses ile müzik dinlemem daha çok orta seviye dinlerim. Benim için önemli olan temiz,berrak ve net ses ve birazda bass ama gümbür gümbür değil ortalığı sallayan cinsten değil,tatlı hoş bir bass. Şimdi size sorum 4 adet hoparlörü'de değiştirmek istiyorum bütçem 600-700 civarı.Ne almamı önerirsiniz? Subwoofer küçükte olsa alayımmı üzerinde anfisi olan subwooferlar var alpinin vs. yoksa normal bir subwoofer alıp anfimi bağlıyayım. Yoksa bunlara gerek yok ilk başta 4 adet kaliteli hoparlör alıp cihazın kendi anfisinden yararlanıp ilk olarak sesimi dinleyeyim.Marka ve model verirseniz ona göre satın alcam bana bir kombinasyon önerirmisiniz? Ses sistemlerinden hiç anlamam.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 19 Kasım 2014; 5:33:18 >

• Tekos kullanıcısına yanıt
    Subwofer olarak jbl gto 804 20 cm önerebilirim. Hem fazla yer kaplamaz hemde boyundan büyük işler çıkarıyor vede bilindik bir marka orjinal kabinli olarak satılıyor.Bende şuan onu kullanıyorum ve memnunum ama maddiyattan dolayı satacağım. Anfidede subwofera karar verin onu besleyebilcek güçte bir anfi önerelim . Benim fikrim; bir anfi birde subwofer alın. Kapıdaki hoparlörleride hiç değiştirmeyin. Eğer ses ilerde yetersiz gelirse ozamanda ona göre bir öneride bulunuruz istekleriniz doğrultusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanalaca

Subwofer olarak jbl gto 804 20 cm önerebilirim. Hem fazla yer kaplamaz hemde boyundan büyük işler çıkarıyor vede bilindik bir marka orjinal kabinli olarak satılıyor.Bende şuan onu kullanıyorum ve memnunum ama maddiyattan dolayı satacağım. Anfidede subwofera karar verin onu besleyebilcek güçte bir anfi önerelim . Benim fikrim; bir anfi birde subwofer alın. Kapıdaki hoparlörleride hiç değiştirmeyin. Eğer ses ilerde yetersiz gelirse ozamanda ona göre bir öneride bulunuruz istekleriniz doğrultusunda.

Teşekkür ederim , ama benim ilk tercihim aracın içindeki 4 adet hoparlör'ü kaliteli duruma getirmek.İlk önce onları halletmem lazım.Daha sonra tercihe göre sizin dediğiniz gibi bir tane belki subwoofer.Önler için HERTZ HSK165 baktım ama inanılmaz pahalı. Arkadaşın bir tanesi benim aracın aynısından sattı içindeki ses sisteminide satıyor benim 4'dü 16 cm. onda da 4 adet Kicker KS.650.2 varmış.400tl. ye verecek biraz pazarlıkla daha iyi bir fiyata alabilirim diye düşünüyorum.Nasıl önerirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 19 Kasım 2014; 21:22:55 >

Dediginiz urun mid takimi olarak gecer. Tiz ve basi ayri 2 hoparlor seklinde olur. Birde bas ve tizi ayirmak icin bunlarin bagli oldugu crossover vardir. Evet kaliteli ses icin mid takimi sarttir. Kicker sert calar ve tavsiye edilmez genelde. Fakat urunun sifir fiyatina baktim 350 tl. Siz iki cift alcak olsaniz sifir 700 tl yapar. Fiyat olarak uygun. Ses kalitesi olaralta kicker sert calar ama onemli degil dersenix alinabilir bence. Tabi bu urunler teypten beslenemez. O yuxden anfi sart. Eger anfiyi 5 kanalli tercih ederseniz 4 adet mid takimi +1 tanede subwofer cikisina sahip olursunuz. Yani ileriye donuk olmasi acisindan 5 kanalli anfi tavsiye ederim. Ama eger 4 kanal ampli alip birtanede subwofer icin ayri anfi alirim derseniz ki bence size o fazla gelir cunku subwoferi aanldigim kadariyla sarsitidan cok tat vermesi icin alcaksiniz. Birde su var subwofer dusunmuyorum demeyin cunku bu mid takimlari basi fazla veremez ve subwofera ihtiyac duyulur. O yuxden ilerde subwofer alacaginixida dusunerek ampli secimi yapiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dediginiz urun mid takimi olarak gecer. Tiz ve basi ayri 2 hoparlor seklinde olur. Birde bas ve tizi ayirmak icin bunlarin bagli oldugu crossover vardir. Evet kaliteli ses icin mid takimi sarttir. Kicker sert calar ve tavsiye edilmez genelde. Fakat urunun sifir fiyatina baktim 350 tl. Siz iki cift alcak olsaniz sifir 700 tl yapar. Fiyat olarak uygun. Ses kalitesi olaralta kicker sert calar ama onemli degil dersenix alinabilir bence. Tabi bu urunler teypten beslenemez. O yuxden anfi sart. Eger anfiyi 5 kanalli tercih ederseniz 4 adet mid takimi +1 tanede subwofer cikisina sahip olursunuz. Yani ileriye donuk olmasi acisindan 5 kanalli anfi tavsiye ederim. Ama eger 4 kanal ampli alip birtanede subwofer icin ayri anfi alirim derseniz ki bence size o fazla gelir cunku subwoferi aanldigim kadariyla sarsitidan cok tat vermesi icin alcaksiniz. Birde su var subwofer dusunmuyorum demeyin cunku bu mid takimlari basi fazla veremez ve subwofera ihtiyac duyulur. O yuxden ilerde subwofer alacaginixida dusunerek ampli secimi yapiniz.

Valla sağol dostum çok yardımcı oluyorsun. Kicker sert ise bana gelmez.Ben daha çok yumuşak bir ses istiyorum. O yüzden hertz dks 165 baktım 250tl. fiyatı var.Herhalde güzel ses verir.250x2takım :500tl. Ama herhalde arkalara comp. bağlayamam dimi çünkü orda tiz aparatlarını koyacak yer yok.Bu hoparlörleri önerirmisin peki ? Birde amfi ne alayım.Alacağım subwoofer en fazla 25cm. olur. Daha da fazlası ihtiyacım dışında. O zaman ileriye yönelik 5 kanallı bir anfi. veya üzerinde alpine'nin anfisi bulunan bir subwooferi var.O bile olabilir.

Dostum 5 kanallı ampli için ama 3 rca(anfi çıkışı) çıkışı gerekiyor. O taktırdığın çin malı teypte 3 rca çıkışı olduğunu sanmıyorum malesef 2 rca çıkışlıdır büyük ihtimal. Onu öğrenirsen ona göre bir yol haritası çizeriz. Ama ben olcagını sanmıyorum ve olmadığını varsayarak önerilerde bulanayım eğer varsa soylersın planı ona göre değiştiririz.
    4 kanal en uygun f/p oranlı ampli cadence xa 125.4 öneriliyor genelde bu marka kalitelidir ve alınabilir bence. Fiyatıda 240 TL. Önlere mid takımı tavsiyesi olarak DD Cs 6.5 önerebilirim onunda fiyatı 170 TL civarlarında.( Ürünleri uygun fiyatlı önerdim bütçem biraz daha var diyorsan eğer biraz daha üst seviye ürünler önerebilirim. Bütçenide belirtirsen güzel olur dostum.)
    Amplimiz 4 kanal olduğu için 1. kanalını sol kapıya 2. kanalınıda sağ kapıya kullanmış olduk. Geriye 2 kanal kaldı.
    Bu 2 kanalıda köprüleyerek(birleştirerek diyebiliriz) subwoferı bağlarız(subwofer güçlü olduğu için köprülerenek bağlantı yapılır.) Bu şekilde tüm çıkışlarımız dolmuş ve bağlantı bitmiş olur. Arkadaki hoparlörlerinde teypten beslenmeye devam ederler. Eğer arkadaki ses beni tatmin etmiyor dersenizde, arkadaki hoparlörleri comp. olmayan (zaten teypten beslendiği için comp olamaz) normal bir hoparlör ile değiştirirsiniz.
    Eğer teybinizde 2 rca çıkışı varsa en iyi bu şekilde yapılabilir. Ama eğer 3 rca çıkışı varsa onuda yazmayım şimdi elim yoruldu Onada ozaman bakarız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest23232345 -- 19 Kasım 2014; 22:26:19 >

Aslında düşündümde eğer uygun rms ve ohm değerlerinde comp bulursak 4 kanal ampliye 1. kanalına Sol ön ve sol arka kapı olcak şekilde bağlayabiliriz aynı şekilde 2. Kanalınada sağ ön ve sağ arka kapı olmak şeklinde bağlayabiliriz. Yani böylece 4 kanal ampliye 4 comp ve 1 subwofer bağlayabilirz. Ben uygun değerlerde ampli ve comp. bulurum sizin için. Böylece 5 kanal ampliye gerek kalmaz (eğer ampliniz 2 rca çıkışlı ise. Ama 3 rcalıysa böyle bir ekşına hiç gerek yok )
    Arka kapılara comp. bağlanabilir isterseniz eğer. Tizleri kapı döşemesinin üstüne(cama doğru) çift taraflı bant ile sabitlenebilir veya delinerekte monte edilebilir. Ama deldirmem derseniz çift taraflı bant ile güzel bir şekilde sabitlenebilir, veya vidalanabilir.
    Yani herşey sizin isteğinize bağlı. Eğer arka kapıya comp bağlarım derseniz bu önerdiğim şekilde uygun ampli ve complarla işi hallederiz ki kaliteli ses için ben arkalarada comp bağlamanızı öneririm.

• quote:

Dostum 5 kanallı ampli için ama 3 rca(anfi çıkışı) çıkışı gerekiyor. O taktırdığın çin malı teypte 3 rca çıkışı olduğunu sanmıyorum malesef 2 rca çıkışlıdır büyük ihtimal. Onu öğrenirsen ona göre bir yol haritası çizeriz. Ama ben olcagını sanmıyorum ve olmadığını varsayarak önerilerde bulanayım eğer varsa soylersın planı ona göre değiştiririz.
    4 kanal en uygun f/p oranlı ampli cadence xa 125.4 öneriliyor genelde bu marka kalitelidir ve alınabilir bence. Fiyatıda 240 TL. Önlere mid takımı tavsiyesi olarak DD Cs 6.5 önerebilirim onunda fiyatı 170 TL civarlarında.( Ürünleri uygun fiyatlı önerdim bütçem biraz daha var diyorsan eğer biraz daha üst seviye ürünler önerebilirim. Bütçenide belirtirsen güzel olur dostum.)
    Amplimiz 4 kanal olduğu için 1. kanalını sol kapıya 2. kanalınıda sağ kapıya kullanmış olduk. Geriye 2 kanal kaldı.
    Bu 2 kanalıda köprüleyerek(birleştirerek diyebiliriz) subwoferı bağlarız(subwofer güçlü olduğu için köprülerenek bağlantı yapılır.) Bu şekilde tüm çıkışlarımız dolmuş ve bağlantı bitmiş olur. Arkadaki hoparlörlerinde teypten beslenmeye devam ederler. Eğer arkadaki ses beni tatmin etmiyor dersenizde, arkadaki hoparlörleri comp. olmayan (zaten teypten beslendiği için comp olamaz) normal bir hoparlör ile değiştirirsiniz.
    Eğer teybinizde 2 rca çıkışı varsa en iyi bu şekilde yapılabilir. Ama eğer 3 rca çıkışı varsa onuda yazmayım şimdi elim yoruldu Onada ozaman bakarız

Tamam ben yarın servise gitcem 3 veya 2 rca için d.din'in arkasına baktırırım veya orda bir tane demo var ordan bakarım. Benim bütçem 600-700 diye yazmıştım ama sanki yetmeyecek gibi o yüzden 1 ay kadar bekleyip bütçeyi artırmam lazım.Tabi bunun daha montajı var ıvırı zıvırı var.Onlarıda iyi bir yerde yaptırmak lazım.Birde hertz dks 165 hakkında ne düşünüyorsunuz ?

• Hertz dsk hakkinda bilgim yok baska sitelerderden arastirabilirsiniz bu urunu ama cok tavsiye edildigini gormedim.

• quote:

cadence xa 125.4 ampliyi herkez öneriyor ama piyasada yok. Satan yer varmı bildiğiniz?

• gcagatay kullanıcısına yanıt
    Gemici elektronik tr disbiritoru. Orası aranıp getirtilebilir ellerinde mevcutsa
  • quote:

Gemici elektronik tr disbiritoru. Orası aranıp getirtilebilir ellerinde mevcutsa

Mail attım bakalım geri dönecek ler mi?

• Bu konuyu ben de takip ediyorum. Açıkçası benim de müzik sistemi ile alakalı beklentim konu sahibi arkadaş ile aynı.

Yalnız bütçe olarak o fiyatlara çıkmam. ( bazı işler için psikolojik limitlerim vardır. )

Yardımcı olan Arkadaşlara da teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 23 Kasım 2014; 0:35:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Bu konuyu ben de takip ediyorum. Açıkçası benim de müzik sistemi ile alakalı beklentim konu sahibi arkadaş ile aynı.

Yalnız bütçe olarak o fiyatlara çıkmam. ( bazı işler için psikolojik limitlerim vardır. )

Yardımcı olan Arkadaşlara da teşekkür ederim.

Sisteme subwoofer istiyor musunuz ?
    Aracinizin markasi modeli.nedir ?
    Orjinal teybi mi var teyp degisti mi degismek istiyor musunuz ?
    Bu sorulari cevaplayarak iae baslayabiliriz.

• Teşekkürler.

2005 Astra g aracım var. Üzerinde pioneer usb ki cd ki 4x 50 Watt teyp. ( ub 2350 olabilir )

Hoparlör olarak önlerde magnat 16 cm ,2 kanallı ve Watt değerini hatırlamadığım , hoparlör.
    Arkada ise yine magnat 13cm ilk 2 kanallı hoparlör. bilinçli şekilde değil de medin markt de yüzde 50 indirime girince aldığım hoparlörler. Fiyat olarak 280 tl iken 140 a aldım hepsini. (Belki fikir verebilir diye yazdım bunu. )

Benim sıkıntım daha çok bass kısmında. Bu hoparlörlerden hiç bişey anlamadım. Ben de ne Yaptım... Teyp üzerinden arka hoparlörleri sub olarak kullanma seçeneği var. Ve geçici olarak amfisiz şekilde arka hoparlörlerden çektiğim paralel kablo ile 5+1 sistemin woofer ını bağladım. Zar zor bi bass sesi alıyorum:)
    Benim bir de şöyle bir durumum var. 6 ay içinde aracı yükseltebilirim. Basit şekilde sökebileceğim bir yatırım Olmalı.

• quote:

Teşekkürler.

2005 Astra g aracım var. Üzerinde pioneer usb ki cd ki 4x 50 Watt teyp. ( ub 2350 olabilir )

Hoparlör olarak önlerde magnat 16 cm ,2 kanallı ve Watt değerini hatırlamadığım , hoparlör.
    Arkada ise yine magnat 13cm ilk 2 kanallı hoparlör. bilinçli şekilde değil de medin markt de yüzde 50 indirime girince aldığım hoparlörler. Fiyat olarak 280 tl iken 140 a aldım hepsini. (Belki fikir verebilir diye yazdım bunu. )

Benim sıkıntım daha çok bass kısmında. Bu hoparlörlerden hiç bişey anlamadım. Ben de ne Yaptım... Teyp üzerinden arka hoparlörleri sub olarak kullanma seçeneği var. Ve geçici olarak amfisiz şekilde arka hoparlörlerden çektiğim paralel kablo ile 5+1 sistemin woofer ını bağladım. Zar zor bi bass sesi alıyorum:)
    Benim bir de şöyle bir durumum var. 6 ay içinde aracı yükseltebilirim. Basit şekilde sökebileceğim bir yatırım Olmalı.

Bass istediginiz icin kucukte olsa bagaja bir bass yani subwoofer sart. Dolayisiyla subwooferi calistirmasi icin amplide sart. Ampli icin bi tessisat gerekiyor. Akuden guc kablosu cekiliyor bagaja konumlandirilan ampliye kadar, teyptende rca kablosu cekiliyor yine ampliye. Yani bir miktar detayli bir baglanti gerekiyor. Normal bir tesisatci 50 ile 100 tl arasinda baglanti ucreti aliyor. Ama saglam bir yerde 3un 5 in fiyatina bakmadan baglanti yaptirtmanizi tavsiye ederim. Cunku bicok yer sokuluyor vs. Cok ince is o yuzden duzgun bir iscilik gerekiyor. Bunlardan sonra konumuza gelirsek. On ve arka hoparlorleri degismek istiyor musun ? Aracinizi degisirseniz hoparlorleri sokup yeni araciniza aktarmak istiyoe musunuz ?

• Bu işe ilk girerken teybin gücü yeter sanmıştım. Amfisiz ve dolayısıyla tesisat kablolama vs yapmadan olur sanmıştım.

Mevcut hoparlörlerime muhtemelen ÇÖP diyeceksiniz , ama ben hoparlör işine ikinci kez para vermek istemiyorum. Amfi takarsak tüm kapılara giden tesisat Yön değiştirecek vs. Peki Aracın mevcut kabloları kullanılarak bu iş olmaz mı . Mesela amfiyi bagaja değil de ön konsola yakın bir yere (sağ ön koltuk altına olabilir ) koysak ve Kapıları vs sökmeden kısa bir hat Çekerek olmaz mı ? (tabi bagajdaki Woofer a kablo çekilecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 23 Kasım 2014; 1:21:10 >
  • quote:

Bu işe ilk girerken teybin gücü yeter sanmıştım. Amfisiz ve dolayısıyla tesisat kablolama vs yapmadan olur sanmıştım.

Mevcut hoparlörlerime muhtemelen ÇÖP diyeceksiniz , ama ben hoparlör işine ikinci kez para vermek istemiyorum. Amfi takarsak tüm kapılara giden tesisat Yön değiştirecek vs. Peki Aracın mevcut kabloları kullanılarak bu iş olmaz mı . Mesela amfiyi bagaja değil de ön konsola yakın bir yere (sağ ön koltuk altına olabilir ) koysak ve Kapıları vs sökmeden kısa bir hat Çekerek olmaz mı ? (tabi bagajdaki Woofer a kablo çekilecek)

Oyle olacagini sanmiyorum olsa bile sonuc olarak her sekilde kablo cekilecek yani degisen hic bisi olmucak. Hoparlorlerden eger bas disinda memnunsaniz sisteme once ampli ve subwoofer ekleriz. Daha sonrada eger araci degisip degismeme durumunuza gorede sistemin on hoparlorlerini mid takimi ile degisiriz. Sizin icinde gayet tatminkar bir sistem olur.

Edit. Koltuk altinda yer varsa ampli oraya konumlandirilabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest23232345 -- 23 Kasım 2014; 1:28:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.