Şimdi Ara

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm Sorularınıza Cevap Veriyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
8.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kkocabay

MErhaba,

5 odalı işyerimiz için müzik sistemi kurmak istiyoruz. Bunun için amfi, hoparlör ve kablolama tavsiyelerinizi rica ederiz. Ayrıca, Ankara'da bu malzemeleri nereden temin edebileceğimizi de belirtirseniz seviniriz.

Teşekkürler.

Alanın fotoğraflarını ve kullanış amacını, içeride yapılacak olan sesle ilgili aktiviteleri görebilirsek yardımcı olmaya çalışırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electromiles -- 1 Aralık 2014; 11:31:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Electromiles

quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

BEHRİNGER C1 mikrofon alıcağım fakat Nasıl bağlıyacağım ?

Ses kartı almak lazımmış yada Mixer

hangisini öneriyorsunuz birde cızırtı oluyor diyorlar cızırtıyı nasıl engelliyeceğiz ?

Cızırtı bağlantı hatasından dolayı olur. 3 metrelık euroclub kablo ve Behringer Q502 mikser aldığın zaman bir sorun çıkmadan kayıt yapabilirsin.

Behringer C1 Alacağım

Fakat mixer Olarak bunu düşünüyorum

http://www.electromiles.com/behringer-eurorack-ub502-5-kanal-deck-mikser

Kalite farkı Olur mu ? veya cızırtı ?

• quote:

quote:

quote:

hangisini öneriyorsunuz birde cızırtı oluyor diyorlar cızırtıyı nasıl engelliyeceğiz ?

Cızırtı bağlantı hatasından dolayı olur. 3 metrelık euroclub kablo ve Behringer Q502 mikser aldığın zaman bir sorun çıkmadan kayıt yapabilirsin.

Behringer C1 Alacağım

En çok satılan ürünlerden biridir. Bağlantı doğru yapıldığı takdirde herhangi bir cızırtı yaşamanız imkansız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Behringer C1 Alacağım

En çok satılan ürünlerden biridir. Bağlantı doğru yapıldığı takdirde herhangi bir cızırtı yaşamanız imkansız.

Sağolun Bu hafta sonu Alacağım İnşallah cızırtı Olmaz

• Selamlar; benim evde aranjelerimi hallettiğim behringer xenyx 1204 fx mixer, delta 1010lt ses kartı maudio av40 speaker ve 61 key midi klavyem var. Stüdyo aşamasına geçene kadar işimi idare ediyor fakat son zamalarda mixerin üzerindeki çevirmeli ses kısma açma butonunu kullandığımda sağ hoparlörden cızırtı geliyor bu sorunu nasıl giderebilirim? şimdiden teşekkür ederim.
  • Cihaz kapalıyken ses acma potasını çok hızlı bir şekilde 15-20 defa sonuna kadar aç kapa. Sonra cihazı yeniden açıp kontrol et. Düzelmiyorsa kontak sprey alıp volüm potansının içine 1-2 defa sık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pioneer cs-7070 ile ilgili 2 tane fiyat var nette,bu fiyatlar gerçek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: memoryus

Selamlar; benim evde aranjelerimi hallettiğim behringer xenyx 1204 fx mixer, delta 1010lt ses kartı maudio av40 speaker ve 61 key midi klavyem var. Stüdyo aşamasına geçene kadar işimi idare ediyor fakat son zamalarda mixerin üzerindeki çevirmeli ses kısma açma butonunu kullandığımda sağ hoparlörden cızırtı geliyor bu sorunu nasıl giderebilirim? şimdiden teşekkür ederim.

Bu cızırtının sebebi Volume Pod undaki cızırtıdan kaynaklanabilir, podu değiştirdiğinde (tamir ettirdiğinde) bu sorun muhtemelen ortadan kalkacaktır. Veyahut da mikseri Behringer 1204 serileri ile değiştirebilirsin çünkü onların volume ayarları podlu değil faderlıdır. Bağlantı kablolarını da baştan kontrol etmeni tavsiye ederiz.

• Hocam ilginçtir her şarkıda yapmıyor. Bunun sebebi frekanslar olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoryus

Hocam ilginçtir her şarkıda yapmıyor. Bunun sebebi frekanslar olabilir mi?

Sorun bağlantı şeklinde de olabilir, ufak bir ihtimalle low ve tiz frekanslarda da olabilir.
    Sorun frekanslarda değil, sorun senin hoparlörünün arızasından dolayı bu frekansları okuyamaması (çalamaması) da olabilir.
    Şu ana kadar yazdığımız her şey varsayımdan öte değil. En doğru çözümü hoparlörü görerek verebiliriz.
    Bağlantı şeklinde doğruysa hala aynı sorun devam ediyorsa işinin ehli bir teknik servisin yolunu tutmanı tavsiye ederiz.
  • sayin elektromiles sizden sistem tavsiyesi rica ediyorum 40m2 bir salon icin sadece muzik dinlemek icin 2 kolon birde anfi tavsiyesi rica ediyorum mikserli anfi olabilirmi muziklerle oynamayi efekt katmayi falan cok seviyorum dedigim sistem tamamen yeni baslayanlar icin temiz bir bass icin cok acemice birsey istiyorum onun icin cok fazla butceye gerek yok diye dusunuyorum maksat kisitli butce streo keyfi tesekkur ederim iyi calismalar

• quote:

Orijinalden alıntı: herkül67

sayin elektromiles sizden sistem tavsiyesi rica ediyorum 40m2 bir salon icin sadece muzik dinlemek icin 2 kolon birde anfi tavsiyesi rica ediyorum mikserli anfi olabilirmi muziklerle oynamayi efekt katmayi falan cok seviyorum dedigim sistem tamamen yeni baslayanlar icin temiz bir bass icin cok acemice birsey istiyorum onun icin cok fazla butceye gerek yok diye dusunuyorum maksat kisitli butce streo keyfi tesekkur ederim iyi calismalar

Hem uygun fiyatlı hem de performansı yüksek bir set istiyorsan sana önereceğimiz model Pioneer SDJ-60x'tir. Bu referans monitörlerinden 2 adet alıp ve yüksek bir performansta stereo olarak performansını segileyebilir, film izleyebilir ya da müzik dinleyebilirsin.
    Ses üzerindeki mid-tiz-low ayarları ve bunlara hükmedebilmen için ses sinyalini Behringer Xenyx 1002 gibi bir mikser üzerinden geçirip hoparlörlere iletebilirsin.
    Senin için en uygun çözüm bu olacaktır.

• Öncelikle merhaba ; şimdi yazacaklarım buradaki arkadaşlar için cahilce gelebilir.Ben evde 5 yıl önce kendime 5.1 yamaha av-receiver la wharfedale hoparlörler ve subla sistem kurmustum. Bugünlerde stereo sisteme merakım arttı , arttı ama inanın araştırın bulun diyeceksiniz, araştırdım ama tam detaylı ve acıklamalı izah eden bir yer bulamadım(elbette vardır). Plak çalacak bir sistem araştırdım , ama şimdilik sanırım vazgeçtim ,sanırım astarı yüzünden pahalıya gelecek benim için...mesela prepower power entegre terimlerini amfilerde anlamadım lambalılar var bir de... stereo amfi tek başına iş görmez mi? Cdyi kaynak olarak seçersem sanırım daha ucuza bir sistem kapatabileceğim , şimdiden teşekkürler cevaplarınız için
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayzersoze77

Öncelikle merhaba ; şimdi yazacaklarım buradaki arkadaşlar için cahilce gelebilir.Ben evde 5 yıl önce kendime 5.1 yamaha av-receiver la wharfedale hoparlörler ve subla sistem kurmustum. Bugünlerde stereo sisteme merakım arttı , arttı ama inanın araştırın bulun diyeceksiniz, araştırdım ama tam detaylı ve acıklamalı izah eden bir yer bulamadım(elbette vardır). Plak çalacak bir sistem araştırdım , ama şimdilik sanırım vazgeçtim ,sanırım astarı yüzünden pahalıya gelecek benim için...mesela prepower power entegre terimlerini amfilerde anlamadım lambalılar var bir de... stereo amfi tek başına iş görmez mi? Cdyi kaynak olarak seçersem sanırım daha ucuza bir sistem kapatabileceğim , şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

Evet, anlattığınız şekilde en uygun bütçe ile kurabilirsiniz bu sistemi.
    Aksi halde sıfırdan bir stereo ve surround sistem kurmak pahalıya mal olacaktır.

• kayzersoze77 K kullanıcısına yanıt
    Sanırım başlığı açan arkadaşlar daha çok Profesyonel Ses sistemleri konusunda uzmanlar sizin beklentiniz kritik stereo dinleme ile ilgili. Konu hakkındaki görüşleri yukarıdaki anlattığınız şekilde almaya kalkarsanız bilgi bombardımanına tutulur bildiklerinizi de unutursunuz.
    Benim naçizane önerim öncelikle bir bütçe belirleyip bu bütçe dahilindeki sistemler hakkında bilgi almak için Satıcı firmalar ile görüşmeniz akabinde hedeflediğiniz ürünleri rakipleriyle karşılaştırmanız indirdiğiniz seçenekleri forumdaki tecrübeli kişilere danışmanız.
  • arkadaşlar SHARP SYSTEM 7700 2. elini 850 liraya satan var internetten deli gibi araştırdım fakat yeterli bilgi bulamadım bu cihazın 2. eli bu kadar eder mi. cihaz nasıl bir cihazdır amacım hi-fi ses sistemi almak cihazda set olarak hiçbir eksik yok çokta güçlü ama benim için ses ve malzeme kalitesi öncelik.. amfisinin okuduğu frekans aralıkları nedir hoparlörleri göründüğü kadar güçlü ve kaliteli bir ses çıkarır mı? çünkü herşey boyutla olmadığı için merak ediyorum doğrusu,üretim tarihi nedir vb.gibi kullanan veya dinleyen arkadaşlardan acele yardım bekliyorum.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubtatto -- 23 Aralık 2014; 10:30:07 >
  • ubtatto U kullanıcısına yanıt
    En az 20 yıllıktır.
    SHARP firması çok değerli bir firma olmasına rağmen Müzik sistemlerinde 1970'li yıllarda OPTONICA markasıyla elde ettiği başarıyı birdaha elde edemedi.
    Bu sistem7700 ise son çırpınışları oldu. Midi müzik setini devasa kabinlerle süslediler ancak aynı devirde SONY LBT sistemleri bu seti dövdü ... Sadece görüntüden ibarettir ..:Devasa Power amfisinin içinde 3 hamster ailesi rahat yaşar o derece
     Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

• teşekkürler kardeşim bilgin için zaten büyüklüğüne aldanmadım sadece komplike olarak herşeyi mevcut diye bakmıştım kafamda soru işareti kalmasın diye yada sonradan pişman olmayayım diye bilgi almak istedim. peki o zaman bide şu 2. alternatifimi sorayım o zaman sansui b-1000 power ve controller amfi ki sesleri 5 hz ile 100 khz arası okuyor 2x75 watt
    harmonic distorsiyonu 0.05% ile bose 301 series II kolonlardan oluşan bir hi-fi müzik sistemi için ne söylersiniz....
  • birde şunu sormak isterim kolon olarak bose 301 serieII 'mi yoksa heco psm 600'mü iyidir kolon olarak bose'yi çok dinledim performansını biliyorum ama heco'yu hiç dinleyebilmiş değilim doğrusu......
  • ubtatto U kullanıcısına yanıt
    Sansui nin bu modeli de çeyrek tık iyi...

Ben bu Heco nun bir üst modelini sanırım 800 idi dinlemiştim çeyrek asır önce ... Bosa 301 den çok daha iyidir de sürücüleri taşa dönmüştür şimdiye kadar....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.