Selam arkadaşlar Komşulardan bıktım artık iyi ses sistemim var fakat ses açamıyorum o yüzden odama ses yalıtımı yaptırmaya karar verdim Ve Fiyatları ne kadar bilginiz varmı tek oda olacak kapıda dahil ve birde etkisi olurmu yaptırmamın ?
Etkisi tabi ki olur. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte. %99'a kadar ses yalıtımı yapılabilen malzemeler var diye duymuştum ben. Tabi bu rakamlara profesyonel yalıtımcı firmalar ulaşır. Kendi çapında yalıtım yapmak istiyorsan yıllar önce bir radyo stüdyosunda yumurta kaplarından yapıldığını görüp çok şaşırmıştım ama gerçekten inanılmaz bir yalıtım malzemesidir. Bunun dışında koçtaş'ta süngerler var ses yalıtımı için. Tabi bunlar kendi çapınızda yapabileceğiniz şeyler ki ne kadar başarılı olur orası meçhul. Profesyonel yalıtımda ise ücrete göre yalıtım kalitesi ve odanızın büyüklüğüne göre miktarlar değişir.
quote:
Orijinalden alıntı: MoRaCe
Etkisi tabi ki olur. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte. %99'a kadar ses yalıtımı yapılabilen malzemeler var diye duymuştum ben. Tabi bu rakamlara profesyonel yalıtımcı firmalar ulaşır. Kendi çapında yalıtım yapmak istiyorsan yıllar önce bir radyo stüdyosunda yumurta kaplarından yapıldığını görüp çok şaşırmıştım ama gerçekten inanılmaz bir yalıtım malzemesidir. Bunun dışında koçtaş'ta süngerler var ses yalıtımı için. Tabi bunlar kendi çapınızda yapabileceğiniz şeyler ki ne kadar başarılı olur orası meçhul. Profesyonel yalıtımda ise ücrete göre yalıtım kalitesi ve odanızın büyüklüğüne göre miktarlar değişir.
Hocam normal oturma odası büyüklüğünde odam var ve tahmininiz ne kadar olur fiyat fiyat çok aşırıı değilse yaptırmak isterim
quote:
Orijinalden alıntı: Bytehlike15
quote:
Orijinalden alıntı: MoRaCe
Hocam normal oturma odası büyüklüğünde odam var ve tahmininiz ne kadar olur fiyat fiyat çok aşırıı değilse yaptırmak isterim
Fiyatlar konusunda hiç bilgim yok maalesef, internette yalıtım yapan firmaları araştırıp kendilerinden teklif alabilirsiniz...
Öncelikle yumurta kabı, strafor vs gibi şeyleri unutun. Onların yapacağı yalıtım %3'ü geçmez. Yumurta kabı daha çok akustik anlamda yansımaları kontrol etmek amaçlı ucuz ve pratik ama basit bir çözümdür. Ses yalıtımı anlamında bir işe yaramaz.
Yalıtım işi oldukça sıkıntılı bir iştir. İşin içine girdiğinizde su yalıtımından bile daha zor olduğunu görürsünüz. Fiyat olarak da pek düşündüğüz miktarlarda olmayacaktır. Net bir fiyat verememekle birlikte odanın tamamı için 10000 TL gibi rakamları gözden çıkarmanız ve odanızın %10-20 oranında küçülmesini kabullenmeniz gerekir. İnanın ucuz çözüm olarak sunulan yöntemler hem işe yaramayacak hem de toplamda daha pahalıya gelecektir.
evet yumurta kolisinin çok işe yaramadığını bizzat gördüm, arkadaşımızın da dediği gibi zor işe benziyor..