Şimdi Ara

Ses sürücüleri yüklü olduğu halde ses çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ses driverlarını kuruyorum. Bilgisayarı resetliyorum. Fakat bir türlü ses gelmiyor. Lütfen yardım edin.

Durum bu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napoli1926 -- 27 Ocak 2014; 14:37:45 >

• intel (r) Ekran için ses sürücüsünü kaldır/devre dışı bırak. Realtek çoğu zaman kurulumunda çalışma olduğundan sorun çıkartıyor. Sisteminde sadece Realtek kurulu olsun
  • Hdmi ile bağlantı yapıyorsan, bazı ekran kartlarında ses sürücüleride mevcuttur. Eğer varsa Ekran kartının üzerindeki ses sürücüsünü kaldırıp tekrar denemekte fayda var
  • kabloları kontrol ettin mi ?
  • RwN kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi yaptım. Fakat bir şey değişmedi. Hâlâ aynı "Ses aygıtı devre dışı" diyor ama Denetim Masası'nın "Ses" bölümündeyse hoparlör varsayılan olarak görünüyor. Vallahi ben bu işten bir şey anlamadım gidip format atacağım sırf şu salak işten dolayı.
  • Bende genelde realtek ses kartı kullanıyorum (onboard üzerinde en yaygını). Senin gibi bende bir çok defa sorun yaşıyorum üstelik bu konu hakkında bilgim olmasına rağmen bir çok defa kaldır kur yapmak zorunda kalıyorum. Umarım forum kurallarına aykırı degildir. Slimdriver diye bir program var bu program bilgisayarındaki sürücülerinin driverlarını bulmaya yarar. Eğer elinde orjinal anakart cd/dvd'si yok ise bu programı kullan.

İlk başta bütün ses sürücülerini kaldır. Kuruluma geçmeden önce, ses kartlarını kaldırdığında bilgisayarını bir kere resetle. Tekrar açıkdığında standar olarak bir tanımlama yapar (bu şekilde de çoğu zaman basit olarak ses kartını yükler realtek'i degil ama, ses gelebilir.) Hemen kuruluma geçme tekrar aygıt yöneticisine bak her hangi bir ses ile ilgili kurulum varmı varsa devre dışı bırakma sürüçüyü kaldır de. Daha sonra kendi driver cd/dvd'sinden kurulum yap, elinde cd/dvd yoksa söylediğim program ile driverinı indir otomatik kurulum yapıyordu hatırladığım kadarıyla. Buraya kadar işlemleri yap eğer hala ses gelmiyorsa tekrar forumdan belirt ben yardımcı olmaya çalışırım farklı bir yöntem deneriz.

• RwN kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeş dediklerini yapmaya fırsatım olmadı çünkü format attım bilgisayara daha bir çok sorun vardı internet bağlı olduğu hâlde görünmüyordu falan. Neyse teşekkürler yardımın için bir daha sorun çıkarsa bunları deneyeceğim. Çok sağol (:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.