Şimdi Ara

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm Sorularınıza Cevap Veriyoruz (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
8.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cmkorkmaz

Öncelikle merhaba benim evde müzik dinlemek için kullandığım yamaha stereo 50 Watt rms gücünde amfi var. Ben bu amfi ile yine yamaha olan 80 Watt 6 ohm olan hoparlör kullanıyorum ses olarak memnunum fakat amfim Yada hoparlörlerim zarar görür mü

Hoparlörün 6 ohm Amplifikatör'ü 8 ohm olarak kullanıyorsan, amplifikatör'ü yormaz, Amplifikatörde sorun yaşamazsın.
    Sesi uzun süre yüksek volume de kullanmıyorsan hoparlörü de yormaz, sorun yaşamadan keyifle müzik dinleyebilirsin.
  • Hoparlörlerin speklerinde yer alan 4/6/8 ohm şeklinde belirtilen Omaj değerleri ortalama değerlerdir. Aşağıdaki şemada Focal Aria 936 model ekipmanın 8Ohm olarak belirtilen omaj değerinin farklı frekanslarda nasıl tepki verdirdiğini görebilirsiniz.Bu hoparlöre 8 ohm demek yürek ister...

Eğer elinizde güçlü kuvvetli bir amfi yok ve siz Bu hoparlöre 100hz bandında bir süre asılırsanız amfinizi elinize almanız ya da soba olarak kullanmanız işten bile değildir.

Benim önemle üzerinden durduğum konu hoparlörünüzün ve amfinizin elektriksel karakterini bilmeden hangi frekans bandında nasıl tepki vereceği belli olmaz sorun çıkmayacaktır şeklinde yaklaşmak yerine usturuplu kullanın demek daha doğrudur.

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Electromiles

quote:

Orijinalden alıntı: cmkorkmaz

Öncelikle merhaba benim evde müzik dinlemek için kullandığım yamaha stereo 50 Watt rms gücünde amfi var. Ben bu amfi ile yine yamaha olan 80 Watt 6 ohm olan hoparlör kullanıyorum ses olarak memnunum fakat amfim Yada hoparlörlerim zarar görür mü

Hoparlörün 6 ohm Amplifikatör'ü 8 ohm olarak kullanıyorsan, amplifikatör'ü yormaz, Amplifikatörde sorun yaşamazsın.
    Sesi uzun süre yüksek volume de kullanmıyorsan hoparlörü de yormaz, sorun yaşamadan keyifle müzik dinleyebilirsin.

Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat .uludirik

merhabalar,,
    hi-fi giriş seviyesinde olan birisi olarak ,orhan beye ilgisinden ve uğraşısından dolayı çok teşekür ederim.bıkmadan usanmadan ,sorduğum tüm sorulara cevap vermiştir.
    Burdan hem kendisinie, hemde sizlere ,bi sorum olucaktı ,,cevaplar için çok teşekürler.
    2002 magnat kuleler için,, söylenecek hiçbirşey bulamıyorum ,,kalite ,ses bass mid ler hepsi mükemmel ,,
    fakat bu devasal kuleleri sürmek için hangi anfi olmalı ,,bu kulelelri tam performansala dinliyebilmek için hangi anfi ile sürmeliyim..önerilerinizi bekliyorum..
    anfiyi,A+B olarak kullanıcam ve her iki kanaldada magnat 2002 kule olucak
    şuan ,giriş seviyesi bile altında olan yamaha as 300 ile sürüyorum A=MAGNAT KULE 2002 B=MAGNAT KULE 802 bulunmakta
    deneon cd çalar mevcut ,,fakat aldığım ses volume,,saat 8 yönündeyken ,,,,bas ,max---,tiz max seviyelerindeiken ,, ,,, tizlerin yok olmasına ,ve midlerden gelen sesinde sanal vasat bi sese dönüşmesine neden oluyor ,,,volume sat 12 yönüne doğru yükseltiğimde bass lar gürültüye dönüşüp seste patlama yapıyo ,,,ve bozuyo,,
    lütfen önerilerinizi ve fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim..önerceğiniz anfi için biran önce bütce ayarlaması yapıp para biriktirmem gerekiyo )))
    GSA ELK),,,Orhan Beye bi kez daha teşekürler
    murat uludirik (eskişehir )5326619042

arkadaşlar tekrar merhaba,
    yanlış bi yorum yada konuyu yanlış biyerdemi açtım anlamadım
    fikir ve düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim
    teşekürler..saygılar

• Bi soru da benden gelsin. CD playeri stereo amfiye başlamanın en iyi yolu hangisidir.kutudan çıkan Kablolar yeterli olur mu yoksa bu bağlantı için de ayrıca kaliteli kablo almak gerekli midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phyron

Bi soru da benden gelsin. CD playeri stereo amfiye başlamanın en iyi yolu hangisidir.kutudan çıkan Kablolar yeterli olur mu yoksa bu bağlantı için de ayrıca kaliteli kablo almak gerekli midir?

Kaliteli bir kablo ses kalitesini artırır, aradaki fark da anında belli olur.
    Bütçe ayırabilecek durum varsa iyi bir kablo alınmalı ama kutu içinden çıkan kabloyla da kullanabilirsiniz.
  • Electromiles kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yeni kablo aldım

• İyi günler hocam,
    Ben de artık 2+1 pc hoparlörlerimden sıkıldım ve dışarılarda ve arabalarda çok güzel sistemler tecrübe ettikçe bunu evime de taşımayı düşünüyorum. Müzisyen olduğum için sesin saflığı ve dengeliliği benim için çok önemli bir etken. elimde 15 sene öncelerinden kalmış iki adet sony müzik seti hoparlörleri var. başlangıç için bütçe olarak da maksimum 1100 1200leri görebildiğim için ilk başta hoparlör almaya gerek var mı? bu hoparlörlerle 1100 liralık bir amfi nasıl performans verir en azından başlangıçta beni idare edebilir mi? yoksa hoparlörleri çöp yoluna gönderip amfiyle beraber hoparlör için de bütçeyi artırmayı beklemeli miyim?
    diğer bir olasılık da bu hoparlörlerden bağımsız olarak bir çift referans monitörü amfili performansa ne kadar yaklaşabilir? cevap verebilecek herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: transacoustic_

İyi günler hocam,
    Ben de artık 2+1 pc hoparlörlerimden sıkıldım ve dışarılarda ve arabalarda çok güzel sistemler tecrübe ettikçe bunu evime de taşımayı düşünüyorum. Müzisyen olduğum için sesin saflığı ve dengeliliği benim için çok önemli bir etken. elimde 15 sene öncelerinden kalmış iki adet sony müzik seti hoparlörleri var. başlangıç için bütçe olarak da maksimum 1100 1200leri görebildiğim için ilk başta hoparlör almaya gerek var mı? bu hoparlörlerle 1100 liralık bir amfi nasıl performans verir en azından başlangıçta beni idare edebilir mi? yoksa hoparlörleri çöp yoluna gönderip amfiyle beraber hoparlör için de bütçeyi artırmayı beklemeli miyim?
    diğer bir olasılık da bu hoparlörlerden bağımsız olarak bir çift referans monitörü amfili performansa ne kadar yaklaşabilir? cevap verebilecek herkese teşekkürler.

Ayırmış olduğunuz bütçeye uygun bir amplifikatör seçiminiz, evinizdeki 15 yıllık hoparlör Sony (serisini bilmiyoruz ama) düzgün bir hoparlör ise enteresan çaldırtabilir.
    Bu sebepten dolayı, Denon-Onkyo-Marantz markası entegre ürünler ile test yapabilme imkanınız varsa önce testi yapıp karar vermeniz size ilerleyen günler için daha iyi sonuç verecektir.
    Ürün test etmeye gerek yok ya da test edemem gibi bir sonuç ortaya çıkıyorsa; uygun fiyatlarda bir kombinasyon yaratmak isterseniz yeni başlangıç için Denon RCD-M39 DALİ - Lektör 1 serisi stand üstü bir hoparlörle bir sistem tavsiye edebiliriz.

• Selam. Beats pro kulaklikla ilgili dusunceleriniz nelerdir? Ayni fiyata daha iyi alternatifi nedir ve neden? Tesekkurler.

• Merhaba 6 sene once masaustu b.sayarim icin 4+1 creative ses sistemi aldim ve cok memnun kaldim...malum gelisen teknoloji vs.. b.sayar tarih oldu fakat ses sistemi duruyor.simdi bu sistemi tv ye baglamak icin donusturucuyle tv nin kulaklik girisinden bagladim.ses sisteminin %25 performansini bile zor aldim.acaba baska bir cozum yolu varmidir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: moonsea534

Merhaba 6 sene once masaustu b.sayarim icin 4+1 creative ses sistemi aldim ve cok memnun kaldim...malum gelisen teknoloji vs.. b.sayar tarih oldu fakat ses sistemi duruyor.simdi bu sistemi tv ye baglamak icin donusturucuyle tv nin kulaklik girisinden bagladim.ses sisteminin %25 performansini bile zor aldim.acaba baska bir cozum yolu varmidir ?

Kullanmış olduğun kaynak UYDU ALICISI veya DİGİTÜRK'ün ses çıkışından direkt bağlantı yaparsan ses seviyen daha fazla olacaktır.
  • Merhabalar, on yıl önce öğrenci iken yüksek sadakatin cazibesine kapılıp almış olduğum ses sisteminin anfisi bozuldu. Aslında sinema sistemi ama ben 5+1 sisteme pek inanmadığım için hep stereo olarak kullandım. Arızasının büyük olduğunu düşünmüyorum, açıldıktan hemen sonra gelen tık diye ses artık gelmiyor. İçini açtığımda tık mekanizması yada başka yerinde yanan bir parça görmedim koku da yoktu. Tabi yaptırmayı düşünüyorum. Ben daha kaliteli bir anfi alırsam ses kalitesinde büyük bir artış olacağını tahmin ediyorum. Sizlerin bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir. Yardım beklediğim bu hususda sizlerin görüşleri çok önemli.

Hoparlörlerimi tabi beğenmiyeceksiniz lakin ilk etapta değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü ben görünüş olarak beğeniyorum ve %5-7 lik bir değişim için bu çabaya girmek istemiyorum. Tabi bu konuda siz ustalarım değiştir derse değiştiririm. Ve önerilerinizi bekliyorum, fiyat sormayın bu sene alamazsam seneye alırım.

Amfi olarak ikinci el 500-800 tl arası bir cihaz düşünüyorum. Hangi marka ve modelleri önerirsiniz. Marantz sadece kelime olarak bile beni etkiliyor :)

Genel olarak bilgisayardan ses alıyorum, bunun için öneriniz ne olur. Ses kartının etkisi nedir? Dac kullanmalımıyım.

Kullandığım anfi : Koda av-1399 - Özellikleri

Hoparlör : Koda Kule tipi ex-688-f (6 ohm. 20-180w) (resimler alıntıdır)

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nitella -- 13 Şubat 2015; 8:50:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nitella

Merhabalar, on yıl önce öğrenci iken yüksek sadakatin cazibesine kapılıp almış olduğum ses sisteminin anfisi bozuldu. Aslında sinema sistemi ama ben 5+1 sisteme pek inanmadığım için hep stereo olarak kullandım. Arızasının büyük olduğunu düşünmüyorum, açıldıktan hemen sonra gelen tık diye ses artık gelmiyor. İçini açtığımda tık mekanizması yada başka yerinde yanan bir parça görmedim koku da yoktu. Tabi yaptırmayı düşünüyorum. Ben daha kaliteli bir anfi alırsam ses kalitesinde büyük bir artış olacağını tahmin ediyorum. Sizlerin bu konu hakkında ki düşünceleriniz nelerdir. Yardım beklediğim bu hususda sizlerin görüşleri çok önemli.

Hoparlörlerimi tabi beğenmiyeceksiniz lakin ilk etapta değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü ben görünüş olarak beğeniyorum ve %5-7 lik bir değişim için bu çabaya girmek istemiyorum. Tabi bu konuda siz ustalarım değiştir derse değiştiririm. Ve önerilerinizi bekliyorum, fiyat sormayın bu sene alamazsam seneye alırım.

Amfi olarak ikinci el 500-800 tl arası bir cihaz düşünüyorum. Hangi marka ve modelleri önerirsiniz. Marantz sadece kelime olarak bile beni etkiliyor :)

Genel olarak bilgisayardan ses alıyorum, bunun için öneriniz ne olur. Ses kartının etkisi nedir? Dac kullanmalımıyım.

Kullandığım anfi : Koda av-1399 - Özellikleri

Hoparlör : Koda Kule tipi ex-688-f (6 ohm. 20-180w) (resimler alıntıdır)

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz  Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

Şu an kullandığın koda hoparlörlerin seni mutlu ediyorsa ve hoparlör için şu an bütçe ayırmadıysan, değiştir denilmesinin bir faydası yok esasında.
    Ufak değişiklikler yaparak, bozulan amplifikatörün değişimine giderek ve hoparlör kablosu ve RCA kablolarını değiştirerek hoparlörün sesi seçimini yaptığın yeni amplifikatörle seni daha mutlu da edebilir.

Belki ayırdığın bütçe için dediğin gibi ikinci el bir amplifikatör alabilirsin ama onun yerine ayırdığın bütçeye uygun sıfır ürün olarak TEAC A-R 630 Türkiye'ye gelecek ürün 870 TL civarında...
    Beklemeden hemen alayım değiştireyim diyorsan DENON PMA 520 780 TL & MARANTZ PM 5005 1.000 TL civarında.

Bu ürünleri ayırdığın bütçe ve kullandığın hoparlör için tavsiye edebilirim.
    En azında ilerleyen dönemde hoparlörün değişime gidersen amplifikatörüne göre seçim yapma şansın olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: moonsea534

Merhaba 6 sene once masaustu b.sayarim icin 4+1 creative ses sistemi aldim ve cok memnun kaldim...malum gelisen teknoloji vs.. b.sayar tarih oldu fakat ses sistemi duruyor.simdi bu sistemi tv ye baglamak icin donusturucuyle tv nin kulaklik girisinden bagladim.ses sisteminin %25 performansini bile zor aldim.acaba baska bir cozum yolu varmidir ?

Kullanmış olduğun kaynak UYDU ALICISI veya DİGİTÜRK'ün ses çıkışından direkt bağlantı yaparsan ses seviyen daha fazla olacaktır.

Maalesef uydu cihazim kucuk tv ye takilan adaptor seklinde olanlardan..baska cozumude yok sanirim.ya dvd alicaz yada komple ev sinema sistemi.o degil elimdeki sistem bi ise yaramiycak ona yazik...

• Size bir sorum olacaktı.

Yeni 2+1 logitech z313 aldım.

Bass dan şikayetçiyim istemeyerek aslında severim bass'ı fakat müzik az sesde bile olsa verdiği o bass olduğu gibi odamdan dışarı çıkıyor mesela lavobaya gidiyorum sanki lavobada vuruyor bassı. Yani komşular şikayetçi olabilir.
    İlk öncelikle parça falan takmamı önerdiler ses sistemime bass kısıcı çünkü bass kısma yeri yok fakat garanti dışı kalmasını istemiyorum.

Win 8 işletim sistemi kullanıyorum. Win xp lerde falan ses düzey karıştırıcısında bass yeri var bende yok maalesef.

Ekolayzer ayarlarıyla oynayarak nerdeyse sıfıra indirdim bassı fakat uydu hoparlöründen gelen sesler çok cılız gelmeye başlıyor sırf tiz geliyor. Yani tek bass aletini kapatamıyorum. Onun için aşağıdaki ekolayzeri kullanıyorum.
    Napacaz yaw bunun bir çaresi varmı tek o aleti kapatmya yarayan yada öyle demeyelimde kısmaya yarayan.

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 20 Şubat 2015; 14:52:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bberatt

Size bir sorum olacaktı.

Bass dan şikayetçiyim istemeyerek aslında severim bass'ı fakat müzik az sesde bile olsa verdiği o bass olduğu gibi odamdan dışarı çıkıyor mesela lavobaya gidiyorum sanki lavobada vuruyor bassı. Yani komşular şikayetçi olabilir.
    İlk öncelikle parça falan takmamı önerdiler ses sistemime bass kısıcı çünkü bass kısma yeri yok fakat garanti dışı kalmasını istemiyorum.

Win 8 işletim sistemi kullanıyorum. Win xp lerde falan ses düzey karıştırıcısında bass yeri var bende yok maalesef.

Ekolayzer ayarlarıyla oynayarak nerdeyse sıfıra indirdim bassı fakat uydu hoparlöründen gelen sesler çok cılız gelmeye başlıyor sırf tiz geliyor. Yani tek bass aletini kapatamıyorum. Onun için aşağıdaki ekolayzeri kullanıyorum.
    Napacaz yaw bunun bir çaresi varmı tek o aleti kapatmya yarayan yada öyle demeyelimde kısmaya yarayan.

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

Bass hava portunu dolgun sert bir süngerle tıkayabilirsin, bu sayede bass biraz yumuşar.
    Bir de odada duvarın köşesine doğru yerleşim yaptıysan biraz uzaklaştır, bunun da etkisi olacaktır.

Bunları denedikten sonra tekrar test et, mutlaka bass seslerinde yumuşama olacaktır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bberatt

Size bir sorum olacaktı.

Bass hava portunu dolgun sert bir süngerle tıkayabilirsin, bu sayede bass biraz yumuşar.
    Bir de odada duvarın köşesine doğru yerleşim yaptıysan biraz uzaklaştır, bunun da etkisi olacaktır.

Bunları denedikten sonra tekrar test et, mutlaka bass seslerinde yumuşama olacaktır.

Çok saol. Deneyeceğim.

• Avr+hop lu bir sistemde dts filmlerde "center" performansı eldeki imkanlar dahilinde nasıl iyileştirilebilir? centerin frontlardan ve subdan daha baskın olması gerekiyor sinemada ama bir çoğumuzun yaşamış olduğu bir sorun var o da center sorunu bu genelde tam tersi oluyor frontlar sub coşuyor center garibim geride kalıyor çok pasif oluyor kendi kendine takılıyor aslında sistemteki tek lider o diğerleri onun emrinde onu takip etmesi lazım ama bu görevini tam yapamadığından onları disibline sokamadığından frontlarda bunu fırsat bilip her seferinde çoştukca coşuyorlar bu da ortamda konuşma diyalog hariç patlama gümleme efekt cennetine dönmesini sağlıyor varmıdır bunun bir çözümü ben bir çok şey denedim belki yine sonuç alınamaz hatta istediğim seviyede olmuyacağınıda biliyorum ancak işde bir umut belki farklı bir öneri gelir aklımızda kalmasın diye soruyorum kolay gelsin...
  • valla bende öyle bir sorun yok sizdeki hop. seti ve kullandığınız amfi nedir bilmiyorum ama amfi ayarlarından her kanalın ses yüksekliğini ayarlıyabiliyorsunuz madem center'dan gelen seslerin yüksekliğini yeterli bulmadınız o zaman ayarlardan center kısmını yükseltin veya hepsi en yüksekteyse center hariç diğerlerini kısın,bence yapabileceğiniz en kolay yol bu gibime geliyor..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.