Şimdi Ara

Sese Duyarlı Led

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum bununla ilgili çok konu var ama konular dağılmış

Müziğe duyarlı led yapmak için malzemeleri aldım

Tip31c Transistor nolur nolmaz diye 3 tane aldım.

12v Adaptor 500Ah

Pc Masama Yapıştırılmış Ledler normal aydınlatma olarak kullanıyorum normalde.

3.5 mm jack bu pahalıya geldi geçen sefer 2.5 TL'ye aldım şimdi 4 yapmışlar neyse

Jack coklayıcı

ben öncedende yapmayı denedim ama yanlış yapmışım yapamadığımı sanıp sinirlenip atmıştım

Şema sözde bu ama benim aldığım jacki parçaladım 3 kablo var daha önce yapan arkadaşlar bi açıklarlarmı hangisi ground hangisi left right

http://img198.imageshack.us/img198/603/9mghh75fuy6e781.gif

bir kaç konuda okuduğuma göre left right birleştirilerekde bağlanabilirmiş left yada right baglamanın önemi yokmuş önemli olan groundu bulmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlevMaster -- 28 Nisan 2013; 6:32:36 >

• En uçtaki L ortadaki R en dipteki ise Ground. Toprağı bulmak için avometrenin bi ucunu jack ın en dipteki metal parçaya dokundurun. Avometreyi dirençölçer moduna alıp en küçük direnç değerini seçin. Boşta kalan avometrenin ucunu sırasıyla 3 kabloyada dokundurun. En yüksek dirençli kablo ground kablosudur. L ve R yi birleştirip bağlayın benim tavsiyem bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok basit bir devre ben sadece tek bir kanalı kullanmıştım.eksileri ortak yapıyorsun ve beyzine jacktan gelen kabloyu koyuyorsun.kollektörden çıkış alıyorsun iş bu kadar basit elektronikten anlamıyor isen o resime bakım aynısını yap çalışır.
  • Öncelikle mesaj yazıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama avometrem veya ölçüm aletim yok

ben jackin kablosunun kesilmiş halini atıyım siz söylersiniz heralde

Sese Duyarlı Led
  • Kablolarda direnç renk kodları gibi sabit bişey olsa yardım edebilirdim ama edemem malesef. Omun yerine deneme yanılma yöntemiyle bulucaksınız mecburen. Tip31c e bi zarar gelmez jack i mp3 e falan bağlayıp şarkı açarsınız teker teker tüm kabloları denersiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En uçtaki L ortadaki R en dipteki ise Ground. Toprağı bulmak için avometrenin bi ucunu jack ın en dipteki metal parçaya dokundurun. Avometreyi dirençölçer moduna alıp en küçük direnç değerini seçin. Boşta kalan avometrenin ucunu sırasıyla 3 kabloyada dokundurun. En yüksek dirençli kablo ground kablosudur. L ve R yi birleştirip bağlayın bu kadar
  • L-R yi birleştirip bağlarsanız; Müziği mono dinlersiniz. Saygılar.
  • scroll064 yukarda avometrem ve ölçü aletim olmadığını yazmıştım lütfen takip edin

Nipp10 Kardeş ben şimdi L-R'yi birleştirip bağlayıp mono dinlersem bunun ne gibi kötü yanı olur
  • kardeş devreyi herşeyiyle hazırla sadece jack bağlantısı kalsın 3 uçtan 6 farklı kombinasyonla deneyerek 2 tanesinden ledlerin yandığını gözlemlersin. Bu ikisindede, bağlantıda ortak olarak bir kablo aynı şekilde bağlanmıştır ve o aynı bağlanan kablo şase ucudur ve diğer iki kabloyuda birleştirip tip31in orta yani base bacağına bağlayın
  • şerit ledi al eline artı ucunu adaptöre bağla eksi ucunu jakın en dip metal kısmına sar jaktan çıkan 3 kabloyu sırayla adaptörün boş kalan dış yani eksi ucuna dokundur hangisinde yanarsa o şasedir.

kalan 2 kabloyu birleştirmene gerek yok birini kullansan yeterli.
  • şase dediğimiz ground mu
  • evet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağol Kardeşim Allah Razı Olsun En İyi Öneri Seninkiydi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.