Şimdi Ara

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm Sorularınıza Cevap Veriyoruz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
8.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam.5.1 sistemimi sattım stereo sistemine geçiş yapma niyetindeyim.entegre stereo technics 660 amfi aldım.sizden hoparlör tavsiyesi isteyeceğim.ben jbl lx 600 veya 1000 ayrıca pioneer hpm 100 ve s 910 arıyorum.sizden bunların yerine kısık seste doygunbas mid tiz alabileceğim hopr.tavsiyesi isteyeceğim.odam 30 ve 60 m2.fiyatına göre en iyi ses alabileceğim hopr.hangisidir.bütçem var ama az bir ses için de bi dünya fark vermekte akıl işi değil sanki.kule veya raf olabilir.alakanız için şididen teşekkürler.5357215478 veya lardacetin@hotmailden de ulaşabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bizde 2005 ford connect var bende ses sistemi yapmak istiyorum ama pek bilgim yok ama ön hoporleri degistirmek guzel bas veren bi kabinli subwoofer almak istiyorum (bass ı cok seviyorum cunku) amfi falan almak lazimmidir ford connectlerin kendine ozgu yaptiklari teyp var onu degistirmek lazimmidir bilgi verirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hop tavsiyesi için ikinci el bir bose 301 tavsiye ederim paran çoksa 601 efsane olur..
  • Amfisi bozulan bir bilgisayar ses sisteminin uydularını Aktif Subwooofera takarak kullanailir miyim? Bu haliyle pc ye tekrar takarak kullanabilir miyim?

Bu işlem biraz anlamsız geliyor olabilir ama ben uyduların hem değerlendirilmesi hemde ses tonunu beğendiğim için böyle birşey düşündüm.İkincisi 500 tl'ye kadar piyasada beni mutlu eden PC ses sistemi bulamadım.

Aktif subwoofer kullanınca ekstra amfiye gerek duyulur mu? Neden?

Cevap verirseniz çok sevinirim :)
  • 2 senedir 3 jakı tek jaka indirme kullandım bütün hoparlörler ön sag ve sol'a bağlıydı bu yüzden. ama ses kaliteli ve temiz geliyodu. bir değişiklik yapmak istedim ve ses kartı aldım çünkü kasamda siyah kablo için giriş yoktu bende xonar dgx 5.1 aldım kurdum ve ses kalitesinin düştüğünü fark ettim bassların vurgulu olmadığını vs. xonar dgx audio certer (ses kartının programı) ses kanalını 2 channels'e alığımda bütün hoparlörlerden ses geliyor ama ses kalitesi düşük. 8channels e çıkarttığımda ses kalitesi güzel ama buseferde sadece ön sağ ve sol, woofer çalışıyo bunu 8channels de bütün hoparlörleri nasıl çalıştırırız. yada ses kartı bilgisayarıma uygun değil mi. bayağıdır kafa yoruyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
  • Klipsch Rf-82 II kule hoparlör aldım ve bir amfi alacağım...ne yazık ki bütçe kısıtlı o yüzden 2 seçenek belirledim

1- MARANTZ PM-68

2- Denon PMA-1315R

Hangisini seçmeliyim...
  • Resimdeki teyplerle ilgili ses kayıt teknikleri ile ilgili bilgili birilerine ihtiyacım var.Bana yardımcı olabilecek kimse bilen var mı?
     Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz
  • neseturksoy N kullanıcısına yanıt
    1987-88 senelerinde tuhaf bir olayla karşılaşmıştım.Bunun sebebini öğrenebileceğim teknik bilgiye ihtiyacım var.Kısaca; Radyodan ses kaydı yapıldığı sırada oluşan tuhaflıklar.Normal bir ses kaydına benzemeyen saniyenin 10 da biri yavaşlığında ses kaydı yapılabiliyor mu?Bu tarz bilgiler lazım.
  • Yamaha rn-500 stereo anfi tavsiye eder misiniz?

• Bizim Hüseyin abi bana beats kulaklıkları 5 liraya sattı ama çalışmıyor ghardaş 5 lira gitti iyi mi
  • Vestel 10.1 pc tabletim var bunun sesini amfiden alabilirmiyim.Böyle birşey mümkün ise nasıl yapabilirim.?

Lg arx10 sistemi kullanıyorum.

• Merhabalar

2 TB civarında yüksek bitli MP3/FLAC dosyam var, bunları dinlemek için her seferinde bilgisayar açmaktan bıktım. Ağ veya direkt USB disk üzerinden bu dosyaları çalabilecek AVR var mıdır acaba ?
    Bazı AVR sistemlerinde WiFi desteği var gözüküyor ama bu şekilde MP3/FLAC çalabiliyor mu emin olamadım. FLAC desteği çok çok önemli bir konu. USB den olmasa bile Raspberry üzerinden diski paylaştırabilirim.

Bu tarz bir AVR bakınıyorum. Tavsiyesi olan ?

Esenlikler
  • Merhaba arkadaslar tamamen muzik odaklı bir set kurmak istiyorum oncelikle belirledigim hoparlör dali zensor3 ve Onkyo TX-8020 Stereo Receiver düşünüyorum bu işte çok profesyonel degilm bu seti masa üstü pc de kullana bilirmiyim bağlantı felan uyumlu olurmu yani performans olarak nasıl olur sizce yardım ve onerilenizi bekliyorum saygılar

• Konu terkedildi galiba kimse iilgelenmiyor

• Merhaba. Kurmak istediğim sistemle ilgili forumu uzun uzadıya ve keyifle okudum. Gerçekten bu işe tutkulu bilgili arkadaşlar var. Daha önce açtığım başlıkta cevap alamadım. Sonra bu konuyu görünce sorularımı buraya taşıyayım dedim. İlgi ve cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Elime ata yadigarı sayılacak Bir Kenwood Ka-99 amfi geçti. Bunu değerlendirmek istiyorum. Amfinin özellikleri şöyle:
    Specifications
    Power output: 110 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frequency response: 10Hz to 100kHz

Total harmonic distortion: 0.03%

Input sensitivity: 2.5mV (MM), 150mV (line)

Signal to noise ratio: 75dB (MM), 100dB (line)

Output: 150mV (line)

Dimensions: 440 x 133 x 281mm

Weight: 8.9kg

Özellikleri arasında 8 ohm yazıyor, ancak 6 ohm hoparlör sürülüp sürülemeyeceğine dair bir bilgiye ulaşamadım.
    Aklımda wharfedale 9.6 veya biraz daha dişimi sıkarak Focal Chorus 826 V modeli var.
    Forumda özellikle Pioneer amfi kullanıcı topicinde tamerege kullanıcı isimli arkadaşın Wharfedale 9.6 dan memnuniyeti beni bu hoparlörlere yöneltti. Ancak sinema amfisinde 150 watt üzeri çıkış gücü olması halinde hoparlörlerin verimli olduğunu yazıyordu. Stereo amfilerde 2×150 watt üzerinde böyle bir güce pek rastlanmıyor. İzninşzle aklımdaki soruları yazayım:

1- Sinema amfisi ile stereo amfi çıkış wattları arasındaki bu farkın izahı nedir?
    2- Elimdeki Kenwood Ka-99 wharfedale diamond 9.6 içşn uygun mu (ohm değeri bakımından da soruyorum)
    3-Bu amfi içşn Focal parası vermek mantıklı mı veya bu amfiye hangi hoparlörü alayım?
    4- Boşver bu amfiyi derseniz, Wharfedale 9.6 için hangi güçlü stereo amfi iyi olur?

Çok sordum. Vevap verme zahmetinde bulunanlara şimdiden teşekkür ederim.

Evde kullanacağım yer 55 metrekare L tipi salon.
    Dinlediğim müzik senfonik klasik müzik, keman ve ayrıca Louis Armstrong Ella Fitzgerald, Norah Jones gibi jazz ağırlıklı.
    Sinema için düşünmüyorum.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: dekortiko

Merhaba. Kurmak istediğim sistemle ilgili forumu uzun uzadıya ve keyifle okudum. Gerçekten bu işe tutkulu bilgili arkadaşlar var. Daha önce açtığım başlıkta cevap alamadım. Sonra bu konuyu görünce sorularımı buraya taşıyayım dedim. İlgi ve cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Elime ata yadigarı sayılacak Bir Kenwood Ka-99 amfi geçti. Bunu değerlendirmek istiyorum. Amfinin özellikleri şöyle:
    Specifications

Özellikleri arasında 8 ohm yazıyor, ancak 6 ohm hoparlör sürülüp sürülemeyeceğine dair bir bilgiye ulaşamadım.
    Aklımda wharfedale 9.6 veya biraz daha dişimi sıkarak Focal Chorus 826 V modeli var.
    Forumda özellikle Pioneer amfi kullanıcı topicinde tamerege kullanıcı isimli arkadaşın Wharfedale 9.6 dan memnuniyeti beni bu hoparlörlere yöneltti. Ancak sinema amfisinde 150 watt üzeri çıkış gücü olması halinde hoparlörlerin verimli olduğunu yazıyordu. Stereo amfilerde 2×150 watt üzerinde böyle bir güce pek rastlanmıyor. İzninşzle aklımdaki soruları yazayım:

1- Sinema amfisi ile stereo amfi çıkış wattları arasındaki bu farkın izahı nedir?
    2- Elimdeki Kenwood Ka-99 wharfedale diamond 9.6 içşn uygun mu (ohm değeri bakımından da soruyorum)
    3-Bu amfi içşn Focal parası vermek mantıklı mı veya bu amfiye hangi hoparlörü alayım?
    4- Boşver bu amfiyi derseniz, Wharfedale 9.6 için hangi güçlü stereo amfi iyi olur?

Dinlediğim müzik senfonik klasik müzik, keman ve ayrıca Louis Armstrong Ella Fitzgerald, Norah Jones gibi jazz ağırlıklı.
    Saygılar...

Benim salonda aynı metre karede ve L tipi hem film hem müzik dinliyorum. Zannedersem sinema avr olayında 2.0, 2.1, 5.1 gibi seçenekler ile watt bölünüyor. Örneğin ben streo moda geçtiğimde aynı ses seviyesinde olmama rağmen daha yüksek bir duyum alıyorum. Demekki güç 5.1 modda bölünüyor diye düşünüyorum. Tabi teknik olarak yanlışta düşünmüş olabilirim.

Bir yerde okuduğum kadarı ile ohm olayında amp hopten ikilisinden biri yüksekse olmuyordu bunu biraz araştırman lazım.

Bence önce analog ve dijital ayrımı yapmak önemli. Mesela şimdi Android tv ler var ve ben müziği sıkça buradan dinliyorum. Spotify veya tunein radio gibi seçenekler için iyi oluyor. Sanırım siz dijital kaynakla dinleme yapacaksınız. Turntable felan olmayacak. Yani en fazla flac dac Vs. Durumu mu olur?

Bence amaç mid sesleri çalmanın zor olduğu bir sistem kurmak ise daha farklı bakmak lazım. Yani kule hop gibi bir seçenek ile çok iyi tiesto felan dinlenir. Mesela ben jazz metal dinlemiyorum. Tok baslar felan seviyorum. O yüzden bence streo amp olmalı. Sağ sol ses çıkışı 4 adet olmalı. Yani 1 tane değil.

Bunlardan birine mid hop ayrı olarak ve bütçeyi en çok buna ayırarak bağlamak bence doğru olur. Diğerine tizler. Diğerlerine baslar ve sub. Gibi bir bağlantı şekli olmalı. Yani streo ya tek bir kule hop değilde birden fazla hop bağlamalısınız. Tiz ve baslar için dandik, midler için çok iyi bir hop stüdyo bağlayın derim.

Birde mesela pipo içenler 5-10 yıllık içilmiş piponun daha iyi olduğunu söylüyor. Bazen hop gibi cihazlarda kullanıldıkça daha iyi bir performans gösterebilir. Bu yüzden ben müzik tarafında özellikle jazz streo felan dinleyecek olsam hep ikinci ellere özellikle avp mallarına bakardım. Hatta kağıt hop felan. Birde 100 150 lik amp ne olacak? Çok yüksek değilmi? Bazen Marj aralığı çok geniş ise bu daha kötü bir duruma da neden olabilir.

Salon L tipi olunca ben çok sorun yaşıyordum. Bir taraf daha çok yayılıyordu. Hamamda müzik gibi okuyordu. Arka hop yerleştirmede sorun yaşıyordum. Duvarları tırtıklı duvar kağıdı boyanabilen, bununla kapladım. Özellikle köşe kirişleri önceden alçı ile yuvarlaklaştırdım. Tavana köpük koydum. Yerlere halı felan yerleştirdim. Normal de halıyı pek sevmem hijyenden dolayı. Birde hop arkasına altına piramit süngerlerden felan koydum. Bu şekilde ses epey değişti.

Birde sinema için, ben 5.1 Vs çevresel seslere inanmıyorum. Bence nasıl müzikte sahne önemli ise sinemada da önemli. Hatta bence dandik bir stre sistemi dahi pahalı 5.1 7.1 gibi çevresel dobly lerden daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

quote:

Merhaba. Kurmak istediğim sistemle ilgili forumu uzun uzadıya ve keyifle okudum. Gerçekten bu işe tutkulu bilgili arkadaşlar var. Daha önce açtığım başlıkta cevap alamadım. Sonra bu konuyu görünce sorularımı buraya taşıyayım dedim. İlgi ve cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Elime ata yadigarı sayılacak Bir Kenwood Ka-99 amfi geçti. Bunu değerlendirmek istiyorum. Amfinin özellikleri şöyle:
    Specifications

Saygılar...

Benim salonda aynı metre karede ve L tipi hem film hem müzik dinliyorum. Zannedersem sinema avr olayında 2.0, 2.1, 5.1 gibi seçenekler ile watt bölünüyor. Örneğin ben streo moda geçtiğimde aynı ses seviyesinde olmama rağmen daha yüksek bir duyum alıyorum. Demekki güç 5.1 modda bölünüyor diye düşünüyorum. Tabi teknik olarak yanlışta düşünmüş olabilirim.

Bir yerde okuduğum kadarı ile ohm olayında amp hopten ikilisinden biri yüksekse olmuyordu bunu biraz araştırman lazım.

Bence önce analog ve dijital ayrımı yapmak önemli. Mesela şimdi Android tv ler var ve ben müziği sıkça buradan dinliyorum. Spotify veya tunein radio gibi seçenekler için iyi oluyor. Sanırım siz dijital kaynakla dinleme yapacaksınız. Turntable felan olmayacak. Yani en fazla flac dac Vs. Durumu mu olur?

Bence amaç mid sesleri çalmanın zor olduğu bir sistem kurmak ise daha farklı bakmak lazım. Yani kule hop gibi bir seçenek ile çok iyi tiesto felan dinlenir. Mesela ben jazz metal dinlemiyorum. Tok baslar felan seviyorum. O yüzden bence streo amp olmalı. Sağ sol ses çıkışı 4 adet olmalı. Yani 1 tane değil.

Bunlardan birine mid hop ayrı olarak ve bütçeyi en çok buna ayırarak bağlamak bence doğru olur. Diğerine tizler. Diğerlerine baslar ve sub. Gibi bir bağlantı şekli olmalı. Yani streo ya tek bir kule hop değilde birden fazla hop bağlamalısınız. Tiz ve baslar için dandik, midler için çok iyi bir hop stüdyo bağlayın derim.

Birde mesela pipo içenler 5-10 yıllık içilmiş piponun daha iyi olduğunu söylüyor. Bazen hop gibi cihazlarda kullanıldıkça daha iyi bir performans gösterebilir. Bu yüzden ben müzik tarafında özellikle jazz streo felan dinleyecek olsam hep ikinci ellere özellikle avp mallarına bakardım. Hatta kağıt hop felan. Birde 100 150 lik amp ne olacak? Çok yüksek değilmi? Bazen Marj aralığı çok geniş ise bu daha kötü bir duruma da neden olabilir.

Salon L tipi olunca ben çok sorun yaşıyordum. Bir taraf daha çok yayılıyordu. Hamamda müzik gibi okuyordu. Arka hop yerleştirmede sorun yaşıyordum. Duvarları tırtıklı duvar kağıdı boyanabilen, bununla kapladım. Özellikle köşe kirişleri önceden alçı ile yuvarlaklaştırdım. Tavana köpük koydum. Yerlere halı felan yerleştirdim. Normal de halıyı pek sevmem hijyenden dolayı. Birde hop arkasına altına piramit süngerlerden felan koydum. Bu şekilde ses epey değişti.

Birde sinema için, ben 5.1 Vs çevresel seslere inanmıyorum. Bence nasıl müzikte sahne önemli ise sinemada da önemli. Hatta bence dandik bir stre sistemi dahi pahalı 5.1 7.1 gibi çevresel dobly lerden daha iyi.

Sayın Rhodium, zahmet ederek vermiş olduğunuz detaylı cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim.
    Sinema sesiyle ilgili hiç bir hesap yapmıyorum. Tamamen stereo müzik dinlemeye yönelik araştırıyorum. Pratikliği bakımından zaman zaman spotify gibi dijital kaynaklar kullanacak olsam da, kasetlerimi, cd lerimi ve plaklarımı değerlendirmek istiyorum.
    Bunun için iyi bir kaynak sayılacak müzik setim var. Müzik setinden iyi bir amfiye çıkarak sesi hoparlörlere vermeyi düşünüyorum.
    Sizin açıkladığınız örnekte bas tiz çıkışları ayrı ayrı olan bir amfi bulmam mı gerekiyor yoksa, amfinin tek bir çıkışından birden fazla kablo ile çıkış alarak bu kablolara farklı hoparlör bağlamaktan mı söz ediyorsunuz. Orasını anlayamadım.
    Bunu yapacağıma çok yollu şöyle bir hoparlör daha iyi olmaz mı sizce?
    Rui Victoryoutube
    Kenwood LS-P9300
    https://www.youtube.com/watch?v=ibp_Ilobfso

• Merhaba.benim sorunum gigaworks g500 analog ses sistemimi ev sinema sistemi olarak ve ses kalitesinde kayıp yaşamadan kullabailmek.epeydir araştırmama rağmen net bir sonuca ulaşamadım.playvision decoder kullananlar var fakat onun içinde center hoparlörden ses alamazsın efektleri duyamazsın pek verimli değil deniyor.amazon dan J-Tech Digital JTD-DA-5.1-Analog 5.1 Audio Rush Digital Sound Decoder Converter sipariş verdim fakat playvisionla aynı sanırım ne önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rhodium

quote:

Specifications

Saygılar...

Sayın Rhodium, zahmet ederek vermiş olduğunuz detaylı cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim.
    Sinema sesiyle ilgili hiç bir hesap yapmıyorum. Tamamen stereo müzik dinlemeye yönelik araştırıyorum. Pratikliği bakımından zaman zaman spotify gibi dijital kaynaklar kullanacak olsam da, kasetlerimi, cd lerimi ve plaklarımı değerlendirmek istiyorum.
    Bunun için iyi bir kaynak sayılacak müzik setim var. Müzik setinden iyi bir amfiye çıkarak sesi hoparlörlere vermeyi düşünüyorum.
    Sizin açıkladığınız örnekte bas tiz çıkışları ayrı ayrı olan bir amfi bulmam mı gerekiyor yoksa, amfinin tek bir çıkışından birden fazla kablo ile çıkış alarak bu kablolara farklı hoparlör bağlamaktan mı söz ediyorsunuz. Orasını anlayamadım.
    Bunu yapacağıma çok yollu şöyle bir hoparlör daha iyi olmaz mı sizce?
    https://www.youtube.com/watch?v=ibp_Ilobfso

Janis joplin, dinlersin sesi abba gibi duyarsın. Söylemek istediğim, tarzın için bu kuleler felan bence doğru seçenek değil. Sinema veya gündelik pop tarzı felan için belki iyi olabilir.
    Amp bağlantı durumu hakkında teknik bilgim yok. Belki model bazlı ayrı bağlamak mümkün olabiliyordur olmasa bile başka çözümler de olabilir.
    Ben senin yerinde olsam müzik setinden sonra çift amp kullanırdım. Kule dediğinde ki mid, midbas Vs neyse bağlantısını koparırdım. İkinci bir amp ye de çok iyi ikinci el bir crosover tarzı devresi olamayan bir hop takardım. Yada çıplak hop alıp ahşaptan hacim hesabıyla kendim bir hop yapardım.
    Çünkü bu giriş seviyesi bizim kullandığımız hop lar bu tarz vokal ve üflemekli çalgılar Vs için uygun değil. Çok ciddi bir bütçe ayırmak gerekiyor. Yada bu tarz bir şekiller yapıp diy Vs tarzı takılmak lazım diye düşünüyorum.

• Merhaba bende de jbl nin subwoofer i var ama hic tok vurmuyor hatta o kadar derinki ses 7 de araba cok titriyor birsey anlamiyorum amfi uzerinden bu sesi nasil toklastirabilirim?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.