Şimdi Ara

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm Sorularınıza Cevap Veriyoruz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
2
Favori
8.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben 0 dan ses sistemi kurmak istiyorum. (daha önce hiç bir tecrübem yok) yaptığım araştırmalar marka ve ürün bazlı araştırmalar.
    Sisteme ayıracağım para 5.bin lira.
    Asıl amacım müzik dinlemek, Sinema ve oyun da dahil olacak buna (Plak, TV, PS4)
    Önceliğim müzik dinlemek olduğu için sterio amfi düşünüyorum. Daha sonra Sinema için bir avr ekleyeceğim.
    Asıl niyetim, bir kere sistemi tam olarak toplayıp tekrar al sat uğraşmamak. o yüzden biraz daha bütçemi artırabilirim.

Benim aklıma en çok yatan ses sistemi Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 5.0 set 2.600 civarı.
    Ek olarak Magnat Monitor Supreme 1002 + 202 + C252 5.0 set 2.400
    Bütçemi biraz zorlayacak bir sistem olarak ise Dali Zensor 7 / 5.0 Hoparlör Seti

Amfi olarak; Harman Kardon Hk3770, MARANTZ PM-6005, DENON PMA-710, PIONEER A6-MK2

Bunlardan ve bunların dışında tavsiyeleriniz nelerdir?

• Merhaba,

Bundan 10 yıl kadar önce Pioneer'in 360 modeli 5+1 ev sinema sistemini aldım. Hoparlöler on numara ve salonun dört köşesinde harika duruyorlar. Ses kalitesi de çok iyi.
    Cihaz hem DVD player, hem USB'den dosya okuyor hem de HDMI bağlantısı vardı. İki sorunu vardı, gerçek 5+1 olmayan sesleri sadece ön iki hoparlörden veriyordu, dağıtmıyordu. TV ile bağlantısı tek yönlüydü, TV'den sesleri alabilmesi için normal bir ses kablosu ile cihazın Line 1 yada Line 2 girişinden ses alınabiliyordu.

Sonradan çıkan modellerde HDMI çift yönlü oldu. Yani tek bir HDMI Kablosu ile player'da oynayan filmin sesini 5+1 den duyup görüntüyü TV de izleyebiliyorsunuz hem de TV'yi başka bir source'a getirdiğinizde (Playstation, Uydu yada TV) onun sesini de şayet TV'nizde de bu özellik varsa HDMI 1 portunda oluyor genellikle, sesi geri aktarabiliyor.

Ben hoparlörlerimi değiştirmeden sadece player ünitesini değiştirip yerine yeni bir cihaz almak istiyorum. Hatta mümkünse yine Pioneer istiyorum ki takım bozulmasın.
    5+1 çıkış olacak, HDMI çift yönlü destekleyecek, USB den medya oynatabilecek hatta belki Network'ten medya onyatabilecek (Western Digital Live TV gibi), Playstation yada WD LiveTV nin dijital çıkışını direk bu cihaza bağlayabilmeliyim. FM Radio olacak belki yeni modellerde internet radio da vardır.

Internette ararken Pioneer DV-610AV-K diye bir model buldum. Emin olamadım.

Bana böyle bir cihaz tavsiye edebilir misiniz?

• Size bir a/v receiver lazım . Forumda Pioneer av receiver topiginde epeyce bilgi mevcut.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saltug kullanıcısına yanıt
    yavuz arkadaşın yazdığına ek olarak bahsettiğiniz cihaz bu ise amfi ve oynatıcı alarak sistemi tümden değiştirmeniz gerekiyor maalesef.oynatıcının üzerinde çünkü amfi katı.

Ses Sistemleri ile İlgili Tüm  Sorularınıza Cevap Veriyoruz

bir de paket sistem olduğu için amfili oynatıcı tek başına bulmanız imkansız.hoparlorler belki iş görebilir.

yeni hoparlorler ile beraber illa pioneer olacak diyorsanız komple bu tarz bir sistem bulabilirsiniz.

• hocam merhabalar siteyi uzun zamandır türlü elektronik sorunlarım için kulanırım ama hiç üye olmak aklıma gelmemişti biraz yabancısıyım forum ortamlarının ama o kadar faydasını gördüm ki aranıza ben de katılayım istedim.

neyse lafı uzatmaya gerek yok size sormak istediğim bir husus olacak epey eski bir konu umarım hala aktiftir

5+1 ses sistemi almak istiyorum ama bunu hem tv ye bağlamak istiyorum x box için hem de pc ye bağlamak istiyoum (tabi pc yi geniş ekranada bağliycam ama kenıd monitörüde olacak yani xbox pc ve ses sistemi istersem birbirine bağlı istersem ayrı ayrı olsun ama kablo tak çıkar olmasın) bir tane sistemi iki cihaza bağlayabilir miyim? aynı anda kullanmak amacında değilim ordan cıkar oraya tak yapmak istemiyorum. aparat mı gerekir yok sa bunu destekleyen modeller var mıdır?

teşekkür ederim şimdiden.

• Merhabalar Ben müzik ve ses hastası dans etmeı seven bır arkadas oldugum ıcın odama 5+1 surround ses sistemı aldım markası ıse samsung 5+1 Model kodu HT-J5100/TK.
    şimdi sorunuma gelecek olursak. Televizyon buarada 50inch samsung ultrahd.

Sistemım su şekilde kurulu. DVD blueray zaten surround ses sıstemımle gelıyor televizyona HDMI ile baglı olan 2 adet kablo var biri dvd dieri PS4. televizyondan dvdye de optik kabloyla destekli. herşeyi kurdum uzun sure hıc sorunsuz mukemmel derecede bass ve ses verimi aldım sonra bir gun bişey oldu noldu anlamadım sistemin sesi deişti bir baktım bass gelmıyor ayarlardan kurcaladım kurcaladım forumlardanda baktgm kadarıyla işte seviye falan filan denedım olmadı sonra kontrole girdim hangi kolonlardan ses gelıyor diye. soldan ses cıkarmaya başlaması gerekırken sol ve arka sag ses cıkarmaya basladı sonra ortaya geçiyor ses çıksın diye ortadan ses çıkmıyor. sonra sağa geçiyor ses cıkarması için otomatik ses veriyor. ama bu seferde sag ve sol arkadan ses gelıyor. sonra sırayla arka sag arka sol a geççiyor o sekmelerdeyken hıc ses cıkmıyor. subwooferden hıc ses gelmıyor zaten. neyse canım sıkıldı garantıye verdım
    bi sure bekledım aldım taktım gene aynı seklde. hersey mukemmel gene tane tane harıka sessol sag on arka subwoofer puruzsuz temızlıkte senkronıze calsıor 3 gun delı gıbı çaldım dınledım falan filan. bugun 4 cu gun dun aksam farkettımkı gene ses ve bass da bır sıkıntı var ses acamadım dıe bu saatı bekledım suan actım gene öncekı sorunla karşılaştım . sızce nerde sorun var. yani çalışıyor hıcbır sıkıntısı yok ama sankide beyni karışıyor gıbı bır durum var ççözümünü bulursak cok sevinirim sayglar sevgiler ıyı çalışmalar.

• Merhaba,

Mutfakta ve balkonda kullanabileceğim, MP3 çalan ve radyosu olan bir cihaz arıyorum. Yalnız piyasada hiç klasör seçme özelliği olanını bulamadım.

Aradığım cihaz:

1.klasör seçebilsin

2.ekranı olsun, şarkı ve klasör isimlerini görebileyim.

3. Harici Pilli ve 220 volt kablolu olsun.

4. En fazla 150 tl. olsun

5. Sd kart ve USB yuvası olsun,

6. Kulaklık çıkışı olsun.

7. Line in girişi olsun.

Bildiğiniz bu şekil bir cihaz varmı, önerebileceğiniz. Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler.

• Özellikle eski kumandasiz bir stereo sistem kurmaya calistim.

Bunun icinde Pioneer in 1992 senesinden iki parca aldim.

Stereo Amfi olarak Pioneer A-119 , Tuner olarakta Pioneer F-201 aldim.

Hop olarak Wharfedale Diamond 8.3 kullaniyorum.

Sizce Amfi ile Hoplar uyumlu mu ?

Baslangic icin cok mu basit kaliyor ?

Birde elimde bu sisteme bagladigim Sony CDP-XE220 CD-Player var .

Ama uyumsuzsa arkadasimdan Pioneer PD 207 CD-Player heran alabilirim.

Sizce hepsi Pioneer olsa daha mi verimli olur ?

Birde bu eski cihazda made in japan yada made in the uk yaziyor , uk olanlarin kalitesi ne düzeydedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 10 Haziran 2017; 17:49:7 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.