benim derdime çözüm bulursanız çok mutlu olucam. ps3'üm hdmi ile ses sistemine, oradan da yine hdmi ile lcd'ye bağlı. ayrıca ben de phillips'in kablosuz dolby digital kulaklığı da var. kulaklığın optik çıkışı yok. ya kırmızı beyaz kablolarla stereo ses alıcaksınız veya digital coaxial kablo alıcaksınız. ben de gittim koaksiyel kablo aldım. şimdi sorunum şu; ps3'teki sesi almam için nasıl bir bağlantı kurmam gerekiyor? kulaklığın alıcısının digital in çıkışına mı yoksa out çıkışına mı takmalıyım kablonun bir ucunu. diğer ucunu da ses sisteminde hangi çıkışa takmalıyım? digital coaxial çıkışlar arasında hdmi çıkışlardan herhangi birinin sesini alabileceğim bir bağlantı bulamadım ben. keza, ps3, bluray, digiturk ve popcorn hour hepsi ses sisteminin ayrı hdmi çıkışlarına bağlı ve ses sisteminden tek bir hdmi kablo üzerinden tv'ye ortak bağlantı var. yani ses sistemini de açık tutmak zorundayım digiturk izlerken bile. korkum şu ki; bu kabloyu boşuna aldım ve bu şekilde bi çözümü yok eğer yolu varsa bu coaxiel çıkışla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim...
Konuyu açtığınız ilk mesaja edit (düzelt) derseniz mesajınızın hemen üzerinde konu başlığınıda göreceksiniz. Oradan konu başlığını revize edebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: arcomp
konu başlığı değiştirmem mümkünmü bilen arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
quote:
şunuda ekleyeyim tv içinde line in varmı birde onabak.varsa sesi oradan girebilirsin
Akşam hallettim olayı, artık PC m deki herşeyi LCD de izleyip ses siteminden de sesi alabiliyorum. LCD ye S-video ile sese de kulaklık kablosuyla gittim. Benim için yeterli şu anda. Eyvallah.
quote:
quote:
şimdiye kadar önerilen; stereo seste digital giriş/çıkış kullanılmamalı idi zaten üst model bir çok cd çalarda ve ampli de digital giriş/çıkış yok ama siz şimdi böyle söyleyince biraz tuhaf oldu optik veya coax yerine kaliteli rca kablo kullanılsada yine verim düşer mi illa digital aktarım şart mı her iki şekilde de analog>digital veya digital>analog çevrimlerinde veri kaybı olmayacak mı
mümkünse digital link yapın.mümkün değilse rca kablo ile idare etmek zorundayız.kablo kaliteli ise kayıp önemsenmeyecek kadar az olabilir.ve konnektörler mümkün olduğunca cıkı olmalıdır.
Siz bu öneriyi ciddiye almayın. Kaliteli unbalance kablo kullanın(Rca) hiçbir problem yaşamazsınız. Mümkünse balance giriş çıkışınız varsa bunu kullanmanız öncelikli tercihtir. Arkadaşımız ne cd player ın ne olduğunu ne amfinin ne olduğunu, ne kullanılan kablonun ne olduğunu bilmeden, kendince şunu kullanın diyor. Ayrıca hayatımda hiçbir stereo sistemde cd player ile amfinin optik veya koaksiyel kablo ile bağlandığını görmedim, duymadım.
Sayın Arcomp verdiğiniz örnkelemelerde doğruluk payı olabilecek önermeleriniz olsada belirli seviyede bir sistem veya komponent bütünlüğü içinde öneride bulunmadığınız için verdiğiniz bilgilerde havada kalıyor. Şüphesizki çok kanallı bir ses kaynağını dijital olarak bağlamanın getirdiği konvansiyonel kolaylıklar bile bu tür bir bağlantıyı tercih ettirecektir. Ancak bir öneri yapıyorsanız bunu ne tür bir sistem, kaynak için yaptığınızı belirtmeniz yerinde olacak.
Bir kaydın nasıl yapıldığı ile nasıl dinlenmesi gerektiği arasında hiçbir ilişki yoktur. Bir kayıt analog yapılabilir, dijital olarak işlenebilir. CD, DVD, Blue Ray yada genel anlamda CD Medya üzerine işlenen bilgiler zaten dijital olarak bu medyaların üzerine kodlanmak zorundadır zira bu medyalara 0 ve 1 data olarak bu bilgileri basarsınız. Bu datalar dac lar aracılığı ile analog hale çevrilir ve dinlenir. Bu digital datanın analog a çevrilmesi bu çevrilen sesin hoparlörlere kadar ulaştırılması sırasında oluşan kayıp, jitter, kablolalama gibi konular High End cihaz sahiplerinin derdidir. Çünkü ancak bu sistemlerin çözünürlüklerin bu cihaz, kablo, dac, transport, clock vs. lerde yapılacak iyileştirmelerin farkı anlaşılabilir düzeyde olmaktadır. Ayrıca çok High End sistem gördüm, kullandım ve kullanıyorum, spdif giriş çıkış kullanan hatta bir çoğunda olan görmedim.
Pikap alırken, MM yada MC olması mutlaka önemlidir. Ancak bundan önce karar vermeniz çok daha önemli şeyler vardır. Direct drive, Belt drive, kol, kafa pre amfi vs. vs. Benden size tavsiye ben MC kafalı bir pikap buluyim onu alırım yerine pikabın daha önemli komponentlerine öncelik tanıyın. Siz bunları biliyor yada bilmiyorsunuz diye yazmıyorum ama sizin yazdığınızı okuyan bir arkadaş belkide gidip sadece MC diye ihtiyacı olmayan yada kötü bir pikap alacak. Yazdıklarınıza dikkat edin derken bunu kastediyorum. Polemik yaratmak niyetinde bende değilim.
Bu açmış olduğunuz konularda onlarca sayfa yazı yazmak mümkün. Yazdıklarınızı ve verdiğiniz tavsiyeleri koşullar ile kısıtlamanız hem daha profesyonel hemde daha az hataya ve yanlış anlaşılmaya yer verir olacaktır diye düşünüyorum. Paylaşımlarınıza devam etmeniz dileğiyle.
benim şöyle bi sorum olacak dts olayına merak sardım creative sbs 580 5.1 ses sistemi aldım. bunu bilgisayara bağlıyarak ve ordan da dts albümleri ve hd filmleri izlemek istiyorum. öncelikle creative sbs 580 dts uyumlu mu? baktım ama herhangi bişey göremedim uyumluysa ne yapmam gerek (pc için)?
elinizdeki ses sisteminiz dd ve dts ses codeclerini çözmez analog bir sistemdir dıgıtal girişleri yok
quote:
ses sistemim Sony DA5300ES. evet kulaklığımın bir transmitter'i var ve orada digital IN girişine takıcam, tamam orayı hallettik peki ben diğer cihazlardaki sesi nasıl alıcam? mesela ps3te optik çıkış var, kulaklıkta coaxial. zaten bütün cihazlar ses sistemine bağlı, oradan tv'ye gidiyor. yani benim derdim kulaklığı ses sistemine bağlayıp ordaki tek bağlantı ile bütün cihazlardan gerçek dolby ses alabilmek.
ozaman yapacağın şu.bahsettiğin cihazda coax çıkış yok.sadec optik çıkış var.optical to coax converter kullanarak bu işi çözebilirsin diye düşünüyorum.resmide altta cihazı inceleye bileceğin link altta. http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=29293&C=SO&U=strat15
bu ses sistemi nasıldır benim işimi görürmü acaba cevaplarsanız sevinirim
2 gün önce Samsung LED TV UE55B7000 aldım. Conax Modül ile Teledünya'yı receiver olmadan kullanacağım. Dolayısıyla tek kumanda ile herşeyi yapmak istiyorum. 500TL civarında bir ses sistemi arıyorum. AnyNet+ özelliği olan bir ses sistemi tercih etmem gerekiyor sanırım. SAMSUNG HT-TX35T modeline baktım. Forumda SAMSUNG HT-TX35T modeli hakkında olumsuz şeyler okudum. Bu modeli kullanıp memnun olan var mı? Buna alternatif olarak önerebileceğiniz ses sistemleri var mı? Ancak tek kumandadan yönetmek istediğimden sanıyorum sadece Samsung mu almam gerekiyor? Bir de bu modeldeki gibi 4 adet yüksek hoparlörleri olmasını istiyorum. Bir de Kablosuz Bağlantıya Hazır ne demek? Hoparlörleri kablosuz mu bağlayabiliyoruz? Bunun için ekstra bir aparat mı gerekiyor?
HAYATTA EN BÜYÜK EĞLENCE BAŞKASININ YAPAMAZSIN DEDİĞİNİ YAPMAKTIR. Bu yorumuna katılıyorum ve Bundan çok zevk alıyorum
Arkadaşlar, Cumartesi günü Ümraniye MediaMarkt'ta Samsung TZ225 modelini gördüm, kutu ile birlikte wireless host ve adaptörünü de veriyorlar. Sadece wireless hostun fiyatı 250 TL imiş. Arka hoparlörleri kablosuz sisteme dahil edebiliyorsun. Fiyatı 899 TL idi. Ancak forumda bu ses sisteminin tiz seslerinin berbat olduğu ile ilgili olumsuz yorumlar yapanlar vardı. Benim televizyonum Samsung UE55B7000 ve AnyNet+ özelliği olan bir ses sistemi almak istiyorum. Çok abartılı bir beklentim yok, bu konuda öneriniz var mı? Yoksa AnyNet+ özelliğini boşver, çok daha ucuza çok daha performanslı ses sistemi var mı dersiniz?
Arkadaslar Merhaba, Ev sinema sistemimle ilgili soyle bi sorunum var:
DTS HD Blueray actigimda center dan ses alamiyorum.
sistemim su sekilde: Denon AVR 1910 ve buna HDMI ile bagli bir PS3. Blueray player olarak PS3 kullaniyorum. Hoparlorlerim ise TSi 500 frontlar, TSi300 surroundlar ve CS20 center. Hepsi Polk Audio.
Yardimci olabilicek arkadaslardan rica ediyorum.
Simdiden tesekkurler.
arkadaşım bence sistemin için şu test sırasını işle.ama önce diğer kayıtlarda ses varmı ona bak.ve sisteminde centre kapalı konumdada olabilir. 1-centre hoparlör sağlammı?---bunu basitce bir kalem pille deneyebilirsin.hoparlör uçlarına kalam pilin uçlarına dokundurup bıraktığında ses gelecektir.ses gelmiyorsa ya kablon kopuk yada kabin bozuktur. 2-çıkış katın sağlanmı başka kanalı bağlayarak dene. 3-centre kanal ses seviyen açıkmı. bunları kontrol et.sonra tekrar görüşelim.ayrıca kullandığın test materyalinin centre kanalında kayıt olup olmadığını başka sistemde dene.
quote:
arkadaşım bence sistemin için şu test sırasını işle.ama önce diğer kayıtlarda ses varmı ona bak.ve sisteminde centre kapalı konumdada olabilir. 1-centre hoparlör sağlammı?---bunu basitce bir kalem pille deneyebilirsin.hoparlör uçlarına kalam pilin uçlarına dokundurup bıraktığında ses gelecektir.ses gelmiyorsa ya kablon kopuk yada kabin bozuktur. 2-çıkış katın sağlanmı başka kanalı bağlayarak dene. 3-centre kanal ses seviyen açıkmı. bunları kontrol et.sonra tekrar görüşelim.ayrıca kullandığın test materyalinin centre kanalında kayıt olup olmadığını başka sistemde dene.
Merhaba Oncelikle center saglam. Ayni ps3 ve baska kaynaklarla(baska blueray, dvd) center dahil duzgun sorround ses alabiliyorum. Fakat sadece DTS HD konusunda sikintim var. Ne yazikki test materyali deneyecek baska bi sistem olanagim yok su an icin fakat eger bu sorun DTS HD ile ilgili genel bi sorun olsaydi yerli yabanci foumlarda ksin bununla ilgili bisey bulabilirdim. Su an icin PS3 audio output opsiyonlarindan supheleniyorum.
Lutfen yardim.
Ustad kolay gelsin benim sorum; internetten bilgisayara (hdmi cikisi olmayan) indirdigim filmleri en verimli sekilde ses alarak izlemek istiyorum! Tv: lg pg6000 plasma, ses: lg ht 904ta bilgisayari rgb ile tvye bagli tutuyorum ve ses sistemini bilgisayara baglarken laptop ve desktop ikisinide kullanmak icin optik cikisi olan usb ses karti ariyorum ( sanirim bilgisayardan en iyi ses perfonmansi bu sekilde alabilirim?) {Halihazirda desktopta creative sb live 5.1 ses karti var arkasinda yesil kahverengi ve siyah ses cikislari olan (bu isimi gorur mu?)} 1. Eger dusuncem dogru ise en ucuza en iyi onereceginiz usb optik cikisli ses karti nedir? Benim bulduklarim: Bir arkadasin tavsiyesi s-link 7.1 usb ses kartidir fiyati45 lira cok uygun! Bide creative surround 5.1 usb ses karti var fiyati170tl 2. Teledunya recieveri hdmi ile tvye bagli ses sisteminin optik girisine baglantiyi tvnin arkasindaki optik cikidtan mi yapmak mantikli yoksa recieverin arkasindaki optik cikistan baglamak mi mantikli ve neden ? tesekkurler
Arkadaşlar,
Samsung LED TV UE55B7000 + Neotion Conax Modül + Teledünya kullanıyorum. Televizyona uygun bir ses sistemi almak istiyorum. Vatan Bilgisayar'da Samsung TZ225 modeli kampanyada. Ancak bu ses sistemini veya buna benzer bir ses sistemini aldığımda sadece DVD player üzerinden izlediğim filmlerin sesini mi kolonlardan duyabiliyorum? Normal televizyon kanallarını da ses sisteminden dinlemek istediğimde yanlış bilmiyorsam DVD player ile televizyon arasındaki HDMI kablosu bu işi görmüyor, optik kablo kullanmam mı gerekiyor? Bir de bazı kanallarda seste problem yaşandığını okudum. Bu işi problemsiz şekilde nasıl halledebilirim? TZ225 modeli dışında önerebileceğiniz bir sistem var mı?
çok güzel bir iş yapmıssınız tebrikler
Sony HT-DDWG800 konusunda ne dersiniz?
Bu modelle Samsung TZ225 modelini kıyasladığımda Samsung çok ezik kalıyor. Bu sistem profesyonel. Performans farkı inanılmazmış.
Bu sistem yeni nesil ses codeclerini çözmez, upconverison ya yoktu ya kısıtlıydı araştırın. Verdiği çevresel ses fiyatından daha iyi diye düşünüyorum. Ancak bu sistemde, orjinalinde kullanılan hoparlör gereği, ancak 2.1 stereo dinleyebilirsiniz. İleride alacağınız daha iyi forntları bu amfi ile kullanırım diye düşünüyorsanız subwoofer kullanmaya mecbur olduğunuzu bilin. Bu saydığım eksiklikler sizin ihtiyaçlarınız değilse önemli değil. Ayrıca fiyat ve verdiği çevresel sesin iyi olduğunu söyleyebilirim.
kullanan birisi olarak sinemada gayet başarılı genel ses ve malzeme kalitesi oldukça ii hatta çoğu compakt 5.1 lere göre donanımsal avantajlarıda çok kısaca böyle özetleyebilirim
sn altanpsx da diğer görülmesi gereken taraflarınıda özetlemiş f/p olarak çekinilmeden alınabilinecek bir cihazdır