Şimdi Ara

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
14.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yuxeses

kullanan birisi olarak sinemada gayet başarılı genel ses ve malzeme kalitesi oldukça ii hatta çoğu compakt 5.1 lere göre donanımsal avantajlarıda çok kısaca böyle özetleyebilirim

sn altanpsx da diğer görülmesi gereken taraflarınıda özetlemiş f/p olarak çekinilmeden alınabilinecek bir cihazdır

sn. yuxeses in söylediklerine aynen katılıyorum. Hzır setler arasındaki en iyi alternatiflerden biri.
  • arkadaşlar izninizle bende sorumu sromak istiyorum şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ediyorum;
    40" Sony lcd tv
    Pıoneer amfi
    Climax markasından toplama 2 büyük hoparlör 130 cm boylarında 2 adet raf tipi surruond hoparlör 1 adet beyma hoparlör
    Pıoneer DVD
    1 adet pc :D
    uydu alıcısı
    bnların hepsini amfiden konrol etmk istiyorum amfiden bir tuşa basınca bilgisayardan verdğim müzik çalsın, tekrar bir tuşa bastığmda dvdye koyduğum filmi sinema türünde izliyim işte böle şeyler istiyorum şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBR1000RRFireblade

Sony HT-DDWG800 konusunda ne dersiniz?

Bu modelle Samsung TZ225 modelini kıyasladığımda Samsung çok ezik kalıyor. Bu sistem profesyonel. Performans farkı inanılmazmış.

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya

arkadaşlar bence cihaz güzel bir cihaz.birde yeni nesil codecleri çözmez diye yazan bir arkadaşımız var.Bu tip cihazların zaten codec cözme gibi bir işevi olmadığını önceden hatırlatayım.codec işlemesini öncelikle dvd veya receiver gibi cihazlar kendi bünyelerinde dönüşümleri (çözümlemeyi) yaptıktan sonra bunları ya spdif yada optik data formatına dönüştürdükten ilgili çıkıştan sinyalin işlenmesi için bağlanacak cihazlara yollanırlar.bahse gecen sony cihazın teknik verileri aşağıdadır lütfen inceleyiniz.
    https://www.sony.com.au/product/ht-ddwg800/sku/ht-ddwg800_mau1

Ses Sistemleri ile ilgili Teknik Bilgi İsteyenler Buraya

• quote:

CBR1000RRFireblade
    Sony HT-DDWG800 konusunda ne dersiniz?

Bu modelle Samsung TZ225 modelini kıyasladığımda Samsung çok ezik kalıyor. Bu sistem profesyonel. Performans farkı inanılmazmış.

quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

kullanan birisi olarak sinemada gayet başarılı genel ses ve malzeme kalitesi oldukça ii hatta çoğu compakt 5.1 lere göre donanımsal avantajlarıda çok kısaca böyle özetleyebilirim

sn altanpsx da diğer görülmesi gereken taraflarınıda özetlemiş f/p olarak çekinilmeden alınabilinecek bir cihazdır

Bende bu seti kullanıyorum.
    Ayrıca, bence bu tür cihazları kullanmak isteyen arkadaşlara benim bu avr yi kullanmaya başladıktan sonra farkettiğim önemli bir konuyu açıklamakta fayda görüyorum.Arkadaşlar, bu cihazların barındırdığı özellikleri kullanabilmek için kesinlikle bunları destekleyen cihazlar ve orjinal medya kullanmak gerekli.Yani bu cihaza ucuz bir divx player bağlayıp divx formatlı filmler izleyip sinemadaki ambiansı yakalamayı beklemek hayalden öteye gidemez.
    Artık izlemek, dinlemek istediğim dvd veya audio cd lerin orjinalini almaya gayret ediyorum ve benim için ciddi miktarlarda bunlara para harcıyorum.
    Bu forumda teknika nickli arkadaş 5400 adet, dammak nickli arkadaş 600 adet orjinal dvd si olduğunu yazıyordu.Ne demek istediklerini bu günlerde çok iyi anlayabiliyorum.Arkadaşlar, bu yazdıklarımı açılan konu başlığına uygun olarak değerlendirebilirsiniz.
    Yani Fiyat/Performans olarak değerlendirdiğimiz cihazlarda satın alırken ucuz, uygun fiyat elbette iyidir.Ama, performans kısmı tamamen bizim bu avr lerle birlikte kullandığımız diğer cihaz ve medyayla doğru orantılıdır.

• quote:

arcomp Tarih 21 Kasım 2009; 15:04:18
    arkadaşlar bence cihaz güzel bir cihaz.birde yeni nesil codecleri çözmez diye yazan bir arkadaşımız var.Bu tip cihazların zaten codec cözme gibi bir işevi olmadığını önceden hatırlatayım.codec işlemesini öncelikle dvd veya receiver gibi cihazlar kendi bünyelerinde dönüşümleri (çözümlemeyi) yaptıktan sonra bunları ya spdif yada optik data formatına dönüştürdükten ilgili çıkıştan sinyalin işlenmesi için bağlanacak cihazlara yollanırlar.bahse gecen sony cihazın teknik verileri aşağıdadır lütfen inceleyiniz.
    https://www.sony.com.au/product/ht-ddwg800/sku/ht-ddwg800_mau1

cihaz güzelde neye göre güzel bu işte güzellik bence kişinin beklentileri ile doğru orantılı,örneğin bu cihaz sizin için çok iyi
    bir cihaz olabilir ama bana göre beş para etmez,neden; çünki benim bir avr den beklediğim özelliklere sahip değil.o sebeple benim bu
    cihaza vereceğim her kuruş luzumsuz bir harcama olacaktır.benim beklentilerimin hiçbirini karşılamayan bir cihaza güzel demem imkansız...
    sinema işini ekonomik yoldan çözmek,sistemden çok şey beklemeyip sadece "film seyretmek istiyorum" diyecek insanlar vardır tabiiki,onlar
    için bir fiyat/performans ürünü olabilir.ama ben film seyrederken kendimi içinde hissedeyim,duyduklarımdan ve gördüklerimden etkileneyim
    diyecek insanların daha farklı sistemlere yönelmesi gerekir diye düşünüyorum.sisteminden çok şey bekleyenler bu tip cihazlar ile ancak beklentilerin
    çok altında sonuçlar alabilirler.çok şey beklemiyorsanız tabi alıp güle güle kullanın...
    gelelim yeni nesil ses codeclerini çözme mevzuuna,artık ev sinema sistemlerinin geldiği nokta hem seste hemde görüntüde "HD" dönemi.
    dvd nin yerini alan yeni görüntü formatı "BLU-RAY" görüntüdeki şu anki son nokta,çıkan blu-ray formattaki aşağı yukarı tüm filmler (ilk çıkan
    bir kaç tanesi hariç) yeni nesil "DOLBY TRUE HD" yada "DTS HD MA" ses formatları ile çıkıyor.durum böyle olunca avr üreten tüm firmalar yeni
    avr lerini bu ses codeclerini çözebilme yeteneğine sahip şekilde üretiyor.bu sebeplede avr nin codec çözmek gibi bir işlevi yoktur demek bu topiği
    okuyan ve bu işler hakkında çok bilgisi olmayan arkadaşları yanlış yönlendirmekten başka bir şey değildir.
    geçiş döneminde bu ses codeclerine sahip olmayan ancak bu codecleri çözüp yollama yeteneğine sahip bir bd player ile kullanılabilecek
    avr ler tabiiki vardı (ki bende bunlardan birini kullandım ve çok kısa zamanda yeni bir avr ile değiştirdim) ve bunlar tabiiki kullanılanilir.
    ama herkes bu ses formatlarını çözme yeteneğine sahip bd playerler kullanmıyor,bundan dolayı yeni nesil avrler ben ve benim gibiler için
    olmazsa olmaz bir ürün haline geliyor.durum böyle olunca teknelojinin geldiği son noktayı görmezden gelmek büyük bir hatadır...
    sadece dvd,divx izleyecek iseniz bu sistem tabiiki yeterli olacaktır,onuda eklemek isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyvox -- 22 Kasım 2009; 22:08:16 >

• bu işlerin temel mantığı "İHTİYAÇ ve F/P" dır bukadar basit bu doğrultuda cihaz alanlar genelde memnun kalırlar
  • Televizyon sehpama boyut olarak uymadığından, arka hoparlörler için ekstradan ayak almam gerektiğinden, teelvizyondan bağımsız olarak mp3 dinleyemediğimden, AnyNet+ özelliği olmadığından dolayı Sony yerine Samsung TZ225 modelini tercih ettim. MediaMarkt'taki ses sistemleri ile ilgilenen arkadaşla bu iki sistemi karşılaştırdık. Samsung çok daha iyi diyemeyeceğim ancak Sony benim ihtiyacımı tam olarak karşılamıyor. Samsung'daki maddi avantajlar, 200TL olan Wireless hostu bedava veriyorlar, 100TL hediye çeki veriyorlar.

Sormak istediğim birşeyler var, ben TZ225 cihazını televizyonu açmadan da radyo veya mp3 dinlemek için de kullanmak istiyorum ancak kumanda ile açar açmaz televizyon da açılıyor. Sanıyorum HDMI kablosu bağlı olduğundan bu şekilde davranıyor. HDMI kablosu olmadan da Optic ses kablosu üzerinden normal kanalları dinleyebiliyorum. Bu durumda HDMI kablosu sadece DVD player üzerinden film izlerken mi işe yarıyor? Eğer öyleyse ben zaten DVD playeri film izlemek için kullanmadığımdan, filmleri LED TV üzerinden izlediğimden HDMI kablosunu çıkartsam ne kaybederim? Normal TV kanallarını ve televizyon üzerinden divx film izlerken sesi hoparlörlere aktarmak için optik kablo yeterli midir?

• Arkadaşlar bu iki sistem arasında kaldım sizce hangisi daha iyi sistem?Benim için önemli olan özellikler dts ve filmlerde muhteşem performans...veya tavsiye edebileceğiniz bir başka model varmı?

http://www.hepsiburada.com/sony-dav-dz880w-ev-sinema-sistemi/productDetails.aspx?categoryid=152492&productid=evsonydavdz880w

http://www.hepsiburada.com/philips-hts7540-blu-ray-ev-sinema-sistemi/productDetails.aspx?categoryid=152492&productid=evphhts7540

• Selamlar

Kullandığım sistemler şunlar

Samsung Led 46" 6000 tv
    Nintendo Wii
    Ve
    Popcorn

ve Sony Dd Wg800 ses sistemi

şimdi sorum şu :
    1- Bu kombinasyon nasıl
    2- Tv deki aynet özelliğini kullanabilirmiyim.
    3- Genel bir ayar tavsiyeniz var mı ?

Teşekkürler
  • YAMAHA RX-V765/B almayı düşünüyorum. AVR'de Audyssey teknolojisinin olmaması bir dezavantaj mıdır? Bu teknoloji hangi amaca yönelik kullanılmaktadır? Ayrıca bu aday AVR ile herhangi bir codec sorunu yaşar mıyım?!
  • ben kolonların anfiye mixerin anfiye nasıl bağlanacagını öğrenmek istiyorum ? bide diyelim 3 amfi 6 kolon var 2 şey 2 şer kolonları anfiye bağladıl sonra mixere nasıl bağlayacayız ?
  • Arkadaşlar herkese merhabalar;
    Öncelikle sizlerden edindiğim bilgileri başka yerlerde inanın bulamadım, çok teşekkür ediyorum tüm arkadaşlara..
    Benim sizlere danışmak istediğim konu şu;

Benim harman kardon avr 365 im ve birde hkts 30 5.1 sistemim var. Ancak stereo müzik dinlemek istiyorum ve araştırmalarıma göre ayrıca bir stereo amfi almam gerek yokmuş ( yani en azından şimdilik beni tatmin edebilecek bir amfi imiş). Ancak müzik dinlemek için 2 adet kule tipi hoparlör almak istiyorum. B&W 683 mantıklı bir seçim olur mu?? Dinlediğimde çok hoşuma gitmişti.. Dengeli ve tekno müziklerin pek olmadığı müzikler tercih ediyorum. Acaba harman kardon ile uyumlu çalışır mı ?? Yada 3500 tl civarlarındaki rakamlarda hangi hoparlörleri önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony dav dz340 sistemin pasif subwooferinin yerine bose pasif subwoofer taksam bas kalitesinde artiş olurmu ? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.