Şimdi Ara

Ses sisteminin Netflix de çalışmama hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, evime Philips hts 9800w 6.1 ev sinema sistemi kurdum. Ses sistemi tv modunda çalışıyor yani örneğin X TV yi izlerken ses sistemden geliyor. televizyonun içinden netflix uygulamasına girdiğimde ses, ses sisteminden değil tv hoparlöründen gelmeye başlıyor. Tv ye bağladığım kablolar hdmi, scart ve 2 tane jak gibi kırmızı ve beyaz kablo. Sistemi kitapçığa göre sorunsuz bağladım.. konuyu vestele ilettiğimde sorunun netflixden kaynaklı olduğunu, Netflix dts sistemini desteklemeyebileceğini söylediler. Netflixi teyit için aradım dts sistemini destekliyor musunuz diye sordum, desteklemediklerini söylediler. Netflix bu dts yi desteklemiyorsa 5.1 sesi nasıl ve hangi cihazlarda kullanılıyor. Ben nasıl kullanabilirim.
    Teşekkürler. Ses sisteminin Netflix de çalışmama hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzcan57 -- 19 Mart 2019; 20:26:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende Apple Tv 3. nesil var. Ses sistemim Logitech Z5500. Gayet normal ses geliyor. Tv'nin sesini kapatıyorum ve sesi hoparlörden alıyorum. 2. el bir Apple TV 3. nesil bakabilirsiniz.
  • Ses sisteminiz HDMI ARC desteklemiyor.
    HDMI sadece çıkışı var.
    Dijital koaksiyel girişi var.

Sanıyorum ses sisteminiz TV'den sesi sadece analog bağlantıdan (L/R RCA veya SCART) alıyor.
    Bu şekilde 5.1 alamazsınız.

Not: Vestel destek hattına güvenmeyin. Daima hatalı bilgi verir.
  • Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Peki nasıl alabilirim bu sistemle 5.1 sesi?

• quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Bende Apple Tv 3. nesil var. Ses sistemim Logitech Z5500. Gayet normal ses geliyor. Tv'nin sesini kapatıyorum ve sesi hoparlörden alıyorum. 2. el bir Apple TV 3. nesil bakabilirsiniz.
    Apple tv hangi vazifeyi görecek, tv ve sistem arasına mı bağlanıcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzcan57

Peki nasıl alabilirim bu sistemle 5.1 sesi?
    Bu ses sistemi ile TV'den 5.1 ses almanızın tek yolu TV'nin ses sistemine koaksiyel ile bağlantı yapılmasıdır.
    Ancak TV'lerin %99.99'unda koaksiyel çıkış olmadığından bu bir çözüm değil.
    Bu ses sistemi ile TV'den 5.1 ses alamazsınız.

Öncelikle sorun Netflix değil. Netflix DTS de verse, Dolby Digital da verse bunu ses sisteminize aktaramıyorsunuz. Zira TV'nizin dijital ses çıkışı yok. Ama Netflix'i stereo olarak ses sisteminden alabilirsiniz. Bunu sağlamak için TV'nizin ses ayarlarına girip DTS ve Dolby Digital sesleri pass-through yapmayıp stereo down-mix yapmasını sağlamaktır.

Henüz TV kanallarında bildiğim kadarı ile sıkıştırılmamış DTS HD Master Audio ve Dolby True HD ses yok.
    Ancak TV'nizin media player'ı varsa artık download edilen video dosyalarının neredeyse tamamının sesi bu kodeklerde...
    Ses sisteminiz bu kodekleri de desteklemediğinden pek geleceğe yönelik bir ses sistemi değil.

Netflix'i almak için TV'nin kendi içindeki yazılım yerine Apple TV veya Roku türü harici bir cihaz kullanmanızın da size bir yararı yok. Zira ses sisteminizin HDMI girişi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Bu ses sistemi ile TV'den 5.1 ses almanızın tek yolu TV'nin ses sistemine koaksiyel ile bağlantı yapılmasıdır.
    Ancak TV'lerin %99.99'unda koaksiyel çıkış olmadığından bu bir çözüm değil.
    Bu ses sistemi ile TV'den 5.1 ses alamazsınız.

Öncelikle sorun Netflix değil. Netflix DTS de verse, Dolby Digital da verse bunu ses sisteminize aktaramıyorsunuz. Zira TV'nizin dijital ses çıkışı yok. Ama Netflix'i stereo olarak ses sisteminden alabilirsiniz. Bunu sağlamak için TV'nizin ses ayarlarına girip DTS ve Dolby Digital sesleri pass-through yapmayıp stereo down-mix yapmasını sağlamaktır.

Henüz TV kanallarında bildiğim kadarı ile sıkıştırılmamış DTS HD Master Audio ve Dolby True HD ses yok.
    Ancak TV'nizin media player'ı varsa artık download edilen video dosyalarının neredeyse tamamının sesi bu kodeklerde...
    Ses sisteminiz bu kodekleri de desteklemediğinden pek geleceğe yönelik bir ses sistemi değil.

Netflix'i almak için TV'nin kendi içindeki yazılım yerine Apple TV veya Roku türü harici bir cihaz kullanmanızın da size bir yararı yok. Zira ses sisteminizin HDMI girişi yok.

Alıntıları Göster
    Biraz anladım, özetle dediğiniz gibi geleceğe yönelik bir sistem değil. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Sanırım sadece sistemin dvd player ından dvd oynatırsam 6.1 surround ses alabilirim gibi. Uygun bir fiyata satayım o zaman bunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oguzcan57 O kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru. Eğer bu ses sistemine bağlayabileceğiniz koaksiyel çıkışı olan bir media player kullanırsanız Dolby Digital ve DTS içeriği oynatabilirsiniz. Ama dediğim gibi bunların da modası geçmeye başladı. Artık DTS HD Master Audio ve Dolby True HD geçerli olmaya başladı.

Ses sisteminizin dikkatimi çeken oldukça olumlu iki özelliği var.
    SACD yani Super Audio CD çalabiliyor. Benim naçiz görüşüme göre SACD en kaliteli ses veren dijital formattır. Ama ülkemizde SACD disk bulunmuyor o başka...
    Neodimyum Şerit Tweeter'ı var. Şerit/ribbon tweeter'lar verdikleri temiz tiz sesler ile tanınır. Ancak zorlanmamaları gerekir.
    Bunlar güzel şeyler...
    Satış ilanınızda bu özellikleri vurgulayabilirsiniz. :)
    Tv’nin optik çıkışından gelen sesi ses sistemindeki koaksiyel girişe çeviren şöyle bir cihaz var. Fiyatı uygunsa denenebilir

http://www.tayfelektronik.com/index.php/optik-coaxial-cevirici-24-bit-192-khz/
    m.n11.com
    Optik İn To Coaxial Out Ses Çevirici Converter - n11.com
    https://m.n11.com/optik-in-to-coaxial-out-ses-cevirici-converter-P320417527

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Dediğiniz doğru. Eğer bu ses sistemine bağlayabileceğiniz koaksiyel çıkışı olan bir media player kullanırsanız Dolby Digital ve DTS içeriği oynatabilirsiniz. Ama dediğim gibi bunların da modası geçmeye başladı. Artık DTS HD Master Audio ve Dolby True HD geçerli olmaya başladı.

Ses sisteminizin dikkatimi çeken oldukça olumlu iki özelliği var.
    SACD yani Super Audio CD çalabiliyor. Benim naçiz görüşüme göre SACD en kaliteli ses veren dijital formattır. Ama ülkemizde SACD disk bulunmuyor o başka...
    Neodimyum Şerit Tweeter'ı var. Şerit/ribbon tweeter'lar verdikleri temiz tiz sesler ile tanınır. Ancak zorlanmamaları gerekir.
    Bunlar güzel şeyler...
    Satış ilanınızda bu özellikleri vurgulayabilirsiniz. :)
    Abi konuyu sen biliyorsun sana zahmet bir daha bakabilir misin. Tv nin arkasını ve ses sisteminin çıkış resmini atıyorum. Mutabık olacak mıyız son konuştuklarımızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzcan57 -- 22 Mart 2019; 1:23:23 >

• Ses sisteminin Netflix de çalışmama hatası

TV menülerindeki seçenekler farklı TV'lerde farklı davranış gösterdiği için kesin bir şey söylemek değil.
    Ses modu - kulaklık/ses çıkışı - sayısal çıkış ayarlarında farklı seçenekler denemenizi öneririm.

Ses seçeneklerinizde DTS var, Dolby Digital yok. Acaba asıl sorun burada mı... Acaba TV Dolby Digital desteklemiyor ve çözemiyor mu?

TV'nizin optik çıkışı olduğu görünüyor. TV'nizin optik çıkışından Dolby Digital'ı en azından pass-through yapması halinde Turuncu55 arkadaşımızın önerdiği şekilde bir koaksiyel-optik çevirici kullanılabilir. Ancak Aliexpress'de böyle bir çevirici göremedim. Mevcut çeviriciler aynı zamanda DAC ve stereo L/R RCA çıkış veriyor. Buna ihtiyaç yok. Profesyonel seviyede çeviriciler var, onlar da çok pahalı. Bunların göreceli olarak uygun fiyatlısı bile çok pahalı. Mesela:
    www.egerate-store.com
    GERATECH EGE-CT-2 - Coaxial/Toslink Audio Converter - EgeRate Elektronik Mühendislik ve Ticaret Ltd. Şti.
    http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,3787,OdesisMc,2357

Şunu da unutmamak lazım: uygun fiyatlı böyle bir optik-koaksiyel çevirici bulsanız ve istediğiniz gibi Dolby Digital sinyal iletilse dahi yararı sınırlı olacaktır. Zira s/pdif protokolü (koaksiyel ve optik giriş-çıkışlar) daha önce bahsettiğim gibi DTS HD Master Audio ve Dolby True HD formatlarını desteklemez. Amacınız sadece Netflix ve Digiturk kanallarından Dolby Digital ses almak ise mesele yok. Bilmiyorum internetten film indiriyor musunuz (Bluray iso veya mkv), artık tüm filmler bu formatları destekliyor. TV'nizin veya harici bir media player ile bu tür filmler izlemek isterseniz ses gelmez. Zira ses sisteminizin hdmi çıkışı var ama girişi yok. Tek dijital girişi koaksiyel...

Öncelikle ilk fotoda en altta bulunan sayısal çıkışta hangi seçenekler mevcut? Eğer raw, passthrough vs gibi seçenekler varsa tv'niz dolby yada dts sesleri hiç ellemeden ses sistemine aktarabilir demektir. Mümkünse orada hangi seçeneklerin olduğunu da yazar mısınız yada bir foto atabilir misiniz?
    Çünkü bu 5.1 ses almanız için en kritik nokta.

Eğer bu seçenekler mevcutsa daha önce linkini verdiğim optikten koaksiyele dönüştürücü işinizi görecektir. Hatta denemek için n11'den ürünü siapriş edin çalışmazsa yada memnun kalmazsanız 14 gün içinde iade edebilirsiniz.

Bunun dışında kurşun beyin bahsettiği DTS-HD yada Dolby True HD ses formatları aynı zamanda DTS yada Dolby core denilen ana ses dosyasına da sahiptir. Yani dolby yada DTS ses dosyası ilk ana katman olarak bulunur. Sonraki HD sesler ise ek bir dosya yada katman olarak bulunuyor. Eğer ses sistemi DTS-HD vs destekliyse o ek dosyayı da okuyor ve sesi öyle verir. Ama sizin sistemde zaten düz DTS yada DTS HD vs de olsa çok fark etmeyecektir. O yüzden ya 100 TL gibi bir ek maliyetle mevcut sistemi kullanacaksınız yada herşey olsun vs derseniz de AVR'li ev sinema sistemlerine bakacaksınız. O da min 3-5 bin lira demek.

O yüzden ilk etapta tv'nin sayısal çıkış seçeneklerinin ne olduğuna bakıp ona göre dediğim optik-koaksiyel çeviriciyi edinmek en doğru yol olacaktır.

Ayrıca daha ucuz alternatifler olarak Aliexpress'te alttaki ürünler mevcut.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ben eskiden kullandığım, hdmi desteklemeyen Pioneer VSX-D2011 Av receiver dosyada 2. bir track yoksa DTS HD Master Audio ve Dolby True HD'de hiç ses vermediğini hatırlıyorum. Ancak yanlış hatırlıyor da olabilirim.

Verdiğiniz link'lerdeki optik/koaks çeviricilerin fiyatları çok uygun. Denemeye değer.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Sadece PCM ve SIKIŞTIRILMIŞ seçenekleri var. Ayrıca kursun bey ve size adeta kendi sisteminiz gibi ilginizden, araştırmanızdan ve önerilerinizden ötürü minnettarım. Çok teşekkür ediyorum.
    Önemli değil zaten forumlar bunun için var

Bu arada sıkıştırılmış dediği acaba 5.1 aktarım yapabiliyor mu? Emin olmak için n11’den linkini verdiğim cihazı alıp deneyebilirsiniz
    Olmazsa 14 gün içerisinde iade şansınız var ama ürünün paketini vs atmayın ki olmaması durumunda geri iade edebilesiniz.

• quote:

Apple tv hangi vazifeyi görecek, tv ve sistem arasına mı bağlanıcak.
    Apple tv'yi Televizyona bağlıyorsunuz. Apple Tv'nin dijital ses çıkışı da var. MEdya oynatıcı olarak düşünün, DVD Player gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Apple tv'yi Televizyona bağlıyorsunuz. Apple Tv'nin dijital ses çıkışı da var. MEdya oynatıcı olarak düşünün, DVD Player gibi.

Alıntıları Göster
    Apple TV'nin koaksiyel dijital ses çıkışı vardır?
  • quote:

Sadece PCM ve SIKIŞTIRILMIŞ seçenekleri var. Ayrıca kursun bey ve size adeta kendi sisteminiz gibi ilginizden, araştırmanızdan ve önerilerinizden ötürü minnettarım. Çok teşekkür ediyorum.
    Merhaba arkadaşım netflix de dts ses yok dobly dıgıtal ses mevcut tv nin tarayıcısından bu sesi almanız mümkün değil pc den uygulamadan bu sesi alabilirsiniz bağlantıya gelince ypbr kablosuyla ya da hdmi yle ses alıcaksınız alabiliyorsanız optic kabloyla digital ses alırsınız.. tv dıgıtal sesi passthrout eder işlemeden ses sistemine gönderir. Hiç bir şey yapamadınız diyelim sistemi pc niz varsa ona 2.1 olarak bağlayın netflix de 2.1 ses bile farkediyor.. kolay gelsin..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baktım olmuyor, evde de pek yer yoktu ekstra masrafa da girmek istemiyince sistemi sattım. Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Elimde sistem olmasada en azından yeni bir sistem almaya karar verirken lazım olacak bilgiler edindim. Tekrardan çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.