Şimdi Ara

SES SİSTEMİNDE ZEMİN ÖNEMLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Benim woofeer tahta zemin üzerinde duruyor. Ses boğuk gibi geliyor. Beton üzerinde nasıl olur? Yani kısacası woofeerin altındaki zemin ses için önemli mi?

• woofer marka model nedir

quote:

Orjinalden alıntı: Edebiyatci_15

Arkadaşlar merhaba. Benim woofeer tahta zemin üzerinde duruyor. Ses boğuk gibi geliyor. Beton üzerinde nasıl olur? Yani kısacası woofeerin altındaki zemin ses için önemli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratTURAN1977 -- 13 Temmuz 2008; 14:03:58 >

• Sub un sadece yere temas etmesi daha iyi olacaktır. Altına herhangi bir şey koymanız önerilmez. Tabi bazı arkadaşlar alt kattaki komşularına daha az ses gitmesi içn mermer tahta vb. şeyler koyabiliyorlar ; ama yinede hiç bir şey koymamak ve de subu evin köşesine hava daleği açık şekilde konumlandırmak daha iyi olacaktır.
  • her subwoofer köşelerde iyi sonuç vermeyebilir
    üstelik sürücüsü altta olan subwoofer'lar için zemine mermer konulması sesi iyileştirir
    hatta subwooferin üstüne bile ağır nesne konulabilir
    eğer yer sert bir zeminse tabi ki gerek kalmaz

soruyu soran arkadaş woofer demiş
    acaba subwoofer mı demek istedi yoksa gerçekten woofer mı
  • sesin boğuk gelmesi sistem ile alakalı bass sesleri azalt woofer yeri ile ilgili bilgi mevcut woofer zeminde ve sabit ise sorun yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

woofer marka model nedir

quote:

Orjinalden alıntı: Edebiyatci_15

Arkadaşlar merhaba. Benim woofeer tahta zemin üzerinde duruyor. Ses boğuk gibi geliyor. Beton üzerinde nasıl olur? Yani kısacası woofeerin altındaki zemin ses için önemli mi?

Alet creative g500

• önemli tabiki denildiği gibi aşağı bakıyorsa ise mermer güzel sonuç verir zemine göre değişik sonuçlar gösteriyor mesela aşağı bakan subwooferde altına mdf koyup mdf yide zeminden yükseltip altında boşluk bırakınca sonuç farklı oluyo yada mdf yere direk temas edincede önemli ama yanda olan için yere temas etsin altına birşey koymaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamo99 -- 13 Temmuz 2008; 14:48:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: AKREPmt.

her subwoofer köşelerde iyi sonuç vermeyebilir
    üstelik sürücüsü altta olan subwoofer'lar için zemine mermer konulması sesi iyileştirir
    hatta subwooferin üstüne bile ağır nesne konulabilir
    eğer yer sert bir zeminse tabi ki gerek kalmaz

soruyu soran arkadaş woofer demiş
    acaba subwoofer mı demek istedi yoksa gerçekten woofer mı

5+1 in subwoofer ı oluyor işte yanlış yazdım sanırım

• Yüzey akustiği etkiler tabiki. Taş zeminde daha uğultulu (resonans yapıcak şekilde) ses çıkarken tahta da daha net ses elde edilir... Ama arkadaşların da söylediği gibi sub-wooferın zemine iyi oturtulmuş olması ve odada iyi konumlandırılmış olması şart.
  • z5500 ün sub ını 10 metrekare odadan 20 metrekare odaya taşısak performans artışı sağlanır mı büyük derecede:?
  • alan arttıkça ses daha az gelir sana ama odanın şekli eşyaların yerleride önemli bakarsın sana orda daha fazla ses gelir oturduğun yere
  • Benim sub bilgisayar masasının altında duruyor. Odamda şimdilik yer yok. Hava deliklerinin önünde taş çatlasa 20 cm boşluk var. Önü tamamen boş olsa daha iyi olur dimi
  • hava boşluğu ne port mu diyorsunuz öyleyse yater o boşluk ona 20 cm varsa tabi woofer bakıyorsa farkeder zemin gibi olur
  • subwoofer ın altının sert olması gerekiyo mümkünse evde halının veya yumuşak şeylerin üstüne koymamaya dikkat edilmeli...
  • Walla benimkisinin altı bildiğiniz tahtadan kaplama var. Ama eskidiği için biraz kabardı gibi. Bunun da sesi emdiğini düşünüyorum.
  • Bence masanın altında durması tamamı ile yanlış eğer uğultunun olmamasını istiyorsanız masanın altından çıkartmalısınız.
  • hiç belli olmuyor o uğultu masanın altında megaworksu geçen dolap gibi neredeyse kapalı bir masanın altında dinledim sonuç çok şaşırtıcı masa çalışma massası gibi yerden yüksek altı boş sonuç inanılmaz woofer sonuna kadar kısık ve verdiği bass akıl dışı çok tatlı olmuş ne var burda diye baktım çok farklı ve çok güzel bir sesi vardı uğultuda yok olmuştu yumuşak ve dolgun baslar ve ses kartı onboard daha xtrememusic ile nasıl olur orada düşünmek bile istemiyorum sonuçlar çok farklı olabilir odada koyabileceğiniz yerleri tek tek denemek lazım
  • Evet sonuç odadan odaya değişir En iyisi kendime yer ayarlamaya çalışayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.