Şimdi Ara

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
14.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    next8000xcamplus uydu cihazım var ve tosh 37 xv lcd tv arasında scart-scart bağlantım var. bu bağlantıda ses cızırtıları oluyor. bunu tv sesini kısarak uydunun sesini açarak aşmaya çalışıyorum. ancak yeterli olmuyor. bazen ise görüntü netliğinde kayıplar çoğalıyor.
    şimdi ise bu sorunu nasıl aşabilirim? hangi kabloyu almalıyım? neler yapmalıyım?
  • BOTS AV 390 kullananız varmı, ses kalitesi nasıl ,birde toplam kac watt cıkış alabilirim

özellikleri

Müzik Çıkış Gücü 200W
    Ana Kanal Çıkışı 15W X 2 (4 Ohm)
    Cevap Frekansı 20Hz-20KHz ( ±3Db )
    Ton Kontrol Treble ±12Db (10KHz)
    Bass ±12Db (100Hz)
    Am-Fm Radyo -
    USB Kart USB
    SD Kart SD CARD
    Güç Gereksinimi AC 220/240V DC 12 V Giriş

müzik cıkış güçü 200w diyor ama altında ise 15w X 2 diyor ben bundan max ses kac watt alabilirim 200w mı yoksa 30 w lık bir güçmü alırım
  • hdmi kablo konusunda altın uçlu olması kaliteye mi görüntüye mi etkendir? altın olup olmaması dijital görüntüyü etkilermi? ayrıca monster hdmi konusunda ne düşünüyorsun?
    http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=3847

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya

hdmi konusunda bant genişliği nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 9 Kasım 2009; 23:35:40 >

• bir cd müziği analoga çevirmek gibi bir işlem olabilir mi
    diyelim ki var ve kayıpsız dinlemek için digital dinlemek lazım
    bunun için ne yapılmalı
    cd çalar analog, amfi analog ??
    siz digital derken neyi kastediyorsunuz
    kodlanmış ses mi yoksakaydedilen yapıyı mı
    madem her ses digital bu ADC ve DAC ler ne işe yarıyor

ve son cümledeki "decoderlerde dönüştürmek mantıklı" pek anlamadım
    diyelim ki bir cd çalarım ve amfim var ve cd müzik dinleyeceğim
    bu decoderi nereye koymalıyım

quote:

Orijinalden alıntı: arcomp

bir veriyi ses veya görüntü ne olursa olsun kaydedildiği gibi işlem yapılırsa dönüşümden kaynaklanan kayıplar minimuma iner.analog sesi digitale çevirip kaydedip tekrar digitali analoga çevirip okursanız.dönüşüm yapan cihazdaki sorunlar aynen kayda girerde ondan.günümüzde ister dvd.ister vcd isterse blueray deki ses kayıtları hep digitaldir.bu dönüşümü bunları okuyan cihazlarda analog sese dönüştürmek demek amplifikatör ve decoder cihazlarına taşınınçaya kadar gürültülere ve sesin öz niteliklerinin kaybaolmasına neden olacağından decoderlerde dönüştürmek daha mantıklı olur.

• quote:

bir veriyi ses veya görüntü ne olursa olsun kaydedildiği gibi işlem yapılırsa dönüşümden kaynaklanan kayıplar minimuma iner.analog sesi digitale çevirip kaydedip tekrar digitali analoga çevirip okursanız.dönüşüm yapan cihazdaki sorunlar aynen kayda girerde ondan.günümüzde ister dvd.ister vcd isterse blueray deki ses kayıtları hep digitaldir.bu dönüşümü bunları okuyan cihazlarda analog sese dönüştürmek demek amplifikatör ve decoder cihazlarına taşınınçaya kadar gürültülere ve sesin öz niteliklerinin kaybaolmasına neden olacağından decoderlerde dönüştürmek daha mantıklı olur.

Sevgili Arcomp,

Yazdıklarınız önemli oranda yanlış, eksik ve hatalı bilgiler içeriyor. Bir önceki mesajda Akrepmt atıflar yapmış, bu yüzden ayrıca belirtmedim.

Böyle bir başlık açarak insanları bilgilendirecek kadar bilgi birikimine sahip olduğunu iddia etmek çok ciddi bir olay, heleki hifi kadar engin bir konuda. Şu ana kadar yazdıklarınız malesef bu noktada kendinizi gördüğünüz yetkinlikte olmadığınızı gösteriyor. Bu forumdan çok kişi faydalanıyor, yanlış eksik ve hatalı bilgilendirme yapmamak her kullanıcının sorumluluğu olmalı. Bir kullanıcı olarak, sizden bu sorumluluğu taşıyacak olgunluk ve bilinçte davranmanızı rica ederim.

• arkadaşlar sorularınızı kısaca cevaplamaya çalışacağım.sondan başa doğru.eğer sorulan sorularda yanlış cevap verdiğimi düşünen arkadaş varsa banada doğruları öğretirse sevinirim.lakin kimsyle polimiğe girmek gibi bir lüksüm yok.fakat bilgiler paylaşıldıkça değer kazanaçağımızı unutmayalım.ayrıca ben geçimimi bu tür bilgilerle 20 yıldan beri sağladığıma göre birşey bildiğimi sanıyorum.aksi halde bir işyeri sahibi olamazdım.
  • quote:

bir cd müziği analoga çevirmek gibi bir işlem olabilir mi
    bunun için ne yapılmalı

bir cd sesini yani track bilgisi 1 bit linear convertör ile analoga çevrilmek sureti ile (seri iletişim protokolüne benzer) analog ses elde edilir.fakat cd ses bilgisi digital olduğu için bunu amplifikatördeki çevirici (decoderli cihazlar"spdif ve fiberoptik girişli cihazlar")ile çevrim yaplırsa arada analog sesi taşımak için kullandığımız(RCA veya TOS jaklı Kablo) üstüne binen gürültüler ve kablo empedaslarından dolayı ses kalitesinde düşmeler oluşabilir.bu yüzden dolayı kaynağı digital olan cihazları tercih etmelisiniz.

• soru:hdmi kablo konusunda altın uçlu olması kaliteye mi görüntüye mi etkendir? altın olup olmaması dijital görüntüyü etkilermi? ayrıca monster hdmi konusunda ne düşünüyorsun?

cevap:arkadaşlar HDMI kablo veya diğer kablolar soketlerdeki temas yüzeylerindeki oksidasyondan dolayı kabloların iletkenlik katsayıları değişmekte olup sinyal seviyesinin düşmesine daolayısıyla kalitenin azalmasına neden olur(digital ve analog veride birbirinden farklılıklar göstere bilir)bant genişliğine gelince dün HDMI ile ilgili linkte sorunuzun tam cevabı vardır.8 kanal ses verisi,192 Khz varan örnekleme frekansı ve görüntü içinse pixel başına 24 bit çözünürlük ile video band genişliği 25 MHZ ile 165 Mhz arasıbda değişmektedir.ilgili link aşağıdadır.lütfen inceleyiniz.
    http://pinouts.ru/Video/hdmi_pinout.shtml

• quote:

BOTS AV 390 kullananız varmı, ses kalitesi nasıl ,birde toplam kac watt cıkış alabilirim

özellikleri

Müzik Çıkış Gücü 200W
    Ana Kanal Çıkışı 15W X 2 (4 Ohm)
    Cevap Frekansı 20Hz-20KHz ( ±3Db )
    Ton Kontrol Treble ±12Db (10KHz)
    Bass ±12Db (100Hz)
    Am-Fm Radyo -
    USB Kart USB
    SD Kart SD CARD
    Güç Gereksinimi AC 220/240V DC 12 V Giriş

müzik cıkış güçü 200w diyor ama altında ise 15w X 2 diyor ben bundan max ses kac watt alabilirim 200w mı yoksa 30 w lık bir güçmü alırım

önemli olan RMS güçtür.müzik güçü değil.Müzik güçü dedikleri PMPO(Peak Maximum Power Output) dur.gerçek güç 2*15 W tır.tabiki cihazın içinde minimum 40 W güç kaynağı olması gerekir.Güç yoktan var edilemez.

• quote:

next8000xcamplus uydu cihazım var ve tosh 37 xv lcd tv arasında scart-scart bağlantım var. bu bağlantıda ses cızırtıları oluyor. bunu tv sesini kısarak uydunun sesini açarak aşmaya çalışıyorum. ancak yeterli olmuyor. bazen ise görüntü netliğinde kayıplar çoğalıyor.
    şimdi ise bu sorunu nasıl aşabilirim? hangi kabloyu almalıyım? neler yapmalıyım?

Digital Bağlama imkanın varsa kullan.önce HDMI tercih et.digital bağlayamıyorsan illede analog olacak diyorsan(RCA veya SCART) kablolarının tos jakları kaplamalı ve görüntü,ses kablolarını blendajı ve canlı uçlarının kalın olmasını sağla.blendaj kuvvetli olursa gürültün azalır.ve uydu alıcındaki dip gürültünün nedeni ,receiver içindeki digital to analog kanvertörün kalitesinin düşük olması ve besleme kağnağındaki gürültülerdir.digital bağladığın zaman zorunların hepsi çözülür.oyüzde digital bağlantıyı tercih edin.

• quote:

Şimdi başka bir soru.. dolby digital stereo (6 kanal olmayan) kaynaklı flim izlerkende arka hoparlördende sesler geliyor. Bu kendinden dolby Pro Logic II gibi bişimi oluyor nedir yani? Stereo da sadece 2 kanal çalışması gerekmezmi?

arkadaşım öncelikle decoderin simule edilmiş surround modunda olabilirmi ona bak.değilse kayıt 5.1 dir ondan arkadan ses gelebilir.
  • quote:

quote:

bir cd müziği analoga çevirmek gibi bir işlem olabilir mi
    bunun için ne yapılmalı

bir cd sesini yani track bilgisi 1 bit linear convertör ile analoga çevrilmek sureti ile (seri iletişim protokolüne benzer) analog ses elde edilir.fakat cd ses bilgisi digital olduğu için bunu amplifikatördeki çevirici (decoderli cihazlar"spdif ve fiberoptik girişli cihazlar")ile çevrim yaplırsa arada analog sesi taşımak için kullandığımız(RCA veya TOS jaklı Kablo) üstüne binen gürültüler ve kablo empedaslarından dolayı ses kalitesinde düşmeler oluşabilir.bu yüzden dolayı kaynağı digital olan cihazları tercih etmelisiniz.

Pikap kullanmayalım yani ?

• quote:

Pikap kullanmayalım yani ?

ha işte istediğim soru bu....Pikaptaki ses bilgisi tam analog bilgidir.plaktan ses olurken faklı okuyucular kullanılır.kristal (safir iğneli tercih edilir)tip olanı vardır ve birde bobinli olanı vardır.kristal olanında iğnenin titreşmesi ile kristal titreşerek analog olarak bir elektrik elde edersini bu bildiğimiz sestir.plak temiz ve iğne düzgünse sesiz lezzetine diyecek yoktur.digital ses yanında hikayedir.birde bobinli sistemler vardır.buda manyetik alan içindeki bobinin içinde iğne ile titreşen parça yardımıyla ses elde edilir(magnetik pikap) magnetik pikap ile kristalli sistem arasında empedans farkı vardır.Kristal 1Mohm civarı ,bobinli 1~10 Kohm civarındadır.sonsöz eğer temiz bir sistem bulunabiliyorsa kristalli pikap tercih nedenimdir.
  • Bir soru da benden. Benim panasonic scht-05 spaket sinema sistemim var. Bir süre kullandıktan sonra kendi dilinde f76 hatası veren sistemim pat diye kendini kapatır oldu. Birçok servis gezen sistem sürekli bişey yok denerek geri alındı. En sonunda ben elektrik kablosuna bakmayı akıl ettim ve soketlerin dibinde kararma gördüm. Kabloyu değiştirdim ve kapanma sorunum düzeldi. Ancak şimdi sorun tekrarladı ve kablo değişimi de fayda etmedi. Yetkili! panasonic servisleri bu sorunu çözemedi ve buna rağmen para almak istediler. Bu tarz güç problemleri sanırım sık görülüyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor?

Ürün bu:
    http://hemalhemsat.msn.com.tr/Shop/Auctions/AuctionDetails.aspx?AuctionId=1668747

• quote:

Bir soru da benden. Benim panasonic scht-05 spaket sinema sistemim var. Bir süre kullandıktan sonra kendi dilinde f76 hatası veren sistemim pat diye kendini kapatır oldu. Birçok servis gezen sistem sürekli bişey yok denerek geri alındı. En sonunda ben elektrik kablosuna bakmayı akıl ettim ve soketlerin dibinde kararma gördüm. Kabloyu değiştirdim ve kapanma sorunum düzeldi. Ancak şimdi sorun tekrarladı ve kablo değişimi de fayda etmedi. Yetkili! panasonic servisleri bu sorunu çözemedi ve buna rağmen para almak istediler. Bu tarz güç problemleri sanırım sık görülüyor. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor?

f76 hatasının teknik servis dökümanından bakmak gerekli.fakat power kablosunun soketinin dibinde kararma olması demek soketin plaketin lehim yüzünde ark olmuş demektir.bence soketi değiştir vede smps varsa cihazın içinde ondaki kondanstörlerde şişme olup olmadığına bak var ise ölçmeden değiştir.cünkü gidici olduğunu gösterir.ayrıca cihaza hiç yüksek voltaj girdimi bunuda belirtmemişsin.

• şimdi başlıktan rahatsız olmaya başladım.

quote:

Digital Bağlama imkanın varsa kullan.önce HDMI tercih et.digital bağlayamıyorsan illede analog olacak diyorsan(RCA veya SCART) kablolarının tos jakları kaplamalı ve görüntü,ses kablolarını blendajı ve canlı uçlarının kalın olmasını sağla.blendaj kuvvetli olursa gürültün azalır.ve uydu alıcındaki dip gürültünün nedeni ,receiver içindeki digital to analog kanvertörün kalitesinin düşük olması ve besleme kağnağındaki gürültülerdir.digital bağladığın zaman zorunların hepsi çözülür.oyüzde digital bağlantıyı tercih edin.

beklerdim ki receiver ile ekran arasında scart to scart RGB bağlantı olduğuna emin miyiz?
    ha tos ha scart aynı mantıkta sayılmaz.
    şöyle denmesi lazım ki insanların kafası karışmasın. scart içinde composite de var RGB de.
    RGB varken Scart kullanmayıp Composite mi kullanalım? scart içinde Y/C giriş vardır değerlendirelebilir.RCA konektore lütfen halk ağzıyla TOS demeyelim.kesinlikle kabul edilebilir bir şey değil. yine de insanlarımız bu. karışmayacağım. uydu receiverda ki besleme kalitesiz diyelim Dijital katlar temiz dc istemez mi? diyelim kalitesiz smps besleme ve gürültüsünü DAC'a aktarıyor. bu durum DAC ın kaliteli ya da kalitesiz olmasına dair önintiba vermez. olaslık ya da tecrübe dahilindedir.
    nerelere takıldım bilmiyorum sadece gözüme çarpanlar. açıkcası topiğin başlığını tekrar okuyunca kıl rahatsız olmaya başladım.insanlar burada yalan yanlış biliyor ya da yazıyor öyle mi? hiç anlamamışım.
    misal yazayım hepsi değil var bir kaç tane.

görüntü ve ses kaydedildiği işlem yapılırsa...

ne demek bu?
    alıcılar yani kullanıcı insanlara sunulan kayıtlarla stüdyodaki kayıtlar bir mi? stüdyoda ki pro ekipmanı mı alsınlar? yüzbinler verip aldılar diyelim; master kayıtlar nerede? ya da milyon dolarlık kayıt-okuyucu cihazlar?
    yeni nesil ses kodlarında veri artışı ve veri kaydı milyon dolarlık değişimi ve masrafı şu an varken; nasıl kaydedilmiş, nasıl olursa olsun kaydedildiği gibi işlem? ne demek? pro kaydı basit 8bit/44.1kHz. örneklemeden geçirebilirsin mi demek? hangi çözücüden? kaynak sinema makarası ve çözücü processor'u mu? processor ayrı bir olay her insan gidip almaz. kayıt zaten kaydedildiği esas kayıt bile değil ki. hele DD, DTS ise ses tamamen kayıplı...
    modülasyon sistemleri farklı olabilir. şükür.
    1 bit linear tarih oldu neredeyse...
    audio ses kodların hepsine PCM diyin. LPCM ve Direct St. dışında.
    Sony DSD sinemada kullanılmıyor ki.birden tüm sinemanın ses protokolunu anlayamadım. yani maalesef ben bir şey alamıyorum.
    [guote]
    kelimesine dikkat ederseniz alıntıları daha rahat yaparsınız ki sırayla cevap verilsede karmaşık olmaya başladı.göz yorucu ve kimse okumak istemez.
    iyi niyetimle yazdım...yine de destekleyeceğim.

• Yardımın için teşekkürler. yüksek voltaj girdiğini nasıl anlarım bilemiyorum. Ayrıca ülkedeki elektrik altyapısı malum. Olabilir. Bir de kondansatörler neye benzer ve şiştiği nerden belli olur. Ayrıca ben değiştirebilirmiyim?
  • Baslik bence de cok sempatik gozukmuyor, diger forumculari suphe altinda birakiyor. Burada yalan yanlis bilgiler var benden dogrusunu ogrenin gibi.

Yalan yanlis bilgiler olsa bile burasi forum karsilikli konusarak dogrusunu buluruz.

Dejavu mu acaba???
  • önclikle desteklediğin için sağol,fakat halk diliyle konuşmam gerekli ki insanlar anlasın.polimiğe girmek gi bir niyetim yok.eğer izmirde olsanız size öğle teknik dökümanlar gösterebilirim ki şaşırırsınız.resimleri şimdi yolluyorum
  • işte SDDS resimleri.

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.